Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Współczuje wam z tymi chorobami
Santi nosiboo pewnie latwiej by ci bylo wyciagac ale on podobno jest głosny woec w nocy pewnie bys synka budziła a tak to nawet masz szanse odciagnac bez pobudki
Jaka kaszke dalyscie na poczatek?Ja kupiłam z helpy manne, kukurydziana, jaglaną z hipp bio gryczana i juz sama nie wiem od ktorej zaczac
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Jakie to jest niesamowite, że każdy maluszek idzie swoim tempem, a niby taka niewielka różnica wieku. Gratuluję nowych umiejętności i strasznie współczuję chorób, za każdym razem jak Lisa psiknie to już patrzę na nią podejrzliwie 😄🙈
Nie sądziłam, że tak ciężko będzie znaleźć patent na swoje dziecko, coś co nam się sprawdza od dobrych paru tygodni tak poprostu z dnia na dzień przestaje działać i kombinuj od nowa. Nasze nocne usypianie znowu trwa godzinę, a czasem nawet ponad 🤦♀️
A i oficjalnie ogłaszam, my też zaczęłyśmy rd 😁
Mala_syrenka, Bajka111, Sumireguska, Noelle, Cyprysek89, Santi_14, Chaos lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
W moim przypadku było tak, że obroty z brzucha na plecy robił tylko na łóżku/ kanapie. Było mu pewnie wygodniej bo ciut się ugnie jak on naciska czy ktoś obok siedzi. Na macie na płasko było gorzej ale w końcu poszło. Pewnie tak z tydzień to trwało. Teraz roluje się na wszystkim. Może u ciebie tez tak będzie.
-
gf95 wrote:Dziewczyny, czy to normalne ze moje dziecko ma 5 miesiecy i tydzien i na brzuch tylko w lozeczku sie przekreca, a od kilku dni nawet nie, chociaz ja mniej tam daje bo obczaila, ze to jest zabawa i nie chciała tam spac, na macie na boki tylko.
Gf, moj zaczal sie na dobre przekręcać tak blizej 6 mca, wczesniej raz na jakis czas tylko. I najpierw na kanapie - zawsze sie blokowal łokciem, a na kanapie bardziej miękko i mu łatwiej ten łokieć bylo pokonac. No ale ogolnie moj jest bardzo wolny z dużej motoryki - niedługo stuknie nam 7 miesięcy, a wysoki podpór zaczął trenować dopiero w tym tygodniu, nadal nie robi obrotu na plecy a o pełzaniu mozna pomarzyctakże jak widze co Ulcia wyczynia, to moj może osiągnie taki poziom na 10 mcy
Fizjo nam powiedziała, żeby się nie martwić dokąd widac ze robi caly czas jakies postepy - po prostu idzie swoim, wolniejszym rytmem.
U nas dziś dzień nie jedzenia mleka…. No tragedia… na szczęście teraz przy RD przynajmniej co innego zjadł a wcześniej jak mial takie dni to była kompletna masakra. To jest taki “alarm” na okres u mnienie muszę prowadzić kalendarzyka, bo zawsze równo 2 dni przed miesiaczka mały odmawia kategorycznie mleka
Aż sama próbowałam, ale ja nie czuje roznicy w smaku, a podobno dzieciom nie smakuje. Tez tak macie?
-
nick nieaktualny
-
U nas na pierwszy rzut poszła manna i jaglana , której nienawidzi :p ale w sumie jak spróbowałam to ona jakąś gorzka jest 🤔 spróbuję kupić innej firmy.
Dziś rano za to pastę z ciecierzycy i ogórka ładnie zajadał
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
GF, dopóki są postępy, to wszystko jest ok.
A w jego wieku wiele więcej niż obroty nie musi umieć. Moja starsza pełzala dopiero w wieku 8 miesięcy i to było w normie. Normy są szerokie. Ulka to jest diabeł wcielony. Nie ma co się porównywać do takich dzieci. Żeby nie było, dalej nie gaworzy.
I zawsze wszystko najpierw robi na kanapie albo dywanie, później na podłodze czy macie.
My mamy kaszki Holle, ale jeszcze nie dałam. Mam duże opakowania, a one mogą być ileś tam otwarte. Przy ilości jedzenia Uli, szkoda wyrzucać. I nie wiem, od której zaczniemy. Jaka będzie bliżej ręki. Kupiłam kilka różnych. -
U nas etap przekręcania się w łóżeczku powoli przycichł ale miesiąc temu mieliśmy już dość. Co chwilę się przekręcał i stękał. Teraz jak się przekręci to robi wysoki podpór i włącza peryskop, śmiejemy się, że skanuje wtedy pokój. Ogólnie zaczął być tak mobilny, że zasuwa (pełza) po całym mieszkaniu a najbardziej lubi jak coś się dzieje w zasięgu wzroku. Dzisiaj skanował zawartość szuflady od łóżeczka. Dzisiaj bylo dużo mniej marudzenia więc obstawiam, że może skok się skończył. Sporo nowych rzeczy też dzisiaj zaprezentował, jakieś nowosci w gadce, podpór do siadu i parę razy oderwał swój wielki bebzol z podłoża i przez 3 sekundy był na czworaka.
Bajka111 lubi tę wiadomość
-
Gf ostatnio pisałam ze moje małe od prawie miesiaca nie zrobiło ani jednego obrotu. A dzisiaj sie obracał
no i tylko na łóżku albo kanapie. Na macie jeszcze ani razu sie nie obrocil. Natomiast dziś pierwszy raz spróbowal obrotu na plecy bo podnosił dupke i sie wyginał. Oczywiscie musiałam mu pomoc 🤦🏼♀️ zamiast poczekać az sam rozkmini. No i przestal trenować :p
Ale gaworzenie jest przepiękne, uwielbiam go słuchać chociaz czytałam ze powinno sie prowadzić 'dialog' z dzieckiem co u nas jest niewykonalne bo jak ja zaczynam mu wchodzić w słowo to on podnosi na mnie głos 😒21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
A jak dziś leżałam koło niego i śpiewałam mu piosenke na dobranoc to zacisnął mi z całej siły reke na ustach 😏
Wyszłam i znowu zasnął w sekunde. MasakraBajka111 lubi tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Dzięki Mała syrenka za podpowiedź, gałganek już wisi, teraz nie straszne nam wampiry!😂
Cyprysek tak poniosłam łóżeczko podkładając książki pod nóżki. Podeszwa jeszcze się boję.
Kurcze jak na czas choroby odpuściłam mu RD. Jakoś mi go szkoda jeszcze tym męczyć ale zamówiłam te kaszki z czary mamy i na pierwszy rzut pójdzie jaglana 💪🏻Adaś 20.06.2021 ❤️
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️ -
Sumi ja bym chciała żeby mój tak mi robił 🤣 wychodzę a on śpi, moje marzenie 😍 dziś godzinę piętnaście bydłowal na łóżku
Kiedyś myślałam, że potrzebuję świetego spokoju i pieniędzy a teraz wiem, że potrzebuje świetego spokoju, pieniędzy i snuSumireguska lubi tę wiadomość
-
Mała syrenka SZOK!!!!!! Jejkuuuuu możesz już ja zgubić w domu😄
Sumi łącze się w bólu. Mój Franiu jeszcze nigdy nie przespał 6h!
Ja kupiłam już jakieś kaszki, ale jeszcze nie podawałam. Kurcze wiecie co boje się podawać kawałki. Przed RD byłam taka pewna BLW super, super, a teraz mam mega cykora. -
Nikola ja to samo. Też byłam za blw a teraz sie boje
Nadal nie wiem kiedy mozna dziecko posadzić w krzesełku. Jak siedzi stabilnie posadzone czy jak samo usiadzie?
Bo moja kolezanka jak zobaczyla dzis zdjecie krzesełka ktore skreciłam to zapytała po co skoro dopiero moge go tam wsadzic za 3-4 miesiace..21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10