Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Kfiatuszek666 wrote:Gosia, jak sprawy u Ciebie, jakieś pozytywne wieści?
-
nick nieaktualny
-
My o imionach jeszcze wogole nie myślimy. Jakoś nie wybiegam aż tak w przyszłość. Przeczuć żadnych też jakoś nie mam. Narazie chce dotrwać do końca 1 trymestru i badań genetycznych, które jak dobrze będą za 3 tygodnie. Boję się ich okrutnie. A jak na złość wszędzie widzę teraz chore, niepełnoprawne dzieci co potęguje strach. Mam 32 lata, to moja pierwsza ciąża i stresuje się na maksa. Myślę że całą ciaze spędzę tylko na czekaniu w napięciu od wizyty do wizyty, czy wszystko jest ok. 🤧🤧🤧
-
Natka9106 wrote:My o imionach jeszcze wogole nie myślimy. Jakoś nie wybiegam aż tak w przyszłość. Przeczuć żadnych też jakoś nie mam. Narazie chce dotrwać do końca 1 trymestru i badań genetycznych, które jak dobrze będą za 3 tygodnie. Boję się ich okrutnie. A jak na złość wszędzie widzę teraz chore, niepełnoprawne dzieci co potęguje strach. Mam 32 lata, to moja pierwsza ciąża i stresuje się na maksa. Myślę że całą ciaze spędzę tylko na czekaniu w napięciu od wizyty do wizyty, czy wszystko jest ok. 🤧🤧🤧
Ja tak samo, 32 lata pierwsza ciąża, ale nie czuję się stara i nie uważam żeby to już był wiek wyższego ryzyka. Moja siostra rodziła dzieci mając właśnie 32, potem 34 i 37 lat, wszystkie dzieciaki zdrowe, wszystkie ciąże bez problemów. Oczywiście ze się trochę stresuje testem genetycznym, ale jednocześnie nie dopuszczam do siebie myśli że może nie być dobrze. I myślę że pozytywne nastawienie jest bardzo ważneNatka9106 lubi tę wiadomość
-
Moi rodzice troszkę przed 40 buchneli mi rodzeństwo, wszystko z młodym dobrze, testy genetyczne wychodzily też zawsze dobrze. Też jakoś nie chce myśleć nawet, że u mnie może być coś nie tak 🙈 mam nadzieję, że będzie git. Ja mam 29,kilka dni temu skończyłam..mąż nieco starszy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2023, 18:54
2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Ja miałam 36 jak rodziłam pierwsze, z drugim bede miała 37 i wierzę, że też bedzie zdrowiutkie. Ryzyko trisomii mialam lekko zawyżone ze wzgledu na wiek i trochę za niskie białko pappa (1:754). Ale leżałam w szpitalu z dziewczyną dużo młodszą ode mnie, która miała ryzyko 1:50! A dziecko zdrowe. Więc jeśli wyjdzie Wam jakis zły wynik to nie wpadajcie od razu w panikę🙂
Dziś miałam wizytę, 3,4cm człowieka machającego rączkami 😊. Następna 18.12.Katarzyna439, Kessa, IssGreen, Domi_95, Coffeebreak, Patka28, Tamiikoo, Riptide, Pineapple!, meggie94 lubią tę wiadomość
-
Madzia35 wrote:Ja miałam 36 jak rodziłam pierwsze, z drugim bede miała 37 i wierzę, że też bedzie zdrowiutkie. Ryzyko trisomii mialam lekko zawyżone ze wzgledu na wiek i trochę za niskie białko pappa (1:754). Ale leżałam w szpitalu z dziewczyną dużo młodszą ode mnie, która miała ryzyko 1:50! A dziecko zdrowe. Więc jeśli wyjdzie Wam jakis zły wynik to nie wpadajcie od razu w panikę🙂
Dziś miałam wizytę, 3,4cm człowieka machającego rączkami 😊. Następna 18.12.
Ja jednak nie wytrzymałam i zobaczyłam dzisiaj wyniki tej pappy i beta hcg
I mam beta coś trochę powyżej 6 mom
I pappa trochę powyżej 4 mom
I się zastanawiam oczywiście teraz, bo o ile nigdzie nie znalazłam nic na temat wysokiego białka pappa i teoretycznie powinno być wyższe niż 0,5 wiec chyba jest ok. To betę mam za wysoka bo widełki są do 2,5 powyżej niby ze jest za dużo.
Ale wszędzie w wadach pisze ze albo jest wysoka beta i niskie białko pappa czyli poniżej 0,5 albo niska beta i niskie białko. Nigdzie nie ma takiej sytuacji wymienionej jak moja
Wiem ze do interpretacji jeszcze się daje usg, ale może któraś z was miała tam wysoka betę ? I wie może z czego to może wynikać ?
Mi pozostaje czekać do usg do czwartku i wtedy pewnie całościowo dowiem się jakie są ryzykaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2023, 19:19
-
Kessa wrote:Moi rodzice troszkę przed 40 buchneli mi rodzeństwo, wszystko z młodym dobrze, testy genetyczne wychodzily też zawsze dobrze. Też jakoś nie chce myśleć nawet, że u mnie może być coś nie tak 🙈 mam nadzieję, że będzie git. Ja mam 29,kilka dni temu skończyłam..mąż nieco starszy.
-
Kaatii wrote:Ja mam 30 lat i nie ogarniam dlaczego miałabym mieć teraz wyższe ryzyko czegokolwiek. W mojej głowie to się czuję jak nastoletnia matka 😅
Ja mam 27, też skończone ledwo tydzień temu i dopiero co rozmawiałam z koleżankami, że to jest śmieszny rozstrzał w myśleniu w tych rocznikach. Że są kobiety które czują się gotowe na macierzyństwo i są te które nadal czują, że to by była nastoletnia wpadka i jeszcze za wcześnie totalnie 😅 -
Kaatii wrote:Ja mam 30 lat i nie ogarniam dlaczego miałabym mieć teraz wyższe ryzyko czegokolwiek. W mojej głowie to się czuję jak nastoletnia matka 😅
Haha ja tak samo i się wstydziłam powiedzieć mamie że jestem w ciąży 😂Riptide, Kaatii lubią tę wiadomość
-
Tamiikoo wrote:Ja mam 27, też skończone ledwo tydzień temu i dopiero co rozmawiałam z koleżankami, że to jest śmieszny rozstrzał w myśleniu w tych rocznikach. Że są kobiety które czują się gotowe na macierzyństwo i są te które nadal czują, że to by była nastoletnia wpadka i jeszcze za wcześnie totalnie 😅
No. Gdybym miała 27 lat i zaszła w ciążę to pewnie tak bym myślała ;p co prawda nie miałam jeszcze męża, ale ja ogólnie cały czas czuję się właśnie na jakieś takie 27 lat, a pewność co do chęci posiadania dziecka mam gdzieś może od pół roku 😂 -
Gosia9 wrote:Ja też 29. Jakoś zawsze mi się marzyło przed 30 mieć 4 dzieci i szczęśliwa kochająca rodzinę. Prawie mi się udało 🙂
Chciałam stała robotę, dom i dzieci... A jak już miałam co chciałam i postanowiliśmy się o dziecko starać, to wyszło jak wyszło... Kilka lat to trwało w naszym przypadku.2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
Na feriach ❄️❄️❄️ -
A ja będę mieć 36 lat 😆🫣 mialam inne plany co do dzieci ale życie to zweryfikowało ale czy z tego powodu jest ni źle, nie jestem szczęśliwa ze będę mieć dzieciątko. Codzień modlę się aby wszystko było dobrze i aby ono tam nadal pieknie się rozwijało niestety strach jest ogromny . A jutro już prenatalne gdzie juz powinnyśmy raczej czuć spokój.
-
Jak o wieku mowa to ja juz prawie zaraz 30. I w sumie to w zeszłym roku życzyliśmy sobie pod choinką jeszcze wtedy z narzeczonym żeby za rok była nas trójka - stwierdziłam że taka w brzuchu też wystarczy. Więc powiem jedno - życzenia się spełniają.
Jadę zaraz na krew i tak mam dziś urlop w pracy to podjadę do przychodni na pappe, a o 12 wracam na USG. Strasznie się denerwuje, ale staram sobie tłumaczyć że to już jest coś na co nie mam wpływu. Tak czy inaczej trzymajcie kciuki.IssGreen, Kessa, Domi_95, Riptide, Pineapple!, Katarzyna439, Kfiatuszek666, Winny_Lis, Patka28 lubią tę wiadomość
-
Kciuki na maxa ! 🍀🤞 Będzie dobrze! 🤗
Ja byłam dzisiaj na badaniach też. Tam takie podstawowe.. po dwóch dniach takiego w miarę dobrego samopoczucia od rana dzisiaj mnie gniecie 😅 przy myciu zębów dzisiaj rano był mój pierwszy w tej ciąży haft 🫣Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość
2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Katt wrote:Jak o wieku mowa to ja juz prawie zaraz 30. I w sumie to w zeszłym roku życzyliśmy sobie pod choinką jeszcze wtedy z narzeczonym żeby za rok była nas trójka - stwierdziłam że taka w brzuchu też wystarczy. Więc powiem jedno - życzenia się spełniają.
Jadę zaraz na krew i tak mam dziś urlop w pracy to podjadę do przychodni na pappe, a o 12 wracam na USG. Strasznie się denerwuje, ale staram sobie tłumaczyć że to już jest coś na co nie mam wpływu. Tak czy inaczej trzymajcie kciuki.
Trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze ❤️ daj koniecznie znać po wizycie.
Ja mam 28 lat. W ciążę chciałam zajść koniecznie przed 30 więc super że się udało. Pewnie zaczęlibyśmy się starać wcześniej, ale ze względu na brak stałej pracy nie mogliśmy sobie na to pozwolić.👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵