X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    No te najdroższe rzeczy mam to fakt.
    pamiętam że łóżeczko i materacyk to było jakoś 300 zł ;przewijak 50 zł : mata edukacyjna 230 zł (mam Tiny love); karuzelka - tez tiny love- ale udało mi się za 60 zł używaną na allegro kupić :-); wózek 1500 zł więc ulga przeogromna jak dla mnie.

Dla mnie dzieciaczki jak są małe to uwielbiam ubrane na biało- takie niewinne aniołeczki :-) więc nie miałam oporów w kupowaniu.

No trzeba pomyśleć o wszystkim. porządne zabezpieczenie schodów to naprawdę ważna sprawa. pewnie mały bystrzak szybko się nauczy po nich pełzać tyłem- bo dzieciaczki są super inteligentne, ale trzeba mieć się na baczności. Chwila nieuwagi i może być źle. Lepiej zapobiegać takim sytuacjom.
    Ale genialnie że małżonek o tym myśli- znaczy, ze coś tam sobie w głowie układa i już planuje :-)

Na temat wymiotów już się nie wypowiadam- bo od tygodnia ustąpiły, choć co dzień mnie mdli, ale się nie poddaję. :-)
    Może to jakiś jednorazowy incydent :-)
    chyba jednorazowy bo wczoraj najadłam się łososia wędzonego i był strrrasznie tłusty i licho sie po nim czułam..

tzn bylismy u sistry mężą i wlasnie oni to mieli przy 8 miesiecznym synku i sie strasznie nam to spodobało.. choć nie czuje że jeszcze mnei zabierze na wyprawkę ale powoli będę się po wizycie za nią brała i za tą kurtkę ciążową..

ach i biały kolor to taki uniwersalny i estetyczny :) teżmi sie podobaja takie body itp :)

ochhh jak pomysle ile jest do kupienia to głowa puchnie....

diamonds lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko, mi na pierwszym spotkaniu w szpitalu położna powiedziała, że wędzony łosoś to po ciąży, a w ciąży nawet nie tykać, nie wolno. Może dlatego te wymioty.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo nawet nie wiedziałam że nie można.. a dopiero niedawno zaczęłam jeść i mi smakowało.. i było w porządku a teraz to taki tłusty był jak cholera...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    oo nawet nie wiedziałam że nie można.. a dopiero niedawno zaczęłam jeść i mi smakowało.. i było w porządku a teraz to taki tłusty był jak cholera...

Ona mi tłumaczyła, że wszystko ma być gotowane/smażone/pieczone.
    Zero wędzonych, zero serów pleśniowych, zero pasztetów, mięso nie może być krwiste po ugotowaniu, bo niektórzy tak jedzą i innych puszkowych przysmaków. To tak w skrócie.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Ona mi tłumaczyła, że wszystko ma być gotowane/smażone/pieczone.
    Zero wędzonych, zero serów pleśniowych, zero pasztetów, mięso nie może być krwiste po ugotowaniu, bo niektórzy tak jedzą i innych puszkowych przysmaków. To tak w skrócie.
    rety człowiek całe życie głupi jest... ale pasztetow nie jadlam ani surowego mięsa, a o wędzonych nie wiedziałam :O

merida17 lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane. :)

Chyba zaczynam powoli odzywac po kolejnej porazce..

Eh poszlam dzis na prl zeby powtorzyc wynik i isc do gina w koncu po leki. I ta prl po mtc zrobic i sprawdzic czy znowu tak wysoko.
    No i po drugim ppbraniu kapnelam sie ze po pierwszym nie podano mi mtc..bylam tak wsciekla ze az chyba bordowa i olalam juz mi sie siedziec nie chcialo kolejnej godziny.. masakra. :/ dwa pobrania i dupa nawet nie wiem jaki wynik bo jestem tak zla ze mnie to przestalo interesowac.
    Nawet do mierzenia tempki nie potrafie sie zmobilizowac. Grrr

Piekne te Wasze brzuszki!

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Daisy,,,,,

kup sobie ten castagnus - on Ci nie zaszkodzi a normuje prolaktyne.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka- nie mozna wedzonych ryb ale podobno mozna wedzone na cieplo;)

bo ryby moga miec rtec i bakterie,sery Listerie

no ale wikszosc serow u nas jest pasteryzowana

ktos u nas pisal ze pytal o lososia i male ilosci nie zaszkodza. ja tez jadlam poledwice lososiowa a ona jest taka tylko wedzona.

bez przesady - ale z glowa;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to lepiej omijać to jak tak..
    racja troszkę można :D

a pro po dziecko robi mi chyba psikusa bo sikam na raty.. a o zapaleniu pęcherza nie ma mowy... choc jutro sprawdzę czy mam azotyny w moczu..

Daisy nie dziwię się że się wkurzyłaś ;/ kurde

• Sue Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka, a kiedy Ty masz tę wizytę? Bo nie wiem czy dobrze pamiętam, ale to ma być dziś? Czy jutro?

Merida, uważaj na siebie trochę bardziej. Relax jest suuuuper ;)

Ja raz jadłam wędzonego łososia, ale go podgrzałam, bo robiłam makaron z łososiem i szpinakiem.
    Teraz za mną chodzi śledź - mam takie na raz Lisnera, to zaraz zjem :P

Idę dziś do kina na "Bogowie".

Dziś przyszła moja cebuszka - dla wszystkich z bólami pleców - POLECAM!!

merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesteśmy po wizycie i tak. Maluszek nadrobił i jesteśmy wg. USG w 6t+3d (7tc) i ma 0,64cm :) Nasza Kruszynka <3 no i pięknie bijące serduszko :) póki co na tym etapie wszystko jest dobrze :) w lewym jajniku mam torbiel ale to ponoć normalna reakcja surowiczna przy stymulacji i z czasem powinna maleć ale odpukać ciągle będzie pod obserwacją. Najważniejsze, że nie zagraża ciąży. Dostałam całą listę badań do wykonania i kolejna wizyta za 2 tyg. to będzie 9tc i będzie USG i jak wszystko będzie oki to zakładamy kartę ciąży :)
    Buziaki <3 <3 <3

merida17, Sue, Tygrysek, mizzelka, olka30, diamonds, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, cieszę się bardzo!! Czekałam na informacje od Ciebie :*
    Bijące serduszko to jeden z piekniejszych widoków świata :)

Uważaj teraz na siebie i Maluszka :)

Wszystkiego dobrego Mamusiu :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaleno ale super :) a jednak wszystko jest dobrze :) i pikawka jest :)
    teraz to tylko się relaksować i odpoczywać :)

Sue kochana mam dziś wizytę i dzięka Bogu.. powiem że podejrzewam zapalenie pęcherza... ale zrobilam test na azotyny i ich nie mam jedynie leukocyty w małej ilości ale w razie co biorę już urosept ziołowy i dużo wody od dzisiaj..
    ughhh..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie,
    idę zaraz do guru co by powiedział, czemu tak boli tyłek i noga przy leżeniu, czy nerki zdrowe, anemia zeszła...
    dziś bez usg. tak mi się nie chce bo piździ i gwiździ na dworze, że najlepiej do łóżka i spać.
    zmarzłam jak prowadziłam małą do przedszkola. Mam nadzieję że potem zima nie będzie sroga, bo już mi niedobrze jak pomyślę że z Maluszkiem co dzień rano spacer nas czeka do i z przedszkola.

Mizzelko trzymam &&&&&&&&&&&&& za dzisiejszą wizytę. Oby Mamusia okazała się zdrowiutka i Dzidzia ujawniła czy chce różowe czy niebieskie ubranka :-)

Mizzelko co do leukocytów to mój gin się pytał czy wymiotowałam przed badaniem w ostatnim czasie bo właśnie pojedyńcze wyszły- no i stwierdził, ze to własnie od tego.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie wczoraj bełtałam jak kot.... to może i dlatego mi wyszły leukocyty... ale może i papierem dotknęłam ten test i przeszły te bakterie..

ja miałam kiedyś ketony i okazało sie wlasnie ze to od wymiotów i to zignorował a jak robiłam badania to nie bylo ich :)
    dam radę, mam nadzieje że to ogarnę :D

dziękuję diamonds :) oby się dziś okazało kto tam mieszka :D :D i ja trzymam kciuki za Twoją wizytę też :)
    a prawda zimno jak cholera...

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wybrałam chyba łózeczko :)
    akurat ma takie kolory jak moja szafa :) jak meble w sypialni :) :) więc idealnie :)
    http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflada-i-materacem-nowosc-i4698506334.html
    http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-drewniane-miki-szuflada-pkg-i4672373928.html
    i wymiar wewnętrzny jest 120/60 więc pościel 120/90 powinna pasować nie? bo jak widze na innych aukcjach zestawy to lozko jest standard 120/60 a posciel wlasnie 120/90...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Brzuchatki :)

Dziewczyny udanych wizyt! Koniecznie dajcie znać po wizycie :) Mizzelko trzymam kciuki, by Dzidzia pokazała sie z każdej strony :)

Magdalena piękne wieści nam tu piszesz!

Daisy Skarbie, pamiętaj, ze po gorszych chwilach przychodzą te dobre momenty, a ja bardzo mocno trzymam kciuki, by sie udało przed Bozym Narodzeniem :) zrobisz sobie najpiękniejszy prezent! Głęboko w to wierze, więc Ty tez musisz :) jesteś silna i potrafisz walczyć! Nie jesteś sama pamiętaj! :)

mizzelka, Daisy, Sue lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIzzelko to chyba lepiej jak poscielka jest wieksza- wiec to jest chyba standardowa 120 na 90

fajne lozeczka- ale my chyba wezmiemy to z ikei bo tam mozna pozniej wyjac nawet wsyztskie szczebelki z jednej strony i jest tapczanik a tak to tez bym wziela takie z zyrafka:)

mizzelka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena super wiesci:) pewnie jestes bardzo szczesliwa- Doczekalas sie w koncu! uwazaj mocno na siebie teraz:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Wróciłam :D

Mój m. załatwiał jakieś tam sprawy w Austrii i ja skorzystałam. 2 dni w pięknych Alpach. Powiem Wam że czułam się wyśmienicie. Jak na razie wszystko ok. Mała się odzywa jak jest głodna, albo jak zjem coś dobrego :)
    Żałuje tylko że nie mogę pokazać tatusiowi jakie fikołajki nasz skarb robi.
    Na miejscu w jeden dzień było 18 stopni i piękne słońce, a wczoraj (czyli następnego dnia) deszcz i śnieg na przemian i ledwo 2-3 stopnie. Masakra.
    Na szczęście już w domku.

Jak dziś odpaliłam zdjęcia, to dopiero oglądając je dotarło do mnie jaki ja już brzuch mam. Pokaże Wam nas... i piękne góry
    spxcfp.jpg

Mizellka weź Ty uważaj na siebie złotko moje... Zresztą to się tyczy każdej!
    Będzie dobrze Misiaczki, musimy tylko bardzo uważać na siebie i im więcej odpoczynku tym lepiej!!!
    Daisy, dobrze Cię widzieć ;) Trzymam kciuki za pozytywne zamknięcie tego roku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 10:58

mizzelka, diamonds, Daisy, Sue lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ