Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo i ciocia Merida poszła spać
Zmęczona pewnie przed świętami.
Ale obiecała iść już na wolne
U mnie Aga nie może się doczekać i cały czas pyta czy na pewno dzwoniłam do Mikołaja z prośbą o prezent
I zastanawia się dziewczyna jak te renifery pociągną sanie bez śniegu?
Bo mówi ,że na plecach Mikołaj dużo nie udźwignie
merida17, Rybeńka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny Dzień Dobry!!
Matko spalam cała noc! Jakie to dziwne uczucie!!
Nie pamietalam już, jak to jest
Miłego dnia!!
Ja dziś i jutro pracuje jeszcze kółka godzin, ale bede zaglądaćGosiak, diamonds, Daisy, słoneczna 85, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Pada, pada brrrr. Ale wiać trochę przestało.
Merida dobrze, że sobie pospałaś
Gosiaczku współczuję a jednocześnie rozumiem Twoją bezsenność.
Wytłumacz Janciże uśmiechnięta Mamusia to wyspana Mamusia
Gosiak, merida17 lubią tę wiadomość
-
Cześć śpioszki i te z bezsennością
Ja ostatnio nie mogę się dobudzić. A tyle ciastek do polukrowania przede mną...
News jest taki, że od 2 dni moja córa to znów Natalka. Spokojnie, za bardzo się nie przyzwyczajajcie, bo pewnie mój m. znów zmieni zdanie.
Po prostu jak się mówiło o niej, to nie mogło nam przejść przez gardło Laura. Po prostu to nie pasuje. No i mój m. zdecydował (pewnie znów na razie), że Nastusia.
Byłam wczoraj na SR. Mówiła o ZZO. Nic nowego nie wniosła do moich informacji o tym. Dlatego jeśli chodzi o samo znieczulenie to nadal jestem na nie. Pójdę na spotkanie z anestezjologiem, na wszelki wypadek.
Ale dowiedziałam, się czegoś czego nie wiedziałam. Mianowicie, że podają inne farmakologiczne wspomagacze. Zawsze zaczynają od tych lżejszych. Nospa, Scopolan, coś na B, a potem jak to nie działa przechodzą do silniejszych.
Jest takie coś jak Dolargan, bądź pod inną nazwą Dolkontral. Jest to lek słabszy niż morfina, ale na bazie narkotyku. Ma dużo minusów i podaje się go bardzo rzadko. W zeszłym roku na wszystkie porody podały go 1% rodzącym. Podają też leki uspokajające jak Relanium czy coś tam na H. Wszystko zależy co chcą uzyskać bo każda pacjentka jest inna.
U mnie w szpitalu nie ma gazu. A wracając do zzo, podają go na 4-5cm rozwarciu i po podaniu trzeba 20 min leżeć płasko, żeby znieczulenie równo chwyciło - to jeden z większych minusów. Jak chcecie coś wiedzieć to pytajcie.Daisy, diamonds, Gosiak, merida17 lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
Skończyłam lukrować
a teraz idę się zbierać na wigilię firmową (idę tam tylko po "kopertę" świąteczną). Nikt przez cały miesiąc chorobowego nie zapytał jak się czuje, więc potraktuje ich tak samo.
A potem jeszcze zakupiki i będzieKrokodylica, Rybeńka, diamonds, Gosiak, Daisy, słoneczna 85, merida17, mizzelka lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
Tygrysku podeślij trochę ciasteczek
- mimo małej empatii współpracowników życzę udanej wigilii firmowej
Ale Wam idzie to pisanienie ma mnie chwilę i tyle postów
Daisy pokaż Nam się w nowym fryzurku- pamiętaj
Ja z rana byłam oddać krew na morfologię i mocz - i już mam wyniki w necie. Morfologia jak zwykle bez mian - cacy
Z moczem chyba też ok tylko nie wiem bo chyba mam za wysokie ph8,5..wgl. zauważyłam że z każdym badaniem (to było 3) to ph mi wzrasta ale lekarz nic nie mówi..chyba jakby było źle to by coś powiedział...
Dziś trochę pobolewa brzusio ale tak znośnie i pewnie dla tego, że później jadłam śniadanko
Przede mną robienie koreczków ale to czekam na męża jak wróci z pracy to pojedziemy na zakupy - a co nie będę dźwigać, a po za tym taka pogoda, że szkoda gadać..a jutro też ma cały dzień laći przez taką pogodę nic się nie chce
ale trzeba się zmobilizować
Pozdrawiamdiamonds lubi tę wiadomość
-
Tygrysku ciasteczka wyglądają przepysznie
Mizzelko trzymam kciuki za dzisiejszą wizytęniech Maluszek szeroko rozłoży nóżki
Na którą masz wizytę? Czekamy na wieściKrokodylica lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Magdalenka niestety ja się nie znam, ale na pewno to nie będzie nic złego oznaczać. Myśl Kochana pozytywnie :*Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Daisy pięknie! :*
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
Magda_lena88 wrote:niech mnie ktoś pocieszy, że to ph 8,5 to nie jest tragedia :x :x
Mi tez z badania wyszło pH 8, ale ginekolog stwierdził, że nie ma powodu do
zmartwienia.
Powiedział, że mocz zasadowy jest u osób jedzących np. mało mięsa
Wystarczy jeść kwaśne rzeczy, ja zastosowałam taką "kwaśną dietę" ogórki i
kapusta kwaszona oraz dużo żurawiny i na następnym badaniu pH spadło do 7 (czyli
normy).
A kiedy idziesz do lekarza? -
Daisy pięknie
w końcu ładnemu we wszystkim ładnie
Gosiak kolejną wizytę mam 29.12 - pewnie jak nie zapomnę to spytam o to ph bo przy pierwszym badaniu miałam 6,5. w drugim 7,5 i tak mi rośnie o jedenTrzeba uzbroić się w cierpliwość i pozytywne wibracje
Dziękuję za każdą odp -
magdalena mysle ze musisz zakwasic mocz- cytrusy, zurawina,
bo w takim to moga sie nawet krysztalki odkladac.
WIt C bym nie brala bo nie wiem jak to jest w ! trymestrze- ktos mi mowil ze nie brac na poczatku ciazy
\chociaz u Ciebie to juz nie taki poczatek:)