X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Zobaczymy czy się sprawdzi :-)
    urodziła 6 dzieci :D może ma nosa :D

Daisy, kasika8303, Krokodylica lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Może i macie rację, chyba się zdecyduję, może wyjdzie parę jakiś ładnych zdjęć. :)
    nie może... tylko na pewno <3

Krokodylica lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Daisy, Tygrysek dzięki za rady :-) muszę coś pomyśleć, albo z tapetą albo naklejkami
    z 1 strony jestem zła a z 2 strony śmiać mi się chce z tego koloru :-)
    a może coś takiego by uspokoiło?
    http://www.annapuczynska.pl/user_files/galeria/3/drzewo_na_scianie_1.jpg
    http://pliki.oklejamysamochody.pl/OSITO%20NIE%20USUWAC/drzewo/wizualizacja%20drzewo.jpg

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku nadszedł nasz czas haha :D

a pro po mnie też łapią bóle na @ ale myślałam że to norma..
    i wczoraj kłucie w szyjce wróciło..

ale na razie cisza..

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja walczę od wczoraj z bólem krzyża :-( pół nocy nie spałam iod rana znowu boli. Ale mimo to humorek dopisuje :-)

Tygrysku, Mizzelko kciuki zaciśnięte :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z bolem bioder walcze juz tak dlugi czas.. ciekawe czy po porodzie to minie :)

jedna bida nie dokuczy :D :D

Kasika dzięki :D

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    a może coś takiego by uspokoiło?
    http://www.annapuczynska.pl/user_files/galeria/3/drzewo_na_scianie_1.jpg
    http://pliki.oklejamysamochody.pl/OSITO%20NIE%20USUWAC/drzewo/wizualizacja%20drzewo.jpg

No super sprawa.muszę coś wymyślić, tatusiowi się podoba kolorek :-) dziś wyschło to trochę zbladł ale i tak jest wściekły :-)

Daisy lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee łóżeczko i pościel delikatniejsza itp i zaraz rozjaśni pokój :)
    dodatkami można wyregulować :D

na pewno się uda :D :D

kasika8303 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry

ja jakaś niewyspana jestem
    dzisiaj na obiad do teściów - przynajmniej nie muszę gotować :)

A pomarańczowe ściany wydają mi się fajne w pokoju dziecka, nawet jak jest bardzo intensywny to po paru tygodniach zblednie, od słońca itd.

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku liczę że zblednieje :-)

Mizzelko mam wyzwanie teraz do dodatków :-)

c77352d493.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenko gratulacje!!
    Widze ze moj synek na czele ze swoja waga urodzeniowa!!

U mnie troche spokojniej bo malego nosE po jedzeniu z kazdego cyca az odbije. Wtedy troche lepiej.

Ciezko jest.
    Niedlugo zaczniemy spacery to moze bedzie lepiej

Tygrysku kciuki!!! :)) ja nie mowie o sposobach na prYspieszenie bo to g ... Dalo;)

Daisy, Rybeńka, Krokodylica lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, szarości, biel i będzie GIT :) a tego jest mnóstwo teraz :) czy w pepco czy w innych sklepach :) fajne bajery i nie drogie :) :)

no dokladnie Krokodylku, pomaranczowy to taki wesoły kolorek, słoneczny :) radosny :)

Słoneczna to dobrze że mu się odbija.. ja to nie wiem czy to ogarnę..
    ale najgorszy jest może aby ten początek, później jak się poznacie to bd o niebo lepiej :)
    aby był spokojny :)

a mnie co jakis czas bóle na @ napadają, dziwne bo tak nie mialam często..
    i krzyż.. (nie za fajnie bo jakby to mialo pokazywac porod to będą bóle krzyżowe ughh)
    zrobilam pokrzywę w szklance ale nie wiem czy wypic czy nie, czy nie wywoływać wilka z lasu :D

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie od mamy z obiadu i z zakupów. Lody sobie musiałam kupić i żelki :) uwielbiam żelki.
    Przed obiadem byliśmy się przejść do lasu i wiecie co... Kawałek czopu mi odszedł, ale taki zwykły. Bo jal siedzę w domu i się nie ruszam to nic się nie dzieje.

Co do dziecka, to wydaje mi się, że powinnyśmy wsłuchać się w swój instynkt.

Natalka 03.2015 <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku to wskuchasz sie;)
    Ja sie wsluchujje ale czasem placze z bezsilnosci.
    Mizzelko skurcze to takie silne bole miesiaczkowe. Tez nie wiedziAlam.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, póki Mała śpi to tak po krótce opiszę jak to u nas było :-)

W piątek ogólnie dużo byłam na nogach, prasowałam, trochę sprzątalam itp. Wieczorem jeszcze się z mężem po<3walismy. tego dnia też jeszcze mi czop odchodził. Ale skurczy w zasadzie nie było.
    No i o 4.11 poszłam normalnie na siusiu i z powrotem do łóżeczka. Ok 4.15 pojawił się skurcz (ale takie się już zdarzały więc się nie przejęłam za bardzo) no ale za 5 minut był kolejny. Potem w brzuchu zrobiło mi się takie pyk, jakby mi coś pękło w środku i za chwilę kolejny skurcz już taki dość bolesny. Poszłam do ubikacji była 4.24 i zaczęło ze mnie coś wypływac, był to taki jakby śluz z krwią.
    Zawołałam do męża że ma wstawać bo chyba się zaczyna. Skurcze pojawiały się co 4-5 minut. I cały czas ciekło mi po nogach.
    W szpitalu byliśmy ok. 5.15 Potem ktg i badanie, rozwarcie 4-5cm, skurcze się niby pisały ale ze miałam krzyżowe to nie wychodziły aż tak, a bolało jak cholera.
    Przy tym ktg położna wypełniala wszystkie papiery. W sumie to chyba ok.6.30 skończyli i wzięli mnie na lewatywe. Tu spędziłam pół godziny na ubikacji. Po 7 poszłam pod prysznic i tam na piłce i juz z mężem spędziłam ok. 40 minut. Tu już skurcze były bardzo bolesne.
    Zanim poszłam pod prysznic położna Pobrała krew do zzo bo chciałam, a na to czeka się godzinę.
    No więc po kąpieli było już coś ok. 8.20-30. Wzięła mnie na łóżko do badania i ktg. W międzyczasie przyszedł mój lekarz, ja znów zapytałam o znieczulenie, lekarz zbadał rozwarcie i nadal było na 5cm ale powiedział ze to nie ma sensu bo to tylko spowolni akcje a mówi że szyja jest bardzo podatna. No i tak sobie leżałam 10 minut i zaczęło mnie boleć jak na mega kupkę, wołam położna, zbadała a tam już 9cm! Szybko zaczęła się szykować, a najlepsze było to że została sama, bo wszyscy poszli w tym samym czasie na cesarke. No i zaczęły się parte... Ból mega... A jeszcze mi się każą rozluźnić Haha no ale w każdym bądź razie parlam ok. 5 razy i na świecie pojawiła się Maja <3 była owinięta raz pępowina ale zaczęła od razu płakać. Mój mąż który zapierał się, że nie przetnie pępowiny zrobił to! :-) i popłakał się jak ja zobaczył :-)
    Ja byłam w mega szoku! I mega szczęśliwa, że już jest po i ze Mała jest już z nami!
    Miałam ja mieć skóra do skóry ale niestety ciśnienie mi spadło i zrobiło mi się słabo i ja zabrali do ważenia z tatą :-) dostała 10pkt. Potem była z tatą a ja urodziłam łożysko i potem jeszcze szycie.
    Zostałam nacieta ale nawet nie wiem kiedy. I podobno jest ok, nie rozerwało mnie.
    No ale wiadomo boli teraz krocze i trzeba dojść do siebie.
    Maja to niezły glonojad :-P jak się przyssie to nie puści. mnie niestety strasznie bolą już sutki :-( i nie wiem jak to będzie. Mała jest bardzo spokojna. W dzień potrafi spać ponad 5 godzin bez jedzenia! I jej czołgiem nie obudzisz hehe :-) juz się nie mogę doczekać wyjścia do domku.
    Trzymam kciuki teraz za Tygryska i Mizzelke!!! :-*

Krokodylica, Daisy, merida17, diamonds, mizzelka, Evell lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna jestem świadoma, że nic nie wiem na temat tego jaka jest rzeczywistość jak dziecko jest juz na świecie.
    Wiem natomiast, że spokój i opanowanie uratowalo mnie w wielu sytuacjach. Hormony to chemia i tego nie da się zatrzymać, dlatego warto mieć kogoś bliskiego przy sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 18:33

Natalka 03.2015 <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenko sutki bola bardzo w pierwszych dniach. Ja staralam siw zeby gleboko lapal brodawke. Nadgryzl mi chyba prawy sytek i boli jak wsadzam a potem nie. Lewy sie chyba juz zagartowal bo nie boli. Karm na przemian , nie preferuj zadnej piersi bo potem nierowno mleko bedzie sie zbuerac.

Rybeńka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się ze Słoneczną, ja zaczęłam karmić w środę popołudniu i do tej pory bolą mnie sutki, ale już chyba coraz mniej. W czwartek rano mleko leciało z krwią. Trzeba to przetrwać, najlepiej smarować po każdym karmieniu swoim mlekiem. No i wietrzyć. Gorzej jak dzieciak wisi na cycku non - stop :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńko ale piękna Maja w avatarku :-) śliczna jest :-) no akcje mieliście expresową, czad :-) i to bez znieczulenia dałyście radę :-) dzielna kobitka

c77352d493.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenko Maja przepiekna!!!!
    Opis porodu cudo - poplakalam sie.
    Bol szybko zapomnisz, fajnie ze tak zgrabnie Wam poszlo! ♡♡♡

‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ