Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie było i przez brzuch i przez pochwe, wszystko zależy gdzie i jak dziecko jest ułożone i jak będzie współpracować, bo muszą ci wszystko pomierzyć co tam mają pomierzyć. U mnie nie było 3D ale ja nie zapisywałam się na tego rodzaju badanie więc też rozumiem czemu nie było. I dostaliśmy tylko zdjęcia nikt nam nie proponował pendrive’a, ale to w sumie fajna opcja żeby sobie później pooglądać
-
Mnie piersi nadal bolą, któraś dziewczyna wcześniej o to pytała.
Co do pendrive, u nas jest taka możliwość, ale w sumie ja do tej pory nie wzięłam, może powinnam wziąć w czwartek. Mąż był ze mną na poprzednim usg, był zafascynowany, że to już taki mały człowiek 😅 nie wiem jeszcze czy pójdzie ze mną na prenatalne, zobaczymy jak wyjdzie.
Dzwoniła do mnie pani z Diagnostyki, muszę zrobić jeszcze raz morfologię, bo z krwi zrobił się skrzep i nie można go zbadać. 🥲 jutro lecę. Dobrze, że zrobiłam te badania wcześniej, a nie na ostatnią chwilęKatarzyna439 lubi tę wiadomość
-
Mnie piersi już tak nie bolą jak wcześniej, ale cały czas nie mogę się przyzwyczaić do rozmiaru 🙈 kupiłam już sobie nowe staniki, bo o ile wcześniej było mi wygodnie bez biustonosza lub w jakimś miękkim topie, to teraz bez dobrego podtrzymania nie ma mowy, żeby się poruszać😅👧❤️ 19.06.24
-
A odnośnie prenatalnych to było przez brzuch, dostaliśmy ze 30 zdjęć z pomiaru każdego parametru, do tego były 3 zdjęcia 3D, słuchaliśmy też serduszka i przepływów w tętnicach macicznych. Filmu nie mamy, ale nie czuję potrzeby by mieć, zdjęcia są wystarczające. Całe badanie trwało z pół godziny, lekarz powoli i kilkukrotnie wszystko sprawdzał i od razu komentował
Kokosankaa, Coffeebreak, Nowa_Ola, Saimi lubią tę wiadomość
👧❤️ 19.06.24 -
Dziewczyny, które piszą, ze chciałby mieć więcej objawów - nie chciałybyście 😅 mnie biust boli cały czas, ale przy dotyku i w nocy, nad ranem jak leżę na boku. Mdłości ciagle tez, tylko już bardzo delikatne i nie każdego dnia. Do tego brak apetytu, jedzenie z rozsądku i waga ciagle w dol. Poza tym zadyszka na przykład po ubraniu się do wyjścia na spacer z psem 😂 do tego ciagle trochę żołądek i dol pleców pobolewa, ale już da się żyć.
Mój mąż idzie ze mną w najbliższy poniedziałek, to będzie 13+1, wiec już będzie ładnie widać. A prenatalne mam za dwa dni. Jak na nich będzie to nie wiem, ale ja na każdej wizycie dostaję tylko wydruk z usg -
nick nieaktualny
-
Paulciam wrote:Dziewczyny u mnie również jest zle;( ciaza zatrzymała się na 6 tygoniu i 5 dniu ... także dzisiaj jeszcze epojade do swojej ginekolog żeby jako druga potwierdziła to wszystko...
Ale w 6 tygodniu? To było prawie 3 tygodnie temu, masakra strasznie ci współczuję -
nick nieaktualny
-
Paulciam wrote:Dziewczyny u mnie również jest zle;( ciaza zatrzymała się na 6 tygoniu i 5 dniu ... także dzisiaj jeszcze epojade do swojej ginekolog żeby jako druga potwierdziła to wszystko...
Tak mi przykro💔💔
Co się dzieje dziewczyny takiego że tyle się słyszy teraz o tym że dzieci przestają się rozwijać, obumierają? Jakaś plaga normalnie, mieć teraz zdrowa ciążę ze zdrowym dzieckiem to jest nie lada wyczyn. A my staraczki raczej dbamy o siebie, bierzemy witaminy itp. Życie jest niesprawiedliwe... i jak tu się nie stresować, swoimi wizytami?Kokosankaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulciam wrote:Dziewczyny u mnie również jest zle;( ciaza zatrzymała się na 6 tygoniu i 5 dniu ... także dzisiaj jeszcze epojade do swojej ginekolog żeby jako druga potwierdziła to wszystko...
-
Co za czarna seria 😞 przykro mi i bardzo współczuję 😞 aż się boję mojej jutrzejszej wizyty… -
Natka9106 wrote:Tak mi przykro💔💔
Co się dzieje dziewczyny takiego że tyle się słyszy teraz o tym że dzieci przestają się rozwijać, obumierają? Jakaś plaga normalnie, mieć teraz zdrowa ciążę ze zdrowym dzieckiem to jest nie lada wyczyn. A my staraczki raczej dbamy o siebie, bierzemy witaminy itp. Życie jest niesprawiedliwe... i jak tu się nie stresować, swoimi wizytami?
Wcześniej po prostu się o tym nie mówiło. Obumarcie ciąży nie zależy od witamin, które przyjmujesz, a od matki natury, a konkretnie wad zarodka, które zazwyczaj powstają już na etapie zapłodnienia. Takie rzeczy się zdarzają i są niezależne od nas, dlatego nie ma się co martwic i denerwować, ze jeśli przydarzyło się mojej koleżance to u mnie tez na pewno będzie złe…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2023, 17:30
Katarzyna439, Kaatii lubią tę wiadomość
-
Paulciam, tak mi przykro, bardzo Ci współczuję 💔 Życzę Ci dużo siły, abyś przetrwała ten trudny okres, mam nadzieję, że masz wsparcie w mężu, najbliższych.. Straszne to jest ☹️☹️☹️ -
Coffeebreak wrote:To jest jak zwykle USG.
Ogólnie badanie nie jest w 3d tylko normalnie, ale lekarz może się na chwilę na taki tryb przełączyc. U nas dają zdjęcia, nagran raczej nie wykonują a już na pewno nie na przyniesionych penach (kwestia złośliwego oprogramowania itp) . Jeden lekarz chyba tylko nagrywał płytki ale chyba też przestał z tego co wiem.
U mnie na stronie kliniki jest napisane, że można przynieść swojego pendrive i nagrać usg. Każdy pendrive jest skanowany przed rozpoczęciem współpracy z nim przez dany komputer za każdym razem, jeśli oczywiście komputer posiada ochronę. To nie jest już problemem -
Kokosankaa wrote:Co za czarna seria 😞 przykro mi i bardzo współczuję 😞 aż się boję mojej jutrzejszej wizyty…
Kochana nie nastawiaj się negatywnie 🫂 Niestety, takie sytuacje się zdarzają, ale nie oznacza to, że spotka to tez Ciebie. Musisz myśleć pozytywnie, maluszek potrzebuje spokojnej i opanowanej mamy. Wiem, że to trudne.
Dziś na grupie fb widziałam post jakiejś dziewczyny, która w 27 tc rzuciła palenie i pytała o to, czy to normalne, że dziecko się wierci.. Przeraziłam się gdy weszłam w komentarze, wiele przyszłych mam nie potrafi ograniczyć takich używek w ciąży, dla mnie to nie do pomyślenia. My się staramy, jedna dłużej, druga krócej, jednej udaje się naturalnie, druga musi szukać głębszej pomocy medycznej, aby zostać mamą… A ludzie tak bardzo tego nie szanują, tego że mają możliwość byc w zdrowej ciąży i trują dzieciaczki.. No ręce mi opadły 😞Kokosankaa, Katt lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny