X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie codziennie meczy taka kwasota w buzi okropne :( tez zjadłam dzisiaj pól paczki chipsów ostrych a teraz zjadła bym cos ale sama nir wiem co i tal mam często:(
    A ogóreczki wyciągam z mamy piwnicy :d chociaż mi teraz nie smakują ogórki tylko woda z nich pycha :)

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Teraz rodzina dla mnie najważniejsza. W sumie aż tak niepotrzebne mi spotkania. Mąż domator, jak na mężczyznę to chyba rzadko się zdarza, bo raczej ich gna na mecz, na spotkanie z kolegami itp. No i mój nie ma czasu, bo prowadzi z teściem agro i rozkręca swoją działalność.
    U mnie nieraz było tak, że umawiałam się z kimś, potem odwoływałam ;-) Jednak mało towarzyska jestem.
    Trójka, dokładnie, zawsze praca się znajdzie. Mnie też do robienia kariery nie ciągnie. Owszem, lubię o siebie zadbać i mieć swój pieniążek. Teściowa mi zawsze dogryza co ja osiągnęłam...Nic, nie biorę do siebie, uważam, ze dużo. Studia dzienne i pracowałam przy tym, prawko, rodzina, zawsze jako tako praca...Nic więcej mi nie potrzeba. Chyba chciałaby synową bizneswoman, z jednym dzieckiem,znającą trzy czy cztery języki...Nie chodzącą na L4. Robiąca przy tym w ogródku, przetwory...taki ideał.
    Dziewczyny, jak u Was mdłości? U mnie nieco lżej, ale często mam niestrawność, obojętnie co zjem. Albo brzuch po jedzeniu boli...Inaczej żołądek pracuje.
    Na co macie teraz ochotę? Dziś na grupie Fb-kowej widziałam fotkę dziewczyny ze smalcem i kisielem, hm, ale kusi mnie ten smalec i ogórasek, wieki nie jadłam.
    Gdzie kupujecie ogórki kiszone? Mnie te ze sklepu na wagę dziwnie pachną.
    W ogóle ciąży mam manię świeżości....No i kusi na niezdrowe, dziś kolejne Lay's w ruch poszły, chyba moja 6 czy 7 duża paczka w tej ciąży. I batonik Jeżyk kokosowy.
    Ja ciągle mam mdłości i wymioty z dwa razy dziennie.
    Ogórki w Lidlu bo są kiszone a nie kwaszone, są takie ekologiczne i kapusta kiszona. Ja ostatnio tylko domowy popcorn z dużą ilością soli. I jabłka jem a tak to jakaś zupa warzywna.

age.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Mnie nie ma, bo od wczoraj wieczora wciaz klucilam sie z mezem, moje podsumowanie kretyn!!! Sorry za szczrosc. Kiedys go zostawie i sie zdziwi. Nie przejmuje sie ciaza i tym ze placze, nerwuje sie i krzycze... nie wszyscy, ale dla mnie wiekszosc facetow to dupki !!!Sorry za te ciazowe wywody :/
    Mam tylko nadzieje ze przez te jazdy sie dziecku cos nie stanie, normalnie oszolom!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 19:17

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mdłości przeszły wrócił apetyt ale niestety na niezdrowe rzeczy również ciągnie mnie do chipsów... I teraz mam fazę na kiwi :D jak miałam mdłości to jabłko było na tapecie.

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np po jabłku mam okropne wzdęcia :( na tapecie pomarańcze:d

Dziewczyny powiedziecie co można kupic cos 10letniej dziewczynce ? Musze cos kupic siostrzenicy bo nic ode mnie nie dostała na urodziny Mikołaja bo bylam w szpitalu,ale nie mam pomysłu bylam dzisiaj w kilku sklepach i nic nie widziałam ciekawego jedynie to kalambury i scrable tylko nie wiem czy rodzice beda tak często z nią grać .

age.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Witam
    Mnie nie ma, bo od wczoraj wieczora wciaz klucilam sie z mezem, moje podsumowanie kretyn!!! Sorry za szczrosc. Kiedys go zostawie i sie zdziwi. Nie przejmuje sie ciaza i tym ze placze, nerwuje sie i krzycze... nie wszyscy, ale dla mnie wiekszosc facetow to dupki !!!Sorry za te ciazowe wywody :/
    Mam tylko nadzieje ze przez te jazdy sie dziecku cos nie stanie, normalnie oszolom!!!

Ja też tak mialammiałam na początku. Powiedziałam mu że denerwując mnie naraza tez dziecko. Trochę pomogło i teraz jest lepiej.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Mnie codziennie meczy taka kwasota w buzi okropne :( tez zjadłam dzisiaj pól paczki chipsów ostrych a teraz zjadła bym cos ale sama nir wiem co i tal mam często:(
    A ogóreczki wyciągam z mamy piwnicy :d chociaż mi teraz nie smakują ogórki tylko woda z nich pycha :)
    Mam to dziś od rana..coś ale nie wiem co. Ogórki konserwowe za mną chodzą..ale stawia mi się dziś brzuch i nie wyjdę do sklepu :-P no..język w du..e mi wpadnie:-P

Mojej osmiolatce kupilam koraliki do robienia bransoletek i takie do zgrzewania żelazkiem, bo moja to taka mała artystka ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Ja np po jabłku mam okropne wzdęcia :( na tapecie pomarańcze:d

Dziewczyny powiedziecie co można kupic cos 10letniej dziewczynce ? Musze cos kupic siostrzenicy bo nic ode mnie nie dostała na urodziny Mikołaja bo bylam w szpitalu,ale nie mam pomysłu bylam dzisiaj w kilku sklepach i nic nie widziałam ciekawego jedynie to kalambury i scrable tylko nie wiem czy rodzice beda tak często z nią grać .

Może lubi puzzle?
    Teraz też na czasie jest po prostu danie bonu do Empiku czy np. Smyka i dziecko samo sobie wybiera zabawkę czy gadżet.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ja też tak mialammiałam na początku. Powiedziałam mu że denerwując mnie naraza tez dziecko. Trochę pomogło i teraz jest lepiej.
    U nas srednio dziala...

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu zgrzesze dziewczyny domowe frytki na kolację :D
    Hmm 10 latce to chyba polecała bym jakieś fajne gry z mojej strony polecam 5 sekund wersja dla dzieci jest super i my dorośli często graliśmy ze znajomymi

welonka lubi tę wiadomość

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszą ciążę zaszłam mając 21 lat, ciąża była planowana. Niestety początki macierzyństwa mnie przerosły, przechodziłam depresje, to był dla mnie bardzo ciężki czas. Z pewnością powodem takiego stanu był m.in nieodpowiedni partner.
    W drugą ciążę zaszłam mając 28 lat i wszystko wyglądało zupełnie inaczej. Mam cudownego męża, który pomaga w domu, zajmuje się dziećmi, jak jest potrzeba to gotuje obiad. Zawsze mogę na niego liczyć, jest dla mnie ogromnym wsparciem. Mąż od początku bardzo angażował sie w rolę rodzica i nie ukrywam, że było mi też dużo łatwiej :) Aktualnie będąc w ciąży mam 32 lata, ustabilizowaną sytuację życiową i finansową. Jesteśmy w trakcie budowy wymarzonego domu jednorodzinnego, ja mam swoją działalność gospodarczą i robię w życiu to co sprawia mi ogromną przyjemność.

Udało mi się umówić na jutro wizytę u gina bo martwi mnie ten spinający się brzuch. Poza tym rozważam również zakup detektora tętna bo ruchów jeszcze nie czuję i chciałbym być spokojniejsza.

ewulek lubi tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Nadi17 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka też szukam prezentu dla 10letniej dziewczynki. Myślałam o planszowce. Wiem, że lubi grać teraz też w simsy no ale nic nie dokupie do tego :p. Oprócz takich rzeczy to chyba już ciuszkami się interesują takie dziewuszki lub książkami?

Mnie mdłości meczyly od 6 tygodnia. Ostatnio mam spokój ale do tej pory mam w ciągu dnia takie chwilę, że nagle gugam bo coś mi się nie spodoba. Zęby też ciężko umyć bo wszystko się cofa :( Ale nie moge narzekać . A ciągle mam ochotę na..... PIZZĘ! Mogłabym jeść ciągle..szkoda, że na niezdrowe mam ochotę :(
    A jeżeli chodzi o ogórki to przed ciążą jadłam codziennie..czasem i pół kilo. Ludzie ktorzy mnie dobrze nie znali czasem pytali czy przypadkiem nie jestem w ciąży bo tak wcinalam ale w ciąży nie mam ochoty wgl

Anka nie przejmuj sie :) mężczyźni są kochani ale potrafią być też dupkami. W ciąży nie raz się poklocilam ze swoim. Jest skorpionem więc jak już jest kłótnia to próbuje jak najmocniej ugryźć.. Ale nie znam też bardziej kochanego i troskliwego faceta :)

06.06.18 ❤❤
    73nop04.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś mi od paru dni nieśmiało puka od środka <3

Jutro mam wizytę na 8.oo trzymajcie kciukI..bo umrę że strachu :-S

Wonderland lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadi17 wrote:
    Welonka też szukam prezentu dla 10letniej dziewczynki. Myślałam o planszowce. Wiem, że lubi grać teraz też w simsy no ale nic nie dokupie do tego :p. Oprócz takich rzeczy to chyba już ciuszkami się interesują takie dziewuszki lub książkami?

Mnie mdłości meczyly od 6 tygodnia. Ostatnio mam spokój ale do tej pory mam w ciągu dnia takie chwilę, że nagle gugam bo coś mi się nie spodoba. Zęby też ciężko umyć bo wszystko się cofa :( Ale nie moge narzekać . A ciągle mam ochotę na..... PIZZĘ! Mogłabym jeść ciągle..szkoda, że na niezdrowe mam ochotę :(
    A jeżeli chodzi o ogórki to przed ciążą jadłam codziennie..czasem i pół kilo. Ludzie ktorzy mnie dobrze nie znali czasem pytali czy przypadkiem nie jestem w ciąży bo tak wcinalam ale w ciąży nie mam ochoty wgl

Anka nie przejmuj sie :) mężczyźni są kochani ale potrafią być też dupkami. W ciąży nie raz się poklocilam ze swoim. Jest skorpionem więc jak już jest kłótnia to próbuje jak najmocniej ugryźć.. Ale nie znam też bardziej kochanego i troskliwego faceta :)
    Dzieki za otuche

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Ktoś mi od paru dni nieśmiało puka od środka <3

Jutro mam wizytę na 8.oo trzymajcie kciukI..bo umrę że strachu :-S
    Trzymamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 20:28

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • _nina_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka moja rok temu dostała grę Jeżyki. Gra dla jednej osoby, na inteligencję. Jest od 8lat, 50 zagadek z różnym stopniem trudności, dla 10 latki będzie ok. Z wyższymi poziomami nawet ja się już mecze :)
    W tym roku na święta zażyczyła sobie spadające małpki.

• anna23 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o prezent dla 10 latki to my na święta bratanicy męża kupowaliśmy magiczną plasteline czy coś takiego :) jedna zmienia kolor druga świeci w ciemności. Można znaleźć w smyku, w empiku.
    Ja na tapecie mandarynki i banany. Na okrągło. Dziś na kolację sałatka grecka i kinderki :p

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina mamy małpki..świetna zabawa dla całej rodziny :-))

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadi właśnie też myślałam o jakiś grach planszowych ale większość już ma chyba zostanę przy scrablach, książki dostała takie jakie chciała od babci na mikołaja , co do ciuchów jak pytałam się jej co by chciała dostać powiedziała że obojętnie więc mówię w takim razie mogą być same ciuchy to od razu powiedziała ze tylko nie ciuchy ;D
    jeszcze muszę coś chrześnicy kupić 6 lat ale jej kupię już jakieś ciuchy i jakąś książkę zagadkami bo muszę ostatecznie we wtorek wysłać a w styczniu na urodziny dostanie cos większego tyllko nie wiem co ;)

a u mnie zaczął się dzisiaj 17 tc i nie chce dac o sobie znać a bardzo na to czekam;)

Ruth powodzenia na pewno wszystko bedzie dobrze, ja o piątkowej wizycie moge spokojnie czekać do 3 stycznia tylko martwi mnie ze ten krwiak nie zmiesza sie a zrobił się jeszcze dłuższy

age.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wieczne mdłości i mogę jeść z owoców tylko jabłka, a na obiad codziennie zupa pomidorowa ale tylko z ryżem. Przed ciążą uwielbiałam ogórki kwaszone, a teraz na samą myśl robi mi się źle.
    Wogole nie wiem co ja będę jadła na wigilię, każda z tych potraw powoduje odruch wymiotny, szczególnie ryby:(.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ