X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe dzieci 2019
Odpowiedz

Czerwcowe dzieci 2019

Oceń ten wątek:
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariette1983 wrote:
    Nie, mam pakiet w luxmedzie - a na genetyczne i pappa idę do Boramed na szczęście w ramach NFZ bo w tym roku stuknęło mi 35 :) dziś właśnie sie zapisałam na 20 listopada

za to na Inflancką chodziłam do szkoły rodzenia :)

Ja idę do Boramed na następne USG :)

Ja planuję na Inflancką iść żeby prowadzić ciążę choć częściowo na NFZ, ale rodzić chcę koniecznie na Żelaznej. Pierwszy poród był naprawdę ok. Tylko ja nie chcę w domu narodzin a na normalnej sali, w miarę możliwości jednoosobowej. Ja to muszę mieć znieczulenie :P

Ariette1983 lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to przed chwilą zmierzyłam sobie ciśnienie- 89/51. Puls 65. I to mimo 3 wypitych kaw... Tragedia :/

gann3e3k131pma53.png
  • Lena1984 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Ja poszłam na zwolnienie w 4 miesiącu bo brzuch mi się spinał a teraz jestem na wychowawczym. No i w pracy miałam kontakt z różnymi osobami, często chorymi i co chwilę przeziębienie mnie łapało

Ja też jestem na wychowawczym ale planuje przejść na L4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 09:40

oar8rjjgv1h3pwf7.png
  • Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Ja idę do Boramed na następne USG :)

Ja planuję na Inflancką iść żeby prowadzić ciążę choć częściowo na NFZ, ale rodzić chcę koniecznie na Żelaznej. Pierwszy poród był naprawdę ok. Tylko ja nie chcę w domu narodzin a na normalnej sali, w miarę możliwości jednoosobowej. Ja to muszę mieć znieczulenie :P

U mnie szybkie porody są rodzinne więc jest możliwe że nawet gdybym chciała znieczulenie to by nie złapali momentu ;) (tak jak przy pierwszym porodzie - nawet nie sczaili jak przeszło rozwarcie z 2 na 8 i już musiałam biec na porodówkę)
    najpierw myślałam żeby pójść do Medicover i zapewnić sobie full wypas - ale jakbym miała możliwość w domu narodzin to byłoby super - choć na razie nie ma co gdybać trzeba się dowieźć szczęśliwie do 9 miesiąca :D
    A Boramed bardzo dobrze mi się kojarzy - w pierwszej ciąży byłam tylko na genetycznym i byłam bardzo zadowolona super sprzęt i super specjaliści

2nn33e3k17zi5yne.png
  • Lilka26 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będąc na wychowawczym nie nozna iść na l4 . Musiałabyś wrocic do pracy i dopiero wtedy pojsc a l4.

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy na jeden dzień wrócić do pracy i tego samego dnia można pójść do lekarza po zwolnienie :)

Lena1984 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Lena1984 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Wystarczy na jeden dzień wrócić do pracy i tego samego dnia można pójść do lekarza po zwolnienie :)

Dokładnie jest tak jak piszesz :)

oar8rjjgv1h3pwf7.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariette1983 wrote:
    U mnie szybkie porody są rodzinne więc jest możliwe że nawet gdybym chciała znieczulenie to by nie złapali momentu ;) (tak jak przy pierwszym porodzie - nawet nie sczaili jak przeszło rozwarcie z 2 na 8 i już musiałam biec na porodówkę)
    najpierw myślałam żeby pójść do Medicover i zapewnić sobie full wypas - ale jakbym miała możliwość w domu narodzin to byłoby super - choć na razie nie ma co gdybać trzeba się dowieźć szczęśliwie do 9 miesiąca :D
    A Boramed bardzo dobrze mi się kojarzy - w pierwszej ciąży byłam tylko na genetycznym i byłam bardzo zadowolona super sprzęt i super specjaliści

No ja rodziłam od pierwszych skurczy do rozwiązania 16 godzin, z czego 12 w szpitalu więc zdążyli mi dać trzy dawki znieczulenia :D i jeszcze był czas, żeby zeszło mi prawie całkowicie przed partymi, więc ja z tych długo cierpiących raczej ;)

Dobrze słyszeć, że Boramed to dobra klinika, ja idę tam pierwszy raz. Ufam bardzo mojej gin ale chciałabym jednak skonsultować te wymiary dziecka z innym lekarzem z dobrymi opiniami i na innym sprzęcie. Miałam wrażenie, że tej mojej gin jednak nie podobała się ta różnica o kilka dni...

gann3e3k131pma53.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to Maltusia to się odzywa jeszcze? Przydałoby się wyedytować post na stronie głównej :)

Mama Wojtka lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Ja poszłam na zwolnienie w 4 miesiącu bo brzuch mi się spinał a teraz jestem na wychowawczym. No i w pracy miałam kontakt z różnymi osobami, często chorymi i co chwilę przeziębienie mnie łapało
    Hej :) wysłałam Ci zaproszenie :)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo dziewczyny zapytam tutaj na forum . Pytanie do tych z Was , które właśnie są na wychowawczym bo właśnie widzę, że część z Was jest. Jak chcecie powiedzieć w pracy? Powiecie od razu wprost , że jesteście w ciąży? Czy wrócicie na jakiś czas ?

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    A tak w ogóle to Maltusia to się odzywa jeszcze? Przydałoby się wyedytować post na stronie głównej :)

No właśnie nie ma jej kilkanaście dni - chyba można napisać do administartora żeby zamieścić listę na pierwszej stronie

2nn33e3k17zi5yne.png
  • Lena1984 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Albo dziewczyny zapytam tutaj na forum . Pytanie do tych z Was , które właśnie są na wychowawczym bo właśnie widzę, że część z Was jest. Jak chcecie powiedzieć w pracy? Powiecie od razu wprost , że jesteście w ciąży? Czy wrócicie na jakiś czas ?

Ja zamierzam powiedzieć wprost. Uważam to za bardziej uczciwe w stosunku do pracodawcy. Jakbym załòżmy wróciła na 2 miesiące do pracy po czym bym oświadczyła, że idę na L4 to myślę, że wprowadziłabym niemałe zamieszanie w dziale, bo aktualnie ktoś mnie zastępuje na stanowisku.

oar8rjjgv1h3pwf7.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też mi się tak wydaje ... A kiedy będziesz chciała powiedzieć? Ja właśnie cały czas się zastanawiam jak to zrobić. Mi zostaje tylko rozmowa tel ... I nie wiem jak to wyjdzie ...

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 15 października 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam, wczoraj zobaczylam 2 kreski :D bylam juz u lekarza ale jest za wczesnie i nic nie zobaczyl :( powirdzial ze na 80% jestem w ciazy i mam wrocic za tydzien, ja czuje ze jestem w 100% w ciaxy wiec sie witam :D 5 tydzien druga dzidzi :D

Niezapomniana, Marryy, Madamee92, Ariette1983, Mama Wojtka lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • Lena1984 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    No właśnie też mi się tak wydaje ... A kiedy będziesz chciała powiedzieć? Ja właśnie cały czas się zastanawiam jak to zrobić. Mi zostaje tylko rozmowa tel ... I nie wiem jak to wyjdzie ...

W piątek mam usg więc jeśli będzie wszystko ok to wtedy zamierzam powiedzieć albo w poniedziałek. U mnie też tylko tel wchodzi w grę.

oar8rjjgv1h3pwf7.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Spodziewam się czerwcowego maluszka, przygarniecie mnie do siebie?

Niezapomniana, Marryy, Madamee92, Aleksandra_nails, Ariette1983, Mama Wojtka lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• mother84 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie i kalika witajcie :)

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :) rozgoscie się :)
    Ja nie przechodzę na l4, zostaje na wychowawczym ale w pracy szefowa wiedziała że staramy się o drugiego dzidziusia i pewnie jej się pochwalę :)
    Mi to chyba wczoraj jednak coś zaszkodziło Ali nie były to mdłości ciążowe. Dzisiaj już jest dużo lepiej i nawet kawa wchodzi a wczoraj z rana tylko melisa

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • asylia Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa u mnie to samo - wczoraj sampoczucie dramat. Właściwie dopiero wieczorem doszłam do siebie, a dzisiaj jest rewelacja i wszystko co złe sobie poszlo.

Mam chyba pierwsze załamanie pt: coś jest nie tak. :(

Muszę odgonić te myśli, bo nic dobrego to nie przynosi.

Witam nowe Mamusie. :)

7u22rjjg269yrzch.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ