Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
diamonds wrote:No te najdroższe rzeczy mam to fakt.
pamiętam że łóżeczko i materacyk to było jakoś 300 zł ;przewijak 50 zł : mata edukacyjna 230 zł (mam Tiny love); karuzelka - tez tiny love- ale udało mi się za 60 zł używaną na allegro kupić ; wózek 1500 zł więc ulga przeogromna jak dla mnie.
Dla mnie dzieciaczki jak są małe to uwielbiam ubrane na biało- takie niewinne aniołeczki więc nie miałam oporów w kupowaniu.
No trzeba pomyśleć o wszystkim. porządne zabezpieczenie schodów to naprawdę ważna sprawa. pewnie mały bystrzak szybko się nauczy po nich pełzać tyłem- bo dzieciaczki są super inteligentne, ale trzeba mieć się na baczności. Chwila nieuwagi i może być źle. Lepiej zapobiegać takim sytuacjom.
Ale genialnie że małżonek o tym myśli- znaczy, ze coś tam sobie w głowie układa i już planuje
Na temat wymiotów już się nie wypowiadam- bo od tygodnia ustąpiły, choć co dzień mnie mdli, ale się nie poddaję.
Może to jakiś jednorazowy incydent
tzn bylismy u sistry mężą i wlasnie oni to mieli przy 8 miesiecznym synku i sie strasznie nam to spodobało.. choć nie czuje że jeszcze mnei zabierze na wyprawkę ale powoli będę się po wizycie za nią brała i za tą kurtkę ciążową..
ach i biały kolor to taki uniwersalny i estetyczny teżmi sie podobaja takie body itp
ochhh jak pomysle ile jest do kupienia to głowa puchnie....diamonds lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymizzelka wrote:oo nawet nie wiedziałam że nie można.. a dopiero niedawno zaczęłam jeść i mi smakowało.. i było w porządku a teraz to taki tłusty był jak cholera...
Ona mi tłumaczyła, że wszystko ma być gotowane/smażone/pieczone.
Zero wędzonych, zero serów pleśniowych, zero pasztetów, mięso nie może być krwiste po ugotowaniu, bo niektórzy tak jedzą i innych puszkowych przysmaków. To tak w skrócie. -
merida17 wrote:Ona mi tłumaczyła, że wszystko ma być gotowane/smażone/pieczone.
Zero wędzonych, zero serów pleśniowych, zero pasztetów, mięso nie może być krwiste po ugotowaniu, bo niektórzy tak jedzą i innych puszkowych przysmaków. To tak w skrócie.merida17 lubi tę wiadomość
-
Hej kochane.
Chyba zaczynam powoli odzywac po kolejnej porazce..
Eh poszlam dzis na prl zeby powtorzyc wynik i isc do gina w koncu po leki. I ta prl po mtc zrobic i sprawdzic czy znowu tak wysoko.
No i po drugim ppbraniu kapnelam sie ze po pierwszym nie podano mi mtc..bylam tak wsciekla ze az chyba bordowa i olalam juz mi sie siedziec nie chcialo kolejnej godziny.. masakra. dwa pobrania i dupa nawet nie wiem jaki wynik bo jestem tak zla ze mnie to przestalo interesowac.
Nawet do mierzenia tempki nie potrafie sie zmobilizowac. Grrr
Piekne te Wasze brzuszki! -
Mizzelka- nie mozna wedzonych ryb ale podobno mozna wedzone na cieplo;)
bo ryby moga miec rtec i bakterie,sery Listerie
no ale wikszosc serow u nas jest pasteryzowana
ktos u nas pisal ze pytal o lososia i male ilosci nie zaszkodza. ja tez jadlam poledwice lososiowa a ona jest taka tylko wedzona.
bez przesady - ale z glowa;)diamonds lubi tę wiadomość
-
Mizzelka, a kiedy Ty masz tę wizytę? Bo nie wiem czy dobrze pamiętam, ale to ma być dziś? Czy jutro?
Merida, uważaj na siebie trochę bardziej. Relax jest suuuuper
Ja raz jadłam wędzonego łososia, ale go podgrzałam, bo robiłam makaron z łososiem i szpinakiem.
Teraz za mną chodzi śledź - mam takie na raz Lisnera, to zaraz zjem
Idę dziś do kina na "Bogowie".
Dziś przyszła moja cebuszka - dla wszystkich z bólami pleców - POLECAM!!merida17, mizzelka lubią tę wiadomość
-
jesteśmy po wizycie i tak. Maluszek nadrobił i jesteśmy wg. USG w 6t+3d (7tc) i ma 0,64cm Nasza Kruszynka no i pięknie bijące serduszko póki co na tym etapie wszystko jest dobrze w lewym jajniku mam torbiel ale to ponoć normalna reakcja surowiczna przy stymulacji i z czasem powinna maleć ale odpukać ciągle będzie pod obserwacją. Najważniejsze, że nie zagraża ciąży. Dostałam całą listę badań do wykonania i kolejna wizyta za 2 tyg. to będzie 9tc i będzie USG i jak wszystko będzie oki to zakładamy kartę ciąży
Buziakimerida17, Sue, Tygrysek, mizzelka, olka30, diamonds, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
Magdaleno ale super a jednak wszystko jest dobrze i pikawka jest
teraz to tylko się relaksować i odpoczywać
Sue kochana mam dziś wizytę i dzięka Bogu.. powiem że podejrzewam zapalenie pęcherza... ale zrobilam test na azotyny i ich nie mam jedynie leukocyty w małej ilości ale w razie co biorę już urosept ziołowy i dużo wody od dzisiaj..
ughhh..
-
nick nieaktualnyHej Mamusie,
idę zaraz do guru co by powiedział, czemu tak boli tyłek i noga przy leżeniu, czy nerki zdrowe, anemia zeszła...
dziś bez usg. tak mi się nie chce bo piździ i gwiździ na dworze, że najlepiej do łóżka i spać.
zmarzłam jak prowadziłam małą do przedszkola. Mam nadzieję że potem zima nie będzie sroga, bo już mi niedobrze jak pomyślę że z Maluszkiem co dzień rano spacer nas czeka do i z przedszkola.
Mizzelko trzymam &&&&&&&&&&&&& za dzisiejszą wizytę. Oby Mamusia okazała się zdrowiutka i Dzidzia ujawniła czy chce różowe czy niebieskie ubranka
Mizzelko co do leukocytów to mój gin się pytał czy wymiotowałam przed badaniem w ostatnim czasie bo właśnie pojedyńcze wyszły- no i stwierdził, ze to własnie od tego. -
a właśnie wczoraj bełtałam jak kot.... to może i dlatego mi wyszły leukocyty... ale może i papierem dotknęłam ten test i przeszły te bakterie..
ja miałam kiedyś ketony i okazało sie wlasnie ze to od wymiotów i to zignorował a jak robiłam badania to nie bylo ich
dam radę, mam nadzieje że to ogarnę
dziękuję diamonds oby się dziś okazało kto tam mieszka i ja trzymam kciuki za Twoją wizytę też
a prawda zimno jak cholera...diamonds lubi tę wiadomość
-
a ja wybrałam chyba łózeczko
akurat ma takie kolory jak moja szafa jak meble w sypialni więc idealnie
http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflada-i-materacem-nowosc-i4698506334.html
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-drewniane-miki-szuflada-pkg-i4672373928.html
i wymiar wewnętrzny jest 120/60 więc pościel 120/90 powinna pasować nie? bo jak widze na innych aukcjach zestawy to lozko jest standard 120/60 a posciel wlasnie 120/90... -
nick nieaktualnyHej Brzuchatki
Dziewczyny udanych wizyt! Koniecznie dajcie znać po wizycie Mizzelko trzymam kciuki, by Dzidzia pokazała sie z każdej strony
Magdalena piękne wieści nam tu piszesz!
Daisy Skarbie, pamiętaj, ze po gorszych chwilach przychodzą te dobre momenty, a ja bardzo mocno trzymam kciuki, by sie udało przed Bozym Narodzeniem zrobisz sobie najpiękniejszy prezent! Głęboko w to wierze, więc Ty tez musisz jesteś silna i potrafisz walczyć! Nie jesteś sama pamiętaj!mizzelka, Daisy, Sue lubią tę wiadomość
-
MIzzelko to chyba lepiej jak poscielka jest wieksza- wiec to jest chyba standardowa 120 na 90
fajne lozeczka- ale my chyba wezmiemy to z ikei bo tam mozna pozniej wyjac nawet wsyztskie szczebelki z jednej strony i jest tapczanik a tak to tez bym wziela takie z zyrafka:)mizzelka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Wróciłam
Mój m. załatwiał jakieś tam sprawy w Austrii i ja skorzystałam. 2 dni w pięknych Alpach. Powiem Wam że czułam się wyśmienicie. Jak na razie wszystko ok. Mała się odzywa jak jest głodna, albo jak zjem coś dobrego
Żałuje tylko że nie mogę pokazać tatusiowi jakie fikołajki nasz skarb robi.
Na miejscu w jeden dzień było 18 stopni i piękne słońce, a wczoraj (czyli następnego dnia) deszcz i śnieg na przemian i ledwo 2-3 stopnie. Masakra.
Na szczęście już w domku.
Jak dziś odpaliłam zdjęcia, to dopiero oglądając je dotarło do mnie jaki ja już brzuch mam. Pokaże Wam nas... i piękne góry
Mizellka weź Ty uważaj na siebie złotko moje... Zresztą to się tyczy każdej!
Będzie dobrze Misiaczki, musimy tylko bardzo uważać na siebie i im więcej odpoczynku tym lepiej!!!
Daisy, dobrze Cię widzieć Trzymam kciuki za pozytywne zamknięcie tego roku!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 10:58
mizzelka, diamonds, Daisy, Sue lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015