Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
merida17 wrote:Kochana, ja na tym etapie miałam już to zrobione
Jak będziesz miała dużo czasu i werwy pod koniec, zawsze możesz to zrobić drugi razKrokodylica, merida17 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymerida17 wrote:Diamonds to chyba zasadniczo dobrze
Moja macana w szpitalu miała dokładnie takie samo ułożenie, jak scyzoryk- tylko odbita w lustrze do Twojej
Czy on Ci zasugerował, ze cos moze być nie tak z tym ulozeniem?
Moja czasami fika już w dół do pionu, a potem znowu scyzoryk. Tak mi sie wydaje
Śmiał się tylko z tego ułożenia.
Mówił, że właśnie kształt brzucha wskazuje że mała jest tak złożona.
Na usg mają mi sprawdzić czy aby nie fiknęła spowrotem głową w górę.
Bo co mu się wydaje to jedno a co jest rzeczywiście okaże się na badaniu.
Ułożenie jest specyficzne i podobno też nie częste
Takie indywidualistki nam rosną
Ale absolutnie nic złego na ten temat nie powiedziałmerida17 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydiamonds wrote:Śmiał się tylko z tego ułożenia.
Mówił, że właśnie kształt brzucha wskazuje że mała jest tak złożona.
Na usg mają mi sprawdzić czy aby nie fiknęła spowrotem głową w górę.
Bo co mu się wydaje to jedno a co jest rzeczywiście okaże się na badaniu.
Ułożenie jest specyficzne i podobno też nie częste
Takie indywidualistki nam rosną
Ale absolutnie nic złego na ten temat nie powiedział
To dobrze Chciałam się upewnić, bo Stacy też tak wymacała, ale mnie tyle rąk już dotykało, że nie wiem, które mają racjędiamonds, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Ja juz po. Maly wazy ok 2700!!!
Dzis dr pobral mi wymaz a jutro rano zawioze. Za 2 tyg sciagamy pessar i mierzymy
Dr mi dal namiar na polozna i w nast tyg zadzwonie. Mowi ze rozwiazemy wczesniej pewnie porod a moze byc tak ze urodze po sciagnieciu pessara.
A jsk nie to wywolaja mi wczesniej pewnie. Jesli nie bedzie postepowac to wtedy ciecie. Jutro sie umawiam do okulisty.
A i dal mi recepte na Engerix B.
I nie musze lezec
diamonds, Krokodylica, merida17, Rybeńka, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKrokodylica wrote:diamonds dziwne to, że lekarz wszystko bada paluchami i nie zrobi usg.
Kochana to przychodnia MSWiA i oni się rządzą swoją dziwną polityką
Gabinet ginekologa jest dwa obok od gabinetu usg.
i tu panuje zasada źe ginekolog prowadzący nie robi usg tylko inny przyjeżdżający ze szpitala.
I trzeba się oddzielnie umawiać.
Ginekolog jest w czwartki a ta ginekolożka od usg tylko we wtorki.
Więc dziś było badanie ręczne a we wtorek usg
-
nick nieaktualnySłoneczna jaka duży chłopczyk
Dobrze, że Twój chce Was wcześniej rozwiązać ewentualnie.
Mój dziś na taki pomysł popukał się w głowę i stwierdził, że jakieś wywoływanie porodu to wg niego dopiero w 41 tyg.
Dobrze, że z Wami wszystko w porządku.
A po pessarze rzadko chyba następuje szybki poród.
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
z pessarami to roznie- mowia ze czasem sie zdejmie i zaczynaja dziewczyny rodzic.
ja bede duzo chodzic to urodze;))
ale to tak po wizycie bede intensywnie chodzic:)
siemie juz zaczne pic bo to i zdrowo i poslizg bedzie dobry:)
MIzzelko ja bym juz zaczela prac bo przeciez nie wsyztsko od razu a to sie tak wydaje ze szybko pojdzie.
jak zaczelam prasowac tetry... to wyprasowlaam 4 i bolalay mnie plecy i przerwa..
i tak po pare sztuk dziennie.diamonds, mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Ja juz w łóżku.
Krokodylku ja pije ciepłe mleczko i zagryzam migdalami, ale już mleko pomaga.
Super ze mialyscie dziś dobry dzień, bo mój też był dobry!
Wizyta.
Wszystko w jak najlepszym porządku. Mała bez zmian w ułożeniu, głowa w dole, pupa po mojej prawej stronie nogi po lewej. Szyjka bez zmian, niecałe 3 cm. Mała to jakieś 2-2,2 kg szczęścia
Wyniki idealne, u małej wszystko ok, wody w normie.
Za miesiąc wizyta i pobranie do GBS. Potem częstsze wizyty i KTG.
Powiedział statystcznie to powinnam urodzić 41, a nawet 42 tydzień.
Dlatego obiecuje nie marudzić do 1 marca! Czyli do mojego terminu.
Ja nigdy nie byłam badana przez prowadzącego na samolocie. USG dopochwowo i przez brzuch. Mój lekarz działa na mnie jak melisa-uspokajajaco.
Z okazji dobrych wieści zaszalalam dziś w McDonald's.merida17, słoneczna 85, diamonds, Daisy, mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
Na SR było o połogu. Ostatnie juz spotkanie. Teraz to wszystko musze przetrawic jeszcze raz. Nie żałuję że chodziliśmy, bo widzę ze nie każda mama ma taką wiedzę. Ciesze się ze to szpital z nowoczesnym podejściem do rodzenia. W takim właśnie chcę urodzić.
Mówiła tez dziś o cesarce, i o żywieniu przy karmieniu piersią.
Powiedziała, że jeśli teraz w ciąży jemy coś np. Pomarańcze to dziecko jest tak do tego przyzwyczajone, że bez sensu z nich rezygnować. Można je jeść po porodzie. Tak samo inne rzeczy. Dała nam listę, że w razie gdyby przypadkiem zjawiła się wysypka pokarmowa na wewnętrznej części łokcia, pod kolanami, za uszami to rzeczy z tej listy to moga być przyczyną. Ale jeśli jej nie ma, to można jeść.
Jak chcemy jeść coś nowego, a w ciąży nie jadlysmy np. Truskawki to zacząć od kompotu od przetworzonych w różnych postaciach, a nie surowych.
merida17, Gosiak, mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
nick nieaktualny
-
kasilka ja nie czulam jeszcze ruchow na Twoim etapie. dopiero od ok 20 tyg.
mam lozysko z przodu i ruchy czulam naprawde slabo.
nie ma co sie martwic:))
Tygrysku- jest kupon na allegro ale tylko 10 zl przy zakupie 50.
sciagnij sobie to pozniej kupisz termometr;)kasika8303 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry!
Kochane ja po wizycie
Dzidzia ma 5.3cm, jest starsza o 3 dni wiec dzis 12t0d! To 13tydzien sie zaczal, ale numer. Wszystko ok, serducho jak dzwon. Wyniki moje super, kazala nadal brac tylko folik 5mg, mowi ze jak mam taka morfologie (a wyniki mam poki co idealne) to nie ma co sie faszerowac. Strasznie mnie zalowala po tym lekarzu-idiocie. No i byla w mega szoku jak widac dzidzia mogla byc spokojnie zmierzona bo jest duza. L4 dostalam do 22go (chodzace, nawet nie musialam prosic) i wtedy tez wizyta bo 21go mam te prenatalne. Teraz nie wiem czy nie bedzie za pozno bo bedzie 13t5d..ale i tak na pewno wszystko bedzie ok :)Dostalam dzis dwa zdjecia!
A tu widac jak sie prawa raczka drapie po glowce pewnie sobie mysli 'Kiedy ta mamusia zje sniadanko?' Widac tez oczka, nosek i usteczka jak sie przyjrzec
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 10:23
słoneczna 85, Sue, diamonds, Tygrysek, mizzelka, merida17, Magda_lena88, Rybeńka, Gosiak, Krokodylica lubią tę wiadomość