X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizelko śliczna ta Twoja Milenka!
    Gratulacje skończonego 2 tygodnia.

Myśmy werandowali na balkonie po 10, 15 min w zeszłym tygodniu. A w sobotę byliśmy ponad pół godziny na spacerze, w sumie to było i ze 40 min. Mała spala u chyba dobrze jej było.
    Nie wiem czy w tygodniu będę wychodzić, bo mieszkam na 3cim piętrze, a sama nie będę znosić wózka. Może popołudniu jak m. wróci z pracy.
    Chciałbym juz wrócić do normalnego życia. Wyjść z domu do sklepu, do kawiarni... Ale chyba Natalka jest jeszcze za malutka.

Bóle brzuszka czasem się pojawiają, ale już mniej. Teraz jest etap bardzo delikatnego snu. Wierci się, prezy, przeciąga...

Mierzycie temperaturę waszym maluszkom?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 12:31

Natalka 03.2015 <3
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja marzę o spacerze.. jak wychodzę na dwór to ta deprecha odchodzi powoli..

ja co jakiś czas z ciekawości mierzę to ma 36,7 zazwyczaj :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, u nas utrzymuje się ponad 37. Nie przekracza 37,5 ale to nadal podwyższona. Ciekawe co na to powie pediatra.

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku, chyba do 38 stp u niemowlaka to normalna temp.
    U nas często jest nawet 37,5 i Zojka na bank nie jest chora!
    Często sprawdzamy, bo Luby uwielbia termometr ha ha
    Spokojnie!
    Natalia na bank zdrowa, jak ryba :)

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida te chłopy to uwielbiają takie zabawki :)
    m. jakby mógł to by co godzinę sprawdzał.

merida17 lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwarno sie zrobiło! :)

My po wizycie na 6 tyg.
    Dr stwierdził, ze jego zdaniem te 5 kg jest niewidoczne i nic nie powinnam z tym robić :)
    Miłe to, ale nie mam zamiaru zmieniać mej garderoby ha ha
    Z racji przygód ze szpitalem, mam jeszcze nie ćwiczyć, ale powoli bede sie ruszać, bo brak mi ruchu- nic na to nie poradzę :)

Mała przybiera na wadze! Dziś było 4640 gr (tydz temu dokładnie 4460 gr).
    Ulewa mniej, ale ciagle jest to pod kontrola. Na te charczenie w nocy zbyt wiele pomysłu nie ma- wszystko już wdrożone w życie.
    Trzeba przeczekać.
    Zbadana i okaz zdrowia. Położył ja na brzuszku, a Zojka cały ten czas z głowa u góry i zwiedzala wzrokiem gabinet :)
    Dr zadowolony, ze silna :)

Ironio losu...cała ciąże biegali z metrowkami i macali brzuch, czy wymiarowy itd
    Zojeczki nie mierza! Sama musze w domu operować metrowka! :)

I dorasta!!!!
    Jak zasypia, to już nie lubi tak mocno przytulanek, tylko trzeba odłożyć do łóżka i sama sobie zasypia ;)
    Troszkę mi smutno, ze tak mnie zlewa :( ale na szczęście mam cyce :) ha ha! To bede nadrabiac tulanki :)

Mizzelko!
    Śliczna Milenka!
    Ty mówisz, ze czas wolno leci, a mi zbyt szybko!
    Jak widzę mój suwaczek, a tam kotek wyszedł ze strefy zero, jedynka prawie wychodzi ogonem, a dwójka tuż tuż- to jestem przerażona, ze tak szybko!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 14:15

Krokodylica, diamonds lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Merida te chłopy to uwielbiają takie zabawki :)
    m. jakby mógł to by co godzinę sprawdzał.

I to pomiar w kilku miejscach :) tył, boczek i czoło! ;)

Tygrysek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku,
    Pierwsze 4 tyg pampersy 1, teraz drugi miesiąc jedziemy na 2.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko super corcia:)

My uzysamy pamperow bialych premiium 2 wczesniej mialam 1 i kupilam dady. Dada premim byly ok a potem maz kupil dady i to byly inne jakies i ciagle plecki mokre i sie wkurzylam i kazalam kupic baile pampersy premium 2. Z karta w rossmanie jest taniej i przeliczajac nie jest to duza roznica w stosunku do dady.
    A te mi nie przemokly ani razu

Diamods- wez badz madry i sie wygrzej... Jak dziecko placze i cche na raczki albo jeszcze cos.
    Na spacerku bylam ale opatulona w czapce;) chociaz slonce dzis bylo ale chlodno. Maly tez opatulony.

Krokodylica spokojnie jeszcze czas;)

Co do temp to mierze czasem. Teraz mierze codziennie bo sie boje ze go zaraze i sprawdza temp i jemu i sobie.

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda ze nie przeczytalam wczesniej o tych dadach.. bo maz mi kupil dwa opakowania jedne wlasnie jasne a drugie takie inne.. ehh..
    mierzylam jej juz 2 i tez w sumie nie bylyby złe.. ale jednak jedynki najlepsze.. znów te z pampersa jedynki to ciasne na udach :D staram sie luźno jej zapiąć a i tak się odznacza :D

wlasnie do 38 stopni jest norma, może przy piersi się zgrzała?

meridko to aby się cieszyć że siostra Milenki rośnie prawidłowo!
    ach miło się czyta!
    nie mogę się doczekać i ja takiej wizyty bo jak na razie jestem zielona i nie wiem ile waży... ważyłam się razem z nią to 4 kg na pewno ma... ale co do grama nie wiem ;/

moja to jak sie odpycha przy odbijaniu.. główkę trzyma w miarę stabilnie.. asekuruje jej wygibasy, ale widzę że też silna kobietka jest :)

co do czasu.. upływa mi wolno bo jednak siedzę w tych 4 kątach i ją pilnuje..
    dobrze że mama zadzwoni, a to zejdę z małą na dół do tesciowej.. a to sis zadzwoni... i tak jakoś ten dzien zleci, mozolnie ale idzie...
    smutne to.. ale nie mogę doczekać sie świąt.. konca połogu, strasznie brakuje mi "tej bliskości" z mężem :( ehh lekki dół mam.

obciełąm mojej Pannie paznokcie, strasznie ciężko było wynegocjować na jaką długość bo kręciła się przez sen :D nie da się oszukać mądrala...

merida17 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko Milenka przepiękna :-) napatrzeć się nie moge.
    Jesteśmy z mężem na etapie kompletowania wyprawki, co zobaczy sowy to mówi "o Mizzelki" :-) kiedyś mu powiedziałam że Mizzelka ma taki avatarek , jak zapamiętał ;-)

Mała od wczoraj jest mega pobudzona w brzuchu. Jakby jakiś napój energetyczny wypiła. Wiem że przy zwiększonych wodach płodowych dzieci się bardziej ruszają i się to czuje bardziej, dlatego mam nadzieję że nie zwiększają mi się one. Albo małej niewygodnie coś, może się jakoś ułożyła, pytam ją o to to dostaje kopa. W nocy też całą się rozpychała. Ciągle pod górę

Meridko no jak by nie patrzeć kot pod 2 podchodzić zaczyna w suwaczku :-)

Mi sie wydaje że te Wasze pociechy rosną szybko, że myk myk i już mają miesiąc, a ciąża mi się tak dłuży że głowa mała

merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za długo było dobrze. Od godz.: 16 spala na pół gwizdka. Najdłużej to jakieś pół godziny. Teraz dopiero co zasnęła po prawie 3h boli brzucha. Nie cały czas, ale pomiędzy jest marudna, poplakuje, chce na cycka. Zaś coś musiałam zjeść. Pewnie to ten jogurt rano.

Była pediatra. Natalka zdrowa jak ryba. Żółtaczke ma bardzo lekka w białkami oczu. Na głowie gdzieś jej się cos tam jeszcze zrasta. Może mieć za sucho w nocy, kazała wieszać mokra pieluche na łóżeczku i często wychodzić na spacery to ta sapka i harczenie mina. Zresztą te rzeczy to noworodkowe - wyrośnie. Co do ulewania, to mówiła, że można położyć ja na poduszce nawet pod kątem 30 stpni, na chwilę po jedzeniu.
    Eh, ten mój Kurczaczek <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 21:43

słoneczna 85, mizzelka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie nr 2
    Idę dalej spać, bo tu cisza ;)

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dopiero no 1 :)

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coś ty... Teraz to już mamy 3 :P
    A ja znów jestem głodna.
    Macie przy karmieniu takie wrażenie jakby wam wsysalo mózg? Bo to ze chce się pić i ssie normalnie człowieka to standard. Ale odczucie wsysania mózgu? Takie dziwne uczucie.

Kurcze musze chyba kupić nawilżacz. Tylko ze pokazuje mi 50% wilgotności, a mój nos mówi co innego.

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniejsze było o północy, jeszcze nie spalam to go nie liczę :)
    4h snu i już odbita i śpi ;)
    Kocham moje Dziecie :)

Ja mam tylko ogromne pragnienie!
    Wyssysanie mózgu chyba mnie ominęło- w końcu cos :)
    Lecę do kuchni i otwieram kolejna paczkę pampersow :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mialam durny sen - moze w ogole mialam sen bo moj synek spal ok 3 h co sie rzadko zdarza:))
    Snilo mi sie ze plakalo dziecko -(a to on juz sie wybudzal) i ja sie zastanawialam czy to placze Milenka czy dziecko Tygryska! Mowie ze Milenka chyba bo inaczej placze! Wstalam a tam Macius;) uf:))

Gosiak, Krokodylica, Tygrysek, mizzelka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uroki forum;)

Ja nie wiem jak wysysa mozg;) ale glupsza sie czuje bo jestem zmeczona troche. Chociaz dzis nie musislismy sie bawic od 4z nie odlozylam go do lozeczka bo zasnelam i jak sie wiercil to dalam mu cyca i po 6 patrze a on kolo mnie kolderka przykryty. Tylko glowka wystaje;)

Wasze dzieci tez w nocy maja katarek? Nie jakies gluty no ale ma. Czasem tez tak jakkby kaszle? A moze to tak czasem ma byc. Narazie obserwuje. Ja juz lepiej wiec moze on nie zachoruje:(

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane!

Jejku ciezko Was nadrobic, piszecie i piszecie, a ja ostatnio na ogrodku i jakos nie zagladam na bbf..

Mizzelko sliczna coreczka! :) Słodkie te dzieci kiedy spią :D

Diamonds mam nadzieje ze ze zdrowkiem coraz lepiej u Was!

Krokodylek chyba jeszcze nie urodzil z tego co widze, takze nadal mocno zaciskam kciukasy! <3

Krokodylica, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, skoro to miała być Milenka czy Natalka to nie mógł być durny sen :)

merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ