X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella jak mała po MMR? Wszystko OK?

Kropka89 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mam takiego rozka do maty edu. I jej to podkladam ale dzięki za pomysł .
    Mnie za to też rozłożyło katar, gardło osłabienie;(
    Ale co zrobić;((
    Ja nadal omijam sklepy wierzac że schudne haha i wtedy będę szaleć z zakupami

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a u mnie jakaś krytyczna waga. Tak polecialalam ze ubrania musiałam wymienić na rozmiar mniejsze (w sumie teraz z M na s lub XS ) kości stercza, a ja nie czuje się dobrze w takim rozmiarze bo jestem wysoka i powoli robię się jak tyczka.
    U nas idzie chyba kolejny skok..albo to skok, zeby i rozdrażnienie po szczepieniu. Starszak w domu wiec słucham tego jęczenia..

• Magda33 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira a jak robisz te pogrubione literki?

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Leira Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda33 wrote:
    Leira a jak robisz te pogrubione literki?

Kodem html:

1. pogrubienie [ b ]tekst[ / b ]
    2. podkreslenie [ u ]tekst[ / u ]
    3. pochylenie [ i ]tekst[ / i ]

*usuń spacje z nawiasów

Lucy010, Magda33 lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Kodem html:

1. pogrubienie [ b ]tekst[ / b ]
    2. podkreslenie [ u ]tekst[ / u ]
    3. pochylenie [ i ]tekst[ / i ]

*usuń spacje z nawiasów
    Leira bardzo dziękuję :D fajnie to wygląda kiedy trzeba się do kogoś zwrócić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 22:09

Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle hit . Mała siedzi u mnie na kolanach przed nią mam miske z jedzeniem kasza warzywa i kotlet . Mała oczywiście nieśmiało wyciąga ręce i chwyta miske no mówię okej pewnie jest ciekawa :) A tu zaraz rączki poszly w ruch kotlet przechwycony i do buzi haha
    Ale jaki był krzyk że ma oddać;D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61cef6acc475.jpg

P.s jutro konczymy 5 msc! Kiedy to zleciało;o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 22:40

Joaszo, Leira, Magda33, Dika, welonka, Kropka89 lubią tę wiadomość

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola nie do wiary, przecież dopiero co urodziłaś :-D a tu już kotlety jedzą :-D szok

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    A tak w ogóle hit . Mała siedzi u mnie na kolanach przed nią mam miske z jedzeniem kasza warzywa i kotlet . Mała oczywiście nieśmiało wyciąga ręce i chwyta miske no mówię okej pewnie jest ciekawa :) A tu zaraz rączki poszly w ruch kotlet przechwycony i do buzi haha
    Ale jaki był krzyk że ma oddać;D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61cef6acc475.jpg

P.s jutro konczymy 5 msc! Kiedy to zleciało;o
    Ladnie trzyma sama glowe czy mi sie wydsje? Moj jeszcze nie trzyma rsk jak starsze dzieci. Jeszcse troche mu leci ta glowa. 5 miesiecy skonczyl w srode:)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się. Nie śpimy, oczy wielkie, śmiechy i zabawa. A co :)

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:
    Witamy się. Nie śpimy, oczy wielkie, śmiechy i zabawa. A co :)
    Ściskam :) Cię

Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ladnie trzyma sama glowe czy mi sie wydsje? Moj jeszcze nie trzyma rsk jak starsze dzieci. Jeszcse troche mu leci ta glowa. 5 miesiecy skonczyl w srode:)

Tak mała w sumie już od dłuższego czasu ładnie trzyma głowę ale ona w ogóle się spieszy do siadania i chyba dlatego .
    A asekurujesz główkę? Gdzieś czytałam że po 4msc trzeba pozwolić dziecku żeby samo uczyło się ta głowę trzymać . Zresztą każde dziecko rozwija się w swoim tempie :) pewnie twoja kruszynka też niedługo będzie trzymać sama główkę :)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też sam trzyma głowę jakoś od miesiąca. No i też bardzo ciągnie do przodu gdy się go trzyma. Ja wolałabym jednak aby w końcu zaczął się obracać na brzuch, na siadanie ma jeszcze czas;) Tak naprawdę to samodzielny siad jest zazwyczaj z pozycji do raczkowania więc jeszcze trochę. Przy córce rehabilitantka mówiła aby nie sadzać dziecka, ma samo usiąść. Ostatecznie siedziała dopiero ok 8-9 miesiąca, a chodziła przed roczkiem.
    U nas noc tragedia!!! Ciągle wisiał na cycku. Mam wrażenie że w ogóle nie spałam.. Zaraz idę po kawę tylko czekam aż zje;)

Gratuluję maluchom pierwszych ząbków! Cudownie <3

Anitka201, Kropka89 lubią tę wiadomość

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też się rwie do siadania jak szalona, ale poczekam aż sama usiądzie z raczkowania.Jedyne co to ja czasem na kolana biorę na pół leżąco, dusi się gilem a już nie mam siły jej na ręce brać więc to jakiś sposób. Już by mógł minąć ten katar. Jestem nim fizycznie zmęczona.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • moira696 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam pytać Lucy, Magda czy cos u Was w kwestii nocy się poprawiło ale widzę że tak jak u mnie... Mój budzi się co 1-1,5h praktycznie całą noc i tak jak u Kokosanki ciągnie cyca cały czas. Smoczkiem nie da się oszukać. To już trzeci tydzień taki się zaczyna. Nie wiem ile dam jeszcze radę. W sobotę kończy cztery miesiące.

relg6iyevo1tukkw.png
  • moira696 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodatkowo dostałam dziś od znajomej na FB, która ma dziecko miesiąc młodsze od mojego taką wiadomość: "Mój mały już sam zaczyna zasypiać wieczorem. Je po kąpieli, a potem leży w łóżeczku i słucha kołysanek. Dzisiaj już trzecia noc przespana od 21 do 6. Może dłużej nawet by spał, ale sama go budzę, żeby tylko zjadł i śpi dalej" Jak to przeczytałam dziś rano po entej nieprzespanej nocy to się popłakałam. Co jest ze mną nie tak, że moje dziecko nie śpi.????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 08:43

relg6iyevo1tukkw.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moira696 wrote:
    Dodatkowo dostałam dziś od znajomej na FB, która ma dziecko miesiąc młodsze od mojego taką wiadomość: "Mój mały już sam zaczyna zasypiać wieczorem. Je po kąpieli, a potem leży w łóżeczku i słucha kołysanek. Dzisiaj już trzecia noc przespana od 21 do 6. Może dłużej nawet by spał, ale sama go budzę, żeby tylko zjadł i śpi dalej" Jak to przeczytałam dziś rano po entej nieprzespanej nocy to się popłakałam. Co jest ze mną nie tak, że moje dziecko nie śpi.????

A jak mały zachowuje się w ciągu dnia? Ile ma drzemek, ile trwają i jak często je?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • moira696 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    A jak mały zachowuje się w ciągu dnia? Ile ma drzemek, ile trwają i jak często je?
    W dzień ma najczęściej trzy drzemki, które łącznie dają 3,5-4h snu. Pierwsza krótsza, koło południa dłuższa i znowu krótsza po południu. Ok 20 zasypia na noc.
    W ciągu dnia je średnio co dwie godziny.
    Od noworodka były kłopoty żeby spał, a jak już zaśnie to śpi tak czujnie, że nawet szelest szuflady powoduje, że się wierci w łóżeczku. Jak jest zmeczony to nic poza piersią go nie jest w stanie wyciszyć, bo inaczej płacze i macha rękami i nogami jak opętany.

relg6iyevo1tukkw.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokkosanka wrote:
    Mój też sam trzyma głowę jakoś od miesiąca. No i też bardzo ciągnie do przodu gdy się go trzyma. Ja wolałabym jednak aby w końcu zaczął się obracać na brzuch, na siadanie ma jeszcze czas;) Tak naprawdę to samodzielny siad jest zazwyczaj z pozycji do raczkowania więc jeszcze trochę. Przy córce rehabilitantka mówiła aby nie sadzać dziecka, ma samo usiąść. Ostatecznie siedziała dopiero ok 8-9 miesiąca, a chodziła przed roczkiem.
    U nas noc tragedia!!! Ciągle wisiał na cycku. Mam wrażenie że w ogóle nie spałam.. Zaraz idę po kawę tylko czekam aż zje;)

Gratuluję maluchom pierwszych ząbków! Cudownie <3
    Dokładnie jest tak jak napisałaś :-)
    Dziecko samo z siebie siada w wieku 8 miesięcy, może usiąść mając 7 ale wcześniej to raczej nie. Ja nie sadzam. Robiłam tak z pierworodnym i teraz tez nie. Mój mimo ze trzyma stabilnie głowę (tez od miesiąca) to nie ciagnie się do siadania. Bardziej kombinuje jak się przewrócić z brzuszka na plecki :-). Wiec teraz nas czeka turlanie, później pełzanie i właśnie siad z raczkowaniem.
    Co do nocy to możemy sobi przybić piątkę. Mój się budził non stop ale to ewidentnie zeby bo już się bieli mały fragment.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moira696 wrote:

Są dzieci które tak śpią ale gwarantuje Ci ze znakomita większość śpi kiepsko. Nie wiem o co chodzi ale rodzice oficjalnie nie chcą się do tego przyznać. Ciagle słyszałam ze to z moim (starszym) jest coś nie tak ze się tak budzi. Do 6 miesiąca spał pięknie, po 6 (do 1,5 roku) zaczęła się taka jazda ze budził się nawet co 20 min. Drzemki miał uregulowane, jadł w dzień wiec nie mogłam zwalić na to co zazwyczaj podważają konsultantki snu.
    Bliska koleżanka miała tez taki problem ze swoim dzieckiem i skorzystała z usług takiej konsultantki. Oczywiście ta wyprowadziła spanie jej syna. Nagle wszystkie nasze znajome, których dzieci teoretycznie tak pięknie spały na gwałt brały do niej nr zeby wyprowadziła spanie ich dziec..
    Nie zliczę poranków które przepłakałam przez kiepskie spanie starszego syna. Do pracy szlam totalnie niewyspana i zła na cały świat. I co? I wystarczyło pół roku (odkąd młody zaczął przesypiać noce) zeby zdecydować się na kolejne dziecko. W wieku 1,5 roku jak ręka odjął i zaczął po prostu spać :-)

Acha a mój mały tez miesiąc temu tak zasypiał, nagle się jemu odwidziało i potrzebuje mnie. Ewidentnie domaga się bliskości. My mamy tez utrudniona sytuacje bo moje dziecko całkowicie samo z siebie odstawili smoka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 09:45

‹‹ 1210 1211 1212 1213 1214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ