Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas nocka masakra co 30 mi , co h:/ padam. Ale u nas to ewidentne zeby.
Lilka ja KP i dzięki Bogu od początku szło to nam super i chociaż problemy z kp mnie ominęły. I nie wiem ile będę jeszcze to robić. Chciałam po 6 miesiącach skończyć, ale mm małemu nie wchodzi i chyba pójdę śladami Zoe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 12:23
-
Cyprysek masakra 😱 dobrze, że nic więcej się nie stało. Ja czasami jak schodzę po swoich schodach (drewniane i bardzo śliskie) i jak ześlizguje mi się stopa z jednego stopnia to już w głowie mam obraz jak spadam i łamie kark a mały cały dzień leży i płacze 🤪
Lilak brawo za wytrwałość bo chyba większość z nas wie jakie to potrafi byś stresujące, a ja na pewno to wiem🤦🏻♀️ chociaż muszę przyznać że serio to lubię.
Foxy! Bardzo dziękuję za takie porównanie, właśnie o coś takiego mi chodziło!❤️ W takim razie też zamawiam sauwinexy bo wyglądają o niebo lepiej i są mniejsze przede wszystkim niż ta kulka z Lovi.
U nas na pokładzie pojawiło się choróbsko 😭 od wczoraj zaczął mi dziwnie oddychać jak przy końcówce wydechu słyszałam ewidentnie świst a pod wieczór doszedł już do tego kaszel. W nocy kaszel męczył go strasznie i miał stan podgorączkowy. Jakimś cudem udało mi się na dziś dostać do naszej pediatry. Adaś ma ostre zapalenie oskrzelików dostaliśmy inhalacje 3x berodual + 2x nebu dose baby. Powiedziała że dobrze że tak szybko przyszliśmy. W razie pogorszenia stanu że względu na weekend dostaliśmy też skierowanie do szpitala chociaż mam nadzieję że się nie przyda. Kontrola osłuchowa w poniedziałek
Zaraz będę próbowała z pierwszą inhalacja i już mam ciary na plecach jak to się uda.Adaś 20.06.2021 ❤️
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
01.19 ET 8A - >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius M.P.
09.20 ET 8A -> 8dpt 16I/U, 10dpt 68I/U, 13dpt 220I/U, 20dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻
3️⃣09.2023 IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
10.23 - ET 2x 8A - >2,3I/U❌
12.23 - FET 4AA - >2,3I/U❌
02.24 - FET 4BB - >2,3 I/U❌
11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U,
31.12.24 CP ->usunięcie p.jajowodu❌
4️⃣ 05.2025 IVF Angelius M.P.🙏🏻❤️
Zarodki:❄️❄️❄️ 4AB, 2x 3AA
06.25 ET 8A 🍀 -> 8dpt 37I/U, 10dpt 108I/U, 14dpt 349mIU/mL, 17 dpt 919I/U, 20dpt 1937 I/U -> SANCO zdrowy synek💙✅
-
Santi my też robiliśmy inhalacje i na ten czas po prostu wkładałam małą do leżaczka i włączyłam tv. Ważniejsze dla mnie było żeby jak najwięcej leku dostala niż samo oglądanie tv a to trwa że 3 minuty. Potem jak już fest się wierciła to ściągałam tą maskę i ona sobie ją gryzła a ja ją dalej inhalowałam już bezpośrednio z tego wężyka:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 13:15
-
U nas ostatnio noce fatalne… ledwo żyjemy z mężem. “Dobrze” widzieć, że też sporo z Was ma problemy, czyli pewnie czas na zęby i skok rozwojowy. Nie dość, że młody w nocy wybudza sie co godzine, czasem co pół, to w dzień jest tak zmęczony tym że nie spał, ze wieczne placzki - tylko noszenie w nosidle nas ratuje. Dziś równo o 12 otworzyłam butelkę wina, żeby się napowietrzylo
. Punkt 3 matka zamknie sie na pare godzin w pracowni na wino, niech ojciec się męczy
Z jedynych dobrych wiadomości dziś, to ze nam stuknęło 50 różnych produktów przy RD. Trochę się teraz mniej stresuje tymi reakcjami alergicznymi, ale i tak sie poce szczegolnie przy testowaniu nowych orzechów. Mialam tez 2 mce diety bez jajka, teraz zrobilam prowokacje i mały nie reaguje - wygląda na to że jest ok. Mysle, ze za 2-3 tyg spróbuje mu podać bezpośrednio, ale wiem ze sie bede pocić jak mysz ze strachu przy tym…. Na razie do mojej diety wróciło jajko i soja. Na BMK oblał prowokacje już na mleku pieczonym - od razu AZS wyskoczylo mimo, że mieliśmy kompletnie zaleczone zmiany. Szkoda, ale i tak mega się ciesze z tego jajka, wreszcie będę mogla upiec jakieś normalne ciasto na święta. Także w tej chwili tylko BMK i kakao uczula - jest progres
-
Cyprysek jak masz inhalator, że robi to w 3 minuty?! Chcę go bardzo!
Santi dawaj znać, trzymamy tu kciuki za Was. Ja Asię w szpitalu inhalowałam 6 razy dziennie, wychodziło łącznie jakieś 2.5-3 h. Jedyne co nam pomagało to noszenie, ale ona ważyła 5 kg z hakiem. Teraz to nie wiem. Ale tak jak Cyprysek normalnie bym szła w tv, jeśli podziała. Starszak tak zaczął pierwsze bajki oglądać. 🙈 Dużo zdrowia i tonę cierpliwości. ❤
Ja też trochę zazdroszczę tym co dzieci lepiej śpią. No ale trudno. Taki los.U nas do północy to już 3 pobudki potrafią być.
Nikola oby te zębiska wyszły jak najszybciej, bo Was wykończą! Masakra.
Palma też trzymajcie się w tym niespaniu. Aż narobiłaś mi ochoty na winko!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 14:30
Palma lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny! Zanim Cyprysek napisałaś to pierwszą inhalacja poszła bez tv ale baaardzo się kręcił ale jakiejś większej afery nie było ani wrzasków ani krzyków. Ale też pójdę w tv faktycznie👍🏻
Aaaaa i mamy pierwszego ząbka 😍🦷
Czyli te nasze również straszne noce chyba były tego powodem.
Aaa no my mamy inhalator Medel Professional i jakieś 3 ml inhalowalo się z +/- 10 minut chybaBajka111, Mama po przejściach, Sumireguska lubią tę wiadomość
Adaś 20.06.2021 ❤️
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
01.19 ET 8A - >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius M.P.
09.20 ET 8A -> 8dpt 16I/U, 10dpt 68I/U, 13dpt 220I/U, 20dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻
3️⃣09.2023 IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
10.23 - ET 2x 8A - >2,3I/U❌
12.23 - FET 4AA - >2,3I/U❌
02.24 - FET 4BB - >2,3 I/U❌
11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U,
31.12.24 CP ->usunięcie p.jajowodu❌
4️⃣ 05.2025 IVF Angelius M.P.🙏🏻❤️
Zarodki:❄️❄️❄️ 4AB, 2x 3AA
06.25 ET 8A 🍀 -> 8dpt 37I/U, 10dpt 108I/U, 14dpt 349mIU/mL, 17 dpt 919I/U, 20dpt 1937 I/U -> SANCO zdrowy synek💙✅
-
Cyprysek89 wrote:My mamy Microlife Neb 400 on ma "przepustowość" 0.4 ml/min
Moze przesadziłam z tymi 3 minutami ale nie trwało to dłużej 8 minut na pewno a podawaliśmy 4 ml
Kurcze a narobiłaś mi nadziei na jakiś szybszy. Nasz 5 ml robi 12-15 min. Ma niby regulację, ale ja mam zawsze na maks, na najszybciej. 😅 -
Santi zdrówka!
My planujemy jutro małe spotkanie z sąsiadami na tarasie przy grzanym winie, ale... w godzinach popołudniowych zanim Mała pójdzie spać i ja oczywiście bezalkoholowe, ale sąsiadka w ciąży, więc będziemy we dwie 😄 Nie ważne, żeby tylko śnieg się utrzymał i będzie klimacik.Santi_14 lubi tę wiadomość
-
Santi zdrówka, współczuję bardzo
Nikola trzymaj się, wy to już niedługo będziecie mieli całą szczękę zębów pewnie
Kurde teraz to i ja mam ochote na wino. Muszę wrócić do mojego rytuału że po karmieniu i ululaniu małego punkt 19:00 otwieram winko i pije lampke z NetflixemWyszedł kolejny sezon serialu który lubie także jest motywacja.
U nas coś dziwnego z tym RD sie stało. Wysyłałam wam filmik jak młody papucia ładnie, żarł jak szalony, sam łyżke pakował do buzi i wył na widok słoiczka. Mieliśmy 3 tygodnie super jedzenia a od tygodnia dupa. Odkręca głowę i foch.. ja nie z tych co dają na siłę więc odpuszczam i próbuje po chwili ale jest to samo. Z bezsilności podkładam mu te łyżeczke pod buziola to sie nauczył dmuchać w te papke i rozwalaś dookoła. no i foch dalej. Ne Ne Ne.
Nie wiem co sie nagle wydarzyło.
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
U nas armagedon dlatego nie jestem się w stanie do niczego odnieść. 🙈 Młoda płacze, płacze i jeszcze raz płacze… Ciągle lecą jej grochy z oczu. 🙄 Ma taki AZS na całym ciałku, że już załamuje ręce… Wczoraj jadła banana i zupkę marchew, dynia, ziemniak więc wnioskuje, że banan bardzo jej nie siadł. 🤦🏻♀️ Dzisiaj na spróbowanie dałam jej espumisan bo już sama nie wiedziałam czy to 💩, wysypka czy zęby… Po nim walnęła dorosłą 💩 i jest względny spokój. Uf.
Nie wiem co teraz… Dzisiaj nie daje jej żadnego jedzenia - jestem załamana bo póki co próbowała marchew, dynie, brokuła, ziemniaka, kaszkę ryżową i banana. Z tych rzeczy tylko marchew i dynia nie zaostrzyły wysypki… Rozkładam już ręce bo wiem, że muszę tą dietę rozszerzać a bardzo się boję. Spróbuję z tymi rzeczami jeszcze raz jak zejdzie jej to co teraz się porobiło. Mam nadzieję, że to jakiś felerny zbieg okoliczności. 🙄
Wczoraj młoda walnęła 💩 pełną brązowych nitek i już miałam tu spanikowana wstawiać zdjęcia ale potem doczytałam, że po bananie to normalne. 😂😂😂😂Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Lilak a moze.. ostatnio zaczelam podgrzewać te obiadki moze sprobuje dac mu zimne
Musy ostatnio ble ale dzisiaj kawałek bułki kukurydzianej wchodził mocno takze cholera wie o co mu chodzi
Jejku Noelle masakra jakas. Jak dlugo ją to bedzie trzymać teraz gdy zjadla alergen? Myslisz ze do jutra przejdzie?
Kurcze to przerabana sprawa bo teraz to strach cokolwiek podać21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
To sa jakies czerwone placki czy taka wysypka w postaci krosteczek
? Pytam bo u nas wczoraj po kapieli zauwazylam ze mlodemu sie nasiliły te placki rozowych krosteczek. I nie wiem od czego. Na razie postanowilam kapac go bez dodatku plymu i niczym nie smarowac, zobaczymy..21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
O kurcze Noelle, no mega wspolczuje
Na grupie alergicznej na FB widziałam że banan i marchew często uczulają, ale cala reszta tego co wypisałeś to takie bardzo neutralne warzywa
mocno trzymam kciuki za zbieg okoliczności z tym pogorszeniem AZS, nie dziwie sie ze sie stresujesz RD
-
A ja tak latałam do mlodego z cyckiem jak sie budził że spi wlasnie trzecią godzine. I skapnelam sie ze przeciez chyba wlasnie niechcacy ululałam go na nocke o 16:00
Znowu musze go budzic 🤦🏼♀️21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Mój tez nie przepada za ciepłym. Żeby nie dawać mu musów prosto z lodówki to podgrzewam w mikrofali 10s. Warzywne musy trzeba trochę dłużej. Jak przypomnę sobie przed czasem to wystawiam żeby nabrało temperatury pokojowej. Dziś serek wiejski też tak wystawiłam