Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
no u mnie też zauwazylam że często czkawkę ma.. albo namioty mi robi na brzuchu, ale kopniakami też zajedzie.. ale kopnie mnie w jakiegoś nerwa i zaboli nieźle
a ja mialam dzis kombinezon prac i resztę tych pierdołek.. ale zajechałam się w akcji i jutro to zrobie -
mizzelka wrote:hihiih gender nie no Amelka to Amelka chyba już tak zostanie
dopiero by był psikus, ja ostatnio tak mysle że już córka zostanie córką i przy następnym usg nie pokaze sie fistaszek
to w takim razie trzymać bd mocno kciuki 4 lutego
słodka malutka na razie to delikatnie, a potem jak kopnie to ho ho ja nie raz się zegnę
Dzięki Mizzelko
Silna jest i walczy, mimo plamień idzie do przodu, więc kobita na 100% Facet by się już poddał w tym brzuszku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 17:02
mizzelka lubi tę wiadomość
-
diamonds wrote:Jak się postaracie to na dzień Seniora już będziecie razem
Teraz to bez żartów Ciociu Merido
nakaz eksmisji podpisany góra miesiąc na opuszczenie lokalu.
Ja nie mogę się doczekać spania na brzuchu
I normalnego wiązania butów.
Takie przyziemne rzeczy, a człowiek nie docenia że może z nich korzystać
Ale jeszcze trochę i będzie nagroda
A z tym hartowaniem dzieci to jak kiedyś byłam u brata- to faktycznie skrajności.
Zima
niektórzy ubrani normalnie- po polsku- ciepłe buty, kurtka, czapka.
A obok szły osoby w koszulkach z krótkim rękawem i japonkach.
Ale przy dzieciach jednak chyba nie zdecydowała bym się na taki hard core z gołymi stopami zimą
Dziecko powinno być ubrane o jedną warstwę więcej niż dorosły.
Takie były zalecenia kiedyś
Czy jest mu ciepło sprawdza się na karku- a nie powinno się sugerować powszechnie stosowanym sprawdzaniem czy są zimne rączki.
Ja mam całe życie lodowate a jest mi gorąco. To już wina krążenia
Moja SIS cioteczna strasznie przegrzewa swoje córki przy tym dziwiąc się że chorują.
Ale na święta Agatka biegała w krótkim rękawie a jej córki miały podkoszulek, bluzkę i sweter na to w pomieszczeniu gdzie było ok 24-25°
Jak dla mnie tragedia.
Ale ja jej mówię a ona i tak robi jak jej rodzice i teściowa radzą
Dokłada kolejne warstwy ubrań bo małe mają zimne ręce.
A mi ręce opadają
Rączki podobno nie są dobrym miejscem sprawdzania, przynajmniej nie u tych najmłodszych, bo one mogą je mmieć zawsze zimne, a dziecku niekoniecznie będzie zimno. Lepiej sprawdzić kark.Natalka 03.2015
-
Gosiak wrote:To chyba przez tą pogodę - niby ciepło, temp. na plusie a wieje i przeziębienie gotowe.
Ja mam dokładnie to samo. Wystarczyło, że się zgrzałam. Na dworze niby ciepło, ale wiatr zimny... i gotowe! --> przepis na chorobę.Natalka 03.2015
-
kasika8303 wrote:Zakupiłam Amelce takie cudo:
http://www.fisher-price.com/pl_PL/brands/babygear/products/Lezaczek-bujaczek-z-zabawkami
Dziewczyna z mojego miasta sprzedawała używkę za 30 zł. Stan jak nowy.
Ja się nie mogę zdecydować, mam jeszcze w sumie czas... bo kupie jak się mała już urodzi. Chcę taki z Fisher Price ale 3 w 1 do 18 kg
http://www.fisher-price.com/pl_PL/brands/babygear/products/Przenosny-fotelik-bujaczek
Na allegro już można dostać za ok 130 zł nowy. W sklepie stówka więcej.Natalka 03.2015
-
Ja dziś cały dzień na zakupach i innych zalatwieniach.
Apteka, Rossmann, kupiłam też dwie koszule, skarpetki na poród i bamboszki do szpitala.
Idzie też do mnie termometr, będzie jutro bądź w pt. Nie jechałam dziś oglądać szpital, bo nie chce tam nikogo nie pozarażać, szkoda dzieciaczków. Może w piątek pojadę.
Padam na ciaprok!Natalka 03.2015
-
Ktoś pytał o listę...
Komuś coś do poprawy?
Nasza lista:
Merida17 - 23 styczeń 2015 - córeczka Zoya Veronica
Katiś - 2015 - córeczka Pola
Groszek - 02 luty 2015 - syneczek Gabriel
Gosiak - 5 luty 2015 - córeczka Janinka
Diamonds - 14 luty 2015 - córeczka Alicja Agatka
derii84 - 14 luty 2015 - syneczek Olaf
Sue - 14 luty 2015 - syneczek Tomuś
Słoneczna85 - 15 luty 2015 - syneczek Maciuś
Rudasek - 15 luty 2015 - syneczek Staś
Tygrysek - 1 marzec 2015 - córeczka Natalka
Rybeńka - 2 marzec 2015 - córeczka Maja
Mizzelka - 9 marzec 2015 - córeczka
Krokodylica - 27 marzec 2015 - córeczka Zuzia
Ewelcia - kwiecień 2015 - bliźniaki chłopcy
Evell - 2 czerwiec 2015 -
Magda_lena88 - czerwiec 2015 -
Daisy - 27 lipiec 2015 - Hania?/Iza?/ Kubuś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 19:23
Krokodylica, Daisy lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
Tygrysek wrote:Kasika8303 nie mam Cię na liście! Co nie mówisz.
Data porodu, imię... czy to tam masz już ustalone
Jestem jestem Już się melduję
Termin 12.06- Amelkamerida17 lubi tę wiadomość
-
Tygrysek wrote:Ja się nie mogę zdecydować, mam jeszcze w sumie czas... bo kupie jak się mała już urodzi. Chcę taki z Fisher Price ale 3 w 1 do 18 kg
http://www.fisher-price.com/pl_PL/brands/babygear/products/Przenosny-fotelik-bujaczek
Na allegro już można dostać za ok 130 zł nowy. W sklepie stówka więcej.
Ten jest konkretniejszy, ten co ja zakupiłam jest do 9 kg i jest na troszkę cieńszym stelażu. Ale fajna sprawa dla dziecka. -
nick nieaktualnyTygrysku, nieśmiało i ja proszę o mała zmianę ten 23 styczeń to termin szalonej ginki, a wiemy, ze ona dziwna kobieta w szpitalu na początku ustalono 1 luty i niech tak bedzie
27 stycznia jadę pierwszy raz rodzic, wtedy mnie pewnie odesla z terminem na marzec i zmienimy jeszcze raz
Dzięki KochanaSue, Daisy lubią tę wiadomość
-
Słoneczna może dostaniecie od kogoś w prezencie?
My dostaliśmy leżaczek w komplecie z wózkiem, wiec ten zakup mi odpada:)
Ja mam chicco relax&play, granatowo-kremowy, bardzo fajny:) i też jest do 9kg.
Podobają mi się takie wibrujące z melodyjkami z mamas&papas, no ale jak dostałam to nie marudzę
Tomasz dzis przeszedł samego siebie:) myslalam przez moment, że wyjdzie mi przez skore, oj, chyba mu jużw brzuchu ciasno:)
Jego rozrabianie skończyło się mega czkawką
Dziś się zastanawialam w jakie ciuszki go ubiorę na wyjście do domu:) to będzie jego pierwsza podróż, pozna swoj domek, więc ubranko też ładne być musi
A co do gender - mam śpiworek w różowe elementy, mnie sie podoba, a dziecku to wszystko jedno, wazne, ze ma ciepło i milutko:)
Jutro Wam wstawie zdjecia:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 00:22
merida17, diamonds, Daisy, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJest już jutro i nie jest do góry nogami
Sliczne to masz Dziewczyno, a właściwie Tomasz
Cudnie ogląda sie te wszystkie rzeczy u każdej z Was!
Po prostu już teraz widać ile każda wkłada serca w całe przygotowanie!
To sa szczęśliwe dzieciaczki szczęśliwych mam, które już teraz kochają te maluchy!
Tylko dlatego, ze sa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 00:52
Sue, diamonds, Rybeńka, mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No myślę, że każda matka chce dla dziecka jak najlepiej przynajmniej taką mam nadzieje
A ubranko wiadomo, wygoda najważniejsza ale one wszystkie są takie piękne, że nie wiadomo co wybrać
Merida, a Ty czujesz, że coś się dzieje? Bo u nas na lutowkach dziewczyny maja skurcze i twardnienia, a ja nic!!
To sie zastanawiam co czuje taka bardziej zaawansowana ciężaróweczka;)
W moim brzuchu jedyne twardnienia to plecy Tomkamerida17, diamonds, Daisy lubią tę wiadomość