Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Nie mam bóli żadnych tylko co najwyżej lekkie ukłucie było.

Niestety przez komputer i nie będąc lekarzem nikt ci nie napisze czy wszystko jest ok, tak jak pisała wcześniej Natka, przykro mi. Jeśli bardzo się boisz to najlepiej napisz do swojego lekarza prowadzącego może on Ci coś podpowie i cię uspokoi. :)

preg.png

Na razie mama wesołego czworonoga ❤️🐾
    Niedługo mama słodkiej kuleczki 😊

Nifty -> niskie ryzyka 🥳 dziewczynka 🌺🥰
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa wrote:
    Nieźle 😁 a jestescie z mężem wysocy? Ja mam zamiar rodzić SN, więc wolę małe dziecko haha

Ja mam 160 cm 🙈 mąż 180 cm, ale oboje urodziliśmy się duzi, ja miałam 4,5 kg a mąż 4 kg 🙈

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Ja 4200 a mój mąż 4100 . :D Dlatego od początku wszyscy mi wróżyli, że na 100% będzie ponad 4kg dziecko. Ale ich wróżby się nie spełniły, chociaż druga była blisko, a USG przy przyjęciu do szpitala pokazało 4200. :D

A widzisz to odwrotnie niż u nas, bo ostatnie usg pokazał 3500 a było prawie 4 kg 😂

age.png

age.png
  • Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa wrote:
    Ja dzisiaj się zestresowałam w pracy, bo okazało się że 2 chłopaków z największym doświadczeniem, którzy pracują tu od 7 lat idzie w tym samym czasie na urlopy rodzicielskie, jeden od marca drugi od kwietnia i wracają dopiero jakoś w styczniu. Więc z 5 osobowego zespołu zostanie nas 3, a nikt jeszcze nie wie, że od kwietnia ja też znikam, bo idę na zwolnienie 😬 wiem że to nie mój problem, ale współczuję tym pozostałym 2 osobom, mam nadzieję że zatrudnią kogoś na zastępstwo…

Strasznie mi źle z tym że im nie mówię o ciąży, bo wtedy by mogli wszystko lepiej zaplanować i ogarnąć, no ale muszę myśleć o sobie i czekać do tego lutego… wtedy zostaną 2 miesiące zanim 3 osoby odejdą na urlopy. Najgorzej że to taka wąska dziedzina i mało jest specjalistów, dlatego też nas z mężem ściągnęli z Polski. No nic, mam nadzieję że kogoś znajdą i to jak najszybciej, może wtedy nie będę się czuła z tym aż tak źle 😞

Też myślę, że nie możesz się aż tak przejmować. Musisz myśleć co dla Ciebie dobre w pierwszej kolejności.

A czemu chcesz czekać aż do lutego żeby powiedzieć o ciąży ? Pytam z ciekawości czy masz jakiś powód czy po prostu tak postanowiłaś ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2023, 20:02

Kokosankaa lubi tę wiadomość

preg.png

• Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam do poniedziałku do badań prenetalnych z nadzieją że nic mi nie jest.Chyba nie jestem tu mile widziana.

• Nadziejaumieraostatnia Nowa

Wysłany: 6 grudnia 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙂 jestem tu nowa 🙂 byłam jakiś czas temu na wątku „starając się z pomocą medyczna „
    Termin mamy na 10.06.2024 🙂
    W piątek miałam badania prenatalne , lekarka powiedziała ,ze wszystko super 😍

https://zapodaj.net/plik-v6QWwew41k

https://zapodaj.net/plik-7ONwvy0IgX

Co obstawiacie ? 🙈🤭

Madzia35, Saimi, meggie94, Nowa_Ola, Kokosankaa lubią tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Poczekam do poniedziałku do badań prenetalnych z nadzieją że nic mi nie jest.Chyba nie jestem tu mile widziana.

Dlaczego tak uważasz? Dziewczyny odpowiedziały Ci to co każdy rozsądny człowiek powinien powiedzieć w tej sytuacji... Przecież żadna z nas nie napisze, że jest wszystko ok, kiedy nawet nie wiemy co to uderzenie mogło spowodować. To tak jakbyśmy wzięły na siebie odpowiedzialność za Twoje dziecko i Wasze zdrowie. Każde uderzenie jest inne i może nieść inne konsekwencje, ale żadna z nas nie jest w stanie stwierdzić, czy coś mogło się stać... Może nie stać się nic, albo bardzo dużo..

Katarzyna439, Kfiatuszek666, Natka9106, meggie94, Nowa_Ola, IssGreen lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejaumieraostatnia wrote:
    Hej 🙂 jestem tu nowa 🙂 byłam jakiś czas temu na wątku „starając się z pomocą medyczna „

Co obstawiacie ? 🙈🤭

Cześć, ale masz ładne zdjęcia usg, u mnie na prenatalnych to wszystko takie rozmazane :D ja to się nie znam co tam można zobaczyć z USG.

A no i gratulacje, że wszystko ok z bobo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2023, 20:37

Nadziejaumieraostatnia lubi tę wiadomość

preg.png

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Dlaczego tak uważasz? Dziewczyny odpowiedziały Ci to co każdy rozsądny człowiek powinien powiedzieć w tej sytuacji... Przecież żadna z nas nie napisze, że jest wszystko ok, kiedy nawet nie wiemy co to uderzenie mogło spowodować. To tak jakbyśmy wzięły na siebie odpowiedzialność za Twoje dziecko i Wasze zdrowie. Każde uderzenie jest inne i może nieść inne konsekwencje, ale żadna z nas nie jest w stanie stwierdzić, czy coś mogło się stać... Może nie stać się nic, albo bardzo dużo..

Dokładnie tak, Anuska rozumiem że się stresujesz i chciałabyś żeby ktoś cię zapewnił tutaj że jest ok, ale niestety nikt tutaj nie jest lekarzem i tego ci nie powie na 100%. Musisz sama zdecydować czy chcesz jechać do lekarza, czy wolisz poczekać, bo nie czujesz, że coś złego się stało i to nie wynika ze złej woli kogokolwiek tutaj :)

Nie masz możliwości napisania do swojego lekarza i zapytania go? Myślę, że on byłby najbardziej odpowiednią osobą do mówienia ci żebyś się przejmowała czy nie, to w końcu on bierze odpowiedzialność za twoją ciążę i zdrowie.

Po za tym takie forum jak i inne fora w internecie nie służą do stawiania diagnozy i leczenia, bo od tego są lekarze, więc no nikt cię niestety nie zapewni że wszystko jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2023, 20:42

Natka9106 lubi tę wiadomość

preg.png

• Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna439 wrote:
    Dokładnie tak, Anuska rozumiem że się stresujesz i chciałabyś żeby ktoś cię zapewnił tutaj że jest ok, ale niestety nikt tutaj nie jest lekarzem i tego ci nie powie na 100%. Musisz sama zdecydować czy chcesz jechać do lekarza, czy wolisz poczekać, bo nie czujesz, że coś złego się stało i to nie wynika ze złej woli kogokolwiek tutaj :)

Nie masz możliwości napisania do swojego lekarza i zapytania go? Myślę, że on byłby najbardziej odpowiednią osobą do mówienia ci żebyś się przejmowała czy nie, to w końcu on bierze odpowiedzialność za twoją ciążę i zdrowie.
    Nie będę pisać do niego bo nie będę zawracać mu głowy.Juz i tak go teraz dwa dni pytałam o L4
    Miałam lekkie ukłucie przy pempku a walnęłam się w kość z boku.Mam nadzieję że mi nic nie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2023, 20:46

• Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Nie będę pisać do niego bo nie będę zawracać mu głowy.Juz i tak go teraz dwa dni pytałam o L4
    Miałam lekkie ukłucie przy pempku a walnęłam się w kość z boku.Mam nadzieję że mi nic nie jest.

Ja bym powiedziała, ze jeśli uderzyłas sie w kość to nic Ci nie będzie. Gorzej gdyby to było podbrzusze. Ale kość to luzik. Obserwuj czy brzuch nie boli i nie ma plamienia

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:

Znając mnie to ja bym pojechała do szpitala. Zależy też jak mocno i gdzie dokładnie się uderzyłaś. Co do lekarza to skoro wybrałaś go na swojego prowadzącego i płacisz za wizyty to nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia, że do niego raz na czas coś napiszesz. Ja do mojej gin dzwoniłam w niedzielę jak zaczęłam plamić krwią, ale nie odbierała to pojechałam na sor.

Katarzyna439 lubi tę wiadomość

age.png
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna439 wrote:
    Też myślę, że nie możesz się aż tak przejmować. Musisz myśleć co dla Ciebie dobre w pierwszej kolejności.

A czemu chcesz czekać aż do lutego żeby powiedzieć o ciąży ? Pytam z ciekawości czy masz jakiś powód czy po prostu tak postanowiłaś ?

Bo jestem na okresie próbnym i tu okazało się są takie zasady, że jak zgłosisz pracodawcy ciążę podczas okresu próbnego, to on się automatycznie zawiesza i wznawia po powrocie z macierzyńskiego. A podczas okresu próbnego nie przysługuje urlop rodzicielski, więc bym miała tylko 12 tyg macierzyńskiego po porodzie, jak poczekam to 12 tyg + 6 miesięcy, także gra warta świeczki 😊 ogólnie to samo to już jest dla mnie stresujące, nie miałam pojęcia że ten okres próbny się zawiesza, ale dobrze że się o tym dowiedziałam zanim powiedziałam o ciąży

meggie94 lubi tę wiadomość

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa wrote:
    Bo jestem na okresie próbnym i tu okazało się są takie zasady, że jak zgłosisz pracodawcy ciążę podczas okresu próbnego, to on się automatycznie zawiesza i wznawia po powrocie z macierzyńskiego. A podczas okresu próbnego nie przysługuje urlop rodzicielski, więc bym miała tylko 12 tyg macierzyńskiego po porodzie, jak poczekam to 12 tyg + 6 miesięcy, także gra warta świeczki 😊 ogólnie to samo to już jest dla mnie stresujące, nie miałam pojęcia że ten okres próbny się zawiesza, ale dobrze że się o tym dowiedziałam zanim powiedziałam o ciąży
    O kurczę no to faktycznie, dobrze że się dowiedziałaś. To ja też na twoim miejscu bym nie mówiła jeszcze, nie przejmuj się oni sobie jakoś dadzą radę. Ja też przez wiele lat miałam takie myślenie, żeby tylko w pracy byli zadowoleni, ale na szczęście uwolniłam sie z tego, bo inaczej to nigdy bym w tą ciążę nie zaszła, bo zawsze coś było 😂 i bym się później obudziła dopiero :D także trzeba też czasem patrzeć na siebie, a ja myślę że sobie poradzą bez ciebie i na pewno zrozumieją 🤞🏻

preg.png

• Katt Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2023, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:

Kość miednicza jak napisałaś na początku jest pojęciem ogólnym, jeśli uderzyłaś się w część łonową warto pewnie pojechać gdzieś to szybciej niż w poniedziałek skonsultować. Jeśli "zdjęłaś" z biodra (bo to też część kości miedniczej) róg stołu to najprawdopodobniej nie powinno wydarzyć się nic złego. Żadna z nas Ci nie powie co masz zrobić i jakie mogą być tego konsekwencje, nie znamy sytuacji, kontekstu, siły. Musisz podjąć decyzję sama, jeśli masz się denerwować lepiej jechać do szpitala albo odezwać się do lekarza, jeśli czujesz że będzie ok to poczekać na spokojnie do poniedziałku.

Katarzyna439 lubi tę wiadomość

• Katt Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2023, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna439 wrote:
    O kurczę no to faktycznie, dobrze że się dowiedziałaś. To ja też na twoim miejscu bym nie mówiła jeszcze, nie przejmuj się oni sobie jakoś dadzą radę. Ja też przez wiele lat miałam takie myślenie, żeby tylko w pracy byli zadowoleni, ale na szczęście uwolniłam sie z tego, bo inaczej to nigdy bym w tą ciążę nie zaszła, bo zawsze coś było 😂 i bym się później obudziła dopiero :D także trzeba też czasem patrzeć na siebie, a ja myślę że sobie poradzą bez ciebie i na pewno zrozumieją 🤞🏻

Ja wczoraj od jednego z współpracowników usłyszałam że może być mi przykro z tego powodu ale "firma się bez Pani nie zawali. Teraz najważniejsze jest życie i zdrowie matki i dziecka". Tak więc tak długo jak daje radę to będę pracować a jeśli zaczną być problemy to mam się zająć sobą. Tym bardziej że i tak szefostwo jest niezadowolone z mojej ciąży bo mi od kilku lat powtarzały że to jeszcze nie czas i mam poczekać. Więc zawsze jest zły czas i co byśmy nie zrobiły to pracodawca będzie mówił że to nasza wina, jesteśmy złe i niedobre.

Katarzyna439, Kokosankaa lubią tę wiadomość

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisuje się rękami i nogami - nikt nam pomnika nie postawi jak będziemy chciały tak bardzo myśleć o pracy a nie o sobie, szybko się o tym zapomni. Ale Kokosanka totalnie rozumiem Twoja sytuacje i tez bym czekała, dobrze, że się w porę o tym dowiedziałaś 🙈

age.png

age.png
  • Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Ja wczoraj od jednego z współpracowników usłyszałam że może być mi przykro z tego powodu ale "firma się bez Pani nie zawali. Teraz najważniejsze jest życie i zdrowie matki i dziecka". Tak więc tak długo jak daje radę to będę pracować a jeśli zaczną być problemy to mam się zająć sobą. Tym bardziej że i tak szefostwo jest niezadowolone z mojej ciąży bo mi od kilku lat powtarzały że to jeszcze nie czas i mam poczekać. Więc zawsze jest zły czas i co byśmy nie zrobiły to pracodawca będzie mówił że to nasza wina, jesteśmy złe i niedobre.

Jejku masakra, współczuję takich ludzi w pracy, ale co zrobić. Niestety, ale w większości firm w których pracowałam była taka sytuacja jak opisujesz. Dopiero tutaj gdzie jestem mają normalne podejście :(

Ale z tym czasem to prawda, ja tak czekałam czekałam i w sumie teraz nie wiem na co ja tak czekałam, ale czasu nie cofnę 😂

preg.png

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Co obstawiacie ? 🙈🤭

Cześć :) Rozgość się! Na fb widziałam grupę, która potrafi rozpoznać płeć po usg :D I oczywiście wpisuję Cię na pierwszą stronę <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2023, 02:01

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Co obstawiacie ? 🙈🤭

Cześć! Ja obstawiam chłopaka po kształcie głowy (naczytałam się dużo jak moje USG analizowałam 😂) zobaczymy czy się sprawdzi 😁

Co do pracy macie rację, nie można się zbyt przejmować, ale taki już mam charakter… poza tym byłam po drugiej stronie, gdzie oliwy do ognia dolała kobieta w ciąży, więc mam trochę spaczone poglądy na to wszystko

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ