CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja obecnie zaczynam pracę, na dniach mam podpisać umowę
a tu niespodzianka ciąża.. Na razie będę ukrywała jak najdłużej aby chociaż do świąt przepracować, a potem zobaczymy jak będzie
Marya - dzięki za dopisanie do listy -
Hej ja właśnie wyszłam z pracy:) u mnie w pracy nie wiedza i dowiedzą siw dopiero jak zaniose l4 a wybieram się odrazu jak tylko będę mogla moj pracodawca nie szanuje pracowników a tym bardziej ciężarnych nie ma odruchów ludzkich.
A u mnie jest na odwrót w nocy nie mogę spac w dzień jestem spiaca ale nie zasnę.
Ja nie mam zachcianek ale mam wilczy apetyt -
nick nieaktualny
-
Marya wrote:Witaj
trzymam kciuki za wizytę
a na kiedy masz termin porodu?
Dobry wieczór Marya i Drogie Dziewczyny!
Dziękuję za kciuki! Wizyta była...cudownaTrzęsłam się jak osika, ale lekarz mnie od początku uspokajał, po prostu cudowny człowiek
I nasza Kruszynka zrobiła mi cudowną niespodziankę, bo wg obliczeń EDD (LMP) mamy termin na 1.06.2018, ale wg obliczeń USG i tego co na nim widać to EDD (AUA) aż na 25.05.2017 !!!! Jejku dziewczyny jak ja zobaczyłam pęcherzyk to już byłam taka szczęśliwa a później lekarz mówi..to ja pokaże Pani jeszcze coś...i pokazał ciałko zółte i zarys zarodka (!!!)... a później...wie Pani co, to w tym tygodniu niewiarygodne, za wcześnie, ale...pokaże Pani jeszcze coś... (i tu miałam na chwilę wstrzymać oddech a Pan uważnie szukał)..i.. pokazał mi prawdopodobną czynność serduszka! Zarodek ma 0.25cm i choć mam jedyne 4w6d to on jest wielkościowo jak 5w6d.!!!! Jestem taaaaka szczęśliwa!!!! Ten widok na USG zapamiętam chyba na długo. Wychodząc aż pomyliłam tramwaje i wracałam do domu ponad godzinę
Z zaleceń dostałam luteinę dopochwowo 2*100 mg (mam dosyć znaczne bóle w podbrzuszu) i Multi-Gyn w żelu (na suchość i powrót do dobrego stanu po zakażeniu) Mam też przykazanie mierzyć sobie ciśnienie 3 razy dziennie aż bo podobno miałam dość wysokie (ale to chyba z emocji) Ale ciśnieniomierz już leży na stole i będę używać bo mam przynieść za tydzień wyniki morfologii, moczu, progesteronu i właśnie te zapiski ciśnienia.
Jejku ja chyba dziś nie zasnę! Dziękuję dziewczyny, że jesteście! :*Madzik84, Tini, welonka, Fufka30, Marya lubią tę wiadomość
-
welonka wrote:Kropka super wiadomości
który to Twój tc? po opisie Twoim nie mogę doczekać się jutrzejszej wizyty mam nadzieje ,że moje maleństwo też zrobi mi taką niespodziankę
Trzymam kciuki! To mój 4 tydzień i 6 dzień, ale sam Pan doktor napisał, że po wielkości pęcherzyka i po zarodku widać jakby 5 tydzień i dzień 6... i tak dlatego narazie mamy przedział 25 maja-1 czerwca, zobaczymy dalej jak się będzie dzidzia rozwijaćNie smuć się więc i nie denerwuj jeśli jutro zobaczysz tylko pęcherzyk - wyczytywałam tutaj na forum, że to całkiem jeszcze normalne w tym czasie - możesz sobie obejrzeć też zdjęcia w galerii usg - mi one bardzo dużo dały
Pozdrawiam i czekam na wieści
-
Kropka89 wrote:Trzymam kciuki! To mój 4 tydzień i 6 dzień, ale sam Pan doktor napisał, że po wielkości pęcherzyka i po zarodku widać jakby 5 tydzień i dzień 6... i tak dlatego narazie mamy przedział 25 maja-1 czerwca, zobaczymy dalej jak się będzie dzidzia rozwijać
Nie smuć się więc i nie denerwuj jeśli jutro zobaczysz tylko pęcherzyk - wyczytywałam tutaj na forum, że to całkiem jeszcze normalne w tym czasie - możesz sobie obejrzeć też zdjęcia w galerii usg - mi one bardzo dużo dały
Pozdrawiam i czekam na wieści
To u mnie jutro będzie 4tydzien i 5 dzień, we wtorek miałam betę 975 wiec teraz powinna być powyżej 1000 liczę żę coś zobaczę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 21:23
-
Kropka89 super, że wszystko ok
teraz będziesz spokojniejsza.
Ja już nie mogę się doczekać kolejnej wizyty, lekarz mi zlecił abym zrobiła bete dopiero 9.10 ale ja zrobię chyba już w poniedziałekteż tak macie? Kurna tą ciążą bardziej się stresuję niż dwoma poprzednimi.
Skąd jesteście? Ja mieszkam w Wawie -
Trzymam kciuki za Wasze wizyty. Ja chyba nie wytrzymam i polece jeszcze dzis kontrolnie na 3 bete.
Angrut ja jestem ze Slaska, a dokladnie z Rudy Slaskiej