X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zabieram męża na każdą wizytę, na prenatalne też idzie razem ze mną :) on czeka na to dziecko tak samo jak ja i cieszę się, że jest chętny ze mną chodzić i mnie wspierać.

Kaatii lubi tę wiadomość

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było i przez brzuch i przez pochwe, wszystko zależy gdzie i jak dziecko jest ułożone i jak będzie współpracować, bo muszą ci wszystko pomierzyć co tam mają pomierzyć. U mnie nie było 3D ale ja nie zapisywałam się na tego rodzaju badanie więc też rozumiem czemu nie było. I dostaliśmy tylko zdjęcia nikt nam nie proponował pendrive’a, ale to w sumie fajna opcja żeby sobie później pooglądać :)

preg.png

Na razie mama wesołego czworonoga ❤️🐾
    Niedługo mama słodkiej kuleczki 😊

Nifty -> niskie ryzyka 🥳 dziewczynka 🌺🥰
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi nadal bolą, któraś dziewczyna wcześniej o to pytała.

Co do pendrive, u nas jest taka możliwość, ale w sumie ja do tej pory nie wzięłam, może powinnam wziąć w czwartek. Mąż był ze mną na poprzednim usg, był zafascynowany, że to już taki mały człowiek 😅 nie wiem jeszcze czy pójdzie ze mną na prenatalne, zobaczymy jak wyjdzie.

Dzwoniła do mnie pani z Diagnostyki, muszę zrobić jeszcze raz morfologię, bo z krwi zrobił się skrzep i nie można go zbadać. 🥲 jutro lecę. Dobrze, że zrobiłam te badania wcześniej, a nie na ostatnią chwilę

Katarzyna439 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi już tak nie bolą jak wcześniej, ale cały czas nie mogę się przyzwyczaić do rozmiaru 🙈 kupiłam już sobie nowe staniki, bo o ile wcześniej było mi wygodnie bez biustonosza lub w jakimś miękkim topie, to teraz bez dobrego podtrzymania nie ma mowy, żeby się poruszać😅

👧❤️ 19.06.24
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie prenatalnych to było przez brzuch, dostaliśmy ze 30 zdjęć z pomiaru każdego parametru, do tego były 3 zdjęcia 3D, słuchaliśmy też serduszka i przepływów w tętnicach macicznych. Filmu nie mamy, ale nie czuję potrzeby by mieć, zdjęcia są wystarczające. Całe badanie trwało z pół godziny, lekarz powoli i kilkukrotnie wszystko sprawdzał i od razu komentował :)

Kokosankaa, Coffeebreak, Nowa_Ola, Saimi lubią tę wiadomość

👧❤️ 19.06.24
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które piszą, ze chciałby mieć więcej objawów - nie chciałybyście 😅 mnie biust boli cały czas, ale przy dotyku i w nocy, nad ranem jak leżę na boku. Mdłości ciagle tez, tylko już bardzo delikatne i nie każdego dnia. Do tego brak apetytu, jedzenie z rozsądku i waga ciagle w dol. Poza tym zadyszka na przykład po ubraniu się do wyjścia na spacer z psem 😂 do tego ciagle trochę żołądek i dol pleców pobolewa, ale już da się żyć.

Mój mąż idzie ze mną w najbliższy poniedziałek, to będzie 13+1, wiec już będzie ładnie widać. A prenatalne mam za dwa dni. Jak na nich będzie to nie wiem, ale ja na każdej wizycie dostaję tylko wydruk z usg

Wysłany: 28 listopada 2023, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Ja mam wrażenie że mój brzuch zmalał tydzień temu miałam większy.

Co najwyżej wzdęcia Ci przeszły ;)

• Riptide Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Co najwyżej wzdęcia Ci przeszły ;)

ja też mam mniejszy i też tak myślę, że to wzdęcia się uspokoiły :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2023, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie również jest zle;( ciaza zatrzymała się na 6 tygoniu i 5 dniu ... także dzisiaj jeszcze epojade do swojej ginekolog żeby jako druga potwierdziła to wszystko...

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulciam wrote:
    Dziewczyny u mnie również jest zle;( ciaza zatrzymała się na 6 tygoniu i 5 dniu ... także dzisiaj jeszcze epojade do swojej ginekolog żeby jako druga potwierdziła to wszystko...
    O rany :( strasznie współczuję :( masz rację jedź, co druga opinia to druga opinia, nie takie rzeczy na tym forum już były właśnie że jeden lekarz widział to a drugi co innego. Przytulam ❤️😞
    Ale w 6 tygodniu? To było prawie 3 tygodnie temu, masakra :( strasznie ci współczuję

preg.png

Na razie mama wesołego czworonoga ❤️🐾
    Niedługo mama słodkiej kuleczki 😊

Nifty -> niskie ryzyka 🥳 dziewczynka 🌺🥰

Wysłany: 28 listopada 2023, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulciam wrote:

Bardzo mi przykro :( trzymaj się!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2023, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2024, 16:34

Saimi lubi tę wiadomość

• Natka9106 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulciam wrote:

Tak mi przykro💔💔
    Co się dzieje dziewczyny takiego że tyle się słyszy teraz o tym że dzieci przestają się rozwijać, obumierają? Jakaś plaga normalnie, mieć teraz zdrowa ciążę ze zdrowym dzieckiem to jest nie lada wyczyn. A my staraczki raczej dbamy o siebie, bierzemy witaminy itp. Życie jest niesprawiedliwe... i jak tu się nie stresować, swoimi wizytami?

Kokosankaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2023, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulciam wrote:
    Tak bardzo mi przykro, że obydwie przez to przechodzimy.. 🥺😭

• Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulciam wrote:

Co za czarna seria 😞 przykro mi i bardzo współczuję 😞 aż się boję mojej jutrzejszej wizyty…

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png

Wysłany: 28 listopada 2023, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:
    Tak mi przykro💔💔
    Co się dzieje dziewczyny takiego że tyle się słyszy teraz o tym że dzieci przestają się rozwijać, obumierają? Jakaś plaga normalnie, mieć teraz zdrowa ciążę ze zdrowym dzieckiem to jest nie lada wyczyn. A my staraczki raczej dbamy o siebie, bierzemy witaminy itp. Życie jest niesprawiedliwe... i jak tu się nie stresować, swoimi wizytami?

Wcześniej po prostu się o tym nie mówiło. Obumarcie ciąży nie zależy od witamin, które przyjmujesz, a od matki natury, a konkretnie wad zarodka, które zazwyczaj powstają już na etapie zapłodnienia. Takie rzeczy się zdarzają i są niezależne od nas, dlatego nie ma się co martwic i denerwować, ze jeśli przydarzyło się mojej koleżance to u mnie tez na pewno będzie złe…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2023, 17:30

Katarzyna439, Kaatii lubią tę wiadomość

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulciam wrote:

Paulciam, tak mi przykro, bardzo Ci współczuję 💔 Życzę Ci dużo siły, abyś przetrwała ten trudny okres, mam nadzieję, że masz wsparcie w mężu, najbliższych.. Straszne to jest ☹️☹️☹️

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffeebreak wrote:
    To jest jak zwykle USG.
    Ogólnie badanie nie jest w 3d tylko normalnie, ale lekarz może się na chwilę na taki tryb przełączyc. U nas dają zdjęcia, nagran raczej nie wykonują a już na pewno nie na przyniesionych penach (kwestia złośliwego oprogramowania itp) . Jeden lekarz chyba tylko nagrywał płytki ale chyba też przestał z tego co wiem.

U mnie na stronie kliniki jest napisane, że można przynieść swojego pendrive i nagrać usg. Każdy pendrive jest skanowany przed rozpoczęciem współpracy z nim przez dany komputer za każdym razem, jeśli oczywiście komputer posiada ochronę. To nie jest już problemem :)

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa wrote:
    Co za czarna seria 😞 przykro mi i bardzo współczuję 😞 aż się boję mojej jutrzejszej wizyty…

Kochana nie nastawiaj się negatywnie 🫂 Niestety, takie sytuacje się zdarzają, ale nie oznacza to, że spotka to tez Ciebie. Musisz myśleć pozytywnie, maluszek potrzebuje spokojnej i opanowanej mamy. Wiem, że to trudne.

Dziś na grupie fb widziałam post jakiejś dziewczyny, która w 27 tc rzuciła palenie i pytała o to, czy to normalne, że dziecko się wierci.. Przeraziłam się gdy weszłam w komentarze, wiele przyszłych mam nie potrafi ograniczyć takich używek w ciąży, dla mnie to nie do pomyślenia. My się staramy, jedna dłużej, druga krócej, jednej udaje się naturalnie, druga musi szukać głębszej pomocy medycznej, aby zostać mamą… A ludzie tak bardzo tego nie szanują, tego że mają możliwość byc w zdrowej ciąży i trują dzieciaczki.. No ręce mi opadły 😞

Kokosankaa, Katt lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2023, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2024, 13:18

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ