X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :))

Miałam wyjazdowy weekend - spędziłam 3 dni u mojej koleżanki, która ma dwumiesięcznego syneczka ;) Jaki słodziak, jak sobie pomyślę, że sama będę miała takiego niedługo, to aaaa! Nie mogę się doczekać <3

Tygrysku, wszystkiego co najlepsze ;) Zdrowej ciąży, bez komplikacji aż do szczęśliwego rozwiązania ;) No i spełnienia marzeń :)

Daisy, gratuluję córy! Pielęgnuj talent, niech mała się rozwija :) Ważne jak dzieci mają pasję :)

Ja dostałam kilka ubrań od koleżanki, wczoraj przymierzyłam i muszę przyznać, że szczupło w nich wyglądam :) a tu już 7kg na plusie!

Słoneczna, jak zrobić sobie ten rabat?

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dołek przez męża i teściową, ale mam nadzieje że to ogarnę i jakoś taka niemoc..
    za dużo chyba mam czarnych myśli na jeden dzien... do tego jeszcze głowa mnie rozbolała, oby nie migrena wracała..

Rybieńko ja podobnie, w głowie mi się aby kręci.. to chyba ciśnienie takie jest.. ta pogoda czy co..

Sue to wyjazd widzę udany :) ja właśnie też mam na kilka dni maluchy 8miesięcznego i 2 letniego prawie :) pełny dom normalnie :P

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo jak pięknie a jaka dumna :)
    aż miło się patrzy na taki sukces :)

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudnie Daisy :-) mam nadzieje, ze każda z nas kiedyś będzie mogła być dumna ze swojej pociechy ;-)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooooooo tak.. aż łezka się zakręci w oku :)
    na pewno wspaniałe uczucie :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki zdjecie juz usunelam jakby co, bo nie chce zeby wisialo w necie. Moje to luzik, ale jednak cora na of potrzebna nie jest ;)
    Milego wieczorku!
    Przyszly moje testy 10tki z allegro no i siklam wieczorem i oczywiscie to samo co zawsze ;) tak tak, wiem, dopiero 10 dpo.
    Eh wiecie nie lubie sie oszukiwac :( do tego od rana cos mnie swedzi w srodku i chyba spuchlo mi wejscie do pochwy, martwie sie czy to nie mpje hpv moze sie odrodzilo znowu :( mam nadzieje ze nie, nawet zapomnialam cytologie zrobic we wrzesniu, a ja musze co roku po tym hpv i wymrazaniu szyjki :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 21:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Kochane! Co się dzieje?

Mizzelko nie smutkaj się! Już tak bywa, że mama i syn- każda na pewno miała taką sytuację :) Pamiętaj, że i tak jesteś najważniejsza dla swego męża :) Czasami im wypada to z głowy, ale w końcu odnajdują się, jak ślepaki we mgle :) Będzie dobrze :)

Tygrysku jak zakupy?????? :) Chwalić się koniecznie!! :)

Daisy! Oj, Kochana Ty moja Daisy! Tymi zacnymi słowami zaczynam, by skończyć już nie tak poetycko!! :) Ty się tu miałaś odbudować, a nie 10 dnia robić testy! Kto to widział?? Robi się wtedy, jak już przestaną istnieć powody, by tego nie zrobić! Jak będziesz już czuć, że nie ma racjonalnego wyjaśnienia na wszystkie dolegliwości ;) Szkoda kasiory, a zwłaszcza nerwów, nie wolno i już! Poza tym, jeszcze raz gratulacje dla Twojej córci ;) Jaka słodka chudzinka! Gwiazdeczka Ci rośnie :)

Sue, ja Ci mówię to tylko 7 kg na plusie!!!! Gdybym ja miała te 7 na plusie, to byłabym spokojna o przyszłość ;) Jak tak dalej pójdzie dobiję 20 kg!!! Nie wiem nawet, jak to robię, że nabieram tej masy, także 7 to super :)

Rybeńko, czy ja widziałam przy okazji Twojej listy, że masz już wózek w domku? Nie wdrożyłam się jeszcze w nią dokładnie, ale nadrobię, bo bardzo była ciekawa :) W każdym bądź razie, skoro masz już wózek w domku, pomacałaś, spróbowałaś, to co możesz powiedzieć? Zadowolona? Pytam, bo chyba chcę też ten model i czas najwyższy zamówić, by mi tu coś wysłali :) Poza tym, odpoczywaj i uważaj na siebie! Nie stresuj się, tylko relax!

Zresztą relax zamawiam dla nas wszystkich Dziewczyny :)

U mnie niestety już po weekendzie i odwiozłam rodziców na samolot :( strasznie szybko minęła ta wizyta i teraz trochę mi smutno, więc proszę mnie pocieszać :) Cieszę się nawet na te kilka dni :)

Kolorowych snów Brzuchatki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 23:08

Daisy, Sue lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już sobie pospałam.. i tak od 3 nad ranem..

nie wzięłam magnezu i sama nie wiem co to jest
    czy to cholerstwo co Groszek przechodził (zastój w nerce) czy po prostu mięsień mi sie przestawił..
    boli mnie strasznie prawy bok.. nie mogę się przekręcić za dobrze, wcześniej napieprzała mnie noga prawa, nawet usiąść nie mogłam, ani nawet przekręcić sie na ten bok.. teraz juz lepiej z nogą ale nie mogę opanować bólu koło krzyża..
    martwie sie bo sama nie wiem co mi dolega..
    teraz wzielam ostatnia tab magnezu.. zobacze jak rozwija sie sytuacja.. jezeli nie pomoże.. to chyba pozostał szpital....

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, zaglądam do Was i podczytuję co u Was się dzieje.
    Bardzo Was przepraszam że tak zniknęłam z wątku, ale zebrałyśmy się na jednym wątku z dziewczynkami co się z nimi zżyłam na OF a dwóch wątków niestety nie ogarniam - brak czasu i sił.
    U mnie ostatnio bardzo dużo się dzieje, zaczęliśmy z mężem budowę i jest szał ciał. A ja niestety niewiele mogę mężowi pomóc bo ciągle się przytulam z sedesem.

Jeszcze raz przepraszam za zniknięcie i obiecuję częściej zaglądać do Was.

Mizzelko nie smutkaj się. :*

Acha u mnie na usg potwierdzona dziewczynka, będzie Zuzia. <3

diamonds, Sue lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Mężuś nam strzelił mini sesyjkę, przedstawiam jedno ze zdjęć:

vmhxekmzev2o_t.jpg

Dobrej nocki życzę :*

Ale słodkie. <3

Rybeńka lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Krokodylku, wpadaj do nas kiedy chcesz my się nie obrazamy jak ktoś nie pisze :-) no i gratuluję córeczki :-)
    Meridko tak mam już wózek, to camarelo sevila. Wiesz co na to co go w domu sprawdziliśmy to jestem zadowolona. Jest lekki, zwinny, łatwo się go składa i rozkłada. I nam podoba się to ze po złożeniu zajmuje mało miejsca. Największy test będzie dopiero jak wyjadę na ulicę z Malutka. Wtedy się dopiero okaże czy się sprawdzi :-)
    Wierzę że musi Ci być przykro jak masz rodziców tak daleko. Wiesz moi mieszkają jakieś 40km ode mnie i tez strasznie rzadko się widzimy. W zasadzie to może raz na miesiąc. Akurat dziś moja Mamusia przyjedzie do mnie pociągiem i się bardzo cieszę. Kochana najważniejsze, że wiesz ze oni Was mocno kochają i pewnie zawsze możecie dzwonić o każdej porze. Wiec dzwoncie do siebie jak najczęściej, to też zawsze jakiś miły kontakt z rodziną.
    Mizzelko jak Cie to będzie tak bardzo bolec to może faktycznie jedz do szpitala, bo jakby to były nerki to z nimi nie ma żartów. Moja koleżanka miała zastoje na nerkach w ciąży i musiała być pod ciągła obserwacja.
    Miłego dnia Kochane Brzuchatki :-*

merida17, Krokodylica lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Chciałyście listę rzeczy, które już mam więc dziś się wzięłam za to i podliczyłam wszystko:

Rybeńka Twoja lista robi wrażenie!
    Gdzie mi do takiej. :)

I mam takie głupie pytanie - proszę się nie śmiać bo się zawstydzę :P - czym się różnią śpiochy od body z krótkim rękawem? Bo mnie się zdawało że to jedno i to samo i zgłupiałam. :D

PS. Rybeńka masz zdjęcie tego wózka? Uwielbiam oglądać takie dzieciowe rzeczy. <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 10:56

• Daisy Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane! ♡
    Ja znowu siklam, rano, bo dzis ostatnia lutke mialam brac rano i mysle a co tam sprawdze. I takie cos mi sie pokazalo, mysle, ze to jak zwykle niespodzianka allegrowa i cien cienia. Widac w ogole cokolwiek? Bo ciezko zlapac, ale oczy widza na zywo.
    milego dnia! ♡♡♡

8b383idoma02_t.jpg

merida17, Gosiak, diamonds lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Rybeńka Twoja lista robi wrażenie!
    Gdzie mi do takiej. :)

I mam takie głupie pytanie - proszę się nie śmiać bo się zawstydzę :P - czym się różnią śpiochy od body z krótkim rękawem? Bo mnie się zdawało że to jedno i to samo i zgłupiałam. :D

PS. Rybeńka masz zdjęcie tego wózka? Uwielbiam oglądać takie dzieciowe rzeczy. <3

Krokodylica, body konczy sie guzikami pod pampersem i masz gole nogi, a spiochy to maja az po nozki material ;)
    Wydaje mi sie ze dobrze glowkuje? :D

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale takie z materiałem na nóżki to pajacyki.
    Dla mnie body i śpioszki to to samo, właśnie nie wiem czym się różnią.

Tutaj daję link do wyprawki:

http://www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/noworodek/2014/wyprawka-dla-dziecka.aspx

Tam w ciuszkach jest pokazane jakie są i śpioszków w ogóle nie ma, tylko body różne. Ale ja już głupieję. :)

Edit:

AAAAAA jest!!!! Śpioszki to jak pajacyk, tylko bez rękawów. Uffff jakie to skomplikowane. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 11:17

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Hej kochane! ♡
    Ja znowu siklam, rano, bo dzis ostatnia lutke mialam brac rano i mysle a co tam sprawdze. I takie cos mi sie pokazalo, mysle, ze to jak zwykle niespodzianka allegrowa i cien cienia. Widac w ogole cokolwiek? Bo ciezko zlapac, ale oczy widza na zywo.
    milego dnia! ♡♡♡

8b383idoma02_t.jpg

Daisy, widzę cień cienia :) teraz trzymam kciuki, by to była niespodzianka, ale nie allegrowa, tylko silna tłuściutka kreseczka :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku dokładnie :D Śpioszki to jak pajacyk tylko na takich jakby szelkach :D
    a zdjęcia wózka nie mam, bo póki co tylko go sprawdziliśmy i złożyliśmy znów żeby się nie kurzył.

Daisy no ja tam widzę ten cień! oby to nie był żaden żart allegrowy &&&& trzymam kciuki baaaaaaaaaaaardzo mocno :*

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku! To super! Gratuluję Córeczki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńko!
    Dziękuję bardzo za miłe słowa i za recenzję wózka :) właśnie to są cechy, których i ja szukam :)
    Jak tam Twoje zdrówko?? Lepiej troszkę??

Mizzelko!
    Może faktycznie powinnaś sprawdzić nerki! Może to tylko chwilowe nieporozumienie w Twoim organizmie. Oby nie kolki, czy jakaś rwa kulszowa, bo to już potrafi mocno zaboleć!

Rybeńka lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dziekuje za wsparcie! Kurde pewnie to i tak bedzie to co zawsze :/

‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ