X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha Tygrysku ;)

A pamiętasz, jak pisałam na samym poczatku po powrocie ze szpitala, ze wszystkie teorie szlak trafił :)
    Pewnie mi nie wierzylyscie :)
    Cieszę sie, ze nie jestem z tym sama ;)

Gosiak, Tygrysek, diamonds, Daisy, Krokodylica lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, pierwsza noc przespana Amelki od soboty pewnie to że dowiedziałam się że z nią ok też pomogło, mniej się stresuję. Patrzcie jaki paradoks, mała jeszcze w brzuszku a ja już się żalę na temat nieprzespanej nocy :-)
    Za kciuki nie dziękuję, aby nie zapeszać.

Meridko 70% wielowodzia pojawia się tak po prostu, 20 % oznacza chorobę dziecka ( szczególnie żołądek, pęcherz, nerki) lekarze to wykluczyli u małej na połówkowym i wczoraj pani dr też powiedziała że u nas nie widzi nic niepokojącego, nie oznacza tego najgorszego, a 10 % cukrzyca, dlatego musiałam odstawić słodkie. Ta krzywa wyszła nam na granicy i może stąd tych wód jest więcej. Teraz idziemy na wizytę 7 kwietnia, i ustalę z ginem aby zrobić badanie 30 tyg jeszcze. Ostatnio mówił że weźmie mnie do szpitala i tam ją przebada, pojedziemy 200 km i już. A jak nie to u mnie w mieście zrobię. Czas na badanie 30 tyg mamy 30-33 tc więc zdążymy.

http://allegro.pl/lozeczko-kamil-zyrafa-mis-kolor-bialy-wenge-orzech-i5185414775.html
    A zmieniając temat, Amelka ma już łóżeczko z materacem. Tylko chciałam materac pianka-kokos a facet się pomylił i przysłał z gryką, no już trudno. Jak coś w sklepie materac kosztuje 60 zł to po jakimś czasie jej wymienię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 09:26

diamonds, merida17 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika trzymam kciuki.
    A materac niech Ci wymieni jak Ci zły wysłał, dlaczego masz dodatkowo płacić?

kasika8303, Daisy lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, moja mama ze mna miała wielowodzie, leżała w szpitalu, bo ja bardzo ciekawa swiata byłam i w 25 tyg sie na swiat pchalam.
    Urodziłam sie zdrowa jak koń i wszystko ze mna w porzadku :) a przynajmniej ja tak twierdze :) głowa do gory!!

A co do Kopciuszka, to moja ulubiona bajka, chyba nagromadze pokarm i zostawię małego mężowi a ja pojde do kina :))

Na telefonie mam zakładkę z naszym forum, obiecuje, ze juz nie zniknę :*

kasika8303, Daisy, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku ja nie wymieniam tego materaca, on jest stratny bo ten 40 zł ma droższy tylko nie chiałam gryki no ale już niech taki zostanie :-)

Sue my jeszcze mamy te wody w miarę, ale jak tfu tfu by się powiększyły to też czeka mnie szpital

c77352d493.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! :)

Sue, ja tez uwielbiam Kopciuszka, bajki wszystkie 3odcinki ogladamy z cora regularnie. Film naprawde jest bajkowy, swietnie zrobiony, moze nie ma tak jakiejs akcji super, ale zakochchalam sie w ich tancu na balu, az mialam łzy w oczach hehe ;) Ah te hormony..szczerze polecam obejrzeć :)

Ja sie zajadam pysznym sniadankiem, cora do 15 wiec troche laby i potem szybko do domu zjesc cos cieplego i na 16 do cyrku. Mam nadzieje ze sie wyrobimy :)

Kasika ja rowniez trzymam caly czas za Ciebie kciuki, zebys nie myslala, ze nie, skoro o tym nie pisze! Mam nadzieje ze wytrzymacie razem do samego konca i potem to bedzie tylko wspomnienie. Dzielna jestes, oby tak dalej! <3

Milego dnia! <3

Sue lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! :)

Sue, ja tez uwielbiam Kopciuszka, bajki wszystkie 3odcinki ogladamy z cora regularnie. Film naprawde jest bajkowy, swietnie zrobiony, moze nie ma tak jakiejs akcji super, ale zakochchalam sie w ich tancu na balu, az mialam łzy w oczach hehe ;) Ah te hormony..szczerze polecam obejrzeć :)

Ja sie zajadam pysznym sniadankiem, cora do 15 wiec troche laby i potem szybko do domu zjesc cos cieplego i na 16 do cyrku. Mam nadzieje ze sie wyrobimy :)

Kasika ja rowniez trzymam caly czas za Ciebie kciuki, zebys nie myslala, ze nie, skoro o tym nie pisze! Mam nadzieje ze wytrzymacie razem do samego konca i potem to bedzie tylko wspomnienie. Dzielna jestes, oby tak dalej! <3

Milego dnia! <3

• Sue Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, wiesz, ze ja sie boje klaunow? Masakra, raz w życiu byłam w cyrku i do tej pory pamietam swoje przerażenie jak wyszły klauny!!
    My sie wlasnie karmimy. Mały nie lubi prawej piersi, przez co prawa mam mniejsza, bo gorzej z niej je. Macie jakis pomysł?

Daisy lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Krokodylku ja nie wymieniam tego materaca, on jest stratny bo ten 40 zł ma droższy tylko nie chiałam gryki no ale już niech taki zostanie :-)

Sue my jeszcze mamy te wody w miarę, ale jak tfu tfu by się powiększyły to też czeka mnie szpital

Ale słyszałam że w tych z gryki lubią się legnąć robale. :/
    Ohyda. Nie wiem ile w tym prawdy ale dużo na necie dziewczyn o tym pisało. :/

Daisy, kasika8303 lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to przed samym filmem puscili GORĄCZKA LODU - taka mikro bajka z Krainy Lodu.

http://www.cda.pl/video/1942663a/Goraczka-Lodu-Frozen-Fever-2015-po-angielsku

tu macie po ang i slaba kopia, ale w kinie mmm miodzio i fajne tlumaczenie! :)

A mam pytanko szybkie. Na genetycznym tp mi wyszedl 22.07, a na polowce 24.07. To w koncu jak mam liczyc, bo nie wiem czy jestem 22t6d czy 23t1d :)

Z OM nie licze, bo to w ogole ponad tydzien do przodu bym byla to dziecko by bylo nie takie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 11:48

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy dzięki :-)

Krokodylku będę miała oko na te robaki. Nie chce mi się odsyłać teraz tego materaca, będę monitorować czy się nic tam nie zalęga. Jak coś się zalęgnie to zrobie kolesiowi raban :-)
    Materac jest firmy Danpol w nich jak poczytałam nie było przypadków robali.W ogóle ta gryka jest w pokrowcu nie w materacu. Ten pokrowiec można wymienić. Muszę do nich zadzwonić. Nie pojęte dla mnie z tymi robalami, kurde gdzie tu atesty są w tym wszystkim? A to wszystko przez firmę Fiki Miki, to u nich wykryto te robale, gdzieś słyszałam że proces zbiorowy jest przeciw nim prowadzony.

Krokodylica, Daisy, Ofelaine lubią tę wiadomość

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika,
    dzięki i w takim razie czekamy do 7 kwietnia!
    Pamiętaj, do tego czasu zalecany jest spokój i nuda ;)

Sue,
    ja tez nie widzę nic śmiesznego w klaunach!
    Dziaduny jakies wstretne! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 14:36

kasika8303, Sue lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, proszę o kciuki jutro, jedziemy z malutką do Warszawy na przedłużony weekend i trochę się boję jak to będzie. Mamy zaplanowane 2 dłuższe przystanki i w razie potrzeby oczywiście będziemy się zatrzymywać dodatkowo. Śpimy w hotelu, więc myślę, że powinno być ok, ale wiadomo jak to z planowaniem...

merida17, diamonds, Daisy, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na wizycie kontrolnej po 3tyg u diabetologa i tak:
    - wg. lekarki od początku ciąży mam ok +12kg (dokładnie nie wiem bo nie wiem jaką miałam wagę wyjściową przed ciążą) no i tyle kg na plus to ponoć dość sporo jak na ten etap,
    - cukry mam rewelacyjne a już wgl. te na czczo :P i mam tak dalej trzymać - czyli dalej dieta i pomiary cukru chociaż bez rozpisywania już co kiedy jadłam :) :)
    - ogólnie przez te 3tyg diety przybrałam niespełna 1,5kg (chyba nie jest źle)
    - dostałam skierowanie na badanie magnezu, wapnia całkowitego i hb1..coś tam :P dokładanie nie pamiętam ale to zrobię w dniu kontroli kolejnej czyli 10.04 a o wynikach dowiem się pewnie na jeszcze kolejnej wizycie. w sumie chciałam zrobić prywatnie te badania by już je mieć ale jak podliczyłam, że wyjdzie prawie 50 zł to wolę poczekać i zaoszczędzić to 50zł i wydać na resztę wyprawki np. kosmetyki dla Maluszka :)
    Ogólnie odczucia po kontroli pozytywne :) - jakoś muszę wytrwać dalej. W końcu nie ja pierwsza i nie ostatnia - Dam radę !!

Jutro wybieram się na badanie moczu i morfologię bo już w pn wizyta :D :D :D - nie mogę się doczekać.
    Ogólnie cieszę się bo jakiś czas temu zapisałam się na bezpłatne USG 2D/3D - bo u nas w mieście będzie konferencja dla położników i ginekologów i w ramach konferencji takie USG proponowali kobietom między 14tc/40tc i udało się :D wczoraj do mnie dzwonili by potwierdzić czy będę - HURA <3 więc już w sb. zobaczymy Nasz CUD na ekranie. A może Młody będzie współpracował i załapiemy się na fajne foto w 3D - i to za darmo. Jedyny taki szkopuł, że trzeba było wyrazić zgodę na udział studentów w badaniu - ale co tam można to przeżyć :)

No i dziś doszła przesyłka z 1/3 wyprawki dla Maluszka :)

pozdrawiamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 16:04

diamonds, merida17 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ciocie.Ja dziś po wizycie u diabetologa no i niestety wyrok:Insulinka masakra :( ile tych chorób jeszcze tarczyca cukrzyca co jeszcze wykryją ? idzie sie załamać tym wszystki Magdalena strasznie ci zazdroszcze mi cukry nie spadały mimo diety :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell,
    łatwo nie masz. Praktycznie jak Kasika ciagle cos, ale pomysl, ze za jakies 8-10 tyg odbierzesz swoją nagrodę i zobaczysz, ze dla tego Dziecia to jeszcze trzy góry bys przeniosła! I cukier i tarczyca, by Ci w tym nie przeszkodziły!!
    Jeszcze troszkę i odzyskasz swoje ciało i ogólnie bedzie super!
    Pamiętaj, ze jestes silna i możesz wszystko ;)

Daisy, Krokodylica, Tygrysek lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ale dramat to nie byl zaden cyrk tylko jakas trzoda..byky 3 golabki i pies. Nie bylo w ogole zwierzakow, zamiast tego wystepy jakichs rozkraczonych polnagich bab krojonych nozami. Dla dzieci masakra. Moja to zamykala oczy, a ja myslalam ze urodze. Jaki szajs :D Jak byl Cyrk Arena to jednak sie placilo stowke za vip i to bylo cos,a tu kuzwa 10zl ulgowy, 15 nornalny. Czego sie moglam spodziewac no ale kolezanka kupowala bilety wiec nawet nie wiedzialam :D :D zalamka!

Gosiak trzymam kciuki,na pewno bedzie wszystko ok! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Evell,
    łatwo nie masz. Praktycznie jak Kasika ciagle cos, ale pomysl, ze za jakies 8-10 tyg odbierzesz swoją nagrodę i zobaczysz, ze dla tego Dziecia to jeszcze trzy góry bys przeniosła! I cukier i tarczyca, by Ci w tym nie przeszkodziły!!
    Jeszcze troszkę i odzyskasz swoje ciało i ogólnie bedzie super!
    Pamiętaj, ze jestes silna i możesz wszystko ;)

Meridko oby bo jakoś nie mogę sie z tym oswoić boje sie o małą,że coś jej będzie jeszcze ta jej waga mnie dobija :(aż mi sie wyć chce z rozpaczy

merida17 lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, a klauny były? :P

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak trzymam kciuki ale i podziwiam Cię, ja bym się jeszcze nie odważyła wyjechać z takim maleństwem.
    Evell, Merida ma rację, wszystko przejdzie a nagroda będzie słodka!

Ja dziś od rana starałam się zapanować nad domem, bo po 15 zapowiedzieli się ludzie ode mnie z pracy. Robiąc "cokolwiek" tylko jak śpi to był wyczyn a chciałam pojechać do miasta z małą na spacer, a przy okazji kupić pampersy, wejść do apteki i zobaczyć ciuszki na Chrzest.
    Wyjechałam na plac równo z gośćmi. Ale fajnie nam się siedziało. Była dziewczyna z biura z którą dzielę prace, a teraz to sama ogarnia. I był kierownik, ale to z nimi dwojgiem trzymam najbardziej.
    Jak szefa nie ma, to z kierownikiem odpalamy grille i robimy relax ;)

Teraz juz marze żeby zasnąć. Mała drzemie i ja zaraz pójdę w kimono.

merida17 lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ