Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zabieram męża na każdą wizytę, na prenatalne też idzie razem ze mną :) on czeka na to dziecko tak samo jak ja i cieszę się, że jest chętny ze mną chodzić i mnie wspierać.

Kaatii lubi tę wiadomość

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było i przez brzuch i przez pochwe, wszystko zależy gdzie i jak dziecko jest ułożone i jak będzie współpracować, bo muszą ci wszystko pomierzyć co tam mają pomierzyć. U mnie nie było 3D ale ja nie zapisywałam się na tego rodzaju badanie więc też rozumiem czemu nie było. I dostaliśmy tylko zdjęcia nikt nam nie proponował pendrive’a, ale to w sumie fajna opcja żeby sobie później pooglądać :)

preg.png

Na razie mama wesołego czworonoga ❤️🐾
    Niedługo mama słodkiej kuleczki 😊

Nifty -> niskie ryzyka 🥳 dziewczynka 🌺🥰
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi nadal bolą, któraś dziewczyna wcześniej o to pytała.

Co do pendrive, u nas jest taka możliwość, ale w sumie ja do tej pory nie wzięłam, może powinnam wziąć w czwartek. Mąż był ze mną na poprzednim usg, był zafascynowany, że to już taki mały człowiek 😅 nie wiem jeszcze czy pójdzie ze mną na prenatalne, zobaczymy jak wyjdzie.

Dzwoniła do mnie pani z Diagnostyki, muszę zrobić jeszcze raz morfologię, bo z krwi zrobił się skrzep i nie można go zbadać. 🥲 jutro lecę. Dobrze, że zrobiłam te badania wcześniej, a nie na ostatnią chwilę

Katarzyna439 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi już tak nie bolą jak wcześniej, ale cały czas nie mogę się przyzwyczaić do rozmiaru 🙈 kupiłam już sobie nowe staniki, bo o ile wcześniej było mi wygodnie bez biustonosza lub w jakimś miękkim topie, to teraz bez dobrego podtrzymania nie ma mowy, żeby się poruszać😅

👧❤️ 19.06.24
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie prenatalnych to było przez brzuch, dostaliśmy ze 30 zdjęć z pomiaru każdego parametru, do tego były 3 zdjęcia 3D, słuchaliśmy też serduszka i przepływów w tętnicach macicznych. Filmu nie mamy, ale nie czuję potrzeby by mieć, zdjęcia są wystarczające. Całe badanie trwało z pół godziny, lekarz powoli i kilkukrotnie wszystko sprawdzał i od razu komentował :)

Kokosankaa, Coffeebreak, Nowa_Ola, Saimi lubią tę wiadomość

👧❤️ 19.06.24
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które piszą, ze chciałby mieć więcej objawów - nie chciałybyście 😅 mnie biust boli cały czas, ale przy dotyku i w nocy, nad ranem jak leżę na boku. Mdłości ciagle tez, tylko już bardzo delikatne i nie każdego dnia. Do tego brak apetytu, jedzenie z rozsądku i waga ciagle w dol. Poza tym zadyszka na przykład po ubraniu się do wyjścia na spacer z psem 😂 do tego ciagle trochę żołądek i dol pleców pobolewa, ale już da się żyć.

Mój mąż idzie ze mną w najbliższy poniedziałek, to będzie 13+1, wiec już będzie ładnie widać. A prenatalne mam za dwa dni. Jak na nich będzie to nie wiem, ale ja na każdej wizycie dostaję tylko wydruk z usg

Wysłany: 28 listopada 2023, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Ja mam wrażenie że mój brzuch zmalał tydzień temu miałam większy.

Co najwyżej wzdęcia Ci przeszły ;)

• Riptide Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Co najwyżej wzdęcia Ci przeszły ;)

ja też mam mniejszy i też tak myślę, że to wzdęcia się uspokoiły :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2023, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie również jest zle;( ciaza zatrzymała się na 6 tygoniu i 5 dniu ... także dzisiaj jeszcze epojade do swojej ginekolog żeby jako druga potwierdziła to wszystko...

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulciam wrote:
    Dziewczyny u mnie również jest zle;( ciaza zatrzymała się na 6 tygoniu i 5 dniu ... także dzisiaj jeszcze epojade do swojej ginekolog żeby jako druga potwierdziła to wszystko...
    O rany :( strasznie współczuję :( masz rację jedź, co druga opinia to druga opinia, nie takie rzeczy na tym forum już były właśnie że jeden lekarz widział to a drugi co innego. Przytulam ❤️😞
    Ale w 6 tygodniu? To było prawie 3 tygodnie temu, masakra :( strasznie ci współczuję

preg.png

Na razie mama wesołego czworonoga ❤️🐾
    Niedługo mama słodkiej kuleczki 😊

Nifty -> niskie ryzyka 🥳 dziewczynka 🌺🥰

Wysłany: 28 listopada 2023, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulciam wrote:

Bardzo mi przykro :( trzymaj się!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2023, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 16:34

Saimi lubi tę wiadomość

• Natka9106 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulciam wrote:

Tak mi przykro💔💔
    Co się dzieje dziewczyny takiego że tyle się słyszy teraz o tym że dzieci przestają się rozwijać, obumierają? Jakaś plaga normalnie, mieć teraz zdrowa ciążę ze zdrowym dzieckiem to jest nie lada wyczyn. A my staraczki raczej dbamy o siebie, bierzemy witaminy itp. Życie jest niesprawiedliwe... i jak tu się nie stresować, swoimi wizytami?

Kokosankaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2023, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulciam wrote:
    Tak bardzo mi przykro, że obydwie przez to przechodzimy.. 🥺😭

• Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulciam wrote:

Co za czarna seria 😞 przykro mi i bardzo współczuję 😞 aż się boję mojej jutrzejszej wizyty…

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png

Wysłany: 28 listopada 2023, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:
    Tak mi przykro💔💔
    Co się dzieje dziewczyny takiego że tyle się słyszy teraz o tym że dzieci przestają się rozwijać, obumierają? Jakaś plaga normalnie, mieć teraz zdrowa ciążę ze zdrowym dzieckiem to jest nie lada wyczyn. A my staraczki raczej dbamy o siebie, bierzemy witaminy itp. Życie jest niesprawiedliwe... i jak tu się nie stresować, swoimi wizytami?

Wcześniej po prostu się o tym nie mówiło. Obumarcie ciąży nie zależy od witamin, które przyjmujesz, a od matki natury, a konkretnie wad zarodka, które zazwyczaj powstają już na etapie zapłodnienia. Takie rzeczy się zdarzają i są niezależne od nas, dlatego nie ma się co martwic i denerwować, ze jeśli przydarzyło się mojej koleżance to u mnie tez na pewno będzie złe…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2023, 17:30

Katarzyna439, Kaatii lubią tę wiadomość

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulciam wrote:

Paulciam, tak mi przykro, bardzo Ci współczuję 💔 Życzę Ci dużo siły, abyś przetrwała ten trudny okres, mam nadzieję, że masz wsparcie w mężu, najbliższych.. Straszne to jest ☹️☹️☹️

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffeebreak wrote:
    To jest jak zwykle USG.
    Ogólnie badanie nie jest w 3d tylko normalnie, ale lekarz może się na chwilę na taki tryb przełączyc. U nas dają zdjęcia, nagran raczej nie wykonują a już na pewno nie na przyniesionych penach (kwestia złośliwego oprogramowania itp) . Jeden lekarz chyba tylko nagrywał płytki ale chyba też przestał z tego co wiem.

U mnie na stronie kliniki jest napisane, że można przynieść swojego pendrive i nagrać usg. Każdy pendrive jest skanowany przed rozpoczęciem współpracy z nim przez dany komputer za każdym razem, jeśli oczywiście komputer posiada ochronę. To nie jest już problemem :)

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa wrote:
    Co za czarna seria 😞 przykro mi i bardzo współczuję 😞 aż się boję mojej jutrzejszej wizyty…

Kochana nie nastawiaj się negatywnie 🫂 Niestety, takie sytuacje się zdarzają, ale nie oznacza to, że spotka to tez Ciebie. Musisz myśleć pozytywnie, maluszek potrzebuje spokojnej i opanowanej mamy. Wiem, że to trudne.

Dziś na grupie fb widziałam post jakiejś dziewczyny, która w 27 tc rzuciła palenie i pytała o to, czy to normalne, że dziecko się wierci.. Przeraziłam się gdy weszłam w komentarze, wiele przyszłych mam nie potrafi ograniczyć takich używek w ciąży, dla mnie to nie do pomyślenia. My się staramy, jedna dłużej, druga krócej, jednej udaje się naturalnie, druga musi szukać głębszej pomocy medycznej, aby zostać mamą… A ludzie tak bardzo tego nie szanują, tego że mają możliwość byc w zdrowej ciąży i trują dzieciaczki.. No ręce mi opadły 😞

Kokosankaa, Katt lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2023, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 13:18

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ