X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadaj do mnie ;)
    Niech ten wiatr Cie przywieje :)
    Będziesz szybsza niż samolot odrzutowy :)
    Poczekam, bo mimo usilnych starań nie mogę zasnąć!
    U mnie zawsze jest zapas słodkiego na czarna godzinę :)

diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze spaniem i u mnie jak zwykle problem.
    A Ty powinnaś chyba już tulić podusię skoro jutro wizyta

Chyba, że jakoś w południe albo później, to zdążysz odespać :-)

Ciociu otwieraj skrzynie z zapasami słodyczy.
    Przybywamy :-)

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przybywajcie :)

Tule już wszystko :) i nic! Nie wiem co mi jest, co ciekawsze moja córka śpi! Tylko od czasu do czasu, gdzieś sie wypnie :)
    Jak nie ona!
    Moze to ten wiatr za oknem!

diamonds, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do rodzinnego na 9 :) bedzie macanka, wazenie i ciśnienie!
    I mam do niego 5 minut :) to luzik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 01:45

diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie śpię od jakiegoś czasu, dzień dobry, miłego dnia! :)
    Miednica od kilku dni mi się rozchodzi do porodu, ledwo chodzę.
    Dziś zostaę cały dzień w domu, mam zamiar ogarnąć konkretnie i może wieczorem spakować torbę ;)

diamonds, merida17, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja już nie śpię od jakiegoś czasu, dzień dobry, miłego dnia! :)
    Miednica od kilku dni mi się rozchodzi do porodu, ledwo chodzę.
    Dziś zostaę cały dzień w domu, mam zamiar ogarnąć konkretnie i może wieczorem spakować torbę ;)

Ja z miednicą mam problemy od jakiś 3 tygodni. To jakaś istna masakra. Są lepsze i gorsze dni. Tzn. W gorsze nie śpię dobrze w nocy z bólu, wszystko co związane z okolicą miednicy mnie tak boli. W lepsze odczuwam tylko jakby "zakwasy" przy ruszaniu się w okolicach miednicy, ale śpi mi się lepiej. Z chodzeniem zawsze muszę się najpierw rozruszać.

Mój m. dziś pierwszy raz po świętach pojechał do firmy dla której pracuje. Pierwszy raz od Wigilii. Tzn. pracował, ale w domu. I dziś od rana mi tak cicho i... smutno? Tyle tygodni razem. Nie lubię jak go nie ma obok.

Natalka 03.2015 <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Mój m. dziś pierwszy raz po świętach pojechał do firmy dla której pracuje. Pierwszy raz od Wigilii. Tzn. pracował, ale w domu. I dziś od rana mi tak cicho i... smutno? Tyle tygodni razem. Nie lubię jak go nie ma obok.
    U nas podobnie - M. robił w domu zdalne szkolenie i w sumie od świąt cały czas był, ale przez to jakoś mało robiliśmy w domu - jak jest M. to więcej leniuchujemy, jak go nie ma, to lepiej mi się zorganizować z obowiązkami i dużo więcej udaje się zrobić. Także nudzić się nie będę :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    U nas podobnie - M. robił w domu zdalne szkolenie i w sumie od świąt cały czas był, ale przez to jakoś mało robiliśmy w domu - jak jest M. to więcej leniuchujemy, jak go nie ma, to lepiej mi się zorganizować z obowiązkami i dużo więcej udaje się zrobić. Także nudzić się nie będę :)

A u mnie właśnie na odwrót. Nienawidzę zostawać sama, bo nic konkretnego nie robię, a jak on jest to razem jakoś raźniej się robi różne rzeczy.

Natalka 03.2015 <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, no to widać każda z nas jest inna :)

merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam z rana :-)
    Och Kobietki ja was ładnie proszę nie piszcie o wadze bo bo kompleksów dostane. Chciałabym tyle ważyć co wy! :-) chudzinki moje :-*
    Ja z miednica tez juz od dłuższego czasu mam problem. Tak jak Tygrysek raz przy spaniu a przy chodzeniu to już codziennie. Boli jak chodzę.
    Ja juz dziś z rana byłam zanieść mocz do posiewu, tydzień czekać na wyniki. Ale zauważyłam że po urosepcie jest dużo lepiej.
    Gosiak to ja mam tak jak Ty, jak tylko mój jest w domu to ciągle leniuchujemy :-) a jak jestem sama to coś zrobię i ogarnę hehe :-)
    Miłego dnia Kochane :-*

merida17, Daisy lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmm...czyli ból miednicy nie oznacza, ze poród czeka za drzwiami :(
    Skreślam ten objaw z listy objawów :)

Dzień Dobry :)
    My już czekamy aż dr nas wymaca :) ha!

diamonds lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Meridko chyba nie :-P musisz się jakiś innych dopatrywac objawów :-)
    Widocznie Twoja córeczka się nie spieszy na ta stronę brzuszka :-P

merida17 lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAisy? Ty pamietasz albo masz zapisane co tam sie powinno badac i w jakim dniu do staran??

jakbys mogla wrzucic bo mam komus podac.
    docenilam wczoraj ze jestem w ciazy..... bardzo duzo osob ma problem ale my jakos o tym zapomnielismy juz.

Krokodylica, diamonds, Daisy lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Mnie niestety ból miednicy również dokucza, ale głownie wieczorem, po całym dniu.

Merida dawaj ciasto. :D

merida17, diamonds lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda pomoc w zjedzeniu ciasta konieczna i mile widziana ;)

Mała zakotwiczyla sie na dobre! Od tygodnia mam wszystkie objawy poważnie, ale po dwóch dniach doszłam do wniosku, ze o niczym to jeszcze nie świadczy :) traktuje to, jak kolejne ciazowe objawy i dolegliwości, które nie maja zbyt wiele wspólnego z porodem :)

Spoko luzik, oddaje pierwszeństwo na liście ;) która chętna :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdyle dopiero prąd mi dali.... jak mi się przykrzyło..

krocze mnie boli jak cholera, kręgosłup już nic nie mówię... tak tak
    poniedziałek - dzień marudy :D

czekam z niecierpliwoscia dzis na łóżeczko, poprasowałam rzeczy dla małej jupiiii
    i jedne półśpiochy mnie wkur... przebarwiły.. jeszcze żelazko teściowej hahhaha :D
    żebyście widziały moją minę.. ale gąbka w ruch i wyczyściłam jakimś cudem na szybko :D i jaka ulga ufff..
    ale bez kitu kupuje sobie żelazko za chwile i odkurzacz.. własnie upatrzyłam sobie taki z filtrem wodnym i bajera... piorący... i tak mnie korci żeby go kupić... ;> w sumie by sie przydało jakby mała coś zbroiła na łóżku albo kanapie :)

zaraz was kobietki nadrabiam w miarę możliwości :) mam nadzieje że u was jest wszystko w porządku :)

diamonds, Krokodylica lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dzięki, zapisałam. :)

słoneczna jak by mnie brzuch swędział to spoko, ale nogi i szyja to już wolę sprawdzić.

Rybeńka bardzo ładne zdjęcia. :)

Ja też mam zamiar wziąć laktator do szpitala.
    pocieszę cię że mnie też dosłownie wszyyyystko swędziało...
    a ponoć cholestaza objawia się tym że swędzą wewnętrzne strony stopy i dłoni.. i swędzenie jest dość dość.. takie dosadne, przepraszam ze to napiszę ale zmienia się też kolor kału na bardziej gliniasty, jaśniejszy.. i mocz też zmienia się na herbatkę taką bo jest problem z wydzielaniem żółci, tak a pro po dopisuje jakbyś zauważyła coś takiego i długo by tak było to rzeczywiscie moze cos byc nie tak.. ale sporadycznie oczywiscie wiadomo co jesz albo zatrzymasz mocz dluzej i juz kolor jest intensywniejszy.. ale jak jesz i nic sie nie zmienia i są takie kolory jak czytałam w wszystkich możliwych medycznych artykułach to wtedy może być nieciekawie. Z góry przepraszam za opis ale taka dodatkowa informacja po czytaniu na necie :D jak to na mamę panikarę przystało :D :D :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Ja nie biorę, bo mają świetna medele. Poza tym laktacji rozkręca się ok 3 doby a zakładam ze juz będę w domu. Na razie nie kupuje laktatora, jak będę potrzebowała to dopiero.

Zajęcia z pierwszej pomocy były mega! 4h w tym 2h ćwiczeń praktycznych. Dzieci nie są takie jak dorośli wiec wiedza się na prawdę przyda.
    Potem wpadliśmy do Katowic do Silesi i kupiłam w C&A śpiworek do spania ciepły z odpinanymi rekawkami. Juz długo się do niego przymierzalam.
    ja tak samo, na razie odpuszczam laktator.. w razie co kupię na szybko :) w każdej aptece coś jest :) no i wiadomo masażyk i tak trzeba strzelić przed ściąganiem siary :D

ooo wlasnie śpiworek, zastanawiam się nad kupnem... ponoć dobra rzecz :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika skarbie aż brakuje mi słów... ale super że masz takich przyjaciół i prawdą jest że poznaje się ich w biedzie, sama się o tym bardzo dobrze przekonałam..
    ja znów miałam taką fazę że omijałam cmentarz po śmierci bliskiej mi osoby... nienawidziłam tam przychodzić.. bo to nie zgadzało się z moim poglądem że gdzieś ta osoba jest i żyje... i ma się dobrze.. taka samoobrona chyba.
    teraz najważniejsze że Amelka jest tu z nami i rośnie nam zdrowo i za chwilę nastąpi tydzien 38-40 i przywitasz malutką na świecie <3 i wynagrodzi wszystkie cierpienia... a aniołki niech trzymają pieczę nad nią i jej zdrowiem.

kasika8303 lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A bo ja z tych co się raczej nie chwalą :P
    Ale skoro już mnie wywołałaś, to ok - dzisiaj się pobraliśmy z moim M. po prawie 11 latach związku.
    Chcieliśmy to zrobić zanim trafię do szpitala no i się udało :)
    aaaaa! GRATULACJE <3

Gosiak lubi tę wiadomość

‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ