Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po wizycie, mocz ok, szyjka 3,7 cm więc gin stwierdził że albo sprzęt mu źle wymierzył albo się wydłużyła. Potem gin podpatrzyl małą i stwierdził że pcha się na świat i musi minimum 10 tyg. Wysiedzieć jeszcze. Załamałam się, poryczałam i teraz jestem zła bo nie wiem czemu to stwierdził. Za 3 tyg. wizyta i weźmie mnie na 2 dni do szpitala, porobi badania i od 34 tc już będę w szpitalu do końca. Czy jachociaż tygodnia się tą ciążą nie mogę nacieszyć. Czemu ona chce już wyjść?czemu jej w brzuszku źle? Nie ma szans aby przeżyła teraz
-
słoneczna 85 wrote:Kasilka ale szyjka dobrze trzyma?? To czemu pcha sie na swiat? Masz skurcze czy co??
Lez ile sie da. Jeszcze chwilka i przekroczysz granice przezywalnosci
Właśnie nic nie wiem z tego szoku . Niby do szkoły rodzenia mam chodzić, tylko sama nie wiem czy iść. Gin coś o ćwiczeniu oddechu gadał, że to małej pomoże. -
Kasia... To bez sensu, wyniki dobre, szyjka ok. Czemu niby się pcha. Nie Myslalas żeby iść na konsultacje do innego lekarza? Chodzisz prywatnie czy na NFZ?
Ty to panikara jesteś na prawdę. Wszystko ok, lekarz rzucił hasło i ryczysz.
Jest jeden taki pamiętnik, gdzie lekarz nie widział serca i wypisal skierowanie ze ciaza obumarla. Poszła do innego lekarza i dziś dzieciątko ma 3 cm i wszystko ok.
Pomysł czy nie skonsultować tego. Może potrzebujesz kogoś kto nie będzie Ci robił wody z mózgu.Daisy lubi tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
Tygrysek wrote:Kasia... To bez sensu, wyniki dobre, szyjka ok. Czemu niby się pcha. Nie Myslalas żeby iść na konsultacje do innego lekarza? Chodzisz prywatnie czy na NFZ?
Ty to panikara jesteś na prawdę. Wszystko ok, lekarz rzucił hasło i ryczysz.
Jest jeden taki pamiętnik, gdzie lekarz nie widział serca i wypisal skierowanie ze ciaza obumarla. Poszła do innego lekarza i dziś dzieciątko ma 3 cm i wszystko ok.
Pomysł czy nie skonsultować tego. Może potrzebujesz kogoś kto nie będzie Ci robił wody z mózgu.[/QUOTE
O tym żemala będzie wcześniaiem wiem od 5 lekarzy. Nie wiem po czym oni to stwerdzają ja urodziłam sie w 6 miesiącu ciąży, ale żaden o tym nie wie.
Wizytę u 2 gina mam w czw, zobaczymy co powie. -
Mój błąd że go nie wypytałam o co chodzi, może o tą szyjkę? Niewiem, zostaje mi gadać domałej że zimno jest a my ciuchów na zimę nie mamy , same letnie więc musi tam siedzieć
Tygrysek, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasika kochana dziewczyny mają racje co to za gin skoro nawet dobrze szyjki zmierzyć nie umie?? raz gada że dobra a raz inaczej moim zdaniem powinnaś isć na konsultacje do innego nie wiem po czym gto stwierdził,że mała chce wyjśc ? WSpółczuje,że musisz się tak stresować wierze,że wszystko będzie dobrze musi być !!
-
Tygrysku, luzik już, odbyłam babską rozmowę z młodą a jestem pewna że zrobi wszystkim psikusa i urodzi się w 40 tc, na przekór lekarzom.
Kupiłam dziś płaszczyk ciążowy na wiosnę 38 rozmiar niby, wyciągam z paczki i jest38 a wygląda jak 44 namiot normalnie, muszę dać do krawcowej -
Napisałam Wam dlugaśnego posta, coś zrobiłam i szlag go trafił.
Tomek jest cudowny! Piękny, spokojny, jak aniołek! Płacze tylko jak zmieniam mu pieluchę i za długo sie z tym grzebie. I nie lubi smarowania pachwin kremem, od razu kopie i płacze. Ale jest słodki nawet jak płacze - buzie układa w taka podkowke i tak kwili.
Jak sie budzi to ciamka i po tym poznaje, ze jest głodny:) a jak zje i beknie to zabim zaśnie leży u sobie obczaja świat.
Najprawdopodobniej jutro idziemy do domu!
Nie obrazcie sie, ale nie wrzuce zdjecia dziecka na publiczny wątek na forum. Mimo, że Wam ufam, forum mogą czytac osoby z zewnątrz, jestem troche świrem na tym punkcie. Ale naprawdę jest śliczny!
Ze mna ok, troche krocze boli, ale do przeżycia. Szpital super, nie moge narzekać.
Mam płatna sale, wiec cisza i spokój:) i nikt mi tu nie łazi obcy i zarazków nie rozsiewa:)
Kasika, a Twój gin tez mądry. Wniosek z jego wypowiedzi jest taki, ze jest dobrze, ale niedobrze? Po czym w ogole wnioskują, ze bedzie wcześniak. Szkoda, że nie dopytalas o co mu chodzi z tym pchaniem sie na swiat.
Moze macica Ci sie napina? Lez i odpoczywaj!!
Zobacz na Sloneczna - tak ja lekarz straszył, ze już itd, ona sie biedna stresowala a Maciek wszystkim pokazuje gdzie ma ich zdanie!
Bedzie dobrze.
Najwazniejsze to nie płacz i sie nie stresuj! Dziecko to czuje wszystko i tez sie stresuje! Wiem, ze to łatwo powiedziec, ale pomyśl, że fajnie miec wyluzowane dziecko:) lez, odpoczywaj, jedz dobre rzeczy, trzymam kciuki!!merida17, Daisy, kasika8303, Rybeńka, Evell, diamonds, mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Obudził mnie przeszywajacy ból. W podbrzuszu. Takiego w ciąży na pewno nie miałam. Klujacy, promieniujacy i dość mocny. Poszłam do łazienki i zastanawiałam się czy to skurcz. Podotykalam brzuch, nic tam się nie działo. Jak mi trochę przeszło to zrobiłam spacer po domu, mała się rusza wiec u niej ok. Wróciłam do łóżka ale boli... z tym ze teraz w konkretnym miejscu. W lewej pachwinie ale jakby od przodu. Tępy, przeszywajacy ból. Nie mam pojęcia co to jest. Z wyspania się nici. Ciekawe czy w ogóle przestanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 02:34
Natalka 03.2015
-
Tygrysku, jak mnie złapał pierwszy prawdziwy porodowy skurcz to pomyslalam, ze naprawdę nie da sie tego przeoczyć! Ja miałam bóle krzyżowe, wiec wrazenie lamanego kręgosłupa i miednicy.
I P sie śmiał, ze chodziłam, zartowalam a o 2:30 mina mi zrzedla:)
-
Tygrysku to chyba skurcze!! Te bole bo mialam krzyza przed 29 tyg z wymiotami to tez podobno byly skurcze. Wczoraj strasznie bolal mnie brzuch jak bardzo silny okres i to podobno tez skurcze ..
Kasilka lez i sie nie stresujkasika8303, Tygrysek lubią tę wiadomość
-
Sloneczna dalej lezysz i nic?
Dzien dobry w 19tc!!! Nie do wiary
Jejku juz nie wiem co pisac poza tym ze zycze Wam wszystkim szybkich porodow i szybkiego dojscia do siebie
Sue to moze mms ze zdjeciem jak bedziecie w domku? No szkoda by bylo przegapic Tomusia ♡ ah doczytalam ze na drugim forum no to wierze z opisow ze jest przeslodki i sliczny
Mnie Hania dzis obudzila o 5.30 na siku. Moj pierwszy nocny sik od poczatlu ciazy
Milego dnia! ♡Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 08:26
Rybeńka, Tygrysek, Evell, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Już się nie stresuję. Jutro mam wizytę u 2 gina mojego, poproszę go aby zobaczył szyjkę.
Decyzja ich obu jest taka, że powinnam chodzić do szkoły rodzenia, że mi nie zaszkodzi i chyba pójdę. Zajęcia po 30 minut przez 2 razy w tyg. Chyba mi nie zaszkodzą. A i psychicznie trochę odsapnę będąc z innymi mamami.
A tak to dalej będę dłużej leżeć.
Jedyne co to Amelka genetycznie może być wcześniakiem, ja się urodziłam w 6 miesiącu a mój mąż w 7. Żeśmy się dobrali
W pt idę zrobić krzywą cukrową,, bleeeeeeeEvell lubi tę wiadomość
-
Kasika faktycznie dziwny ten Twój lekarz! Wkurza mnie bo nie potrzebnie Cie stresuje. Szyjkę masz elegancka i nie rozumiem czemu wyjechał z takim tekstem. Nie przejmuj się. Zobaczysz, że Mała wszystkim pokaże i wyjdzie z 40tc.
Słoneczna trzymaj się dzielnie! Jeszcze trochę i będziesz miała Maleństwo przy sobie :-*
Daisy gratuluję kolejnego tygodnia!!!! Za chwilkę połoweczka będzie
Miłego dnia KobietkiDaisy lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
U mnie bóle podbrzusza standardowo codziennie. Takiego bólu jak w nocy to nie miałam jeszcze. I wydaje mi się że to był tylko jeden ciągły ból... sama już nie wiem. Jestem niewyspana i ciężko mi chodzić, bo później moje biodra odmówiły posłuszeństwa. Może tak miednica mi się rozwiera.
Słoneczna, dziś jest dobry dzień żeby urodzić, co?Natalka 03.2015
-
nick nieaktualnyWitam z rana czy słoneczna już rodzi ?ciekawe kiedy będzie coś wiadomo
Daisy gratuluje kolejnego tyg ale ten czas leci ja ost jestem jakaś taka szczęśliwa ciągle myśle o mojej córeczce czasami to nawet uwierzyć nie moge,że jestem w ciąży a za niedługo 3 trymestr .Daisy lubi tę wiadomość