X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie codziennie meczy taka kwasota w buzi okropne :( tez zjadłam dzisiaj pól paczki chipsów ostrych a teraz zjadła bym cos ale sama nir wiem co i tal mam często:(
    A ogóreczki wyciągam z mamy piwnicy :d chociaż mi teraz nie smakują ogórki tylko woda z nich pycha :)

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Teraz rodzina dla mnie najważniejsza. W sumie aż tak niepotrzebne mi spotkania. Mąż domator, jak na mężczyznę to chyba rzadko się zdarza, bo raczej ich gna na mecz, na spotkanie z kolegami itp. No i mój nie ma czasu, bo prowadzi z teściem agro i rozkręca swoją działalność.
    U mnie nieraz było tak, że umawiałam się z kimś, potem odwoływałam ;-) Jednak mało towarzyska jestem.
    Trójka, dokładnie, zawsze praca się znajdzie. Mnie też do robienia kariery nie ciągnie. Owszem, lubię o siebie zadbać i mieć swój pieniążek. Teściowa mi zawsze dogryza co ja osiągnęłam...Nic, nie biorę do siebie, uważam, ze dużo. Studia dzienne i pracowałam przy tym, prawko, rodzina, zawsze jako tako praca...Nic więcej mi nie potrzeba. Chyba chciałaby synową bizneswoman, z jednym dzieckiem,znającą trzy czy cztery języki...Nie chodzącą na L4. Robiąca przy tym w ogródku, przetwory...taki ideał.
    Dziewczyny, jak u Was mdłości? U mnie nieco lżej, ale często mam niestrawność, obojętnie co zjem. Albo brzuch po jedzeniu boli...Inaczej żołądek pracuje.
    Na co macie teraz ochotę? Dziś na grupie Fb-kowej widziałam fotkę dziewczyny ze smalcem i kisielem, hm, ale kusi mnie ten smalec i ogórasek, wieki nie jadłam.
    Gdzie kupujecie ogórki kiszone? Mnie te ze sklepu na wagę dziwnie pachną.
    W ogóle ciąży mam manię świeżości....No i kusi na niezdrowe, dziś kolejne Lay's w ruch poszły, chyba moja 6 czy 7 duża paczka w tej ciąży. I batonik Jeżyk kokosowy.
    Ja ciągle mam mdłości i wymioty z dwa razy dziennie.
    Ogórki w Lidlu bo są kiszone a nie kwaszone, są takie ekologiczne i kapusta kiszona. Ja ostatnio tylko domowy popcorn z dużą ilością soli. I jabłka jem a tak to jakaś zupa warzywna.

age.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Mnie nie ma, bo od wczoraj wieczora wciaz klucilam sie z mezem, moje podsumowanie kretyn!!! Sorry za szczrosc. Kiedys go zostawie i sie zdziwi. Nie przejmuje sie ciaza i tym ze placze, nerwuje sie i krzycze... nie wszyscy, ale dla mnie wiekszosc facetow to dupki !!!Sorry za te ciazowe wywody :/
    Mam tylko nadzieje ze przez te jazdy sie dziecku cos nie stanie, normalnie oszolom!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 19:17

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mdłości przeszły wrócił apetyt ale niestety na niezdrowe rzeczy również ciągnie mnie do chipsów... I teraz mam fazę na kiwi :D jak miałam mdłości to jabłko było na tapecie.

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np po jabłku mam okropne wzdęcia :( na tapecie pomarańcze:d

Dziewczyny powiedziecie co można kupic cos 10letniej dziewczynce ? Musze cos kupic siostrzenicy bo nic ode mnie nie dostała na urodziny Mikołaja bo bylam w szpitalu,ale nie mam pomysłu bylam dzisiaj w kilku sklepach i nic nie widziałam ciekawego jedynie to kalambury i scrable tylko nie wiem czy rodzice beda tak często z nią grać .

age.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Witam
    Mnie nie ma, bo od wczoraj wieczora wciaz klucilam sie z mezem, moje podsumowanie kretyn!!! Sorry za szczrosc. Kiedys go zostawie i sie zdziwi. Nie przejmuje sie ciaza i tym ze placze, nerwuje sie i krzycze... nie wszyscy, ale dla mnie wiekszosc facetow to dupki !!!Sorry za te ciazowe wywody :/
    Mam tylko nadzieje ze przez te jazdy sie dziecku cos nie stanie, normalnie oszolom!!!

Ja też tak mialammiałam na początku. Powiedziałam mu że denerwując mnie naraza tez dziecko. Trochę pomogło i teraz jest lepiej.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Mnie codziennie meczy taka kwasota w buzi okropne :( tez zjadłam dzisiaj pól paczki chipsów ostrych a teraz zjadła bym cos ale sama nir wiem co i tal mam często:(
    A ogóreczki wyciągam z mamy piwnicy :d chociaż mi teraz nie smakują ogórki tylko woda z nich pycha :)
    Mam to dziś od rana..coś ale nie wiem co. Ogórki konserwowe za mną chodzą..ale stawia mi się dziś brzuch i nie wyjdę do sklepu :-P no..język w du..e mi wpadnie:-P

Mojej osmiolatce kupilam koraliki do robienia bransoletek i takie do zgrzewania żelazkiem, bo moja to taka mała artystka ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Ja np po jabłku mam okropne wzdęcia :( na tapecie pomarańcze:d

Dziewczyny powiedziecie co można kupic cos 10letniej dziewczynce ? Musze cos kupic siostrzenicy bo nic ode mnie nie dostała na urodziny Mikołaja bo bylam w szpitalu,ale nie mam pomysłu bylam dzisiaj w kilku sklepach i nic nie widziałam ciekawego jedynie to kalambury i scrable tylko nie wiem czy rodzice beda tak często z nią grać .

Może lubi puzzle?
    Teraz też na czasie jest po prostu danie bonu do Empiku czy np. Smyka i dziecko samo sobie wybiera zabawkę czy gadżet.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ja też tak mialammiałam na początku. Powiedziałam mu że denerwując mnie naraza tez dziecko. Trochę pomogło i teraz jest lepiej.
    U nas srednio dziala...

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu zgrzesze dziewczyny domowe frytki na kolację :D
    Hmm 10 latce to chyba polecała bym jakieś fajne gry z mojej strony polecam 5 sekund wersja dla dzieci jest super i my dorośli często graliśmy ze znajomymi

welonka lubi tę wiadomość

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszą ciążę zaszłam mając 21 lat, ciąża była planowana. Niestety początki macierzyństwa mnie przerosły, przechodziłam depresje, to był dla mnie bardzo ciężki czas. Z pewnością powodem takiego stanu był m.in nieodpowiedni partner.
    W drugą ciążę zaszłam mając 28 lat i wszystko wyglądało zupełnie inaczej. Mam cudownego męża, który pomaga w domu, zajmuje się dziećmi, jak jest potrzeba to gotuje obiad. Zawsze mogę na niego liczyć, jest dla mnie ogromnym wsparciem. Mąż od początku bardzo angażował sie w rolę rodzica i nie ukrywam, że było mi też dużo łatwiej :) Aktualnie będąc w ciąży mam 32 lata, ustabilizowaną sytuację życiową i finansową. Jesteśmy w trakcie budowy wymarzonego domu jednorodzinnego, ja mam swoją działalność gospodarczą i robię w życiu to co sprawia mi ogromną przyjemność.

Udało mi się umówić na jutro wizytę u gina bo martwi mnie ten spinający się brzuch. Poza tym rozważam również zakup detektora tętna bo ruchów jeszcze nie czuję i chciałbym być spokojniejsza.

ewulek lubi tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Nadi17 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka też szukam prezentu dla 10letniej dziewczynki. Myślałam o planszowce. Wiem, że lubi grać teraz też w simsy no ale nic nie dokupie do tego :p. Oprócz takich rzeczy to chyba już ciuszkami się interesują takie dziewuszki lub książkami?

Mnie mdłości meczyly od 6 tygodnia. Ostatnio mam spokój ale do tej pory mam w ciągu dnia takie chwilę, że nagle gugam bo coś mi się nie spodoba. Zęby też ciężko umyć bo wszystko się cofa :( Ale nie moge narzekać . A ciągle mam ochotę na..... PIZZĘ! Mogłabym jeść ciągle..szkoda, że na niezdrowe mam ochotę :(
    A jeżeli chodzi o ogórki to przed ciążą jadłam codziennie..czasem i pół kilo. Ludzie ktorzy mnie dobrze nie znali czasem pytali czy przypadkiem nie jestem w ciąży bo tak wcinalam ale w ciąży nie mam ochoty wgl

Anka nie przejmuj sie :) mężczyźni są kochani ale potrafią być też dupkami. W ciąży nie raz się poklocilam ze swoim. Jest skorpionem więc jak już jest kłótnia to próbuje jak najmocniej ugryźć.. Ale nie znam też bardziej kochanego i troskliwego faceta :)

06.06.18 ❤❤
    73nop04.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś mi od paru dni nieśmiało puka od środka <3

Jutro mam wizytę na 8.oo trzymajcie kciukI..bo umrę że strachu :-S

Wonderland lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadi17 wrote:
    Welonka też szukam prezentu dla 10letniej dziewczynki. Myślałam o planszowce. Wiem, że lubi grać teraz też w simsy no ale nic nie dokupie do tego :p. Oprócz takich rzeczy to chyba już ciuszkami się interesują takie dziewuszki lub książkami?

Mnie mdłości meczyly od 6 tygodnia. Ostatnio mam spokój ale do tej pory mam w ciągu dnia takie chwilę, że nagle gugam bo coś mi się nie spodoba. Zęby też ciężko umyć bo wszystko się cofa :( Ale nie moge narzekać . A ciągle mam ochotę na..... PIZZĘ! Mogłabym jeść ciągle..szkoda, że na niezdrowe mam ochotę :(
    A jeżeli chodzi o ogórki to przed ciążą jadłam codziennie..czasem i pół kilo. Ludzie ktorzy mnie dobrze nie znali czasem pytali czy przypadkiem nie jestem w ciąży bo tak wcinalam ale w ciąży nie mam ochoty wgl

Anka nie przejmuj sie :) mężczyźni są kochani ale potrafią być też dupkami. W ciąży nie raz się poklocilam ze swoim. Jest skorpionem więc jak już jest kłótnia to próbuje jak najmocniej ugryźć.. Ale nie znam też bardziej kochanego i troskliwego faceta :)
    Dzieki za otuche

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Ktoś mi od paru dni nieśmiało puka od środka <3

Jutro mam wizytę na 8.oo trzymajcie kciukI..bo umrę że strachu :-S
    Trzymamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 20:28

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • _nina_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka moja rok temu dostała grę Jeżyki. Gra dla jednej osoby, na inteligencję. Jest od 8lat, 50 zagadek z różnym stopniem trudności, dla 10 latki będzie ok. Z wyższymi poziomami nawet ja się już mecze :)
    W tym roku na święta zażyczyła sobie spadające małpki.

• anna23 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o prezent dla 10 latki to my na święta bratanicy męża kupowaliśmy magiczną plasteline czy coś takiego :) jedna zmienia kolor druga świeci w ciemności. Można znaleźć w smyku, w empiku.
    Ja na tapecie mandarynki i banany. Na okrągło. Dziś na kolację sałatka grecka i kinderki :p

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina mamy małpki..świetna zabawa dla całej rodziny :-))

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadi właśnie też myślałam o jakiś grach planszowych ale większość już ma chyba zostanę przy scrablach, książki dostała takie jakie chciała od babci na mikołaja , co do ciuchów jak pytałam się jej co by chciała dostać powiedziała że obojętnie więc mówię w takim razie mogą być same ciuchy to od razu powiedziała ze tylko nie ciuchy ;D
    jeszcze muszę coś chrześnicy kupić 6 lat ale jej kupię już jakieś ciuchy i jakąś książkę zagadkami bo muszę ostatecznie we wtorek wysłać a w styczniu na urodziny dostanie cos większego tyllko nie wiem co ;)

a u mnie zaczął się dzisiaj 17 tc i nie chce dac o sobie znać a bardzo na to czekam;)

Ruth powodzenia na pewno wszystko bedzie dobrze, ja o piątkowej wizycie moge spokojnie czekać do 3 stycznia tylko martwi mnie ze ten krwiak nie zmiesza sie a zrobił się jeszcze dłuższy

age.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wieczne mdłości i mogę jeść z owoców tylko jabłka, a na obiad codziennie zupa pomidorowa ale tylko z ryżem. Przed ciążą uwielbiałam ogórki kwaszone, a teraz na samą myśl robi mi się źle.
    Wogole nie wiem co ja będę jadła na wigilię, każda z tych potraw powoduje odruch wymiotny, szczególnie ryby:(.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ