X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby troszkę lżej, ale nadal boli:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana, mam nadzieje, ze Ci szybko przejdziecie na luzie podejdziecie do serduszkowania ;) taki ból to nic fajnego!!!
    Pogoń go! ;)

U nas parszywa pogoda!!! Zimno, wieje, leje! Gdzie moja wiosna??? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ból nie mija, jak M mnie masuje jest lepiej ale za chwile znowu boli;( spać nie mogę:(
    No wiosna na razie gdzieś się uciekła u nas tez pada:(ale wróci to jest pewne:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za słowo, ze wróci ;) chociaż ciagle zimno!

Taki ból jest straszny! Myślisz, ze te plamienia mogły mieć cos z tym wspólnego?
    I jak ocet idzie lepiej?? Czy dalej wszystko na raz i szybciutko pijesz i masz z głowy? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimno! u mnie dziś nad ranem przymrozek był szok!ale wiosna wróci a może odrazu lato przyjdzie:)
    No ten ból chyba tak szybko nie minie,trzeba by było jakieś leki popić ale one blokują owulkę więc będę się męczyć,dam radę. A te plamienia to myślę że może po okresowe, że niby się skończył ale jeszcze coś tam plamiło, bo teraz już nie ma, tzn.tak to sobie tłumacze:)
    a ocet dalej jednym haustem i z miodem bo inaczej nie wchodzi:)ale zauważyłam u siebie taki mini rozciągliwy śluz, więc będę pić dalej:)

Oj Meridko tylko Ty tu do mnie zaglądasz, dziękuję Ci kochana:)reszta dziewczyn pouciekała:( szkoda:( ale rozumiem nie znają mnie

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile to kobieta jest w stanie zrobić, by zobaczyć dwie kreski na teście!!!
    To jest poświęcenie :)
    To dobrze, ze to plamienie jednak ustalo i raczej niegroźne!

Takie to forum, ze trzeba sie wspierać, bo kolejne dziecko, to kolejna szczęśliwa mama, więc czego wiecej :)
    Ja sie nigdzie nie wybieram, czekam aż Wam sie uda ;) a zaskoczy na pewno! Kwestia czasu ;) i majowka za rogiem :)
    Jakiś grill, trochę luzu, relax i działać! Nie myśleć :P

Poza tym, pijesz mojego winiacza, to sprawdzam, czy działa i nie męczysz sie bez powodu :)
    A chyba troszkę działa widać :) to kamień z serca ufff ;)

A sprawdzasz paskami ovulke?

udana, diamonds lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki:*

Niestety nie kupiłam testów, więc w tym cyklu już je odpuszczę, ale jakby się nie udało tfu tfu to na następny kupię.

Miłego i ciepłego wekeendu życzę, my z M wybieramy się do moich rodziców, może jakiś grill jeśli pogoda dopisze.
    a wy co działacie?a jak tam Zojka?już niedługo 3 miesiące skończy wow :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tfu tfu ;)

W takim razie grillujcie pomyślnie i bawcie sie dobrze ;)

Niebawem trzy miesiące, czas jest okrutny!
    Zoja to super dziewczyna! Jest na etapie maty/karuzeli i łapania wszystkiego co sie rusza i świeci :)
    Gdyby mogła to najchętniej poszlaby w swiat, bo tyle ciekawych rzeczy, a ona ciagle w pozycji leżącej :)

Miłego weekendu :)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frozenki najlepszego na 10 tyg :)

diamonds, udana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Częstujemy dziś wszystkie Ciocie i Maluszki urodzinowym tortem :-)

xsgpelaf09t9_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 09:20

udana, merida17, Gosiak, Evell, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do życzeń. Najlepszego:*

diamonds lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że nie odzywam się ale muszę trochę odpocząć.

Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku.
    zarówno Wy jak i dzieciaczki jesteście zdrowe i szczęśliwe :-)

Mam też nadzieję, że Kasika Evell i Daisy dalej są z dzieciaczkami w brzuszku ;-)

A Udana pomimo wszelkich przeciwności losu trzymam kciuki i myślę o Tobie żeby się udało zafasolkowac. :-)

My czekamy na usg przezciemiączkowe i wizytę u neurologa. (Ćwiczymy wzrok ksiazeczkami kontrastowymi z empiku, ale piąstki nadal często zaciśnięte)
    Dodatkowo wodniste i częste kupy okazują się prawdopodobnie nietolerancja laktozy. (Dostała nitrofuroksazyd który miał zadziałać na ewentualne bakterie, ale nie było efektu)
    Mamy na wypróbowanie nutramigen lgg ale jest ohydny i Ala go nie chce.
    Będziemy się we wtorek konsultować ponownie z pediatra i może spróbujemy enfamil 0-lac.

Póki przybiera na wadze jest dość dobrze.
    Marnie to marnie, ale wychodzi ok 200g tygidniowo. w poniedziałek było 4900g.

Niestety w całej mojej dużej wsi nie ma ani poradni ani nawet jednego gastroenterologa czy gastrologa dziecięcego! :-/
    Więc jeśli będzie potrzeba udamy się do Warszawy po pomoc lekarza i jakieś badania- tu też się ich nie robi!

Życzymy Wam zdrówka, pogody, radości w odkrywaniu siebie każdego dnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 09:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście dopóki możemy karmimy się dalej, bo mm będzie ostatecznoscią po konsultacjach i badaniach w Warszawie.

Teraz chcemy z lekarzem zobaczyć czy po piciu nutramigenu jest poprawa w kupach (no i niestety po tym co udało się wypić małej stwierdzam że jest :-( ) więc jeśli udało by się pokarmic ją pół dnia tym mlekiem i dokładnie zaobserwować, że to po moim jest woda zamiast kupy, trzeba będzie zrezygnować pewnie z piersi i przejść na specjalistyczne mleko.
    Chyba, że jakiś profesor będzie miał inny pomysł I poda nam może laktaze do trawienia laktozy z mojego mleka, a Ali układ z czasem dojrzeje i sam będzie trawił jak należy.

Już nie zasmiecam.

Trzymajcie się.
    Odezwę się po wizycie u lekarzy.

Ciepłego i słonecznego weekendu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 09:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e5j4ch0vl0w4_t.jpg

Na zdrowie :-)
    Urodziny są raz w roku :-)

merida17, udana, Evell lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frozenko ja wszystko rozumiem, ale wracaj do nas, bo baaaardzooooo za Wami tesknimy!!!!!

Wiem, ze masz urodziny w maju :) rozumiem, ze dziś!

W takim razie wszystkiego najlepszego! Zdrowia, radości i spełnienia marzeń!!!
    I w ogóle wszystkiego czego Ci teraz trzeba ;)

Tak sie cieszę, ze sie odezwalas, ze krzyknelam z radości i musze czytać wszystko jeszcze raz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku!
    Frozenko te Twoje wizyty to koniec maja, a dziś dopiero 2! ;(
    Liczę, ze stesknisz sie za nami, jak my wszystkie za Tobą i będziesz szybciej :)

Trzymam kciuki za rozwiazanie wszystkich spraw pozytywnie i caluski dla Dziewczynek :)

udana, Evell, diamonds lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam po przerwie.
    Myślałam, że się całkiem przeniosłyście na FB.
    Po krótce co u nas... moja przyjaciółka urodziła 24.04 i ma problemy z KP, z babybluesem i ją wspieram jak mogę.
    Mleko się pojawiło, odciąga i karmi butelką na razie, dałam jej swoją medelę calmę i mały zaakceptował :)
    Czekam na info od niej, bo dziś jest u nich położna.

A poza tym Janeczka coraz grzeczniejsza, śmieje się dużo, miewa momenty kiedy zajmuje się już sama sobą (krótkie, bo krótkie, ale są ;))
    Problemy brzuszkowe już prawie całkowicie minęły, od 2 tygodni podaję regularnie biogaię i to chyba ona pomogła. Sam bobotic nie dawał takiego rezultatu - chociaż jeszcze dajemy.
    Córa nie chce leżeć za bardzo w wózku na spacerach, chce, żeby ją nosić i chce oglądać cały świat - jest bardzo ciekawa wszystkiego, ogląda, podziwia... także chyba na dniach przerzucimy się na chustę całkowicie.

Pozdrawiam Was serdecznie! Będę zaglądać częściej.
    Udana, kciuki trzymam cały czas!
    My będziemy się starać jakoś grudzień/styczeń o kolejnego dzieciaczka, też będę piła ocet, siemię, łykała wiesiołka ;)

merida17, udana, słoneczna 85, diamonds lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, no i zaczęłam wychodzić "do ludzi", mój M. mnie namówił i trochę zmusił - pojechał ze mną i z małą na medytację - wziął Jankę na spacer a ja mogłam pomedytować, spotkać się z przyjaciółmi, pogadać nie tylko o dzieciach. Strasznie dużo mi to dało, Praktykowaliśmy to już kilka razy, jutro też jedziemy :)
    W zeszły weekend natomiast byliśmy w Malborku na wykładzie "Umysł jako źródło szczęścia" i już się zastanawialiśmy kiedy będziemy mogli z Janką pójść zwiedzić Zamek w Malborku ;)

merida17, udana, diamonds lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds, sto lat kochana!!! :****

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak!
    Ostatnio Luby gada z Zoya i mówi jej, ze pod koniec roku bedą rodzice pracować nad rodzeństwem :)
    Dobrze, ze przy tym byłam, bo pod koniec roku mogłabym sie zaskoczyć ;)
    I nie skumac sytuacji, ze to już ;)

Gosiak, udana, diamonds lubią tę wiadomość

‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ