X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Brzuchatki :*

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Sue Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój P. zaraz wyjeżdża na granie, będzie dopiero w sobotę po południu. A mnie tak jakoś wyjątkowo smutno...
    Teraz tak chyba będzie, że będę tęsknić za nim bardziej. Razem z Tomeczkiem będziemy sobie tęsknić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Agatka już w przedszkolu. Dziś dzień Seniora.
    I zaczynamy ferie. :-)
    Trzeba będzie zorganizować czas jakoś bo w góry nie wyjedziemy.
    Nie mam zamiaru ryzykować. Widziałam w salach zabaw są organizowane dni naukowców, modelek itp. Więc zaliczymy. :-)
    No i basen, lodowisko.
    damy radę ;-)

A w przedszkolu standard- kiedy przytyjesz? Kiedy w końcu rodzisz?
    Straszne.

A to my jutro zaczynamy 35 tydzien :-)
    Pewnie jak zwykle nas przekręci na bok :-) ale z telefonu gorzej wstawiać.

10jwlem6gw1k_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 08:54

Krokodylica, merida17, Rybeńka, Daisy, Tygrysek, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Mój P. zaraz wyjeżdża na granie, będzie dopiero w sobotę po południu. A mnie tak jakoś wyjątkowo smutno...
    Teraz tak chyba będzie, że będę tęsknić za nim bardziej. Razem z Tomeczkiem będziemy sobie tęsknić.

Nie smuć się :-)
    Zostajesz sama ale we dwoje.
    A potem Tomek jak bardzo będziesz chciała zajmie Twój czas, żebyś nie miała go na smutki :-)
    Oby nie.
    Nasze dzieci będą jadły i spały. Będą wyjątkowo grzeczne ;-)

A ten dzisiejszy dzień możesz przecież spożytkować na zakupy :-)
    Lepszy humor gwarantowany :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 08:36

Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I cicho dziś.

Merida i Gosiak cichutko siedzą.
    Czy dziewczyny jeszcze śpią, czy szykują się na porodówkę ?

A Tobie Rybeńka przeszło zupełnie czy miałaś jeszcze jakieś niedogodności w nocy?

merida17 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds aleś Ty zgrabna! :)

diamonds lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Diamonds aleś Ty zgrabna! :)

Ha ha ha!
    A to dobre!
    Mów mi tak jeszcze :-) chętnie posłucham :-D
    Dziękuję :-*

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    I cicho dziś.

Merida i Gosiak cichutko siedzą.
    Czy dziewczyny jeszcze śpią, czy szykują się na porodówkę ?
    hehe, ja wstałam o 5 :P
    Ale z moim M. pisaliśmy jego roczne podsumowanie do pracy :)
    Nie rodzę :P
    Umówiłam się na spotkanie z moją Doulą - przyjeżdża do mnie za tydzień w piątek na 9:00 i będziemy wszystko ustalać.

diamonds lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds jaka laska z Ciebie :-)

Sue no jak jesteś sama? Z Tomeczkiem :-) szybko zleci i mąż zaraz wróci.

diamonds, Sue lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest któraś mama tarczycowa?
    Mi dr kazał brać już do końca na zmianę 50/75 euthyroxu
    jak się wyrobię to wizyta za miesiąc a jak nie to po porodzie zejść do 25 przez miesiąc i zjawić się u niego.
    Zrobić badania i sprawdzić jak tam sobie radzi.

No i powiedział, że dla dobra dziecka nie tylko mamy tarczycowe, ale mamy które karmią piersią powinny zażywać 200 nanogram jodu dziennie
    w tych witaminach suplementujacych on jest właśnie. Powiedział że witaminy jak witaminy, ale jod jest ważny.

Czy Wam też lekarz to mówił?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)

Diamonds upieklas ciasto, czy poszłas do cukierni? ;)

Chciałam Ci tez powiedzieć, ze od ostatniego zdjęcia to Ci brzuszek sie powiększył!
    Ja to widzę z takiej odległości! :)

A tym gadaniem sie nie przejmuj! Z drugiej strony ostatnio pytania "kiedy rodzisz?" Przybrały na takiej sile, ze zbywanie i nie odpisywanie nie pomaga! Atakują z drugiej strony! Żałośni sa w tym wszystkim, bo skąd mam wiedzieć, który termin dobry i kiedy rodze :) wiadomo nie w terminie :) ha ha!

Rybenko lepiej!?

Daisy gratuluje! Dziś otwierasz rozdział zwany drugim trymestrem :)

diamonds, Daisy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue! Sobota już jutro, jeśli mowa o jutrzejszej :) jesteś silna, a my będziemy Ci tu zajmować czas :)

Diamonds, z tym jodem nie pomogę, bo znasz moich dr, ale faktycznie moze, któraś cos słyszała :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sernik z 12 jajek i prawie 1,5 kg sera :-)
    Ale asekuracyjnie z cukierni ciasteczka i torcik bawarski- z alkoholizmem :-)
    Niech babciom krążenie skoczy :-) a co!

Ja też widzę swoją objętość ;-)
    Ale mimo wszystko miło przeczytać że nie jest źle ze mną ;-)

A pytania irytują?
    Ale trzeba olać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 09:25

merida17, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :-) Dziś już ok! W nocy tez nic się nie działa, wiec tylko mnie postraszyło.
    Diamonds Ty naprawdę jesteś sexi Mamusia! Wyglądasz pięknie, a brzuszek jest idealny :-)
    Ja jestem mamą tarczycowa. Biorę euthyrox 137. Bo ja mam niestety bardzo zniszczona tarczyce. Na początku ciąży jak brałam tylko kwas foliowy to miałam brać tez jodit 200 a potem jak przesyłam na witaminy to już nie. Nie wiem jak to będzie jeśli chodzi o karmienie z tym jodem. Będę pytać lekarza.

Sue wyobrażam sobie, że nie łatwo być samej, ale trzymaj się jakoś cieplutko i staraj się nie smucic. Może znajdź sobie jakieś zajęcie, żeby czas szybciej leciał?
    Daisy gratuluję II trymestru!!!!! <3
    Kochana teraz to już w ogóle będzie Ci leciało, ani się obejrzysz a będziesz go kończyła ;-)

diamonds, merida17, Daisy lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow!!!!!
    To jest szalenstwo!!! :) ale jakie smaczne :)

Wszystkich pytaczy, już dawno poinformowalam, ze jak urodze to sie dowiedzą! Wydawało mi sie, ze pisałam po polsku! I te same osoby, co dwa dni zaczynaja od nowa! I jeszcze oburzeni, ze im nie odpisuje! Jak odpisuje, pomijając temat ciazy i porodu (zawsze tak robię, bo nie ich biznes), to w sekundzie dostaje odp: a poród? Kur.. Ile można :) o tych co nie pisali nigdy, a teraz piszą już nie wspomnę :)

Jejku! Przypomniało mi sie, ze zostałam kierowca autobusu, a potem pilotem samolotu! Oczywiście w śnie! Duzo tych samolotów było :)

diamonds, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Meridko fajne sny :-) mi się dziś śniła nasza Malutka, że byliśmy z nią na basenie i jeszcze potem coś ale już nie pamiętam :-)

diamonds, merida17 lubią tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę w szpitalu i czekam na konsultacje anastezjologa. Trwa to wieeeeccczzzznnniieee. Jedna osoba chyba 15-20 min. A jeszcze dwie przede mną, a konsultacje niby do 10 tylko. Powiedział, że przyjmie wszystkich - to czekam.
    Stwierdziłam, że jak mnie nie przyjmie to znak, że mam tego znieczulenia w ogóle nie mieć.
    Ale później idziemy na porodówkę!!!
    Merida - kierowcą autobusu - a to dobre!

merida17, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane!!!

Witam sie w II trymestrze! Jestem przeszczesliwa ze dotrwalam! A my wciaz razem wszystkie :) Az sie lza w oku kreci! Przeciez w sumie to znamy sie chyba juz grubo ponad rok, z niektorymi to w ogole hen hen, ja tu jestem przeciez od wrzesnia 2013. Czas leci :)

Dzis bedziemy swietowac. Zaczynam po szkole z corcia od wyjscia o kina na nowego Dzwoneczka, jest premiera :)
    Wieczorkiem postaram sie mojego zachecic na wyjscie na sushi, no ale jak sie skonczy to nie wiadomo. Dzis zwolnil juz pracownika, bedzie do konca miesiaca, ale to oznacza ze jego obowiazki przejma inni chlopacy za te 2 tygodnie, wiec jakby nie bylo beda mieli wiecej roboty i sie pewnie odbije to na h pracy mojego i bedzie wracal pozniej. Mam nadzieje, ze nie..

No a II trymestr nie zaczal sie dla mnie zbyt ciekawie..ale od poczatku.

Wstalam jak zawsze w piatek rano, szykujemy sie z cora do szkoly no i jedziemy. Wjezdzamy do wsi gdzie jest szkola, jade moja super fura :D A z naprzeciwka dostawczak jedzie i jeb przetracil mi lusterko. W moim ukochanym samochodziku, w mojej córci. :( Wysiadam, szczesliwie faceta gonic nie musialam bo wysiadl ale sie drze do mnie jak ja jade, to ja sie pytam czy szybciej nie dal rady (ja zwolnilam gdzies do 10-15, a on no mysle ze z 60 mial (ograniczenie do 40). No i ten tam sie pluje mowie 'Spoko, spoko, bez takich, zaraz zobaczymy czy pan ma racje' bo sie tam faflunil, ze on niby na pobocze zjechal. On mial pobocze, a ja kraweznik.. Ja mam kamerke ;) Wiec nie bylo probelmu z odtworzeniem filmu. Zadzwonilam na policje, przyjechali, zadzwonilam po mojego zeby z laptopem przyjechal (A MOJ DO MNIE ALE MIALEM WYCZUCIE POSZEDLEM RANO SIKU JAK WYJECHALYSCIE MYSLE SOBIE WLACZE DZWIEK JAKBY CI SAMOCHOD NIE ODPALIL CZY COS - ostatnio chyba swiece nawalaja czy cos tam i czasem nie odpala za 1 razem). No cyrk. Koniec koncow policja stwierdzila ze to najgorszy z mozliwych przypadkow, bo przeciez nie ma pasa na ulicy namalowanego odgradzajacego dwa pasy i ciezko stwierdzic nawet na nagraniu kto kogo walnal. A nie jest to czolowka i nie ma odlamkow nigdzie zeby patrzec kto walnal. Pytam sie jak to a moje lusterko to nie odlamek? No ale juz sie nie awanturowalam. Po godzinie kazdy rozjechal sie w swoja strone. Na szczescie moje lusterko nie peklo tylko sie zlozylo, ale obudowa odpadla. Poki co wsadzilam zaczepy zlapaly, mam nadzieje ze nie odpadnie, naprawa oczywiscie na wlasny koszt, moj mowi ze z tysiak plus malowanie elementu wiec wiecie. Wolalabym by facet to placil ze swojego OC, a nie my z naszego AC. No ale zobaczymy, troche sa slady no bo jednak poleciala ta obudowa na ulice, ale najwazniejsze by sie trzymalo. Eh tylko sie zezloscilam az mnie brzuch bolal.

Nie to zebym byla taka upierdliwa ze policja zaraz itp, no ale kurde facet wysiada, taki stary dziad wiejski z pola, i do mnie z morda wyskakuje ze jak ja jezdze. A jak ja mam jezdzic. Normalnie! I tak pojechalam opona po krawezniku.

Jedyna zadowolona z zaistnialej sytuacji osoba byla moja corka. Bo mowie do niej w koncu Kochana zostajesz czy idziesz sama do szkoly? Nie wiem ile tam jest do przejscia, szkola w zasiegu wzroku no ale kawalek jest i przejscie dla pieszych na zakrecie gdzie chyba tylko ja sie zatrzymuje. Wiec zdazylam zrobic wyklad o przechodzeniu, trzymaniu sie prawej str chodnika, zeby pania przeprosila za spoznienie i puscilam ja..masakra oni mi tu gadaja kto co walnal a ja i tak myslalam o tym czy moje dziecko dotarlo do szkoly. Tego sie nie spodziewalam bo zawsze od stycznia podrzucalam ja pod sama szkole pod podjazd i wysiadala (tak sie umowilysmy, chciala byc bardziej 'dorosla', bo tak to od wrzesnia razem z nia chodzilam do szatni ;) ), a tu taka niespodzianka. Eh no trudno wazne ze mi sie nic nie stalo. Jeszcze mnie policjant pochwalil bo zajrzal do auta mowi 'O widze pani w ciazy, pas jest' w sensie adapter :) Milo ze ktos widzi, ze ciezarna o siebie dba.

A w ogole najlepsze bylo to, ze mialam na sobie poplamione dresy, gore od pizamy, dresy wpuszczone w buty niezawiazane i niezapiete, zero makeupu :D

Rybenka, super ze jeszcze sie trzymasz. Skurcze calkiem odpuscily?

Sue, no wez, z Tomaszkiem bedziesz, tak jak pisza dziewczyny, ale rozumiem Cie doskonale, te hormony robia swoje i nic dziwnego, ze tesknisz :)

Gosiak i jak praca poszla, skonczona juz?

Diamonds, slicznoto Ty, ale masz zgrabny fajny brzusio, pozazdroscic!!! Mam nadzieje ze u mnie tez sie jakos tak utrzyma, no ale ja waze 65-66kg w tej chwili..

Milego dnia! <3

diamonds, Rybeńka, mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Ja siedzę w szpitalu i czekam na konsultacje anastezjologa. Trwa to wieeeeccczzzznnniieee. Jedna osoba chyba 15-20 min. A jeszcze dwie przede mną, a konsultacje niby do 10 tylko. Powiedział, że przyjmie wszystkich - to czekam.
    Stwierdziłam, że jak mnie nie przyjmie to znak, że mam tego znieczulenia w ogóle nie mieć.
    Ale później idziemy na porodówkę!!!
    Merida - kierowcą autobusu - a to dobre!

Tygrysku a jakie masz ze sobą badanie do tych konsultacji.
    Potrzebna jest w miarę świeża morfologia - bo płytki patrzą to wiem.
    Ale gin mi ostatnio mówił że dobrze gdybym miała świeży koagulogram.
    Czy to zbędne teraz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy Lubie za nowy trymestr i Twoje ambitne plany świętowania ;-)

Nieprzyjemna sytuacja na drodze.
    Dobrze, że przy okazji nie przyszło policjantom wypisać mandatów.
    Bo różnie się trafia.

Ale to tylko pieniądze :-) Twój spokój i zdrowie Wasze ważniejsze niż wszystko.

Super, że córa już dorosła mogła się poczuć ;-)
    Ona jedna skorzystała :-)

I najważniejsze, że nie ma obrażeń. Poduszki nie strzeliły :-)
    A lusterko z czasem naprawisz :-)

Daisy lubi tę wiadomość

‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ