X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy ,
    widzisz- Tobie sie udalo jak tu tak trzymalysmy kciuki :) a tu juz 12 tydzien!!!

kiedy to minelo? mi sie wydaje ze dopiero co pisalysmy na majwokach i czerwcowkach i MIzzelka byla pewna w maju ze to ciaza a wyszlo ze nie.

moj wykres byl tez obstawiany na zielone zakonczenie a poszlysmy na czerwiec:))

jak jeden dzien..:)

Daisy, mizzelka, Rybeńka, Sue lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna dla mnie tez jak jeden dzien. Faktycznie przeciez pamietacie jak sikalam i sikalam na te testy z allegro i ciagle byl jakis cien :) hehe naprawde chwilami jeszcze nie wierze w to co sie dzieje.

Pamietam jak Merdia mowila ze Wy bedziecie rodzic a ja bede z glowa w wc na mdlosciach :) na szczescie poszlo sprawniej i szybciej, a poza sennoscia na dobra sprawe nic mi nie dokucza :)

diamonds, merida17, Rybeńka, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.

Daisy fotki super, a drapanko wymiata.

Daisy lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    z pessarami to roznie- mowia ze czasem sie zdejmie i zaczynaja dziewczyny rodzic.

ja bede duzo chodzic to urodze;))

ale to tak po wizycie bede intensywnie chodzic:)
    siemie juz zaczne pic bo to i zdrowo i poslizg bedzie dobry:)

MIzzelko ja bym juz zaczela prac bo przeciez nie wsyztsko od razu a to sie tak wydaje ze szybko pojdzie.
    jak zaczelam prasowac tetry... to wyprasowlaam 4 i bolalay mnie plecy i przerwa..
    i tak po pare sztuk dziennie.
    masz racje, dziś się biorę za tetry.. tylko wyczyszczę pralkę bo mam wrażenie że gdzieś mi się zapchała przez te cholerne proszki do prania...

u mnie kuzynka przetrzymała po pessarze, jakoś się synkowi nie śpieszyło :)
    ale fajnie kochana że lekarz ogarnięty i nie da czekać zbyt długo, waga super i tak powinno być :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanko?jak zaczynałyście czuć ruchy to czułyście je codziennie?nie czuję od środy Amelki i oczywiście już panikuję. Wykończe siebie i to dziecko.
    ja czekałam nawet tydzień na jakikolwiek ruch :)
    po prostu raz córcia smyrnęła, raz nie.. mi lekarz kazał liczyć ruchy dopiero w 29 tygodniu :)

kasika8303 lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Daisy ,
    widzisz- Tobie sie udalo jak tu tak trzymalysmy kciuki :) a tu juz 12 tydzien!!!

kiedy to minelo? mi sie wydaje ze dopiero co pisalysmy na majwokach i czerwcowkach i MIzzelka byla pewna w maju ze to ciaza a wyszlo ze nie.

moj wykres byl tez obstawiany na zielone zakonczenie a poszlysmy na czerwiec:))

jak jeden dzien..:)
    dokładnie.. jak ten czas leci.. pamiętam to jak dziś jak pisałam z wami że nie bd sikać na testa bo po co :D i że się odlałam do kibelka hahahhah :D
    a na drugi dzien zrobiłam test i nie mogłam uwierzyć bo nie czułam wcale różnicy :D

albo Meridka pisała że zajdę w ciążę :D bo jesteśmy bliźniaczki :D i BACH :D

a dopiero co Daisy pokazała 2 kreseczki... i Madzia.. rety jak ten czas leci nie ubłagalnie..
    ale dobrze że ten czas leci nam dobrze w naszym gronie i spokojnie a w razie co wspieramy się i doradzamy jak tylko można :)

i należą nam się więcej niż litr soku na głowę :D podwójnie trzeba walić :D bo przecież nie jesteśmy same nie? :D

merida17, diamonds, Daisy, Rybeńka, Krokodylica, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy śliczny maluszek :) a za chwile się może dowiemy kim jest :)

Daisy lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanko... bo teraz zastanawiałam się że jak będziemy wychodzić ze szpitala czy na specerki z maluszkami to czy może brać jakiś krem ochronny na buzie? bo w sumie to nie bd tak gorąco.. lecz chłodno... i może lepiej zabezpieczyć skórę jakiś tłustym może kremem? a może ten linomag tylko zwykły byłby ok?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Sloneczna dla mnie tez jak jeden dzien. Faktycznie przeciez pamietacie jak sikalam i sikalam na te testy z allegro i ciagle byl jakis cien :) hehe naprawde chwilami jeszcze nie wierze w to co sie dzieje.

Pamietam jak Merdia mowila ze Wy bedziecie rodzic a ja bede z glowa w wc na mdlosciach :) na szczescie poszlo sprawniej i szybciej, a poza sennoscia na dobra sprawe nic mi nie dokucza :)

Kochana oby Twoja ciąża przebiegała bez mdłości i zbędnych objawów.
    Może zamiast mdłości dostałaś senność w prezencie ciążowym :-)
    Pięknie Dzidzia rośnie. <3

Dobrze, że w końcu trafiłaś na kompetentnego lekarza, który się Wami rzeczowo zajmie. :-)

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko
    krem do buziaka jak najbardziej
    tylko patrz żeby był od pierwszego dnia życia.
    Hipp chyba ma taki.

Jeszcze też nie kupowałam.
    Ta tłusta warstwa raczej wskazana jako bariera przed wiatrem i mrozem.

Muszę spojrzeć na Sroka o.

merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mówię, ze bedzie ciąża to słuchać :) czarownica ze mnie :)

Daisy, piękna dzidzia :) ale czego sie innego spodziewać, w końcu po mamie :)

Zbieramy sie na sesje, więc miłego dnia :)

mizzelka, Daisy, diamonds, Rybeńka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Mizzelko
    krem do buziaka jak najbardziej
    tylko patrz żeby był od pierwszego dnia życia.
    Hipp chyba ma taki.

Jeszcze też nie kupowałam.
    Ta tłusta warstwa raczej wskazana jako bariera przed wiatrem i mrozem.

Muszę spojrzeć na Sroka o.
    no wlasnie myslalam o takiej ochronie, też zaraz zajrzę na jej stronkę.. bo jednak jest teraz wietrzna pogoda, a nie wiem jak bd pod koniec lutego, a w Marcu jak w Garcu.. wszystko możliwe to w sumie może lepiej mieć to :)

diamonds lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pro po wczoraj dzwoniła do mnie położna wieczorem z wynikami cytologii i niestety mam grupę 2... pewnie jakiś syf mi tam siedzi kurde ;/ ale już nie bd latać co tydzien na wizyty, jak juz tyle czekalam to już poczekam do wizyty.. a bd za 11 dni.. a teraz bd używać tego mojego żelu na bakteryjne i grzybicze akcje w pochwie... bezpieczny w ciaży to bd brykać go dzien dnia przez minimum 5 dni a potem co drugi dzien.. wyleczyc pewnie nie wyleczę, chociaż... ale lepsze to niż nic nie robić, chociaż pytałam sie wczoraj tej położnej czy jest tragedia a ona mówi że nie że jest ok.

• mizzelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko pokaż potem efekty <3 Miłego dnia :)

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pytanie z tych głupich.

Kiedy mam wiedzieć, że mam zaaplikować tą gkobulkę clotrimazolu?

Powiedział mi że jak się coś zmieni- będzie pieczenie, swędzenie itp.
    a jak nie ma to mam to brać czy zostawić?
    Skoro nic się nie dzieje, a dostałam to zapobiegawczo może poczekam do wtorku i jak tamta dr oceni to wezmę albo nie.

Nigdy nie brałam nic takiego i zielona jestem.
    Tylko ten provag kupiłam i będę łykać co dzień.

• Daisy Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko udanej sesji! Juz nie moge sie doczekac i swojej hihi :)

Macie racje. Wydaje mi sie ze ta gin jest najbardziej ogarnieta osoba w swojej dziedzinie jaka spotkalam na mojej drodze ciazowej obecnie :) dzis to w ogoke super, pol h u niej, pogadalysmy. Myske ze ona sie wtedy czula niekomfortowo bo moj byl ze mna haha. Na nastepna wizyte tez jade sama bo dzien wczesniej prenatalne wiec na pewno nie bedzie ona juz nic sprawdzac :).

Corcia sie ucieszy ze zdjecia. Ona zawsze bierze do siebie i kladzie na polce kolo lozka,wymienia gdy przyjdzie nowe :) ja kupialm ramke to wstawie w koncu skoro widac juz bobo a nie zelka haribo :)

Ale jestem dzis szczesliwa :)

mizzelka, diamonds, Krokodylica, merida17, Tygrysek lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds no a gin Ci mowil ze cos tam Ci sie dzieje. Ja w ogole jestem w szoku ze dal Ci jedna globulke! Ja w swoim zyciu nawciskalam ich cala mase..i zawsze 6 to min., a zazwyczaj kuracja trwa 10 dni no bo co jedna, tak jakbys w czasie choroby wziela 1 antybiotyk i przestala. Dziwne.

A odczuwasz obecnie jakies dolegliwosci w srodku albo na zewnatrz? Na zewnatrz to juz po ptokach. Clotrimazolum masc jest bez recepty, ale globulki to nie pamietam choc uzywalam kiedys kilka razy. Wiem ze odradzacie, ale lepiej jakos zapobiegac..

A kiedy bedziesz robila jakis posiew z pochwy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 11:19

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogodnego weekendu <3 picgifs-smileys-852214.gif

Rybeńka, mizzelka, Daisy lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie mam pojęcia jak to brać.
    Wypisał mi jedną tabletkę i w opakowaniu też tylko jedna była.
    Nawet nie wiedziałam, że są leki pojedyncze.

Nic mi nie dolega ogólnie.
    Poza tym że ta szyjka jak chodzę mnie kłuje.
    I on stwierdził, że w razie pojawienia się czegoś mam wziąć tą gkobulkę.
    Na razie chyba nie będę jej wciskała skoro nic się nie dzieje.
    No i jak piszesz Daisy że powinno być kilka dni kuracji to faktycznie ta jedna pewnie nic nie zwojuje.

Posiew mam mieć dopiero za miesiąc. Na kolejnej wizycie.
    Może zapytam się we wtorek podczas usg. :-)

Daisy a już się zdecydowałaś na tą ginekolożkę jako prowadzącą?
    Bo z tego co piszesz nie dość że kompetentna to i sympatyczna :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 12:37

Daisy lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy gratuluję dobrych wieści z wizyty ;* śliczna ta Twoja dzidzia i faktycznie kiedy to z leciało?!! Masakra :)
    Maridko udanej sesji i czekamy na efekty! Ja dziś odbieram moja na płytce ;)
    no i wizyta o 18 :) juz się nie mogę doczekać.

diamonds, mizzelka, Krokodylica, Daisy, merida17 lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ