Czerwcowe dzieci 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ariette1983 wrote:Nie, mam pakiet w luxmedzie - a na genetyczne i pappa idę do Boramed na szczęście w ramach NFZ bo w tym roku stuknęło mi 35 dziś właśnie sie zapisałam na 20 listopada
za to na Inflancką chodziłam do szkoły rodzenia
Ja idę do Boramed na następne USG
Ja planuję na Inflancką iść żeby prowadzić ciążę choć częściowo na NFZ, ale rodzić chcę koniecznie na Żelaznej. Pierwszy poród był naprawdę ok. Tylko ja nie chcę w domu narodzin a na normalnej sali, w miarę możliwości jednoosobowej. Ja to muszę mieć znieczulenieAriette1983 lubi tę wiadomość
-
Samsaramsa wrote:Ja poszłam na zwolnienie w 4 miesiącu bo brzuch mi się spinał a teraz jestem na wychowawczym. No i w pracy miałam kontakt z różnymi osobami, często chorymi i co chwilę przeziębienie mnie łapało
Ja też jestem na wychowawczym ale planuje przejść na L4Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 09:40
-
Oleśka11 wrote:Ja idę do Boramed na następne USG
Ja planuję na Inflancką iść żeby prowadzić ciążę choć częściowo na NFZ, ale rodzić chcę koniecznie na Żelaznej. Pierwszy poród był naprawdę ok. Tylko ja nie chcę w domu narodzin a na normalnej sali, w miarę możliwości jednoosobowej. Ja to muszę mieć znieczulenie
U mnie szybkie porody są rodzinne więc jest możliwe że nawet gdybym chciała znieczulenie to by nie złapali momentu (tak jak przy pierwszym porodzie - nawet nie sczaili jak przeszło rozwarcie z 2 na 8 i już musiałam biec na porodówkę)
najpierw myślałam żeby pójść do Medicover i zapewnić sobie full wypas - ale jakbym miała możliwość w domu narodzin to byłoby super - choć na razie nie ma co gdybać trzeba się dowieźć szczęśliwie do 9 miesiąca
A Boramed bardzo dobrze mi się kojarzy - w pierwszej ciąży byłam tylko na genetycznym i byłam bardzo zadowolona super sprzęt i super specjaliści
-
Ariette1983 wrote:U mnie szybkie porody są rodzinne więc jest możliwe że nawet gdybym chciała znieczulenie to by nie złapali momentu (tak jak przy pierwszym porodzie - nawet nie sczaili jak przeszło rozwarcie z 2 na 8 i już musiałam biec na porodówkę)
najpierw myślałam żeby pójść do Medicover i zapewnić sobie full wypas - ale jakbym miała możliwość w domu narodzin to byłoby super - choć na razie nie ma co gdybać trzeba się dowieźć szczęśliwie do 9 miesiąca
A Boramed bardzo dobrze mi się kojarzy - w pierwszej ciąży byłam tylko na genetycznym i byłam bardzo zadowolona super sprzęt i super specjaliści
No ja rodziłam od pierwszych skurczy do rozwiązania 16 godzin, z czego 12 w szpitalu więc zdążyli mi dać trzy dawki znieczulenia i jeszcze był czas, żeby zeszło mi prawie całkowicie przed partymi, więc ja z tych długo cierpiących raczej
Dobrze słyszeć, że Boramed to dobra klinika, ja idę tam pierwszy raz. Ufam bardzo mojej gin ale chciałabym jednak skonsultować te wymiary dziecka z innym lekarzem z dobrymi opiniami i na innym sprzęcie. Miałam wrażenie, że tej mojej gin jednak nie podobała się ta różnica o kilka dni... -
Samsaramsa wrote:Ja poszłam na zwolnienie w 4 miesiącu bo brzuch mi się spinał a teraz jestem na wychowawczym. No i w pracy miałam kontakt z różnymi osobami, często chorymi i co chwilę przeziębienie mnie łapało
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Albo dziewczyny zapytam tutaj na forum . Pytanie do tych z Was , które właśnie są na wychowawczym bo właśnie widzę, że część z Was jest. Jak chcecie powiedzieć w pracy? Powiecie od razu wprost , że jesteście w ciąży? Czy wrócicie na jakiś czas ?
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Blanka85 wrote:Albo dziewczyny zapytam tutaj na forum . Pytanie do tych z Was , które właśnie są na wychowawczym bo właśnie widzę, że część z Was jest. Jak chcecie powiedzieć w pracy? Powiecie od razu wprost , że jesteście w ciąży? Czy wrócicie na jakiś czas ?
Ja zamierzam powiedzieć wprost. Uważam to za bardziej uczciwe w stosunku do pracodawcy. Jakbym załòżmy wróciła na 2 miesiące do pracy po czym bym oświadczyła, że idę na L4 to myślę, że wprowadziłabym niemałe zamieszanie w dziale, bo aktualnie ktoś mnie zastępuje na stanowisku.
-
No właśnie też mi się tak wydaje ... A kiedy będziesz chciała powiedzieć? Ja właśnie cały czas się zastanawiam jak to zrobić. Mi zostaje tylko rozmowa tel ... I nie wiem jak to wyjdzie ...
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
Czesc wam, wczoraj zobaczylam 2 kreski bylam juz u lekarza ale jest za wczesnie i nic nie zobaczyl powirdzial ze na 80% jestem w ciazy i mam wrocic za tydzien, ja czuje ze jestem w 100% w ciaxy wiec sie witam 5 tydzien druga dzidzi
Niezapomniana, Marryy, Madamee92, Ariette1983, Mama Wojtka lubią tę wiadomość
-
Blanka85 wrote:No właśnie też mi się tak wydaje ... A kiedy będziesz chciała powiedzieć? Ja właśnie cały czas się zastanawiam jak to zrobić. Mi zostaje tylko rozmowa tel ... I nie wiem jak to wyjdzie ...
W piątek mam usg więc jeśli będzie wszystko ok to wtedy zamierzam powiedzieć albo w poniedziałek. U mnie też tylko tel wchodzi w grę. -
TheForfie i kalika witajcie
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Witam nowe dziewczyny rozgoscie się
Ja nie przechodzę na l4, zostaje na wychowawczym ale w pracy szefowa wiedziała że staramy się o drugiego dzidziusia i pewnie jej się pochwalę
Mi to chyba wczoraj jednak coś zaszkodziło Ali nie były to mdłości ciążowe. Dzisiaj już jest dużo lepiej i nawet kawa wchodzi a wczoraj z rana tylko melisa -
Samsaramsa u mnie to samo - wczoraj sampoczucie dramat. Właściwie dopiero wieczorem doszłam do siebie, a dzisiaj jest rewelacja i wszystko co złe sobie poszlo.
Mam chyba pierwsze załamanie pt: coś jest nie tak.
Muszę odgonić te myśli, bo nic dobrego to nie przynosi.
Witam nowe Mamusie.