X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Na Smyku mamy znowu promocje Pampersow. Najlepiej wychodzą dwójki, duża paka 240 sztuk wychodzą po 39 groszy. Mam zatem pytanie do obecnych juz mam: kiedy dziecko moze ważyć 6kilo? Chętnie kupiłabym jeszcze paczkę tych dwójek, ale mam juz 480 sztuk i tak liczę, ze zapas mam juz do połowy czwartego miesiąca życia Olgi. W czwartym miesiącu juz chyba nie będziemy potrzebowały ośmiu pieluch na dobe?

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista nie mam pojęcia ale moje koleżanki powiedziały mi, że dzidziuś bardzo szybko przechodzi na dwójki i długo w nich śmiga, więc kupuj :-) A powiedz: mogę zakupić te pieluchy na stronce smyka czy musze się osobiście udać do sklepu?

Sista lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista dzieci szybko przybieraja na wadze, a czasami jest tak, ze na paczce jest napisane ze do 5kg a szybciej musisz zmienic na wieksze, nie do konca nalezy sugerowac sie rozmiarem na opakowaniu, ja bym nie robila az tak duzego zapasu bo potem bedzie trzeba zmienic i co, bedziesz musiala oddac.

Sista lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem lepiej kupowac pieluchy na biezaco.

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista ja już nie pamiętam ile idzie tych pieluch. Do roku czasu dziecko powinno podwoić swoją wagę, ale wiadomo każde dziecko jest inne i rośnie w swoim tempie. Z tego co pamiętam u mnie 2 chyba szło dużo.

Ja nie robię zapasów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 10:42

Sista lubi tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do rozmiarów to kwestia indywidualna dziecka jedno przybiera wiecej jedno mniej ale 480 szt "2" to chyba wystarczy
    my na poczatku bedziemy testować na pierwszy rzut u nas pójdą rossmann i tesco

Sista lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Moim zdaniem lepiej kupowac pieluchy na biezaco.

pamietam ze mój zapas był na miesiac

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry po majówce!
    nie było mnie kilka dni i nadrabianie. Naskrobałyście tyle tego :)

Szpitalne dziewczyny, kciukasy zaciśnięte i powodzenia!

U nas majówka zaliczona do udanych. Impreza rocznicowa wypaliła wręcz jak chcieliśmy. Najadłam się pyszności, wytańczyłam się nieco i po 23 już miałam dosyć. A nogi takie balerony, że kostek nie było widać :P Ale co najważniejsze, pogoda dopisała do samego końca majówki :)

A dziś błogie lenistwo. Odpoczywam po kilku dniach na wysokich obrotach. Kiedyś w końcu trzeba. Bo czasami aż sie zapominam, że jestem w ciąży i mam się nieco oszczędzać.

Mam pytanie do naszej Pani weterynarz :P Kochana chodzi o mojego kota. tydzień temu byłam u weta usunąć kleszcza. Powiedziała, że wszystko zostało usuniete. Wczoraj odpadł strupek, a dziś wyczułam pod palcami w tym miejscu jakaś gulkę. Czy to normalne? Bo ja w tej kwestii panikara jestem. Będę ogromnie wdzięczna za jakaś odpowiedź. Czy mam być spokojna czy lecieć do weta znów.

Miłego dnia

Scintilla, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie robię zapasów. Mam jedną paczkę pampersów jedynek (do szpitala) i jedną dwójek . Ale chyba jeszcze po jednej jedynce i dwójce dokupię i narazie przystopuje :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • agawera Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Ja też nie robię zapasów. Mam jedną paczkę pampersów jedynek (do szpitala) i jedną dwójek . Ale chyba jeszcze po jednej jedynce i dwójce dokupię i narazie przystopuje :)

po ile w paczce ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, ja jak narazie mam trzy małe opakowania new born- jedną pampersa 30 szt, i dwie Dady 2x28 czyli 56. Teraz zamierzam zakupić dużą paczkę Dady ale już dwójek.

• Sista Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Sista nie mam pojęcia ale moje koleżanki powiedziały mi, że dzidziuś bardzo szybko przechodzi na dwójki i długo w nich śmiga, więc kupuj :-) A powiedz: mogę zakupić te pieluchy na stronce smyka czy musze się osobiście udać do sklepu?

Ja to widze na stronie www.smyk.pl.

Dziewczyny, dziękuje za opinie. Cena 0,39zl, to mniej niż za Dady, dlatego myśle o zapasie :) Jesli sie okaże, ze Olga szybko urośnie, to na olx pójdą jak woda za taka cenę :)

Ciągnie mnie dzisiaj brzuch w każda strone, ciężki sie zrobił przez weekend. W sumie cieszy mnie to, bo oznacza, ze Olga rośnie i sie rozpycha :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:30

• Sista Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly - ja noe kupowałam nawilżacza i nie mam tego w planach, wiec nie pomogę.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly78 wrote:
    dziewczyny, a czy któraś z was kupowała nawilżacz powietrza do pokoju maluszka? jak tak to jaki?

korcą te pieluszki, ale na pewno dady chcę też wypróbować u młodego :)

Ja kupiłam. Koleżanka mi poleciła Eldom NU5, to nawilżacz ultradźwiękowy. Do użytku domowego wydaje się być całkiem spoko, ale jeszcze nie korzystałam z niego długofalowy, raczej tylko doraźnie żeby sprawdzić działanie :) ale przy maluszku w upał myślę że będzie bardzo pomocny , bo ta zimna mgiełka oprócz nawilżania, przyjemnie chłodzi powietrze.

Dziewczyny, inka jest co prawda kawą bezkofeinową, myślicie że może mimo to podnosić ciśnienie? Bo czuję się po niej dziś strasznie :/

lilly78 lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Sista, chyba jestem tępa bo niewiele rozumiem. Przy pieluchach numer dwa jest napis, że służą dzieciom od zerowego miesiąca wzwyż plus informacja: "pieluszki dla nowordków" - nie rozumiem :)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine, ja piję Inkę od 3 miesiąca ciąży i nigdy mi nie zaszkodziła.

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Nadine, ja piję Inkę od 3 miesiąca ciąży i nigdy mi nie zaszkodziła.

Kurcze, ja wcześniej też piłam i nic się nie działo. Pytanie tylko czy to po Ince czy tak poprostu. Idę się dotlenić na balkonik, może przejdzie :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    po ile w paczce ?
    jedynek - 25 szt
    dwójek- 78 szt

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy do szpitala jedna paczka jedynek wystarczy - biorąc pod uwagę, że jest w niej ok 25 szt ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ