X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    U mnie niestety się nie zapowiada na szybszą akcję bo wczoraj na IP lekarz sprawdzał to szyjka długa i zamknięta 🙄

W ogóle się tym nie przejmuj. Mam koleżankę, co w 38 tc była na wizycie, o 9:00 szyjka długa i zamknięta, o 22:00 miala dziecko w ramionach. To potrafi się zmienić bardzo szybko :)

Kokosanka, trzymam kciuki żeby to było to! 💕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca, 15:53

Kokosankaa, Kaktusowa, Mamma-mia lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Wysprzątałam całe mieszkanie. Odpaliła mi się jakaś turbo energia. Jeśli to nie ruszy tego małego uparciucha, to ja się poddaje i czekam na poniedziałek 😅
    Podziwiam. Ja mam ogromną zmułę i zero chęci na cokolwiek. Nawet leżenie w łóżku mnie męczy :D

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssGreen wrote:
    Podziwiam. Ja mam ogromną zmułę i zero chęci na cokolwiek. Nawet leżenie w łóżku mnie męczy :D

Jak bardzo się pod tym podpisuję…. 🙈😂

Ja jednak stwierdziłam, że wolę sobie już spokojnie poczekać do tego 12. i na spokojnie wszystko ogarnąć i pojechać 😁 zdążyłabym wtedy jeszcze na zakończenie roku w żłobku 😂

age.png

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    W ogóle się tym nie przejmuj. Mam koleżankę, co w 38 tc była na wizycie, o 9:00 szyjka długa i zamknięta, o 22:00 miala dziecko w ramionach. To potrafi się zmienić bardzo szybko :)

Kokosanka, trzymam kciuki żeby to było to! 💕

Nawet nie wiesz jak mnie tym pocieszyłaś ❤️

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

age.png
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssGreen wrote:
    Mnie też, więc wstałam poskładać ubrania z suszarki i pokornie wróciłam na kanapę 🙈😂

Mąż mi „zabrania” dziś rodzić, bo mecz wieczorem 😅

IssGreen, Kaktusowa lubią tę wiadomość

👧❤️ 19.06.24
  • Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cesarce dowiedziałam się dzień przed stres był do samego końca.Podczas samej cesarki czułam szarpanie.Gdy wyjęli dziecko łzy ze szczęścia były.Potem dostawałam leki przeciwbólowe.We wtorek była cesarka dziś sobota ja prawie normalnie chodzę.Czuję tylko ranę jak mam legnąć albo przekręcić się na łóżku na drugi bok.Po pionizacji w szpitalu chodziłam już normalnie tyle że na lekach przeciwbólowych.Od wczoraj ich nie zażywam.

Domi_95, agnieszkallo, meggie94, Skarbek001, Anuska0907, Kokosankaa, Andzia2519, Kasia1988, Nowa_Ola, Madzia35, Saimi lubią tę wiadomość

• Gosia9 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nie zaznam szybko spokoju 😞 byłam dziś u rodziców mama po operacji oka 1.5 tyg temu dziś mówi że nie wie co się dzieje ale widzi ciemność (znow) na to oko. Położyła się i jak wstała to już było czarno. W poniedziałek ma jechać na kontrolę i ma się umawiać na oprracje na kobiece sprawy gdzie spędzi tydzień w szpitalu więc kolejny stres co z tym okiem znów się dzieje.
    Szanowny ojciec mojej 2.5 latki i tego maleństwa które niedługi urodzę (twierdzi że nie jego) znów mnie atakuje, obraża. Niby staram się go zlewać i nie dobieram sobie tego co pisze ale aż mi nie dobrze się zrobiło.
    Ogólnie czuje dziś straszna niemoc, ciężko mi się ruszać a tu jeszcze musi się coś wydarzuc No bo dlaczego nie. 🙁 nie mam już sił 😞

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że mojemu synowi bardzo śpieszyło się na świat i o 3 odeszły mi wody 🙈

Filip urodził się 02.06 o godzinie 5:57 przez CC, 3970g i 59 cm 😊

IssGreen, Kfiatuszek666, Katt, Emimo, Riptide, Kaktusowa, AEGO, Zosis, Kokosankaa, Skarbek001, Gosia9, Kaatii, Saimi, Domi_95, Coffeebreak, Kasia1988, Lani, shikaka86 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:

Gratulacje. To naprawdę była szybka akcja. Byłaś już w szpitalu czy udało się dojechać? CC było zaplanowane?

meggie94 lubi tę wiadomość

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:

Serdeczne gratulacje dla mamy i Filipka 🥰🥳

Daj znać jak się czujesz? Wszystkiego dobrego 😘

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙
    28.05.2024💝 Jest już na świecie Zuzia waga 3360 i 55cm

age.png
  • Katt Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:

Gratulacje! ❤️ Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Filipka 😘 odezwij się jak się czujecie

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssGreen wrote:
    Gratulacje. To naprawdę była szybka akcja. Byłaś już w szpitalu czy udało się dojechać? CC było zaplanowane?

Było zaplanowane na za 10 dni 🙈😅😂 no ale że nawet 2 lata nie minęły po ostatnim cięciu to nikt nie dyskutował tylko było jasne, że ja na cc :)

Riptide, IssGreen lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:

Aaaa!! Cudownie! 🥳 Gratulacje! Witamy Filipa na swiecie! 💗

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie obolała i otumaniona, powoli puszcza znieczulenie i jednak to obkurczanie się macicy w drugiej ciąży dużo bardziej bolesne 🙈

age.png

age.png
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Było zaplanowane na za 10 dni 🙈😅😂 no ale że nawet 2 lata nie minęły po ostatnim cięciu to nikt nie dyskutował tylko było jasne, że ja na cc :)

A jak się czujecie? Wszystko dobrze?

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:

Ale super!! Zazdroszczę 🙈 ten mój synek to leniwa buła i nie chce wyjść 🤣

age.png
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:

Gratulacje, jaka szybka akcja 😁 dużo zdrówka dla was obojga!

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Skarbek001 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:

Serdeczne gratulacje! ❤️ Dużo zdrówka dla Filipka i mamy 🥰

age.png
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:

Gratulacje 😍 dużo zdrówka dla was

• Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja popełniłam wczoraj błąd, bo zaczęłam czytać w necie o tym że mały mi się tak intensywnie rusza w brzuchu, chciałam sprawdzić czy to objaw porodu, a zamiast tego się naczytałam z jednej strony że tak, to normalne, a z drugiej że jest to bardzo niepokojące, że coś złego może się dziać z dzieckiem i powinnam jak najszybciej jechać na IP 😕 pół nocy nie spałam, stresowałam się i biłam z myślami czy jechać do szpitala czy nie, ale jak się położyłam w łóżku to mały się uspokoił i stwierdziliśmy że poczekamy do rana. Dzisiaj od rana się znowu dużo rusza (3 dzień z rzędu), sama już nie wiem czy to dobrze czy źle, czy jechać do szpitala, czy nie… ogólnie to nie niepokoiło mnie to, aż nie zaczęłam czytać w necie że to może być znak że dzieje się coś złego. Lekarz i położna mówili mi tylko żeby jechać jak dziecko się przestanie ruszać, nikt nic nie mówił co jak się zacznie ruszać za bardzo

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ