X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale to dzidzia dostaje Alkohol przeciez.
    jakies to nielogiczne.

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Słoneczna, to już w ogóle! Przecież nie wiadomo jaka dawka alkoholu jest dla takiego maleństwa szkodliwa! Ja nawet na ślubie brata nie wypiłam łyka szampana, bo uznałam, że dla takiego maleńkiego robaczka to może być szkodliwe. Nieważne czy to łyk czy cała lampka.

Starałam się nie brać leków. Wystarczy, że paliłam do 4 tygodnia ciąży, bo nie wiedziałam... :(

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym się nie odważyła napić się teraz wina. Nawet łyczka.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inni pija cala ciaze i donosza do konca..
    Kurcze.

Znowu nie spie...

Daisy lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie spie! Bede jesc kolacje :) corce podalam panadol o 17, mierzylam o 22.00 i miala 37.3 takze poki co spokojnie. Zmierze jeszcze na pojsciu do gory spac. Yh cos nieskladne zdanie.

Meridko dziekuje za mile slowa ♡ kochana jestes :D Ja schudlam te 20kg w 3 tyg. Przytylam znowu dopiero jak zaczelam sie z lubym zadawac - obiadki, gotowanie itp. Takze dlugo trzymalam fasone ;) Niestety w dupke poszlo i w uda troche tez, z boku nie widac az tak jak z przodu :) ale 36 nosilam przed ciaza, teraz 38 mam te ciazowe jeansy ze zdjec i ciut zlatuja powiedzmy ;).

Ciniminis kupuje mojej corce, ale w batonikach, takie w formie co sa fitness i inne batony. Bardzo lubi, dzis jadla :)

Ja nie jadam zadnych takich specyfikow ;).
    Ja jak sie dowiedzialam o ciazy z ta moja beta 38 to wypilam piwo zywca puszke, drugiego dnia wypilam somersby i na tym skonczylam ;) nie powiem, zrobilam to z premedytacja. To bylo z dzien po zagniezdzeniu max 2, a nauczona doswiadczeniem wiedzialam co mnie czeka,tym bardziej ze teraz chcialabym pokarmic piersia chociaz troche dluzej..w sylwestra wzielam lyczka szampana doslownie. Ale nie ciagnie mnie choc chwilami nono martini.. ;) ale na pewno, za zadne skarby nie wypije. Przy karmieniu mozna cos tam chlapnac ale trzeba odczekac z karmieniem ew sciagnac wczesniej pokarm. Ja bym nie ryzykowala - jak po 4 tyg po porodzie wypilam reddsa to bylam nawalona w sztok :D a to byla jedna puszka :)

Wykapalam sie, moj pospal cos sie zle czuje :/

A dostalam dzis od Niego ;)

znhylxtoaauy_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 23:42

słoneczna 85, Sue, merida17, Tygrysek, Rybeńka, mizzelka, diamonds lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz witam sie w 17tc! ♡♡♡

Ruchy mi tu dawac, ruchy, Hanka no wez! :D

Sue, słoneczna 85, merida17, Tygrysek, Rybeńka, livia30, mizzelka lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze czas na ruchy. Chociaz podobno w drugiej ciazy to szybko;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie wiem co robic. Mloda juz tak dlugo nie brala lekow na goraczke, no w grubych miesiacach liczac..mierzylam jej teraz i 37.8st. Ale nie wiem czy moze byc wyzsza bo miala raczke przycisnieta caly czas do ciala podczas snu. Cieple czolo wiec moze znowu sie zbiera.. mam nadzieje ze jej nie podrosnie wyzej. W pokoju ma fajnie chlodno wiec sie nie przegrzeje. Oby sie obudzila jakby co bo nie lubie jej przez sen mierzyc :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy!
    A moze jakieś zimne oklady na czoło?
    Jejku, nie wiem sama, kiedyś tak robiono i pomagało.
    Na noc często rośnie temp, więc moze trzeba zbijac. Dobrze, ze ma chłodno.

Ps. 3 tyg wow :)

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam ciężką noc :-( dziś na 15 30 połówkowe, trzymajcie za nas kciuki. Mam nadzieję że ta chora nerka Amelki wyjdzie dziś że to fałszywy alarm, na prenatalnych nam wyszło nieciekawie. No i że ta szyjka się dalej nie skraca. Prosimy o kciuki

Krokodylica, słoneczna 85, Rybeńka, Daisy lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika będzie dobrze, zaciskam kciuki :)

kasika8303 lubi tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej a mnie dziś obudził z rana taki widok :)
    zmxu2h.jpg
    Zakupy zrobione przy okazji spacer zaliczony. Kaszel jeszcze trzyma ale dostałam przepis na naturalne go leczenie: wywar z majeranku i pić szklankę dwa razy dziennie. Wczoraj wypiłam jedną wieczorem, dziś z rana drugą. Powiem, że chyba działa bo w nocy kaszel mnie nie męczył. Jedyne co mnie męczy to to, że Młody od wczoraj jakiś spokojny jest i nie wiem czy takie "dni ciszy' na tym etapie są jeszcze OK czy już mam panikować :O :O :O wydaje mi się, że jak się wieczorem położyłam to czułam kilka lekkich puknięć eh..chyba oszaleję do końca tej ciąży :x :D
    Nie pomogło na rozbudzenie słodkie, nie pomogło kwaśne, nie pomogło gilanie brzucha ani nawet słuchawki z muzyką przyłożone do brzuszka :x poczekam może jeszcze dziś jak będzie taki spokój to jutro na IP pojadę - nie wiem..zawsze jakieś ale..
    A teraz siedzę i zajadam ciastka owsiane :P bo w biedronce do ndz. promocja na wszystkie pakowane ciacha do -30% <3 aż żal było nie skorzystać :D
    w planach na obiad kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem. Więc teraz siedzę i wypoczywam czekając na panów którzy mają przyjść podłączyć nam TV :]

Daisy lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, trzymam kciuki za połówkowe!! Ja też się stresowałam bardzo.
    Wszystko na pewno będzie dobrze :)

Połówkowe to było najfajniejsze badanie - maluszka tak fajnie widać, bo już jest dużym człowieczkiem, ale jeszcze nie za dużym, że widać tylko łokieć czy kawałek kolanka :)
    Na III badaniu Tomek tak się przytulił do ściany macicy, że nawet buźki nie pokazał :)

Tygrysek, kasika8303, Daisy lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła moja paczka z wanienką. <3
    W ramach przeprosin (chyba?) dostałam skarpetki z BabyOno dla małej, śliczne, w groszki. :)

Gosiak, słoneczna 85, Rybeńka, merida17, mizzelka, Daisy, Sue lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika trzymam kciuki za wizytę :*

Daisy współczuję choroby Małej, oby szybciutko wróciła do zdrówka :* No i gratuluję Kolejnego tygodnia :D

Magdalenko co do ruchów, to ja bym nie panikowła, bo w tym wieku ciąży może się zdarzać, że Mały ma więcej miejsca jeszcze i np. więcej śpi. No ale wiadomo, obserwuj się i nie stresuj.

Słoneczna kciukam za KTG :)

Krokodylku super, że w końcu paczka przyszła :)

Co do alkoholu to też miałam ochotę kilka razy na piwko, ale nie tknęłam. Bo bym sobie nie wybaczyła jakby coś się stało.
    Kupiłam sobie dziś liście malin i olej z wiesiołka.
    Tylko mam pytanie od którego tygodnia mogę to pić i zażywać wiesiołka???????

Krokodylica lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się popołudniu :) byłam dziś na zakupach i padam...
    nadrabiam was :)

a to my :)
    116ryg9.jpg

Tygrysek, livia30, merida17, Daisy, Sue, Rybeńka, słoneczna 85, Krokodylica, diamonds lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka, jaka laska :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 16:48

mizzelka lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, dzięki za kciuki. Amelka zdrowa :-) wszystko w normie, mała pokazała język mamusi jak ją poprosiłam aby buzię odsłoniła :-) zasłaniała się , nic nie dała pokazać :-( uparta po tatusiu. 3d nic nie zobaczylismy bo nie dała.
    I dziewczyny uwaga, szyjka ma 4,1 cm nawet 4,3 dokładnie zmierzona i zgłupialam, tydzień temu miała 3,3 cm a teraz 4,3 cm? O co tu chodzi? Słyszałyście coś o takim archiwum x?:-)

mizzelka, słoneczna 85, Gosiak, merida17, Daisy, Sue, Rybeńka, Tygrysek, Krokodylica, diamonds lubią tę wiadomość

c77352d493.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja cię kręcę! Kasika same dobre wieści! i co? z nerką ok? nic nie widać?
    ale fajnie :) Amelka cała i zdrowa to najważniejsze :)

Zdrowiejcie dziewczyny, że też wam tak choroba dokucza;/

a właśnie Daisy zjadłam Jabłko :D śliczne jest :)

ja jeszcze z okładem od kawy poczekam, jakoś mam stracha ze szybciej urodze :D wiem schiza :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze od lezenia?
    Rybenko na tej liscie masz co i kiedy chiciaz ja herbaty nie mam. Jutro zapytam czy pic.
    Ktg skurczy nie pokazuje. Potem mialam badanie u mojego gina, bardzo bolesne i krew leciala i mowil ze moze leciec.

Jutro ide dokladnie okreslic wage.
    Rozwarcie na 2 palce...

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ