Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
siuger wrote:A zupki moja zjada około 3-5 łyżek z lekka górką.
Waży około 9 kg i ma 72 cm o zgrozo.. nosić tego klocka nie mam już siły. A jak się zmęczy na swoich gimnastyka to się kładzie na brzuchu i ręce i nogi w powietrzu i nerwowe odgłosy - tak sygnalizuje że chce na ręce. Aaaa na kolanach nie usiedzi jak się ją kładzie z podtrzymywaniem - musi mieć nogi (stopy) o coś oparte. Jak ją karmię to nogi musi kłaść na stół...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dobra, troche nadrobilam, ale coz ja mialam pisac🤔
Syrenka, Ulcia mega! Jakbym moja Mie widziala! Synek jest bardziej powsciagliwyi mniej sie rwie przed szeregi, wiec dluzej spokoj bedzie
Wczoraj przerobilam 5,5kg pieczarek... na farsz do uszek i krokietow, dzis jeszcze kapucha i dodam pieczarek i bedzie farsz do pierogow...
Wrocilam wlasnie z kontroli i juz o wiele lepiej jest... slychac dalej charczenie w gardle, ale to dlatego, ze wydzielina sie rozpuszcza juz i on odkrztusza stad to chatczenie, ale osluchowo o wiele lepiej... dalej tuba do piatku/soboty jeszcze... a w poniedziałek i tak mamy bilans to go osluchaja jeszcze
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cześć Dziewczyny. My już po wizycie mojej mamy, które uleciała na moim odpoczywaniu i zakupach światęcznych. Wiec forum olane
Noelle rozwala mnie Twoja Klarcia, że sama siebie sadza z poparciem, mistrz
Bajka nam Sonia na basenie nie zanurza buzi, bo jak leży na brzuszku to my podtrzymujemy palcami bródkę - pokazują na miejscu jak. I póki co nam wychodzi. A nurkowanie tylko kontrolowane - pierwsze robiły dzieciaczki w zeszłą niedzielę, a teraz będzie kontynuacja
Mamy dziewczynek gdzie Wy kupujecie rajstopy do sukienek fajne? Jak kupiłam w smyku i pepco to jakoś na stopach są dziwnie wielkie i średnio to wygląda
W poniedziałek byłyśmy na szczepieniu na meningokoki A,C,Y,W, więc mamy spokój do 13 miesiąca życia z wszystkimi szczepionkami obowiązkowymi i zalecanymi na szczęście -
Syrenka Twoja Ula to jest harpagan, gdzie nam tak do wstawania!
Cierpliwa ale bym pierogi takie zjadła. Ale muszę do wigilii czekać
Jeszcze prezent Soni muszę wymyślić...
Z rd nam nawet idzie. Tzn. wszystko zjada (póki co była dynia, pasternak, brokuł, bataty i marchewka). Biorę ok. pół małego słoiczka i póki co to ilość w sam raz. A jeśli chodzi o formę to wszystko brudne. Sonia za każdym razem łapie sama łyżeczkę i ją wpycha do buzi i potem cycka. Więc tak właśnie wygląda jej jedzenie. Nie otworzy szeroko buzi tylko wsadzi jakoś i właśnie wyssie bardziej co jest na niej i połyka. Mam nadzieję, że niedługo ogarnie to jedzenie z łyżeczki jakoś lepiej. -
KasiaC wrote:Cześć Dziewczyny. My już po wizycie mojej mamy, które uleciała na moim odpoczywaniu i zakupach światęcznych. Wiec forum olane
Noelle rozwala mnie Twoja Klarcia, że sama siebie sadza z poparciem, mistrz
Bajka nam Sonia na basenie nie zanurza buzi, bo jak leży na brzuszku to my podtrzymujemy palcami bródkę - pokazują na miejscu jak. I póki co nam wychodzi. A nurkowanie tylko kontrolowane - pierwsze robiły dzieciaczki w zeszłą niedzielę, a teraz będzie kontynuacja
Mamy dziewczynek gdzie Wy kupujecie rajstopy do sukienek fajne? Jak kupiłam w smyku i pepco to jakoś na stopach są dziwnie wielkie i średnio to wygląda
W poniedziałek byłyśmy na szczepieniu na meningokoki A,C,Y,W, więc mamy spokój do 13 miesiąca życia z wszystkimi szczepionkami obowiązkowymi i zalecanymi na szczęście
Ja też podtrzymuję jej buzię, ale on ma to w poważaniu. Niby trenerka powiedziała, że trudno, takie dziecko, bo chwytam dobrze. Ale ciężko mi z tym. Na drugich zajęciach już mniej panikowałam.
Ja kupiłam w smyku i kappahlu i są ok, ale według rodziny Asia ma dużą stopę podobno. 🤷♀️ Ja tam nie wiem, nie znam się na stopach niemowlaków. 😆 Za to dostane rajstopki "do czworakowania" z antypoślizgami na kolanach i stopach w rozmiarze 74/80 to antypoślizgi z kolan są na piszczelach. 🤷♀️ A dałam jej jako domowe, bo tamte to takie ładniejsze wyjściowe. 🤣 -
Ja rajstopki dla Mii jak byla mlodsA to tylko i qylacznie h&m, dla mnie niezniszczalne i takie unisex co 0ozostawialam nadal jak nowe wygladaja
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
O rany buraczek tak bardzo nie wszedl ze ze 4 razy probowal go zwymiotowac.. w sumie moze z jedna plaska lyzeczka zostala zjedzona. Nie naciskam. Nie jest to jego warzywko na razie
Teraz sie zastanawiam czy dac cos innego czy dzień RD zakonczyc na tym. Ale chyba zakoncze21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Zoe my też mielismy dwa takie dni, że nic nie wchodziło. Nawet ulubiona kasza z gruszką. A dziś za to placki z pomarańczy i kaszy manny zjadł pięknie
później zrobię mu pesto szpinakowe z makaronem.
My po szczepieniu. Ignacy waży 7950 i mierzy 69.5 cm
Teraz mamy 2 marca bilans na 9 miesięcy i chyba podam wtedy pierwszą dawkę Bexero.
Mała Syrenka Ula jest zdecydownie pionierka na grupienasz jest daleko w tyle :p
Bajka111 lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Chaos w górach już smigaliscie spacerówka? Bo właśnie ja chyba już teraz nie będę brała gondoli.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Zoe u nas tak było kilka dni, nawet ulubiony krem z białych warzyw
A od dwoch dni super zajada. Tylko dzis ten burak kompletna porażka. Mnie tez meczy takie jedzenie..
Ale juz zauważyłam że moje dziecie preferuje delikatne smaki. Owoce tez nie wchodzą.
Placki z pomarańczy i kaszy manny łoł ^^
Ach i zrobiłam puree tak zeby byly naprawde drobniutkie kawaleczki, pol milimetra doslownie no i tak mi sie dwa razy zakrztusił ze mnie ciary przeszłyA wy piszecie o plackach
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
My rajstopki mamy wszystkie z hm. I sa spoko.
Sumi, bylismy w Szklarskiej Porebie
Hotel Blue Mountain Resort. Akceptuja bon turystyczny.
Karolina, wzielismy gondole ale wozilisny sie tylko po hotelu. Na dwor bralam nosidlo. Wygodniej tak nam bylo.
-
Wy te rajstopki pod spodnie ubieracie czy ubieracie sukienki? U nas sukienka bardzo okazjonalnie (oczywiście na Święta już kupiona 😄), mamy rajstopy z lidla i jak dla mnie też ok.
Podawanie marchewki skończyło się moja brudną bluzką, aż się boję pomyśleć o buraku 😄🙈
Zrobiłam rano kaszkę na mm i nie zjadła nic, a wręcz miła odruch wymiotny. Jutro spróbuję na wodzie.
-
Dzięki dziewczyny, no jest to rozszerzanie stresujące przy alergiach i AZS
Ja swojego klocka w legginsy nie mogę wcisnąć a tu widzę że rajstopki są popularneJakbym mojego nawet wcisnęła to bym chyba musiała rozcinać zeby wyjac
Ja tez sie cykam z kawałkami. Na razie ma papki z coraz większymi kawałkami w środku. I na poczatku jak natrafił na kawałek to mu ciezko bylo - teraz jest OK. Teraz ja muszę przezwyciężyć swój strach. W internetach piszą - nie bać się, dzieci mają odruch od polowy języka - będą wypychać kawałki co wsadza sobie za głęboko do buzi. Tjaaaa…. Dziś podalam po raz pierwszy banana w kawałku (rozdzielonego według “sztuki blw” na 3 wzdłuż). Ten się tak podekscytowal, że chwycił i wcisnął na maksa do buzi, zacisnął szczękę i odgryzł - nie przesadzam, kawałek wielkości ponad polowy mojego palca wskazującego znalazł się w jego buzi - teraz moge sie smiac ze wygladalo jak deepthroat, ale mnie do śmiechu nie było jak wydłubywałam na bezdechu (swoim) z buziaka
Musze powiedziec ze chcialabym juz przejść ten okres papek - nie chce mi sie ich robic - są straszliwie nudnemam nadzieje ze za pare miesiecy bedzie jadl juz normalne jedzenie dla nas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 16:14
-
Mama pp, u nas rajstopki razem z bodziakiem to ostatnio codzienna domowa stylowka. Jak naloze spodnie i skarpy to co chwila je ściąga i musze szukać, a tu nie ma tego problemu.
Mi młoda dzis ciumkajac mandarynke odgryzla kawalek i ładnie sobie z nim poradzila. Na wyjeździe dawalam jej do raczki kawalek chlebka z maslem lub pasek innego owocka i tez obylo się bez zadlawien a cos tam zjadla😅
-
Ale Wy dziewczyny idziecie z tematem. Ulcia ledwie coś polize i już nie nie.
Dalej jest obrzydliwa jednak. Skok trwa?
Starsza też dała dzisiaj popalić. Jeszcze nie wie,że zdechł jej chomik. Zapowiada się wieczór elegancki.
Ja nie lubię rajstop. A sukienki dopiero jak chodzą zakładam. Na święta ubiorę jakieś ładne body i spodenki.
Ula dalej ulewa dużo i zasikuje się albo zakupcza, więc muszę mieć ze 3 komplety na samą Wigilię.
Szwagierka na ostatnich nogach. 2.01 termin i jeszcze pracuje. Jestem ciekawa, czy jeszcze się opłatkiem w dwupaku podzieli. Nie mogę się doczekać jej synka. Nasza Iga jest podobna do jej męża bardziej niż mojego i jestem ciekawa,co za model im wyjdzie;)