Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiem Wam, że jestem po USG piersi i już zgłupiałam kompletnie. Lekarz najpierw mnie solidnie opierd…zielił, że nie wzięłam poprzedniego USG. Mówię mu, że miałam być zbadana przez kogoś innego, żeby sam ocenił co tam jest, a nie sugerował się poprzednim USG. Zrobił USG i mówi, że on widzi jednego guza do biopsji cienkoigłowej, kilka torbielek bez znaczenia i to tyle. Mam przyjść w czwartek z tamtym USG, to porównamy. No i teoretycznie powinnam się cieszyć, że jeden guz, szybka biopsja pewnie po porodzie i z głowy. Ale z drugiej strony skądś się wzięło te 9 guzów i torbiel, przecież tamta lekarka sobie tego nie wymyśliła, szczególnie, że ginekolog mówił, że to dobry i ceniony diagnosta. Więc prywatnie mam 9 guzów, na NFZ 1. 8 wyparowało 🙃 Chyba po prostu po porodzie pójdę do jakiegoś speca od USG piersi prywatnie i zbadam się ponownie..👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Powiem Wam, że jestem po USG piersi i już zgłupiałam kompletnie. Lekarz najpierw mnie solidnie opierd…zielił, że nie wzięłam poprzedniego USG. Mówię mu, że miałam być zbadana przez kogoś innego, żeby sam ocenił co tam jest, a nie sugerował się poprzednim USG. Zrobił USG i mówi, że on widzi jednego guza do biopsji cienkoigłowej, kilka torbielek bez znaczenia i to tyle. Mam przyjść w czwartek z tamtym USG, to porównamy. No i teoretycznie powinnam się cieszyć, że jeden guz, szybka biopsja pewnie po porodzie i z głowy. Ale z drugiej strony skądś się wzięło te 9 guzów i torbiel, przecież tamta lekarka sobie tego nie wymyśliła, szczególnie, że ginekolog mówił, że to dobry i ceniony diagnosta. Więc prywatnie mam 9 guzów, na NFZ 1. 8 wyparowało 🙃 Chyba po prostu po porodzie pójdę do jakiegoś speca od USG piersi prywatnie i zbadam się ponownie..
Chyba Ola to jest najsensowniej. Coś 8 to za dużo żeby się pomylić. Wytrzymaj jeszcze chwilę.
Ja dziś trochę więcej połaziłam bo już mam dość leżenia. Jutro jadę do szpitala na umówione ktg. Dzidzia mocno się wypina i czasem mnie to boli 😅 czuję go dziś nisko.Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Coffeebreak wrote:Ja myślę że tu mogą być dwie kwestie.
Po pierwsze jakość sprzętu a po drugie mówiłaś że masz już dużo wydzieliny z piersi. Być może to wpływa na jakość obrazu na USG. Prawdopodobnie najlepszym rozwiązaniem będzie powtórzenie badania po zakończeniu karmienia piersią. Z tego co pamiętam w ogóle do kp się specjalnie nie przymierzasz więc to nie będzie jakiś długi czas
Zgadza się, chciałabym kpi miesiąc maksymalnie trzy, w zależności jak mi to w ogóle pójdzie. Na pewno nie będę się zmuszać i walczyć o laktację. Najgorsze, że w sumie nic nadal nie wiem i pewnie się nie dowiem dopóki nie zrobię USG po porodzie👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Anuska94 wrote:Dziś wizyta w Krakowie.Prawdopodobnie cesarka przez przegrodę i ułożenie pośladkowe.Nie ma miejsca na odwrócenie się 32 tydzień się skończył.
Jestem ciekawa jak będzie u mnie. W 31 tygodniu jak miałam USG mały ułożony był miednicowo, aktualnie 32 tydzień i nie czuję żeby się obrócił. Teraz wizytę będę mieć w 34 tygodniu więc zobaczymy.👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Nowa_Ola trzymam kciuki, aby jak najszybciej wyjaśniła się sytuacja, ja Tobie życzę,aby to jednak rację miał lekarz z nfz, najlepiej niech wszystko jakimś cudem zniknie.
Saimi co tam u Ciebie? Dalej w szpitalu jesteś?Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Coffeebreak wrote:Boje się wysłać moje pomiary ciśnienia dziś wieczorem do lekarki. Wczoraj i dzisiaj porażka pomiar z teraz 137/89
Przecież ja biorę leki i to w sumie podwójne bo acard też powinien pomagać na ciśnienie. Tylko poranne pomiary są ok. Południowe i wieczorne są na granicy.
Ja nie mogę wylądowac w szpitalu. Mąż wróci za~5- 6 tyg a mam dziecko w domu przecież.
Coffee może zwiększy Ci dawkę leków albo zmieni lek na inny? Poza tym moja gin mówiła, że do szpitala powinnam pojechać gdybym miała 160/90. Trzymam kciuki żeby było ok🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2024, 17:56
-
Coffeebreak wrote:Boje się wysłać moje pomiary ciśnienia dziś wieczorem do lekarki. Wczoraj i dzisiaj porażka pomiar z teraz 137/89
Przecież ja biorę leki i to w sumie podwójne bo acard też powinien pomagać na ciśnienie. Tylko poranne pomiary są ok. Południowe i wieczorne są na granicy.
Ja nie mogę wylądowac w szpitalu. Mąż wróci za~5- 6 tyg a mam dziecko w domu przecież.
A w razie co jakaś babcia, dziadek, ciocia? Zdradliwe to ciśnienie w ciąży… Oby obyło się bez szpitala👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Angelika23.06 wrote:Hej, widziałam temat Rossmanna i ich promocji, ja tylko podpowiem że warto sprawdzić nie tylko spam ale i w ofertach na mailu:) ja na Pampersy dostałam maila ale właśnie był w ofertach tak samo u mnie było z oliwką
Może było to już gdzieś napisane jeśli tak to przepraszam ale jakie pampersy tzn marka, rozmiar i ilość szt dostaje się w Rossmanie w ramach tego Rossnę? Jestem tam zapisana od dawna ale jeszcze nic nie dostałam i tak się zastanawiam czy sens to wg śledzić🙈🙈🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2024, 19:09
-
Natka9106 wrote:Może było to już gdzieś napisane jeśli tak to przepraszam ale jakie pampersy tzn marka, rozmiar i ilość szt dostaje się w Rossmanie w ramach tego Rossnę? Jestem tam zapisana od dawna ale jeszcze nic nie dostałam i tak się zastanawiam czy sens to wg śledzić🙈🙈🙈
Na pewno Pampers i wydaje mi się, że zerówki, ale nie jestem pewna. Zerówki są korzystniejsze, bo nie wiem czy w ogóle będę ich używać i szkoda mi kupować. Kupiłam jedynki 🙃 W biedronce jest 1+1 gratis na Dade ale nie złotą, tylko te takie białe, gdyby kogoś interesowało. Była też paka mokrych chusteczek 14x72 chusteczki za 50 zł. Nie wiem jednak, czy one są spoko, chyba niezbyt dla noworodka👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Natka9106 wrote:Może było to już gdzieś napisane jeśli tak to przepraszam ale jakie pampersy tzn marka, rozmiar i ilość szt dostaje się w Rossmanie w ramach tego Rossnę? Jestem tam zapisana od dawna ale jeszcze nic nie dostałam i tak się zastanawiam czy sens to wg śledzić🙈🙈🙈
Chyba pampers premium care, rozmiar 1, 22 szt.
A ja dziś chciałam ogarnąć komodę dla małego, ale niestety pomyliłam spray pronto ze sprayem na muchy i zorientowałam się dopiero jak mój pies zaczął dziwnie kichać 😂 coś mi nie pasowało w zapachu no ale stwierdziłam że tak musi być 😂
Na szczęście wypisikałam ją tylko z zewnątrz.Nowa_Ola lubi tę wiadomość
👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Jakie pampersy kupujecie? Z jednej firmy wszystkie czy kupujecie kilka z różnych firm. Ja póki co mam 2 paczki Dada Extra Care złote ale na pewno muszę dokupić. Do szpitala muszę wziąć 1 paczkę, może byście coś poleciły? Ja zielooona w tych tematach🙈😂
-
Skarbek001 wrote:Jakie pampersy kupujecie? Z jednej firmy wszystkie czy kupujecie kilka z różnych firm. Ja póki co mam 2 paczki Dada Extra Care złote ale na pewno muszę dokupić. Do szpitala muszę wziąć 1 paczkę, może byście coś poleciły? Ja zielooona w tych tematach🙈😂
A czy używała któraś z was pieluszek bambusowy np. Bambiboo lub bambo nature? Są niby bardziej naturalne ale nie wiem nic co do ich chłonności. -
Skarbek001 wrote:Jakie pampersy kupujecie? Z jednej firmy wszystkie czy kupujecie kilka z różnych firm. Ja póki co mam 2 paczki Dada Extra Care złote ale na pewno muszę dokupić. Do szpitala muszę wziąć 1 paczkę, może byście coś poleciły? Ja zielooona w tych tematach🙈😂
Mi się złote dady bardzo sprawdziły i kupuje tylko je, jeśli się okaze, że maluchowi nie podpasują to wtedy będę myśleć nad innymi dopiero -
Domi, uśmiałam się 😂 niewielka różnica, to i to wygląda podobnie 😂
Meggi, dziękuję ❤️
Ja kupiłam paczkę 50 sztuk pampers premium care 1 i na tym poprzestanę, zobaczę jak się przyjmą. Chusteczki water wipes. Do szpitala zapakuję sobie pewnie z 20 pampersów i mąż najwyżej dowiezie, żeby za dużo nie mieć w torbie ☺️meggie94 lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
nick nieaktualny
-
Coffeebreak wrote:Po konsultacji z gin zwiększyła mi dawkę leku do maksymalnej jaka mogę brać w domu 🙀
Kaktusowa u nas przy 160/90 to juz praktycznie wywołują poród na cito. Zresztą rozkurczowe mam około 90 ( wczoraj ponad) i to na lekach 🙄 co by było bez nich 🙄
"Najśmieszniejsze" jest to że tak wogole to miałam niskie ryzyko tego typu problemów z pierwszych prenatalnych 🙄
Nowa Ola jest babcia na emeryturze ale na aż 5-6 tygodni wysłać młodego który nie spędził ani jednej nocy sam poza domem... 🙀 Dramat....
No to mnie zaskoczyłaś z tym wywoływaniem, ale w sumie nie dopytywałam mojej gin co w takiej sytuacji, powiedziała mi tylko, ze gdybym takie miała to mam jechać od razu do szpitala, to naiwnie sądziłam, że położą na oddział i zbiją to cisnienie. W każdym razie dobrze, że jesteś w domu i trzymam mocno kciuki żeby leki działały. Ja miałam kiepski wynik bo chyba 1:57 😱 No ale póki co mierzę cisnienie i jest w normie, bez leków. -
nick nieaktualny