X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Katt Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś równo 40+0, aplikacja uświadamia mi że ciąża donoszona, już przestała odliczać czas do porodu, Rossman przypomina o potwierdzeniu narodzin dziecka więc to chyba czas. Właśnie zbieramy się do szpitala, trzymajcie kciuki żeby się w końcu coś ruszyło albo żebym przynajmniej się dowiedziała czegoś więcej bo zamiast na porodówkę to pojadę do psychiatryka z nerwicą.

Emimo, Kaktusowa, meggie94, Kfiatuszek666, Riptide, agnieszkallo, IssGreen, Nowa_Ola, Saimi, Kaatii, Domi_95, Kasia1988 lubią tę wiadomość

• Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Dziś równo 40+0, aplikacja uświadamia mi że ciąża donoszona, już przestała odliczać czas do porodu, Rossman przypomina o potwierdzeniu narodzin dziecka więc to chyba czas. Właśnie zbieramy się do szpitala, trzymajcie kciuki żeby się w końcu coś ruszyło albo żebym przynajmniej się dowiedziała czegoś więcej bo zamiast na porodówkę to pojadę do psychiatryka z nerwicą.

Spokojnie, dużo dzieciaczków rodzi się po terminie i jest to zupełnie normalne! Mi położna mówiła że pierwszy poród to najczęściej w 41 tygodniu się zaczyna. Ten termin jest bardzo umowny 😊

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa wrote:
    Spokojnie, dużo dzieciaczków rodzi się po terminie i jest to zupełnie normalne! Mi położna mówiła że pierwszy poród to najczęściej w 41 tygodniu się zaczyna. Ten termin jest bardzo umowny 😊
    Moja pierwsza córka urodziła się równo tydzień po terminie. 😁 może 4 urodzi się tydzień przed? 😆

• Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie i za to, że nie uskuteczniacie mlecznego terroru. Wychodzi na to, że komfort mamy nie jest mniej ważny niż malucha, a samo kp może po prostu się nie udać więc trzeba na spokojnie spróbować różnych metod. Jednemu będzie pasowało to, drugiemu coś innego. Nic na siłę.

Wiecie, nas była trójka, moja mama pracowała, a macierzyńskiego było 4 miesiące chyba więc każde z nas było tylko dot ego momentu karmione piersią. Potem mleko w proszku, a pierś dodatkowo tylko pod wieczór. W nocy butelka, ale niekoniecznie z mleczkiem, wiecie jak kiedyś było - a to woda, a to herbatka 😂 wszyscy żyjemy i jakoś poszło.

W ogóle mam dziś urodziny :) a poza tym składam najlepsze życzenia z okazji dnia dziecka wszystkim maluchom z naszego wątku :)

Riptide, IssGreen, Kaktusowa, meggie94, Nowa_Ola, Saimi, Emimo, Natka9106, Katt, Domi_95 lubią tę wiadomość

• Riptide Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Dzięki dziewczyny za wsparcie i za to, że nie uskuteczniacie mlecznego terroru. Wychodzi na to, że komfort mamy nie jest mniej ważny niż malucha, a samo kp może po prostu się nie udać więc trzeba na spokojnie spróbować różnych metod. Jednemu będzie pasowało to, drugiemu coś innego. Nic na siłę.

Wiecie, nas była trójka, moja mama pracowała, a macierzyńskiego było 4 miesiące chyba więc każde z nas było tylko dot ego momentu karmione piersią. Potem mleko w proszku, a pierś dodatkowo tylko pod wieczór. W nocy butelka, ale niekoniecznie z mleczkiem, wiecie jak kiedyś było - a to woda, a to herbatka 😂 wszyscy żyjemy i jakoś poszło.

W ogóle mam dziś urodziny :) a poza tym składam najlepsze życzenia z okazji dnia dziecka wszystkim maluchom z naszego wątku :)

Samych wspaniałości dla Ciebie z okazji urodzin! 🩷 ja też się dołączam do życzeń dla maluchów, ale też chcę złożyć życzenia każdej z nas, bo w każdej z nas przecież drzemie dziecko. No i w końcu czerwiec to nasz miesiąc! 💪 nadal nie mogę uwierzyć, że to już 🥹

Kaktusowa, meggie94, Nowa_Ola, Kfiatuszek666, Katt, Domi_95 lubią tę wiadomość

• Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9 wrote:
    Moja pierwsza córka urodziła się równo tydzień po terminie. 😁 może 4 urodzi się tydzień przed? 😆

Nie znamy dnia ani godziny haha 😜

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:

Wszystkiego najlepszego :)

A dla wszystkich - radosnego Dnia Dziecka.

Nowa_Ola, Saimi, Kfiatuszek666 lubią tę wiadomość

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riptide wrote:
    Samych wspaniałości dla Ciebie z okazji urodzin! 🩷 ja też się dołączam do życzeń dla maluchów, ale też chcę złożyć życzenia każdej z nas, bo w każdej z nas przecież drzemie dziecko. No i w końcu czerwiec to nasz miesiąc! 💪 nadal nie mogę uwierzyć, że to już 🥹

Rozczuliło mnie na maxa to co napisałaś, aż mi się łezka w oku zakręciła 🙈 ah te hormony 🥳

Kwiatuszku dołączam się do życzeń, wszystkiego najlepszego dla Ciebie, spełnienia marzeń 😊

No i oczywiście wszystkiego najlepszego dla naszych dzidziolków w brzuchu 😊

My idziemy z okazji dnia dziecka na lody i spacer, w końcu mamy w sobie dziecko (nie tylko fizycznie😅)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca, 10:45

Riptide, Kfiatuszek666, Domi_95 lubią tę wiadomość

age.png
  • agnieszkallo Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszegp dla Ciebie Kwiatuszku!

U mnie dziś 37+0. Oby jeszcze ten tydzień i mogę rodzić.

U nas dzieciaki dostały wyjątkowo zabawki na DD. Zawsze organizowaliśmy w ramach prezentu rodzinną wycieczkę, ale w tym roku nie dam rady. Przenieśliśmy ją na sierpień. A dziś pójdziemy na lody do Grycana. Dziś są gałki po 2 zł.

Kfiatuszek666, Kasia1988 lubią tę wiadomość

01.2007🩵
    09.2014🩷
    04.2017🩵
    06.2024🩷
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:

Wszystkiego najlepszego kochana! 😍 szybkiego i sprawnego rozwiązania 😁

Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wszystkiego najlepszego dużo zdrowia I spełnienia wszystkich marzeń 😘

U nas pierwsza nocka w domu i zderzenie z rzeczywistością 🤯 Mała jak się obudziła koło 19:00 tak usnęła dopiero po 24, płakała, zjadła cyca jeszcze poszła butla, później martwiłam się,czy nie za dużo zjadła, bo dalej marudziła. Mąż ją nosił ,aż nie zasnęła, bo ja już byłam tak zmęczona tym całym szpitalem, że nie dawałam rady, do tego głowa bolała strasznie. Była ciężka nocka szczerze mówiąc. A piszę to do Was, żebyście wiedziały, że to nasze 4 dziecko, a czasem nie wiemy co mamy robić i też mam obawy jak sobie z tym wszystkim damy radę 🙄 W mojej głowie, jest teraz jeden wielki bałagan, jak sobie o czymś pomyślę to potrafię to przez pół dnia powtarzać sobie w myślach 🤯🤯🤯 Wczoraj jeszcze w szpitalu rozmawiałam z moją sąsiadka z sali przedporodowej, razem miałyśmy cc w tym samym dniu, i miała dokładnie to samo, usłyszała piosenkę i całą noc miała ja w głowie. To jest tak okropne uczucie ,że nie da się tego opisać. Ale wierzę, że jak się trochę hormony uspokoją, to minie, oby jak najszybciej 🙏

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙
    28.05.2024💝 Jest już na świecie Zuzia waga 3360 i 55cm

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska oby jak najmniej takich nocek ✊🏻 Ja mężowi już kazałam przynieść z tarasu do sypialni nasze jajko - taka huśtawka, bo pamiętam jak potrafiliśmy w nocy huśtać się na tym 1,5-2h z młodą na rękach żeby zasnęła 🙈😅

Kaktusowa, Anuska0907 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:

Wszystkiego najlepszego!

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
    11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
    17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
    20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
    22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
    26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
    30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡
    36+6 - Alicja już na świecie! 🥰💓

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszku, wszystkiego najlepszego! 🎈

Dla Was wszystkich oraz naszych dzieci - tych już na świecie oraz tych jeszcze pod sercem - również wszystkiego co najlepsze 💕

Anuska, hormony się uspokoją, daj sobie czas 😘

Mnie już dopadł stres 😥

IssGreen, Kfiatuszek666 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego- dla Kfiatuszka podwójnie, bo urodzinowo, a dla każdej z nas z okazji tego wewnętrznego dziecka ;)

Widzę, że dyskusja o kp, ja powiem szczerze nie mam żadnych oczekiwań. Spróbuję kp, bo tak jest naturalnie, a potem zobaczymy. Mam kupiony laktator i jedną butelkę, czy będę z tego korzystać albo czy będę na szybko kupować mm - nie mam pojęcia, wyjdzie w praniu. Psychicznie mi lżej jak chociaż o jednym temacie nie myślę.

Dzisiaj po spacerze (prawie 3km!) odszedł mi czop śluzowy. Ciekawe jak szybko rozkręci się dalej :)

Kaktusowa, Nowa_Ola, Kfiatuszek666, meggie94, Katt, Kokosankaa, Domi_95, Emimo lubią tę wiadomość

👧❤️ 19.06.24
  • agnieszkallo Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wróciliśmy ze spaceru połączonego z lodami. Tak mnie moje najmłodsze(jeszcze) dziecko wyprowadziło z równowagi, że brzuch mnie zaczął boleć i skurcze zaczęły się pojawiać. Wzięłam nospe i się położyłam. Mam nadzieję, że się wyciszy wszystko.

01.2007🩵
    09.2014🩷
    04.2017🩵
    06.2024🩷
  • Katt Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy już w domu, na KTG wszystko w porządku, na USG też, a właściwie to cisza i spokój 😬 mamy już 3740 wiec chłopak ładnie zdrowo rośnie. Jeśli nic się nie zadzieje to w poniedziałek znowu na KTG ale ze świadomością że już zostajemy i przyjmą mnie do szpitala na indukcję, więc już się trochę uspokoiłam. Ogólnie atmosfera na izbie przyjęć była wspaniała. Żarty, heheszki dla rozluźnienia. Chyba tego mi było potrzeba.
    Kfiatuszku wszystkiego najlepszego z okazji urodzin 😘

Nowa_Ola, Riptide, Kfiatuszek666, Anuska0907, Kaatii, IssGreen, agnieszkallo, Domi_95, meggie94, Coffeebreak, Kasia1988, Emimo, Saimi lubią tę wiadomość

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysprzątałam całe mieszkanie. Odpaliła mi się jakaś turbo energia. Jeśli to nie ruszy tego małego uparciucha, to ja się poddaje i czekam na poniedziałek 😅

Skarbek001, Emimo lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety się nie zapowiada na szybszą akcję bo wczoraj na IP lekarz sprawdzał to szyjka długa i zamknięta 🙄

age.png
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystkim mówiłam że mogę rodzić dopiero jak oddamy stare mieszkanie, dzisiaj rano mąż pojechał oddać klucze, a ja od jakiejś godziny mam kłucia w kroczu, zupełnie inne niż wcześniej, do tego mały strasznie się dzisiaj szamota w brzuchu, może próbuje się odwrócić już w tą dobrą stronę i wejść w kanał rodny. A może to po prostu fałszywy alarm, będę wam dawać znać 🙈

Nowa_Ola, Domi_95, agnieszkallo, Kaatii, Riptide lubią tę wiadomość

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ