X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Czy tu ktoś jeszcze jest?
    Bo dziś już praktycznie nie ma z kim rozmawiać :-/

Ja! Ja jestem ;)
    Nocne gadanie uzależnia ;)
    Wybacz, ale musiałam sie wyspać :D
    To sie wiecej nie powtórzy :P

diamonds lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    My już po śniadaniu ;-)
    Pierwszym, drugim, a nawet trzecim :-)
    Dziś pogoda nie nastraja do wyjścia ale będzie trzeba udać się na zakupy i uzupełnić lodówkę.
    A za oknem szaro i buro.
    Oby nie padało z resztą damy radę :-)

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czekam na okres,zaczęło się plamienie mam nadzieję że się rozkręci a po @ będziemy mogli zacząć starania.

Na śluz chce kupić ocet jabłkowy i mam w związku z tym pytanie jak go pić? ile razy dziennie?od którego dnia cyklu?myślicie że można go połączyć z wiesiołkiem?może będzie lepszy efekt?

Do konkretnego lekarza, który zajmuje się niepłodnością pójdziemy jeśli nie uda nam się przez dwa cykle, bo lekarz który robił mi Hsg mówił że może po tym badaniu zaskoczyć, więc warto zaczekać.

Magnez brałam przez pół roku i mi nie pomógł:(

Oj tak pogoda nie nastraja na spacery, mamy taki kwiecień plecień

A jak tam wasze dzieciaczki?śmieją się już świadomie?gugają?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana
    to jakie Ty masz cykle.
    Na wykresie dopiero 20 dc i myślisz, że zaczynasz plamić już na @?Ja octu nie piłam więc nie pomogę ;-)
    Ale i tak kciukam za zielonosc na wykresie.

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze włosy nadal są na miejscu? Wypadają?
    A pazurki? Dalej twarde czy kruche?
    Ja się obawiam wypadania czekam na nieuniknione, ale na ten czas mnie omija.
    Pazury twarde i rosną jak szalone. Trzeba co chwila piłować, żeby nie drapać małej ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jakie Ty masz cykle.
    Na wykresie dopiero 20 dc i myślisz, że zaczynasz plamić już na @?Ja octu nie piłam więc nie pomogę ;-)
    Ale i tak kciukam za zielonosc na wykresie.[/QUOTE]

Sama nie wiem jakie mam cykle, kiedyś miałam długie bo 30-36 dni a teraz różnie okres przychodził w 16dc a czsem 25dc, więc tak na prawdę nie wiem co i jak.
    W tym cyklu nie licze na zielone bo było tylko jedno serducho przez Hsg a potem antybiotyk, więc wątpie żeby się udało.ale dziękuję za kciuki:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana!
    Ja wlasnie w takim cyklu zaciazylam ;) po chorobie itd

My z Zojka góry dziś zdobywamy :) budzi sesnsacje wsród turystów :) ha!

Ocet jablkowy pilam tak: 2 łyżki octu na szklankę wody/ 2 razy dziennie.
    Nie wiem, czy bedzie smakowac ;). Daj znać :)
    Gdybyś była w ciazy to nie szkodzi jego picie ;) pijesz każdego dnia- dzień cyklu nie ma znaczenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 12:21

diamonds, udana, Gosiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W biedronce rewolucja!
    Najpierw widziałam jak kasjerka poprosiła kobietę w ciąży poza kolejnością!a później gdy mnie zobaczyła w długiej kolejce z wózkiem specjalnie otworzyła kasę i zaprosiła niej. Oczywiście pani z wózkiem wyladowanym pod sufit gdy tylko zobaczyła otwieraną kasę natychmiast się wepchnęła. Machnęłam ręką, ale nie!
    Pani kasjerka wyprosiła tamtą kobietę i powiedziała, że w ciąży i z małymi dziećmi obsługuje się poza kolejnością ;-)
    podobno przyszło odgórnie zarządzanie z centrali i teraz wszystkie panie kasjerki przeszły szkolenie i mają zapraszać takie mamy z wózkami bądź kobiety w ciąży poza kolejnością :-)
    Ku wielkiemu niezadowoleniu pozostałych kupujących ;-) ale w końcu coś pozytywnego w sklepie mnie spotkało :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 13:20

kasika8303, merida17, udana, Gosiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka tu cisza, ze pewnie wszystkie po Biedronce biegają i korzystają z nowego systemu :)

udana, Gosiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się karmimy ;-)
    Jak w kalejdoskopie.
    Wczoraj super ;-) zakupy, odkurzanie, mycie podłóg, prasowanie z dwóch pralek :-) ,obiad na czas i jeszcze pracowałam z Agatka ćwicząc czytanie.
    Bo już potrafi!!!
    A dziś dzień wisiocyca ;-)
    Tak dla urozmaicenia :-)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej,a ja zaczynam nowy cykl w 22 dc przylazła @,ale to dobrze szybciej zaczniemy się starać:)Jutro idę po ocet jabłkowy,a wiesiołek też pić?jak myślicie?
    W innych sklepach widziałam że są specjalne kasy dla mam i brzuchatek,ale w biedronce jeszcze nie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana
    wiesiołek pewnie nie zaszkodzi.
    Ale masz rozjechane cykle.
    Może zamiast monitoringu teraz chociaż testy owu by się przydały.

nawet te z allegro jeszcze zdążą przyjść :-)
    A trochę rozjaśnia kiedy trzeba się starać.
    Teraz w 22 dc masz@ a przy tych ponad trzydziestodniowych cyklach w tym czasie mogłabyś mieć dopiero owulacje.

Oby wizyta u lekarza okazała się zbędna a weekend majowy owocny i zakończony serduszkiem na usg :-)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Diamonds właśnie myślałam o tych testach owulacyjnych od którego dnia cyklu się je robi? Odrazu po @? Tak bardzo chcialabym żeby się udalo:)

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana ja testy robiłam od 12 tc.

Dziewczyny brzuszek mi się obniża. Jest niżej niż był. Jak leżę mała jak kopie to dotyka ud. Chyba torbę spakuje na dniach.

udana, Daisy, Gosiak lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udana wrote:
    Dzięki Diamonds właśnie myślałam o tych testach owulacyjnych od którego dnia cyklu się je robi? Odrazu po @? Tak bardzo chcialabym żeby się udalo:)

Nie wiem jak u Ciebie.
    Zwykle widać jak temperatura się podnosi to znak że będzie owulacja. U Ciebie to wielka zagadka ze względu na te różnice w długościach cyklu. Chyba, że znasz u siebie mniej więcej objawy zbliżającej się owu- śluz, szyjka To wtedy warto testować po pojawieniu się pierwszych objawów.
    Choć i tak najlepszy byłby monitoring.
    Jesteś na dobrej stronie mocy :-)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Udana ja testy robiłam od 12 tc.

Dziewczyny brzuszek mi się obniża. Jest niżej niż był. Jak leżę mała jak kopie to dotyka ud. Chyba torbę spakuje na dniach.

Ja owu miałam w 10 dniu cyklu.
    także to sprawa indywidualna. A cykle miałam 26 dniowe jak w zegarku. Więc to różnie bywa.

Kasika pakuj się w końcu jeszcze miesiąc a ciąża będzie praktycznie donoszona.
    Masz już listę co trzeba spakować?
    Ja to robiłam na raty. Cały czas okazywało się, że jeszcze czegoś brakuje.
    Wiec lepiej mieć przygotowane żeby później w pośpiechu nie zapomnieć połowy i po drugie ułatwić mężowi życie. Bo pewnie i tak zestresowany śpi :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny:* mozecie mi polecić kosmetyki dla dziecka na początek jakie kupic? ja jestem w tym zielona nie mam pojęcia co bedzie dobre żeby nie uczulało ?

Diamonds ja tez kupuje na raty na razie jeszcze wile rzeczy nie mam ale pomału już kompletuje.A i jeszcze mam 2 rożki od bratowej tylko bez usztywniacza można go gdzieś dokupić ??

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds torba spakowana tzn koszule reczniki sa w szafie, tylko wrzucić do torby. Reszte rzeczy typu podklady itp mam już w torbie. Dla malej mężowi przygotowałam na osobnej półce ciuszki itp. Ma tylko wrzucić do torby. Brakuje mi parafiny ciekłej, i nabrodawki maltan. Muszę kupić.

Wyczytałam że brzuch może sie 4 tyg przed porodem zacząć obniżać, prawda to? :-)

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedynym objawem jaki dostrzegam to ból jajników ale to trwa kilka dni,bo ze śluzem ciężko, od jutra zaczynam pić ocet jabłkowy Meridzie pomogło to i ja spróbuje:)

diamonds, merida17 lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell ja mam wszystko z rossmanna, te niemieckie babydream. Podobno nie uczulają. A w razie co to tanie są to wywalę.

Evell u mnie w szpitalu muszę mieć rożek bez usztywniania. Kupiłam w textil markecie za 29 zł z usztywnieniem i go wyciągnęłam

diamonds lubi tę wiadomość

c77352d493.png
‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ