WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    My w szpitaly diamonds jestesmy, amelka juz chce do mamy i taty. Mam skurcze, wysokie cisnienie i cos z przeplywami, takze nie wesolo. Mala przekabacila nawet lozysko, obnizyko sie, sztamy nie zawarla tylko z szyjka. Czekamy na rozwoj sytuacji

Oj Kasika
    kochana Ty w ciąży nie narzekałaś na brak doznań. Kilka osób można by oddzielić perypetiami jakie się Wam przydarzyły. Najważniejsze, że na suwaczku za chwilę będzie już prawie 35 tydz skończony więc Amelka już coraz bardziej gotowa na spotkanie :-)
    Wiadomo, niech jak najdłużej mieszka pod serduszkiem. Ale już plan minimum zrealizowany :-)
    Życzę zdrowia, cierpliwości i spokoju żeby wyciszyć to ciśnienie i skurcze.
    Trzymaj się ciepło :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witajcie laski :D fajnie,że tu też któs się odzywa :) ja od jutra zaczynam 36 tydż boszsz ale szybko leci :)teraz każdy dzień mysle o małej i porodzie jak to będzie wyglądało nie ukrywam,że strach mnie ogarnia tym wszystkim . Niech ten maj się już konczy

Jeszcze chwila i będziesz mogła tulić malutką :-) ale czekaj cierpliwie w kolejce :-) razem z Kasika :-)
    Każda miała chwile strachu i zwątpienia :-) ale to mija. Nie ma czasu na zastanawianie się, użalanie, trzeba być przygotowanym :-) na nową rolę w życiu. Nie ma co teraz sobie układać jak to będzie, nastawiać się bo może nastąpić bolesne zderzenie z rzeczywistością. Trzeba od początku nastawić się na to, aby przyjmować dzień jaki jest, nie planować dalekosiężnie tylko niech scenariusz dnia pisze się sam na bieżąco ;-)
    I wtedy wszystko jest prostsze :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Frozenko! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za pamięć i życzenia ;)
    Ja Cie prosze Kobieto już nie znikajcie :)

Edit:
    Cieszę sie, ze po tyg poprawa taka duża u Ali! Czyli jednak ta nietolerancja?
    Jak Ty sie czujesz? Dalej karmisz cycem rozumiem? I 5100 to ładna waga :)
    Dobra nie zawracam Ci już głowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 02:15

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Krokodylku!
    A w czym Ci pomoc :)

Skrócić co u Was. :)

Ja miałam dziś w nocy załamanie. Moja Zuza co wieczór daje mi popalić (kolki) a ja zmęczona po całym dniu nie ogarniam. Męża nie było bo poszedł kosić trawę a ja się użerałam jak zwykle. Potem w nocy obudziła się o 3 jeść i do 5 nie spała. Leżała i wariowała. Nerwy mi puściły i zaczęłam ryczeć. Wyłam jak głupia... Aż mąż przyleciał z drugiego pokoju pytać co mi jest. I z tego powodu też mi się chciało ryczeć - on śpi w drugim pokoju bo musi się wyspać so pracy a ja do ciężkiej cholery nie muszę spać...

Dlatego na forum średnio znajduję czas, Zuza już w dzień bardzo mało śpi i wymaga ciągłej uwagi. :/ Do tego mam papiery firmowe do zrobienia, ogarnięcie mieszkania, prania itd. Spacer 3 godziny dziennie i doba robi się za krótka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    A nam stuknelo 3 miesiące! :)
    Najszybsze w moim życiu!!

Niech malutka rośnie zdrowo, żeby rodzicom było łatwiej:)dużo Szczęścia wam życzę:*

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Udana
    ładnie Ci się na wykresie temperatura utrzymuje ;-)
    Oby maj był dla Was szczęśliwy :-)
    Cały czas myślę o Tobie i szczerze, życzę zieloności na końcu :-)

Dziękuję Diamonds:) i tak jak pisze Merida nie znikaj już proszę:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udana wrote:
    Niech malutka rośnie zdrowo, żeby rodzicom było łatwiej:)dużo Szczęścia wam życzę:*

Dziękujemy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku!

Sprawy maja sie tak:

Meridki maja 3 miesiące dziś, a Tygryski dwa :) z tej okazji Meridka Juniorka opila sie mlekiem i nastąpiła odmowa przyjęcia :P zakończona czkawką ;) od prawie tyg jedziemy bez smoczka i jest dobrze! Chyba ida nam zeby- zobaczymy :) i dziś kupiłam puzzle na podłogę, bo Zoja już sie kręci, brzuszkuje itd :)

Krokodylku, u mnie Luby pracuje wiadomo, ale spimy wszyscy w jednym pokoju, a tata nocą odbija córkę i zasadniczo budzi sie na każde karmienie 2-3 razy w nocy. Ja spędzam cały dzień z Zojka i chociaż ja uwielbiam, to nie mam przerwy, bo nadganiam zawsze cos ;) także nie stresuj sie, ze Maz niewyspany, przecież Ty tez nie jestes! :) im starsze dziecie tym lepiej :) bedzie dobrze :)

Udana już odbyła zajęcia praktyczne i teraz czekamy na zielony kolor i wpis na listę :)

Diamonds zrobiła od nas przerwę mała, ale jak pisze ma dietę, ale Ala rośnie :)

Gosiak bedzie pracować nad rodzeństwem pod koniec roku, ale dawno nic nie pisała o Janeczce hmmm ;)

Resztę info mogę streścić na fb, zeby nie było, ze przenosze info z jednego miejsca na drugie :)
    Rozumiesz ;)

Krokodylica, udana lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko dziękuję.

Ja się nie stresuję niewyspaniem męża tylko właśnie to mnie wkurzyło, że on śpi w drugim pokoju bo chce się wyspać do pracy a ja to co do cholery? Nie muszę spać?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie piszę za dużo, bo co pochwalę, to mi dziecko się diametralnie zmienia.
    Na spacery od dwóch dni chodzimy w chuście, wózek jest bez sensu, chcemy oglądać świat, bo jest taki ciekawy ;)
    Mamy już jako taki rytm dnia, jemy co 2h, pomiędzy jedzeniem jest aktywność i 30-60 minutowe drzemki.
    Generalnie jest coraz łatwiej, bo lepiej się znamy :)

Ja swojego M. sama prosiłam, żeby się przeniósł i żeby się wysypiał. On jednak po nocy na 8-9h do pracy idzie a ja się mogę z dzieckiem przekimać w ciągu dnia. Ale Janeczka akurat noce ładnie przesypia - pewnie dlatego, że śpimy razem w łóżku - rodzicielstwo bliskości to jest to!
    W weekendy śpimy wszyscy razem :D

udana lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byałam dzis u gina u nas wszystko dobrze mała wązy juz praiwe 3 kg :) następną wizyte mam 29 maja i chyba ost potem juz,jak mnie gin badał na foptelu to myslałam,że mu przyjebie ależ mnie bolało szyjka ma 1 cm ale nie wiem o co dokładnie chodzi wchodzi na mały palec. termin 6.06 no ale cos mówił ze moge pod koniec nawet urodzić sama nie wiem czy się tym martwić ??

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku, zle przeczytałam, sorki ;)
    Sen jest ważny ;)

Gosiak, rozumiem, ze chustowanie sie udało ;) i wszystkie wylane łzy na poczatku miały sens :) super! To cieszy :)
    U mnie Luby od poczatku chciał spać z nami i wstawać w nocy, a potem idzie do pracy- to ja mu nie bronię :) w ogóle ja praktycznie nie odsypiam w dzień. Przywyklam już :)
    U Ciebie jak chwala Janeczke to sie zmienia, a u mnie jak każdego miesiąca wybija 6-sty :) chyba jak każda kobieta reaguje tak na wiek :P
    Kupiłam dziś puzzle na podloge i zrobilam kacik dla Malej, to był szał dla Zojeczki, tak sie bawiła, ze padła ;) poza tym, raczej marudna troszkę- a ona na szczęście nie jest marudna babka :D ufff

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, piszą o oleju kokosowym :D
    http://dziecisawazne.pl/olej-kokosowy-jeden-z-najzdrowszych-olejow-na-swiecie/
    Miłego dnia, dziewczyny!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny a ja mam dziśiaj doła:( eh najpierw się człowiek nakręca a potem odkręca i tak w kółko, jestem na etapie odkręcania, mam przeczucie że nic z tego,bo czemu właśnie teraz miałoby się udać, jak przez około 20 cykli się nie udawało..

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana, a skąd jesteś?
    Na pewno pisałaś, ale ja zapomniałam totalnie.
    I jak się zapatrujesz na medycynę alternatywną? A konkretnie tybetańską?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z podlasia a konkretnie z Białegostoku.wszystko bym zrobiła żeby się udalo wiec każda metodę biorę pod uwage;) Tu chyba nie ma nikogo takiego kto by się podejmował leczenie taka metoda ;)my z M mamy zamiar pójść do kliniki naprotechnologii gdzie szuka się przyczyny niemożności poczęcia dziecka, ale to jeśli nie uda nam się przez dwa cykle.
    A wy Gosia jak długo staraliście sie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 13:01

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udana wrote:
    Jestem z podlasia a konkretnie z Białegostoku.wszystko bym zrobiła żeby się udalo wiec każda metodę biorę pod uwage;) Tu chyba nie ma nikogo takiego kto by się podejmował leczenie taka metoda ;)my z M mamy zamiar pójść do kliniki naprotechnologii gdzie szuka się przyczyny niemożności poczęcia dziecka, ale to jeśli nie uda nam się przez dwa cykle.
    A wy Gosia jak długo staraliście sie?
    Ja się leczyłam u dr medycyny tybetańskiej na niedoczynność tarczycy - moja tarczyca jest maleńka i miałam dużą niedoczynność, bez brania jakiejkolwiek chemii mnie z tego wyciągnał - to było w 2012 roku i już wtedy mówił, że jak będziemy chcieli mieć dzieci, to mamy do niego przyjść i da nam zioła na "dobry dom dla dziecka". No i poszliśmy w styczniu. W lutym zaczęliśmy się starać, w cyklu majowym zaszłam. Słyszałam, że pomógł wielu parom, które starały się po kilka lat i medycyna rozkładała ręce...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to szybko udało się wam zaskoczyć i to bez leków niesamowite czyli działa.
    Ja właśnie czytałam tez o tej naprotechnologii gdzie sie wybieramy z M i dr.Wasilewskim podobno pomógł wielu parom bo właśnie szuka przyczyny i podchodzi do każdego indywidualnie.

Gosiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana, bo w końcu kiedyś musi się udać i dlaczego nie może być w tym miesiącu albo bardzo w krótce ;) dacie radę, nie znasz dnia, ani godziny :)

Gosiak, dzięki za info o kokosie ;) :) :)

Dobrej Nocy :)

Gosiak, udana lubią tę wiadomość

‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ