X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridka, uwielbiam Cię! Sama lepiej bym tego nie ujęła :)

Daisy, ja też Ci tego życzę, nawet wymiotów - to w końcu w słusznej sprawie :P

Magda - czyli Twój gin będzie Ci robić te badania, fajnie masz. Ja musiałam się zapisywać do innego, bo tak mi doradził mój gin.

Mój synek dziś ma jakiś dzień treningowy. Kopie, skacze, przeciąga się - uwielbiam to.

Magdalena, Daisy - już niedługo i Wy się będziecie cieszyć z kopniaków.

Jutro będę miała studniówkę. Kupię sobie kieliszek i wleję do niego sok porzeczkowy - a co! (kieliszki wszystkie zbiliśmy :P)

merida17, Daisy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale my mamy imprezowy skład ;)

Cały dzień ciasta się robią, potem okazuje się, że Tygrysek i Mizzelka mają niebawem urodziny, a teraz jeszcze studniówka Sue :)

Dzieci w brzuchach kopią dniem i nocą, u nich to chyba wieczna impreza ;)

Daisy ma już wybraną super sexi bieliznę :D będzie się działo :)

A Rybeńka ma jutro wizytę, kolejny powód do świętowania ;)

Idę chyba spać, bo zaraz moje dziecko zarwie mi noc ;) bo jakoś teraz takie pobudki mam w godzinach nocnych :)

Kolorowych snów ;)

Sue, Rybeńka, mizzelka, Tygrysek, Daisy lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko każdy powód do świętowania jest dobry B-)
    Ja dziś nie umiem spać, komar jeden tak mnie pogryzł, że cała jestem w bablach, ale zginął juz śmiercią szybka i mam nadzieje bolesna :-P
    Tylko ze ja teraz spać nie umiem. Miłego dnia Wam życzę :-* a wieczorem napisze relację z wizyty.

merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się dołączam do świętowania, bo dziś zaczynam III trymestr :D

merida17, mizzelka, Rybeńka, Daisy, Tygrysek, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:

Magda - czyli Twój gin będzie Ci robić te badania, fajnie masz. Ja musiałam się zapisywać do innego, bo tak mi doradził mój gin.
    No tak mój mi będzie robił ale dodatkowo też dostałam skierowanie do poradni genetycznej bo tam prócz USG jeszcze mi zrobią badania krwi i mam dylemat czy jak mam skierowanie na NFZ czy muszę z tym jechać osobiście się rejestrować czy uda się telefonicznie bo poradnia jest czynna od wt do czw od 9 do 12 a do rejestracji podali tylko nr tel. bez godzin :P spróbuję chyba zadzwonić po 9 i się dowiem :)
    I takie pyt mam możecie polecić mi jakieś w miarę tanie :P wit. dla I trymestru?? Bo lekarz wczoraj stwierdził, że mogę sobie jakieś brać ale konkretnie nie będzie podawał nazwy bo wie, że ceny są różne :P

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no same radości hahah :D

Magdalenko tak tak to prenatalne pewnie :) będzie na pewno dobrze.. :) on też zlecił mi badania genetyczne tzn ten PAPPA czy coś takiego ale nie robiłam tego, co ma być to będzie :)

no to czekam na relacje z wizyty :)
    a dziś zrobię nadzienie do ciasta, ale teraz sie zdrzemnę :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam femibion natal 1 - około 30zł..
    ale są normalne witaminy dla kobiet w ciąży ale mi gin powiedział że nie brak tak się witaminować, choć pisze na niektórych jak byk że są przed ciążą, w trakcie i podczas karmienia :) więc taki pic na wode :D

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie wczoraj wymioty znowu! az musialam sie zwolnic z pracy! kolka taka mnie trzymala i myslalam ze umre.

lezenie pomoglo.

dziewczyny co do witamin- ja mialam pregne plus- a teraz Gin pwoiedzial ze moge zamienic na MAma DHA - kupilam 60 kaps na allegro. tam jest duza dawka kwasow DHA no i reszta witamin.

http://allegro.pl/mama-dha-60kaps-ciaza-nie-femibion-gratis-coffee-i4729721841.html

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja biorę pharmaton i jest cholernie drogi a nie ma nawet magnezu.. skonczy mi sie to zmieniam..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna to jeszcze synek ci przypomniał.. ehh.. odpoczywaj :)

mnie to brzuch znów boli.. ajkby mi się flaki przewijały ;/ ughh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 08:36

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ostatnio słyszałam , że te z vitaminer chyba są dość dobre i w dobrej cenie.. no cóż pójdę później do apteki bo między 12 a 15 u nas dają rabat 20% na leki więc coś mi pani pewnie poleci :) teraz czekam do 9 i będę próbowała się dodzwonić do rejestracji ale już coś czuję, że może być ciężko z dodzwonieniem :P

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety panie w rejestracji nie lubią telefonów ale trzymam kciuki, może się uda :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale chodzi o to ze w pRegnie plus sa DHa tylko malo wiec dokupuje Pregne Dha- bo trzeba 250-500mg dziennie przyjmowac.

a tu jest 600 mg( (0,600g) plus witaminy wiec wychodzi ekonomiczniej no i Witamina D jest

a tak za pregne Dha musialam placic chyba 37 zl plus za pregne prawie 40

mowie o cenie z allegro z apteki tanie leki- to co podeslalam i tam macie tez inne- nawet mama coffe gratis a jakbyscie chcialy zamowic osobno to ta kawa jest za 4,5! z data do konca grudnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 08:53

atdcqtkf2affvuei.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    niestety panie w rejestracji nie lubią telefonów ale trzymam kciuki, może się uda :)
    a jednak się myliłam :P dzwoniłam i odebrała bardzo miła pani :) i zapisała mnie na 27.11 wytłumaczyła co zabrać i jak przyjadę gdzie iść itd..więc jest oki i za 3 tyg zobaczymy Nasz Skarb :)

słoneczna 85, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jest jednak nadzieja w rejestracji hehhe :D
    to super że poszło gładko :)

Słoneczna właśnie widzę że takie Gratisy.. jednak opyla sie zamowic z neta :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki!
    Wita sie z Wami chorowitek. Nie wiem co mnie dopadlo, rano sie obudzilam z potwornym bolem gardla, plecow i do tego mdli mnie. z biegiem godzin padlo mi tez na zatoki,takze dzis sie zawijam w szlafrok i bede marudzic :D core zawiozlam do szkoly bo nie ma komu, takze zaraz sniadanko i goraca herbatka :)

U mnie za oknem ponuro, choc 10 st. Ma dzis padac niestety. W sobote cora jedzie na konkurs plastyczny! Jej pierwszy w zyciu :) bardzo sie ciesze ze pani ja wytypowala, tym bardziej ze juz od wczesnych lat widac, ze cos tam po mojej mamie odziedziczyla :)

My za to w sobote robimy imprezke i zwala sie do nas 5ro znajomych na nocke. Robimy sobie halloween, bo nie bylo kiedy sie spotkac, bo 31go nie dalo rady, 1go swieto i tak zesmy pomysleli ze bedzie ok. Ja sie przebieram za..swietego mikolaja :D

Milego dnia! :*

Madziu super ze udalo Ci sie dodzwonic :)
    Ja juz nie pamietam jakie bralam wit w ciazy, pewnie ich juz nawet nie ma. Jakies materna cos tam ;)

mizzelka lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Piękne!

Jestem w pracy, do domu jeszcze ponad 3h.
    Piszę, bo właśnie... ogarnęło mnie wielkie "niechcenie".

Natalka 03.2015 <3
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy a może to są jakieś pierwsze objawy... nie nakręcam... ale u mnie też się zaczęło od choroby. No trzymam kciuki :*
    Fajnie, że masz taką zdolną córkę, pewnie jesteście z niej bardzo dumni :)
    A Ty Kochana dziś faktycznie ciepła herbatka i pod kocyk :)

Tygrysku, co by Ci tu doradzić na to niechcenie... hmmm sama nie wiem. Pomyśl, że już bliżej do końca niż dalej :d

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh Rybeńko, nadziei to ja sobie nie robię żadnych kompletnie. Nawet tempka jakas taka dziwnie spokojna w tym cyklu, caly czas sie zastanawiam czy to moze castagnus tak ladnie mi robi, ze jest w miare stala ta tempka, wczesniej nawet po 3x2 lutki mialam spadki, wzgórki itp. No nic, czekam niecierpliwie na rozwój wydarzeń :)

Rybenko a jak budowa Wam idzie? Na jakim jestescie etapie? Ja juz ogrod na ten rok zakonczylam, wszystko mi sie poprzyjmowalo, posadzilam jeszcze brzózkę i 9 sosen i codziennie wszystko podlewam, jest to potwornie meczace, no ale ponoc sosny to caly sezon codziennie trzeba podlewac zeby sie przyjely :D
    Wykopalam je sobie z dzialki, wiec musze teraz sie z nimi piescic. Wlasciciel ziem okolicznych obiecal mi przyniesc pare krzakow porzeczek, bo bedzie u siebie likwidowal caly pas, a ostatnio nawet nalewką z czarnej porzeczki nas czestowal, mmm pychotka <3
    Powoli konczymy drewutnię robic, jest przeogromna, ze skrytką dodatkowa na narzedzia. Dzis montujemy deski dookola, w przyszlym tygodniu ma przyjsc blachodachówka.
    Byl tez wczoraj pan od barierek tarasowych i od schodow i teraz sie za to zabierzemy, mam nadzieje ze jeszcze w listopadzie. A jak opadnie snieg to zaczynamy W KOŃCU stawiac ogrodzenie :D

A Ty posadzilas juz jakies krzaczki? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 12:33

• Sue Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Daisy, teraz taka pogoda, że wszystkie choróbska się pałętają na wolności. Zdrowiej - herbatka, kocyk i leż, póki córa w szkole ;)

Magda - ja w pierwszym trymestrze brałam tylko kwas foliowy (dodatkowo jadłam też zielonego dużo - rucola, brokuły, szpinak i sałaty), jod i devikap.
    Teraz biorę femibion (jak mi się przypomni). Przede wszystkim staram się bardzo zdrowo odżywiać.
    Wyniki krwi mam ok, tylko żelazo mi spada, ale to norma, niestety.

Jeśli mogę polecić to kup sobie suszoną żurawinę i jedz garść codziennie - tak zapobiegawczo na pęcherz i mocz. Ja jem i ostatnio na badaniu moczu nie miałam żadnych bakterii w moczu, a wcześniej było ich dużo za dużo.

Idę pod prysznic, bo wciąż siedzę w szlafroku :D

Daisy lubi tę wiadomość

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ