Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyUdana
Tak to prawda, że z dwóch komórek taki Cud rośnie na razie w Twoim brzuszku a później ten Cud zaczyna płakać, uśmiechać się, chodzić.
Przy tym zostanmy
Bo później to już same bunty poczynając od dwulatka
Także teraz trzeba się cieszyć i ładować akumulatory cierpliwościudana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBereda wow nie wiedziałam że jest taki test:) oczywiście że jest w porządku i oby do wizyty:)
Diamonds podobno im starsze dziecko tym większe problemy, ale tak to już jest na tym świecie, taka nasza rola:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 20:19
bereda11 lubi tę wiadomość
-
diamonds wrote:A Wy w nocy spać nie możecie? :-p
Krokus czy to znaczy że dziś miałaś po piątej pobudke i teraz śpiochasz?
Nie spałam.
Ale tak, pobudka co dzień o 5 na mleko.
A w dzień kończyłam porządki w Zuzowych ciuchach bo w tygodniu nie skończyłam.diamonds lubi tę wiadomość
-
bereda11 wrote:mieszkam od kilu miesiecy w walii, przeprowadzilam sie dla mojego P ,a wczesniej mieszkalam w Menchester...zaczelismy tu w walii ukladac sobie zycie razem , ja szukac pracy pomalutku cos tam zaczelo sie dziac a tu wiadomosc w ciazy jestem , no bardzo sie cieszymy bo mloda juz nie jestem taka moj P mlodszy ale bardzo chcielismy miec dzieci a na mnie to ostatni dzwonek tak szczerze wam powiem...merida17 , krokodylica i udana powiedzcie cos o sobie ?
Hmmm lada chwila będę mieć 30, w tamtym roku w kwietniu wyszłam za mąż a w lipcu ciąża i w tym roku pojawiła się na świecie nasza Zuzia.
Bardzo źle zniosłam ciążę - pół roku rzygałam jak kot, dlatego waham się przed drugą ciążą, a bardzo bym chciała rodzeństwo dla Zuzy.diamonds lubi tę wiadomość
-
nie jestem w ogole w tym obeznana ale sama wiesz ze kazda ciaza jest inna , druga mozesz przejsc o wiele lagodniej ..przynajmniej tego Ci zycze jak bedziecie sie starac o drugiego dzidziusia...ja 37 lat ale to juz chyba pisalam...
-
bereda ja rzygałam tęczą kilkanaście razy dziennie a zaczęło się gdzieś w 6 tygodniu, wcześniej objawów brak, także spokojnie.
Niestety nie łudzę się że druga ciąża będzie lepsza bo moja mama obie ciąże tak fatalnie przechodziła więc chyba dziedziczne. Marzy mi się jeszcze synek. Ale to jak Zuzia podrośnie trochę. Jak się trafi druga córa to też spoko.
Ja mam policystyczne jajniki, pierwsza ciąża na lekach, więc nie wiem jak będzie z drugą, z pierwszą szybko się udało. -
oby ,generalnie zawsze bylam zdrowa i silna wiec wierze ze bedzie ok , tylko troche ten wiek mnie meczy ..fajnie byloby miec parke , ale ty krokodylica wiesz sama najlepiej bo ty to przezylas i nie dziwie ci sie ze masz obawy
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBereda!
Ja po sąsiedzku mieszkam w Irl, mam przyjaciółkę w Londynie. Rodziła rok temu.
Sa podstawowe dwa skany na cała ciąże w 13 tyg i w 20 tyg. Powinnas iść do gp i tam dalej Cie pokieruja. Będziesz mieć wizyty z położna, gdzie bedzie robić podstawę i mierzyć Ci brzuch metrowka tak w skrócie. Tu i tam działa to podobnie. Bedą jakies różnice, ale to sama zobaczysz. Musisz wybrać szpital, w którym chcesz rodzic i nie licz na spotkania z ginkiem, to nie działa tak, jak w Pl. Tak w skrócie
Tez robiłam ten test mi pokazało 5-6 tyg wcześniej to ja nawet nie brałam do głowy, ze mogę byc w ciazy na Twoim etapie pewnie jeszcze pilam whisky zupełnie nieswiadoma sytuacjibereda11, diamonds, udana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBereda i Udana!
Kwas foliowy to podstawa do 13 tyg! Nawet, bierze sie go w duzo większej dawce, bo on wpływa na rozwój dziecka, wlasnie w tej początkowej fazie ciazy. Przedawkowac sie go nie da to bardzo ważny składnik, więc brać, brać, brać
I loty w początkowej i końcowej fazie ciazy, raczej sa niewskazane.
Ja osobiście totalnie nieswiadoma końcem maja byłam w Londynie, więc zaliczylam dwa (jak wiadomo długo zeszło mi z przyznaniem sie przed sobą, ze sie udało) i na szczęście nic złego sie nie działo
Tak tylko wspominamdiamonds, udana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymerida17 wrote:Frozenko!
U nas kupa po pachy to ostatnio standard nawet w żłobku doświadczają tej przyjemności ha ha
No musiałam dziś dokupić jeszcze body bo już teraz tak szybko nie schnie jak w upały a dziennie bokiem wylatuje dwa do trzech razy takie buty
Więc trzeba było zaopatrzyć córkę w garderobę
Jeszcze na allegro zamówione
Poczekamy na listonoszamerida17, udana, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny