X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana
    Tak to prawda, że z dwóch komórek taki Cud rośnie na razie w Twoim brzuszku a później ten Cud zaczyna płakać, uśmiechać się, chodzić.
    Przy tym zostanmy :-)
    Bo później to już same bunty :-) poczynając od dwulatka :-)
    Także teraz trzeba się cieszyć i ładować akumulatory cierpliwości :-)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda wow nie wiedziałam że jest taki test:) oczywiście że jest w porządku i oby do wizyty:)

Diamonds podobno im starsze dziecko tym większe problemy, ale tak to już jest na tym świecie, taka nasza rola:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 20:19

bereda11 lubi tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie , ale tu w anglii juz od dawna sa podobno takie ..wiec zrobilam sobie...

diamonds lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    A Wy w nocy spać nie możecie? :-p
    Krokus czy to znaczy że dziś miałaś po piątej pobudke i teraz śpiochasz?

Nie spałam.
    Ale tak, pobudka co dzień o 5 na mleko.
    A w dzień kończyłam porządki w Zuzowych ciuchach bo w tygodniu nie skończyłam.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    mieszkam od kilu miesiecy w walii, przeprowadzilam sie dla mojego P ,a wczesniej mieszkalam w Menchester...zaczelismy tu w walii ukladac sobie zycie razem , ja szukac pracy pomalutku cos tam zaczelo sie dziac a tu wiadomosc w ciazy jestem , no bardzo sie cieszymy bo mloda juz nie jestem taka :-) moj P mlodszy ale bardzo chcielismy miec dzieci a na mnie to ostatni dzwonek tak szczerze wam powiem...merida17 , krokodylica i udana powiedzcie cos o sobie ?

Hmmm lada chwila będę mieć 30, w tamtym roku w kwietniu wyszłam za mąż a w lipcu ciąża i w tym roku pojawiła się na świecie nasza Zuzia. <3

Bardzo źle zniosłam ciążę - pół roku rzygałam jak kot, dlatego waham się przed drugą ciążą, a bardzo bym chciała rodzeństwo dla Zuzy.

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie jestem w ogole w tym obeznana ale sama wiesz ze kazda ciaza jest inna , druga mozesz przejsc o wiele lagodniej ..przynajmniej tego Ci zycze jak bedziecie sie starac o drugiego dzidziusia...ja 37 lat ale to juz chyba pisalam...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda ja rzygałam tęczą kilkanaście razy dziennie a zaczęło się gdzieś w 6 tygodniu, wcześniej objawów brak, także spokojnie.

Niestety nie łudzę się że druga ciąża będzie lepsza bo moja mama obie ciąże tak fatalnie przechodziła więc chyba dziedziczne. Marzy mi się jeszcze synek. Ale to jak Zuzia podrośnie trochę. Jak się trafi druga córa to też spoko.

Ja mam policystyczne jajniki, pierwsza ciąża na lekach, więc nie wiem jak będzie z drugą, z pierwszą szybko się udało.

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz nie wiadomo co bedzie u mnie ...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie wszystko dobrze. :)

diamonds, udana lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby ,generalnie zawsze bylam zdrowa i silna wiec wierze ze bedzie ok , tylko troche ten wiek mnie meczy ..fajnie byloby miec parke , ale ty krokodylica wiesz sama najlepiej bo ty to przezylas i nie dziwie ci sie ze masz obawy

Krokodylica lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z moim P ogladam wolf creek dziewczyny nie polecam niby na faktach ale przerazajacy juz 2 czesc ogladamy bo moj sie uparl..

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko!
    Trzasnelyscie 2,5 strony! Normalnie dawno już tak tu nie było :)
    Normalnie musiałam nadrabiac ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda!
    Ja po sąsiedzku mieszkam w Irl, mam przyjaciółkę w Londynie. Rodziła rok temu.
    Sa podstawowe dwa skany na cała ciąże w 13 tyg i w 20 tyg. Powinnas iść do gp i tam dalej Cie pokieruja. Będziesz mieć wizyty z położna, gdzie bedzie robić podstawę i mierzyć Ci brzuch metrowka :) tak w skrócie. Tu i tam działa to podobnie. Bedą jakies różnice, ale to sama zobaczysz. Musisz wybrać szpital, w którym chcesz rodzic i nie licz na spotkania z ginkiem, to nie działa tak, jak w Pl. Tak w skrócie :)

Tez robiłam ten test ;) mi pokazało 5-6 tyg ;) wcześniej to ja nawet nie brałam do głowy, ze mogę byc w ciazy :) na Twoim etapie pewnie jeszcze pilam whisky zupełnie nieswiadoma sytuacji :)

bereda11, diamonds, udana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana!
    Wywolalas te noce :) Zoya usilnie molestuje mój brzuch, robi "byrbyry" i robi to co zwykle kiedyś, tylko z drugiej strony :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frozenko!
    U nas kupa po pachy to ostatnio standard :) nawet w żłobku doświadczają tej przyjemności :) ha ha

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Merida zanim mi tu cos zrobia to w PL pojde do ginekologa a pozniej tu ...

merida17 lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda i Udana!
    Kwas foliowy to podstawa do 13 tyg! Nawet, bierze sie go w duzo większej dawce, bo on wpływa na rozwój dziecka, wlasnie w tej początkowej fazie ciazy. Przedawkowac sie go nie da ;) to bardzo ważny składnik, więc brać, brać, brać :)

I loty w początkowej i końcowej fazie ciazy, raczej sa niewskazane.
    Ja osobiście totalnie nieswiadoma końcem maja byłam w Londynie, więc zaliczylam dwa (jak wiadomo długo zeszło mi z przyznaniem sie przed sobą, ze sie udało) i na szczęście nic złego sie nie działo :)
    Tak tylko wspominam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Frozenko!
    U nas kupa po pachy to ostatnio standard :) nawet w żłobku doświadczają tej przyjemności :) ha ha

No musiałam dziś dokupić jeszcze body bo już teraz tak szybko nie schnie jak w upały a dziennie bokiem wylatuje dwa do trzech razy ;-) takie buty ;-)
    Więc trzeba było zaopatrzyć córkę w garderobę ;-)
    Jeszcze na allegro zamówione :-)
    Poczekamy na listonosza :-)

merida17, udana, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide powiesić pranie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam o przeciwwskazaniach do lotów we wczesnej ciąży ;-)
    Ale to indywidualna sprawa :-)

merida17 lubi tę wiadomość

‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ