X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana!
    Dobrze widzisz! Czekałam na Beredę i Doriana, ale nic się nie chwalą.
    Stwierdziłam, że skoro Wy już urodziłyście, to ktoś musi znowu być w ciąży :)
    Wczoraj właśnie 13go w piątek zrobiłam test, dziś poprawiłam elektronicznym, więc dopiero początek, ale jest :) trzymajcie kciuki!!!

U nas w końcu ciepło, to lecimy na podwórko :)

Żal mi strasznie Mateuszka, bo biedaczek się męczy niesamowicie. I pamiętam, jak pisałaś jeszcze dużo wcześniej, że to mleko śmierdzi! Poważnie, oby szybko przeszło, bo najgorsza jest niemoc :/ dobrze, że ma mamę, co tuli w ramionach :)i pociesza :)

Gosiak, udana, mizzelka, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ogromne gratulacje!!! :)

merida17 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak!
    Jestes! Myślałam, ze gdzies przepadlas!!! ;)
    Nie dziekuje ;)

Co tam u Was? Co u Janeczki? Fajnie, ze sie odezwalas ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida trzymam kciuki!! Ale fajna wiadomość i znowu urodzisz na początku roku Zojka będzie miała dwa latka to idealna różnica wieku:)piątek 13 tego okazał się szczęśliwy;)

Mateusza boli brzuszek chyba przez moje mleko, bo ja powinnam dietę trzymać czyli nie jeść produktów które mają w sobie mleko, czy prawie wszystko ma eh oj długo ja nie pokarmie bo mi pokarm zniknie na takiej diecie:(no trudno oby synek czuł się dobrze.

Gosiak co tam u was?:)
    Bereda zlotuj sie!bo my tu z siebie wychodzimy;)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam do pracy 09.05, Janeczka od 23.03 chodzi do żłobka, w tym czasie już raz byłyśmy w szpitalu (ostre zapalenie krtani) i raz miała jakąś wirusówkę z wysoką gorączką.
    Boję się, że będę tydzien w pracy/tydzień na L4, oby nie!
    Poza chorobami, to ze żłobka jestem zadowolona.
    Wczoraj dostałam pierwszą miesiączkę po ponad 2 latach, więc organizm doszedł chyba do siebie.

Janeczka się super rozwija, biega już od dawna, sporo mówi jest coraz piękniejsza (hihihi, zakochana mama ;))

udana, merida17 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu no niestety te chorobstwa nie omijają maluszków, trzeba to jakoś przetrwać.

Merida Tylko informuj nas na bieżąco co u was:) ale fajnie:)

A Mateusz to mały terrorysta nauczył się być ciągle na rękach no ale nie ma się co dziwić bo gdzie ja go w tym szpitalu mam położyć, albo w lozeczku (ileż można tam lezec) albo na rękach. I tak marudzi jak juz jest zmęczony ze chce na ręce i trzeba lulac i orzytulac;) jeszcze na razie jest ok ale niedługo to mi ręce odpada; ) na szczęście jutro idziemy juz do domku i tam będzie więcej atrakcji mata, bujqczek wózek juz doczekać się nie mogę, jeszcze tylko jeden dzień i jedna noc uff jeśli chodzi o karmienie to Mateusz je to śmierdzące mleko o dziwo mu smakuje, ale częściej karmie swoim.
    PS. Waży juz 5150 kg moja mała kluska

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 09:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

pf2zh1dle13r_t.jpg
    ♡♡♡

Nie wiem dlaczego zdjęcie mi odwrocilo:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 09:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak!
    Gratuluję pierwszej @, bo zaraz się jej pozbędziesz :) teraz Twoja kolej, a wiem, że chcesz drugie, więc ściskam kciuki ;) Poza tym, kiedyś tam pisałaś, że do pracy Tobie się już nie chce, więc za chwilkę załatwisz wszystko jednocześnie ;) i po sprawie!

Te żłobki/przedszkola to trochę tak mają niestety. U nas na szczęście kończy się na katarach, ale co się dziwić, w końcu wspólne lizanie zabawek łączy na dobre i na złe ;) ale Zoja uwielbia ;)

Super, cieszę się razem z Tobą, że Janeczka taka zdolniacha :)

Udana!
    No super Mateusz! Jakie ma duże oczęta i uśmiech i bardzo dobrze, że już wracacie do domku, w domu dzieci z miejsca zdrowieją i wracają do formy :)

Będę informować na bieżąco, ale teraz to czekać i kciuki ściskać za fasolinę, żeby zdrowo rosła i rozgościła się na 9 mcy i koniecznie z porodem w 2017 :) próbuję ogarniać dr, bo w Zojkę wymacało tyle rąk, że teraz chciałabym ograniczyć ilość chociaż do połowy :P

Dobrej Nocy!

Bereda, poważnie zlituj się troszkę! Zaczynam się martwić!

• Daisy Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida gratuluje. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Merida gratuluje. :)

Daisy nie dziekuje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to my w domku jupi je, jak dobrze być juz u siebie ach;) dostaliśmy skierowanie do okulisty bo Mateusz owi oko ciągle lzawi i alergologa z powodu bólu brzuszka no i wiele innych zaleceń. Najważniejsze ze w płucach jest czysto.

Merida 3mam kciuki mocno!
    Bereda???

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida! co za wiesci:)

super? powodzenia i spokojnej ciazy!

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Merida! co za wiesci:)

super? powodzenia i spokojnej ciazy!

Nie dziekuje jeszcze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana, jak zdrowko i powrót do domu?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, bo chciałam napisać na priva ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Meridko, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, bo chciałam napisać na priva ;)

Faktycznie ;)
    Nie zagladam tam czesto ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.zdrowko lepiej , jestem na diecie bezmlecznej bo Mateusz prawdopodobnie ma alergie.ale czasem coś tam jeszcze szkodzi Mateuszowi bo to mleko jest wszędzie ukryte.wiec jeszcze ten brzuszek doskwiera, ale np.dzis z rana po kupie mój synek gaworzyl i się uśmiechał ach serce rośnie;) jeszcze mało jest takich chwil ale ważne ze sa;)
    Dzis idziemy sprawdzić bioderka bo przez pobyt w szpitalu musieliśmy przełożyć.
    Nie wiem czy to normalne ale Mateusz ciągle odwraca główkę w jedna stronę? Trochę się martwię ..
    A w domku jest fajnie po 12 nocach na fotelu docenilam swoje wygodne łóżko;)

Merida a jak Twoje zdrówko? Jak się czujesz?

Magda_lena88 lubi tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jeśli możecie proszę o lubię to pod naszym zdjeciem tutajhttps://m.facebook.com/czworaczkibydgoszcz/photos/a.1472842332973288.1073741826.1472834412974080/1705996769657842/?type=3&source=48

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane ...Przepraszam , mialam ciezki porod ale po kolei...w szpitalu w piatek wyladowalam a urodzilam w nocy w niedziele 3.15 ...meczylam sie okrutnie , skurcze byly tragicznie bolesne i dlugo je mialam bo mialam tylko rozwarcie na jeden palec przez dlugi czas , pozniej zobaczylam ze mam zielone wody wiec od razu wzieli mnie na porodowke i tam meczylam sie rowno 10 godz , mialam gaz a pozniej poprosilam o epidural i po nim po prostu bylo cudownie , przetrzymali mi troche za dlugo dziecko ale udalo sie i urodzilam naturalnie oczywiscie cieli mnie .NIGDY WIECEJ JUZ NIE BEDZIE DZIECI , TO WIEMY OBOJE , NIESTETY ZA DUZO NAS TO KOSZTOWALO STRESU ..opieka super , anglicy sa bardzo mili i bardzo o nas dbali ale troche za dlugo zwlekali i powinni chyba cesarke zrobic no ale ok udalo sie .Dorianek wazyl 3100, zabrali mi go do badania i zostal w inkubatorze bo mial za malo cukru we krwi i podejrzenie sepsy .Lezal tam 2 dni , sepse wykluczyli a glukoza szybko sie podniosla po dostarczeniu jej wiec we wtorek juz go milam ze soba na oddziale .Niestety przez ten czas dawali mu mm bo ja nie mialam duzo pokarmu , teraz mam ciut wiecej ale On nie chce cyca bo malo leci mleka a z butli szybko ...w srode wypuscili nas do domku wie dwie nocki juz za nami....Pochwale jeszcze swojego partnera , spisal sie na medal ,i teraz tez jest cudownym tatusiem jest bardzo w nim zakochany ...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda!
    Przede wszystkim gratuluje!
    Dokonalas wielkiej rzeczy! Urodziłas małego człowieka- swojego syna!!! ;)
    Patrzysz na niego i to Twój cud- warty wszystkiego!

Przykro mi, ze miałas ciężki porod! Została trauma, ale moze Ci minie i zdecydujesz sie raz jeszcze, bo patrząc na Doriana zwyczajnie zmienisz zdanie ;) niekoniecznie teraz i juz, bo na to przyjdzie czas ;)

Wracaj do formy i cieszcie sie sobą ;)

‹‹ 516 517 518 519 520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ