X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe dzieci 2019
Odpowiedz

Czerwcowe dzieci 2019

Oceń ten wątek:
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariette1983 wrote:
    Nie, mam pakiet w luxmedzie - a na genetyczne i pappa idę do Boramed na szczęście w ramach NFZ bo w tym roku stuknęło mi 35 :) dziś właśnie sie zapisałam na 20 listopada

za to na Inflancką chodziłam do szkoły rodzenia :)

Ja idę do Boramed na następne USG :)

Ja planuję na Inflancką iść żeby prowadzić ciążę choć częściowo na NFZ, ale rodzić chcę koniecznie na Żelaznej. Pierwszy poród był naprawdę ok. Tylko ja nie chcę w domu narodzin a na normalnej sali, w miarę możliwości jednoosobowej. Ja to muszę mieć znieczulenie :P

Ariette1983 lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to przed chwilą zmierzyłam sobie ciśnienie- 89/51. Puls 65. I to mimo 3 wypitych kaw... Tragedia :/

gann3e3k131pma53.png
  • Lena1984 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Ja poszłam na zwolnienie w 4 miesiącu bo brzuch mi się spinał a teraz jestem na wychowawczym. No i w pracy miałam kontakt z różnymi osobami, często chorymi i co chwilę przeziębienie mnie łapało

Ja też jestem na wychowawczym ale planuje przejść na L4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 09:40

oar8rjjgv1h3pwf7.png
  • Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Ja idę do Boramed na następne USG :)

Ja planuję na Inflancką iść żeby prowadzić ciążę choć częściowo na NFZ, ale rodzić chcę koniecznie na Żelaznej. Pierwszy poród był naprawdę ok. Tylko ja nie chcę w domu narodzin a na normalnej sali, w miarę możliwości jednoosobowej. Ja to muszę mieć znieczulenie :P

U mnie szybkie porody są rodzinne więc jest możliwe że nawet gdybym chciała znieczulenie to by nie złapali momentu ;) (tak jak przy pierwszym porodzie - nawet nie sczaili jak przeszło rozwarcie z 2 na 8 i już musiałam biec na porodówkę)
    najpierw myślałam żeby pójść do Medicover i zapewnić sobie full wypas - ale jakbym miała możliwość w domu narodzin to byłoby super - choć na razie nie ma co gdybać trzeba się dowieźć szczęśliwie do 9 miesiąca :D
    A Boramed bardzo dobrze mi się kojarzy - w pierwszej ciąży byłam tylko na genetycznym i byłam bardzo zadowolona super sprzęt i super specjaliści

2nn33e3k17zi5yne.png
  • Lilka26 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będąc na wychowawczym nie nozna iść na l4 . Musiałabyś wrocic do pracy i dopiero wtedy pojsc a l4.

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy na jeden dzień wrócić do pracy i tego samego dnia można pójść do lekarza po zwolnienie :)

Lena1984 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Lena1984 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Wystarczy na jeden dzień wrócić do pracy i tego samego dnia można pójść do lekarza po zwolnienie :)

Dokładnie jest tak jak piszesz :)

oar8rjjgv1h3pwf7.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariette1983 wrote:
    U mnie szybkie porody są rodzinne więc jest możliwe że nawet gdybym chciała znieczulenie to by nie złapali momentu ;) (tak jak przy pierwszym porodzie - nawet nie sczaili jak przeszło rozwarcie z 2 na 8 i już musiałam biec na porodówkę)
    najpierw myślałam żeby pójść do Medicover i zapewnić sobie full wypas - ale jakbym miała możliwość w domu narodzin to byłoby super - choć na razie nie ma co gdybać trzeba się dowieźć szczęśliwie do 9 miesiąca :D
    A Boramed bardzo dobrze mi się kojarzy - w pierwszej ciąży byłam tylko na genetycznym i byłam bardzo zadowolona super sprzęt i super specjaliści

No ja rodziłam od pierwszych skurczy do rozwiązania 16 godzin, z czego 12 w szpitalu więc zdążyli mi dać trzy dawki znieczulenia :D i jeszcze był czas, żeby zeszło mi prawie całkowicie przed partymi, więc ja z tych długo cierpiących raczej ;)

Dobrze słyszeć, że Boramed to dobra klinika, ja idę tam pierwszy raz. Ufam bardzo mojej gin ale chciałabym jednak skonsultować te wymiary dziecka z innym lekarzem z dobrymi opiniami i na innym sprzęcie. Miałam wrażenie, że tej mojej gin jednak nie podobała się ta różnica o kilka dni...

gann3e3k131pma53.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to Maltusia to się odzywa jeszcze? Przydałoby się wyedytować post na stronie głównej :)

Mama Wojtka lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Ja poszłam na zwolnienie w 4 miesiącu bo brzuch mi się spinał a teraz jestem na wychowawczym. No i w pracy miałam kontakt z różnymi osobami, często chorymi i co chwilę przeziębienie mnie łapało
    Hej :) wysłałam Ci zaproszenie :)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo dziewczyny zapytam tutaj na forum . Pytanie do tych z Was , które właśnie są na wychowawczym bo właśnie widzę, że część z Was jest. Jak chcecie powiedzieć w pracy? Powiecie od razu wprost , że jesteście w ciąży? Czy wrócicie na jakiś czas ?

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    A tak w ogóle to Maltusia to się odzywa jeszcze? Przydałoby się wyedytować post na stronie głównej :)

No właśnie nie ma jej kilkanaście dni - chyba można napisać do administartora żeby zamieścić listę na pierwszej stronie

2nn33e3k17zi5yne.png
  • Lena1984 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Albo dziewczyny zapytam tutaj na forum . Pytanie do tych z Was , które właśnie są na wychowawczym bo właśnie widzę, że część z Was jest. Jak chcecie powiedzieć w pracy? Powiecie od razu wprost , że jesteście w ciąży? Czy wrócicie na jakiś czas ?

Ja zamierzam powiedzieć wprost. Uważam to za bardziej uczciwe w stosunku do pracodawcy. Jakbym załòżmy wróciła na 2 miesiące do pracy po czym bym oświadczyła, że idę na L4 to myślę, że wprowadziłabym niemałe zamieszanie w dziale, bo aktualnie ktoś mnie zastępuje na stanowisku.

oar8rjjgv1h3pwf7.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też mi się tak wydaje ... A kiedy będziesz chciała powiedzieć? Ja właśnie cały czas się zastanawiam jak to zrobić. Mi zostaje tylko rozmowa tel ... I nie wiem jak to wyjdzie ...

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 15 października 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam, wczoraj zobaczylam 2 kreski :D bylam juz u lekarza ale jest za wczesnie i nic nie zobaczyl :( powirdzial ze na 80% jestem w ciazy i mam wrocic za tydzien, ja czuje ze jestem w 100% w ciaxy wiec sie witam :D 5 tydzien druga dzidzi :D

Niezapomniana, Marryy, Madamee92, Ariette1983, Mama Wojtka lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • Lena1984 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    No właśnie też mi się tak wydaje ... A kiedy będziesz chciała powiedzieć? Ja właśnie cały czas się zastanawiam jak to zrobić. Mi zostaje tylko rozmowa tel ... I nie wiem jak to wyjdzie ...

W piątek mam usg więc jeśli będzie wszystko ok to wtedy zamierzam powiedzieć albo w poniedziałek. U mnie też tylko tel wchodzi w grę.

oar8rjjgv1h3pwf7.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Spodziewam się czerwcowego maluszka, przygarniecie mnie do siebie?

Niezapomniana, Marryy, Madamee92, Aleksandra_nails, Ariette1983, Mama Wojtka lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• mother84 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie i kalika witajcie :)

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :) rozgoscie się :)
    Ja nie przechodzę na l4, zostaje na wychowawczym ale w pracy szefowa wiedziała że staramy się o drugiego dzidziusia i pewnie jej się pochwalę :)
    Mi to chyba wczoraj jednak coś zaszkodziło Ali nie były to mdłości ciążowe. Dzisiaj już jest dużo lepiej i nawet kawa wchodzi a wczoraj z rana tylko melisa

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • asylia Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa u mnie to samo - wczoraj sampoczucie dramat. Właściwie dopiero wieczorem doszłam do siebie, a dzisiaj jest rewelacja i wszystko co złe sobie poszlo.

Mam chyba pierwsze załamanie pt: coś jest nie tak. :(

Muszę odgonić te myśli, bo nic dobrego to nie przynosi.

Witam nowe Mamusie. :)

7u22rjjg269yrzch.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ