Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja nie leczę się w ogóle na NFZ, bo nie widzę najmniejszego sensu. Mam pakiet w luxmedzie, do dentysty chodzę prywatnie, endokrynolog prywatnie tylko i wyłącznie. Raz uznałam, że pójdę do laryngologa na NFZ, bo z racji bycia nauczycielem mam czasem problemy z głosem + bardzo często choruję na zatoki. Babka powiedziała, że mam sobie kupić tabletki emskie z Wadowic i zmienić zawód, bo mam złą krtań. Dla porównania na badaniach medycyny pracy jej koleżanka powiedziała, że mam świetne warunki wokalne 😂😂😂 W ciąży chciałam iść na pierwszą wizytę do mojego aktualnego lekarza na NFZ, kazano mi czekać 2 tyg i przyjść między pacjentkami, czekałam, w końcu zapytałam położnej czy zostanę przyjęta to jeszcze zgarnęłam opierdziel, że z jakiej okazji w ogóle, więc poszłam prywatnie. Nigdy nie byłam na NFZ u innego lekarza niż rodzinny i ten jeden laryngolog..👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola, mysle, że bardzo dobrze się stało, że akurat w tym momencie, ten właśnie lekarz zapytał o badanie USG piersi i że wysłał Cię na takie. Może to jest ten czas, gdy można wiele zrobić, gdy są duże szanse pozbycia się tych guzków. Mocno trzymam kciuki, żeby końcem końców było wszystko w porządku, żebyś nie musiała się tym zamartwiać tylko cieszyć długo wyczekiwanym dzieckiem.
Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
Ja powiem Wam że nawet nie chodzę do rodzinnego. Wcale nie chodzę do lekarzy oprócz dentysty i ortodonty. Ale tak mi podpasowala ta moja ginekolog ze zrezygnowałam z płatnych wizyt na rzecz tych na NFZ bo czuję się tu lepiej zaopiekowana niż prywatnie. Oczywiście po porodzie będę chodziła pewnie prywatnie, bo to już inny czas oczekiwania na wizytę. Ale poszłam pierwszy raz na fundusz do ginekologa i naprawdę pozytywnie się zaskoczyłam.
A przed zajściem w ciążę miałam plan na pakiet w medicover plus płatny poród.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2024, 23:34
-
nick nieaktualny
-
Ja mam Luxmed i akurat w większości przypadków sobie chwalę, zazwyczaj znajdują się szybko terminy i spokojnie niektórzy przyjmują nawet o 20. Na nfz to byłam chyba raz w czasie covidu i dostałam antybiotyk bo miałam anginę, ale o l4 musiałam pytać bo sam z siebie by mi nie dał. Szczerze mówiąc to ja bym się bała iść na nfz bo często widać różnicę w podejściu, nawet jak ten sam lekarz przyjmuje prywatnie, a na nfz to jakby był całkiem inna osobą.
-
Ja w maju przed ciążą byłam na kontrolnym USG a moja Pani doktor już będąc w ciąży i tak ponownie mnie skierowała na USG. Pani która wykonywała mi zabieg powiedziała że ponowna kontrola za rok, jeśli będę karmić piersią mam przyjść z opróżnionymi piersiami od mleka.
Nowa Ola dasz radę, trzymam mocno za Ciebie kciuki ❤️Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
Moim zdaniem najwięcej zależy od samego lekarza, nie od tego czy przyjmuje prywatnie czy na NFZ. Na NFZ tylko terminy są szalone, ale też nie zawsze. Ja mieszkałam w Trójmieście i miałam luxmed, to raz trafiłam na super lekarza, a raz na beznadziejnego, podobnie z NFZ. Taka moja opinia, że liczy się to jaki jest sam lekarz 😊
Ja miałam USG piersi w 6 tyg ciąży i miałam jedną torbiel, więc będę musiała się badać regularnie. Wcześniej tak co 2-3 lata chodziłam na usg piersi, tak samo cytologia (tak mi mówili że wystarczy raz na 3 lata)Madzia35 lubi tę wiadomość
-
Prawda jest taka, że Luxmed jest pod tym względem przereklamowany. Ja nie trafiłam na żadnego dobrego endokrynologa ani ginekologa w luxmedzie. U nas praktycznie co druga osoba ma Luxmed, więc to żaden „luksus” i lekarze są bardzo średni. Byłam już w ciąży u ginekologa w luxmedzie, bo przecież mogłabym prowadzić ciążę „za darmo”, to nawet mnie nie zbadał i opowiadał mi o swoich przygodach z lat młodzieńczych 🙈 facet na znanym lekarzu ma 5,0 na 200 ocen, a to wyczyn, bo większość luxmedowych ma ocenę 2-3👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Kaatii w jednym sklepie dawali mi rabat niecałe 8%, więc słabo bo w boboexpert jest rabat 10% i darmowa dostawa.
W sklepie w którym kupiłam dostałam rabat 15%, ale akurat mieli wczoraj promocję na wszystkie wózki i foteliki do -20%. Więc nawet się nie zastanawiałam i nie szukałam dalej bo myślę że nikt większego rabatu by już nie dał.
Nowa_Ola ja w wieku 26 lat jak pierwszy raz poszłam na USG piersi miałam wykryty guzek. Miałam robiona biopsję mammotomiczna i okazało się że to gruczoalakowłókniak, czyli łagodny guzek. Od czasu wykrycia do usunięcia tego i wyników badań nie miałam życia bo tak się stresowałam. Jednak wszystko skończyło się dobrze i u Ciebie też tak będzie, więc się nie stresuj kochana ❤️ teraz muszę się pilnować i kontrolować piersi z tego względu że te gruczolaki często nawracają, jednak przed ciążą miałam robione usg i było wszystko ok.Nowa_Ola, Kaatii lubią tę wiadomość
👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Dzięki dziewczyny za wsparcie ♥️
Ja dziś jestem troszkę spokojniejsza. Postanowiliśmy z mężem, że poczekamy na wizytę czwartkową u ginekologa i zobaczymy co on powie na to. Potem umówię się jeszcze do specjalisty zajmującego się typowo guzami piersi, niech on zrobi mi USG, bo to wczorajsze robiła mi zwykła internistka. I wtedy będziemy wiedzieć na czym stoimy. Nerwy teraz nie są mi ani trochę potrzebne, mam o czym rozmyślać w prawie 30 tc..Emimo, Kasia1988 lubią tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Co do luxmedu to ja akurat trafiałam na dobrych lekarzy, w sensie czułam się zaopiekowana czy przez diabetologa czy ginekologa. Faktycznie 2 razy trafiłam na paskudne babki, ale one miały kiepskie opinie. My właśnie czekamy na drugą część szkoły rodzenia, póki co mam dobre odczucia. Byliśmy tez oglądnąć salę porodową. Także dzien poki co udany 😊
Emimo lubi tę wiadomość
-
Nowa_Ola, trzymam kciuki, żeby nie było to nic poważnego. Jak byłam na USG piersi to lekarka mówiła, że podczas ciąży są takie zmiany hormonalne, że obraz jest zupełnie inny niż normalnie, może po ciąży nie będzie to tak źle wyglądało.
W Biedronce 1+1 na pieluchy, kupiliśmy pierwsze 2 paczki 😀Nowa_Ola lubi tę wiadomość
👧❤️ 19.06.24 -
Dziewczyny z Warszawy, ostatnio pytałam Was o sklep Świat Dziecka przy Okęciu, a wczoraj na poprawę humoru pojechałam sobie tam z mężem pooglądać co jest ciekawego. Fajny ten sklep! Faktycznie mają bardzo dużo rzeczy, wózki, foteliki, śpiworki i ubranka z La Millou, ogromny wybór butelek, smoczków, wanienek, łóżeczek, lezaczkow, kołysek, no wszystko. Obejrzałam sobie Chicco baby hug 5w1 i utwierdziłam się, że kupujemy. Kupiłam pierwszą butelkę z Philipsa i smoczki takie, jak zalecała położna, też z Philipsa. Wzięłam też termoforek z pestek wiśni, 5 pieluszek, zestaw do paznokci, skarpetki, szczotkę na ciemieniuchę. Niektóre rzeczy są droższe, trzeba popatrzeć, ale butelki, smoczki, jakieś zestawy, laktatory to ceny takie same jak w Internecie.
Emimo lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Ja właśnie też już zaczęłam się rozglądać za butelkami. Bo muszę już powiedzieć sobie stanowcze stop na zakup ubranek. Dziecko tego nie zdąży znosić za dużo nakupiłam 😏
Czas na zakup pozostałych rzeczy.
P.S NowaOla masz stopke dodana super 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2024, 17:27
Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam na razie butelki z lovi. Widzę po rodzinie, że się sprawdzają. Smoczki też wzięłam od nich.
Mnie ogólnie brak już chyba tylko fotelika 🤔 ale to będę czekać do ostatniej prawie chwili, bo być może dostanę bardzo dobry z cybex, używany tylko kilka razy - od rodziny. Dostaliśmy całe mnóstwo ubranek, od 62 w górę. Nie mam tylko mniejszych ani sztuki 😅 ale liczę na to, że dostanę...albo dokupie coś bliżej terminu już, teraz paczki z neta szybko dochodzą 😁
Nie zaglądałam dawno do Was, ale podczytuje regularnie.
Zapomniałam nawet dać znać po wizycie. W 25+2 mała ważyła już 903 g. Wszystko u nas gra 😁
Kolejna wizyta 15 kwietnia 📆Saimi lubi tę wiadomość
2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Ja mam butelkę z Dr Brown, ale w szkole rodzenia polozna tłumaczyła, ze zarówno butelkę jak i smoczek dobieramy do dziecka. Może nie pasować i wtedy konieczna zmiana.
Ja odbieram auto w tym Tyg i jadę po fotelik. Poza tym jeszcze mam do kupienia leżaczek i być może, ale to już po urodzeniu, niania i monitor oddechu. Tylko ubranka prawie na pewno będę musiała dokupić 62 i 68, skoro bobas ma mi się urodzić 4,5kg…
Kolejna wizyta 26.03, czyli usg 3go trymestru. -
Dziewczyny dziś w lidlu jest 1+1 gratis na pieluchy lupilu, a w biedrze 1 + 1 za 1 zł na Lovele. Zaraz ruszam na zakupy.
A ogólnie z wyprawki to jeszcze mam trochę do kupienia. Łóżeczko, materac, komoda, przewijak, wanienka, lampka, termometr. Kilka rzeczy apteczno/kosmetycznych, muszę dokupić jeszcze pieluszki bambusowe.
Dla mnie na pewno jeszcze jedna koszula do karmienia i staniki.
Większość mam już w ulubionych tylko wystarczy kupić, więc zrobię to w najbliższych dniach, a w przyszłym tygodniu chcemy jechać po komodę do ikei to będzie mi się łatwiej zorganizować i zobaczyć czego ewentualnie jeszcze brakuje, bo póki co wszystko leży razem.Riptide lubi tę wiadomość
👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Właśnie wróciliśmy z wizyty i chyba muszę na poważnie przyzwyczaić się do wizji dużego dziecka - na 29+2 mamy już niecałe 1600 chłopaka. Wychodzi 83 centyl 😬Dostałam też żelazo - Sorbifer bo mam kiepską morfologię. Kolejna wizyta 15.04 i później już co dwa tygodnie.
Z przygotowań to chyba powinnam zacząć w końcu zamawiać z przygotowanych koszyków bo już mi kilka rzeczy uciekło. Nie ma co czekać w końcu to jeść nie woła, będzie sobie stało w pokoju i czekało na właściwy moment.Domi_95, Kokosankaa, agnieszkallo, Pineapple!, Saimi lubią tę wiadomość