X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz dzis spi osobno. Ma straszny katar i przeziebiony. Nie chcielismy zarazic malego.
    Maly sie kreci. Kurcze chyba ma kolki.
    Ja jem biszkopty i siedze nad nim

atdcqtkf2affvuei.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się melduje :)

Daisy, my z m. uświadomilismy sobie w szpitalu, że to pierwsze nasze osobne spanie od ślubu. Nienawidzę tego, nienawidzę być bez niego.
    Najważniejsze że jest obok, byle tylko dotknąć palcem od nogi jego stopy i od razu lepiej.
    Idę spać, bo zegar tyka... :)

Daisy lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie na cycu :)

Ps. Diamonds zdrowas Ty?

diamonds lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Krokodylku juhuuuu urodzilas? :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dajmy jej spokoj. Ma jeszcze czas;)

Boze jak ja bym pospala. W nocy ciagle wstawalam. Spacer bedzie jak wybawienie. Moze pojde dzis 2 razy? Ma byc 12 st

Krokodylica lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Krokodylku, jednak rodzisz :P skoro łóżeczko tak pięknie gotowe :)
    A miałas być ta jedna jedyna zbuntowana :)

Lozeczko gotowe bo piekne :P
    Ale ze zaraz mam rodzic z tego powodu? :P Hehe.
    Nie no, chcialam ubrac szybciej, bo wszystko jest nowe i chcialam aby sie przewietrzylo i nabralo naszych domowych bakterii - polozna tak radzila i tak sobie mysle ze moze miec racje. :)

merida17, Daisy, diamonds lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Dzien dobry!

Krokodylku juhuuuu urodzilas? :D

Daisy hehehe nic mi na ten temat nie wiadomo. :D
    Ale ostatnio dowiedzialam sie u nas w sklepie od klienta ze juz ponoc urodzilam. :P
    Takze ja po prostu nieswiadoma jestem. :P

Tygrysek, Daisy, diamonds lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki :)
    Ale Wam fajnie, że już tyle z Was ma swoje Cuda po drugiej stronie brzuszka :) i dzieci już nie są takie malutkie rosną te Szkraby szybko <3 oby zdrowie Wam dopisywało :) no i cierpliwość.
    Sama się zastanawiam nad tym jak to będzie u Nas :O i tak mało czasu do końca zostało :O i chyba dopada mnie jakieś przerażenie czy dam radę :O a już wgl. jeśli chodzi o karmienie..- no ale nie ma co gdybać. Trzeba poczekać aż będzie tego czas i wtedy zobaczymy :) Trzeba myśleć pozytywnie :)
    A ja w raz z III trymestrem jakoś się uspokoiłam "psychicznie". Czuję bardziej Młodego :) nie są to jeszcze jakieś mega kopy i bolesne ale czuć wyraźniej i częściej i to mnie uspokoiło :) W sb to sobie z mojego pęcherza chyba zrobił trampolinę bo co się ruszył to ja od razu miałam parcie na siku :P za to wczoraj chyba z okazji tzw. niedzieli miłości zlitował się nad pęcherzem Matki ale nie stresował jej i był aktywny :) i ogólnie jest aktywny bardziej :) puka-stuka :)
    Wczoraj z moim J byliśmy u mojej koleżanki bo dostaliśmy od niej łóżeczko :) zawsze to kilka zł to przodu. A tutaj niespodzianka dostałam jeszcze dla siebie 2 pary spodni ciążowych, sukienkę, kilka ubranek dla Maluszka, opakowanie termo-izol do butelki, karuzele nad łóżeczko, 2 komplety pościeli, materac, przewijak, wanienkę :O tyle tego - no i znowu trochę zaoszczędzimy co na obecną chwilę, kiedy spłaca się kredyt mieszkaniowy jest dla Nas ważne :)
    Teraz w miarę na spokojnie i w cierpliwości oczekujemy do wizyty USG a to jeszcze 14 dni. - ale już bliżej niż dalej :P
    Chyba, że uda się z tym "darmowym" USG dwa dni wcześniej na tej konferencji - czekamy na potwierdzenie :)
    W czwartek z mężem idziemy na warsztaty "Mamo to ja - będę mamą" - z programu, który mi podesłali wynika, że ma być dość ciekawie :) - przekonanym się :)
    No i moje cukry mierzone już od ponad 10dni wg. mnie są OK dwa razy tylko miałam na styk w normie bo po 120. Ale już wykryłam przyczynę :) Wczoraj nawet pozwoliłam sobie na grzeszek i zjadłam dwa kawałki ciasta w trakcie kolacji i cukier po (razem z kolacją) wynosił 84 - więc kurcze nie wiem czemu po tej glukozie było podwyższone jak normalnie jest OK - no ale kontrola już niedługo bo za 10 dni i zobaczę co mi powie babeczka :D ale znając naszą służbę zdrowia na NFZ pewnie usłyszę - "cukry ładne, w normie, tak dalej trzymać" czyli proszę dalej mierzyć i zachować dietę :P ciekawa jestem :)
    życzę pięknego dnia :)
    U nas słonko strajkuje :|

Krokodylica, merida17, Daisy lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku Ty farciaro!
    Ale miałas błyskawiczny poród :) ha ha
    U nas tez łóżeczko nabieralo naszych zapachów :)

Tygrysek, Daisy, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po ważeniu i... 3205g! Osiągnięta waga urodzeniowa! Natalka przybrała 135g w 3 doby. Nadgonila :) ależ się ciesze.

Rybeńka, Magda_lena88, słoneczna 85, Gosiak, Daisy, merida17, Krokodylica, diamonds lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, przepraszam Was ale na prawdę nie chce mi się wchodzić na kompa. Wolę porobić inne rzeczy odkąd Majusia jest z Nami. Chciałam Wam ją przedstawić bo jakoś nie było okazji ;p

f4232baa97be17fdmed.jpg
    ac7bed33c4694006med.jpg

Pozdrawiam Was serdecznie i wysyłam buziaczki od Majusi dla Wszystkich e-cioć :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 10:13

Magda_lena88, słoneczna 85, Tygrysek, Daisy, merida17, Krokodylica, diamonds lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super fotki;)

Magdalena to duzo dostaliscie!!

Rybenko ja net mam w tel i jak karmie( a karmie dlugo;)) to sobie czytam forum jedna reka;)
    Kompa od porodu wlaczylam moze ze 3 razy??

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super sesja Rybeńko! Majusia pięknie wyszła!

My jutro jedziemy na sesję.

Ja miałam się chwalić... Dziś już jestem -10 kg i bardzo się ciesze. Jeszcze dosyć, dosyć zostało, ale jest już fajnie.

Dziś chyba będziemy werandowac Kurczaczka.

Gosiak, Daisy, merida17, Krokodylica, Rybeńka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrzemnelam sie 5 min od ostTniego wpisu;))
    To tez jest jakis sposob prZy cycu;)

Musze sie jakos ratowac:)

Tygrysek, Gosiak, Daisy, Krokodylica lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Rybenko ja net mam w tel i jak karmie( a karmie dlugo;)) to sobie czytam forum jedna reka;)
    Kompa od porodu wlaczylam moze ze 3 razy??
    Ja dokladnie tak samo.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja "wietrze" tylek, bo coś mnie dziś drażni.

Tak w ogóle to się cieszyłam ze na brzuchu mogę spać, a tu w nocy zonk. Cycuchy mi przeszkadzają. Masakra, jak są pełne to ciężko się położyć. Hehe...

Natalka 03.2015 <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Zdrzemnelam sie 5 min od ostTniego wpisu;))
    To tez jest jakis sposob prZy cycu;)

Musze sie jakos ratowac:)
    A probowalas karmic na lezaco? My tak w nocy spimy ale czasem i w ciagu dnia. Jak przysypia, to mozna sobie pospac ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenko! Cudna Majunia! ♡♡♡ piekna sesja! :)

Madziu oooo no ladnie sie 'oblowiliscie'!
    U nas bez szans dostac cos od kogos bo nie mamy znajomych z dziecmi. Poza tym jakos wolimy wszystko kupic nowe. Wiadomo mamy jakies tam wymagania odnosnie lozeczka, bujaczka, karuzelki..

Poki co kupiliamy tego misia Prince Lionheart :) jest super. Mialam go do brzuszka przykladac ale ciagle zapominam.

Mojej corze leca zeby jak szalone, w dwa dni przed weekendem polecialy jej 2 dwojki - w czw. i pt. Teraz rusza jej sie gorna 1 i 2. :D bedzie szczerbata niebawem jak tak dalej pojdzie ;). Wiadomo skad te problemy temperaturowo- kaszlowe.

Ale zaczela mi oczy trzec wiec wczesniejsza wizyta u okulisty nam sie szykuje. Umowie sie od razu na po swietach.

Dzis przyjezdza do mnie moja siostra na noc i na cale jutro, takze cora ma wolny wtorek od szkoly. Hania dostala pelno skicznych ciuszkow od cioci (mieszka w Szkocji - u nas nie ma 'jej' sklepow.

Lece sie powoli zbierac do szkoly :)

Buziaki! ♡

słoneczna 85, Rybeńka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenko! Piękna Majeczka :)
    A powiedz mi pozowala bez problemu? Czy miała swoje zdanie? :)
    U nas to Zoja miała duzo do powiedzenia na każda pozycje :)

U mnie tez komp kurzy sie ;) wszystko z tel na cycu albo jak Zoya usnie na mnie, a ja nie chce jej odłożyć :P

Tygrysku, super z waga :)

Daisy, to sie Twoja cora oblowi w prezenty od wróżki "zebiarki" :)
    Lepiej niż Boże Narodzenie :)

Magda, Ty sie tez niezle oblowilas :)

Moja Zoja wstala lewa noga, bo jakos taka drazliwa dziś, ale przed chwila miałam gościa i godzinke akurat usnela :)
    Kochane Dziecie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 13:22

Rybeńka lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja praktycznie tylko na lezaco w domu karmie bo jak wezme go na fasolke to tak polyka lapczywie ze az sie krztusi. Jak lezy to mniejsze ryzyko zachlysniecia;) tylko juz mnie lokcie bola od podpierania:)

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ