Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
CaneCorso wrote:Dzięki Sista, chyba jestem tępa bo niewiele rozumiem. Przy pieluchach numer dwa jest napis, że służą dzieciom od zerowego miesiąca wzwyż plus informacja: "pieluszki dla nowordków" - nie rozumiem
Moze tak jest na nich napisane bo sa dla wagi od 3 do 6 kilo, No a Dziecko moze sie urodzić ponad 3 kilo.
Nadine - a moze to ciepłe mleko tak podzialalo? Chyba, ze inkę bez mleka pijesz?
Puściłam Oldze kołysanki, skończyły sie, to mi teraz chce wyjsć przez skore - uwielbiam toNieukowa lubi tę wiadomość
-
Hej, pieluchy bede kupowac na biezaco- miejsce toto zajmuje, w kazdym sklepie 5min drogi mam albo pampers albo dada... Mam tylko 2 paczki newborn z Dady bo byly w promocji kiedystam. Dzien sie rozpogodzil, a ja zalatwiam sprawunki. Bylam na pobraniu, w pracy, w dziekanacie, teraz na zakupy a potem do domu polezec
Brzuch najpierw twardnial, ale po chwili przestal i czuje sie lepiej niz przy oszczednym trybie zycia
Sista jesli sie stresujesz bezruchem Olgi idz na ktg posluchac tetna. A kiedy masz wizyte? -
nick nieaktualnydorcia8919 wrote:
Mam pytanie do naszej Pani weterynarzKochana chodzi o mojego kota. tydzień temu byłam u weta usunąć kleszcza. Powiedziała, że wszystko zostało usuniete. Wczoraj odpadł strupek, a dziś wyczułam pod palcami w tym miejscu jakaś gulkę. Czy to normalne? Bo ja w tej kwestii panikara jestem. Będę ogromnie wdzięczna za jakaś odpowiedź. Czy mam być spokojna czy lecieć do weta znów.
Ja wetem nie jestem, ale kilka razy wyciągałam kleszcza z psa i uważam, że nic złego się nie dzieje. Pod warunkiem, że nie ma obrzęku, rumienia wokół rany.dorcia8919 lubi tę wiadomość
-
No i witamy się w 36 tygodniu ... brzmi poważnie.
Wymaz na GBS oddany - 40zł trzeba było zainwestować - przeraziło mnie miejsce, które poleciła mi Ginka .... Laboratorium wyjęte niczym kadr z Filmu "PIŁA XV" stary metalowy fotel ginekologiczny, przerażająca laborantka i jeszcze zepsuta/mrugająca lampa nad głową
Widzę, że robicie już poważne zapasy... ja mam na stanie jedynie 2 paczki Pampers Baby Newborn 1 ... z czego jedną zabieram do szpitala - wiem, że w szpitalu oferują Hippa - będzie okazja wypróbować a jak wrócę do domu to się dopiero zatowaruje
Z ciśnieniem dzisiaj musi coś być - bo mam na przemiennie raz kołatanie, duszności i lekko podwyższone a raz mi spada i pojawia się ochota na drzemkę - ale wtedy moja lokatorka daje dopiero popalić - u mnie dzisiaj również Karate Story.
Szpitalnym dziewczynką wysyłam dużo cierpliwości! Wizytującym życzę dobrych wieści
... mam nadzieję, że dzisiaj przyjedzie kurier z wózkiem bo dawno mnie żaden mężczyzna z DHL nie odwiedzałWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 12:08
Sista, dorcia8919, Rozalia, maglic, Alorrene13, karolinka85, gosi_a, Finezja, nenette lubią tę wiadomość
-
Sista, nie mam pojęcia, ale świeże powietrze powoli działa. Chociaż to uczucie ciężkiej głowy i przytkanych uszu to masakra
Może później wyskoczę do apteki po jakiś ciśnieniomierz, zawsze w domu warto mieć
Ja mam do szpitala przygotowaną jedną paczkę pampersow "dwójek" 33 sztukido domu nie robię zapasów, może ewentualnie kupię taką samą paczkę jak do szpitala
-
Nieukowa wrote:Hej, pieluchy bede kupowac na biezaco- miejsce toto zajmuje, w kazdym sklepie 5min drogi mam albo pampers albo dada... Mam tylko 2 paczki newborn z Dady bo byly w promocji kiedystam. Dzien sie rozpogodzil, a ja zalatwiam sprawunki. Bylam na pobraniu, w pracy, w dziekanacie, teraz na zakupy a potem do domu polezec
Brzuch najpierw twardnial, ale po chwili przestal i czuje sie lepiej niz przy oszczednym trybie zycia
Sista jesli sie stresujesz bezruchem Olgi idz na ktg posluchac tetna. A kiedy masz wizyte?
Wizyte to ja mam dopiero 27 maja, ale Olga sie juz po kołysankach rozkopałaUfam, ze na ktg nie wyląduję, ale dzięki za podpowiedz w razie W.
Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
lilly78 wrote:dziewczyny, a czy któraś z was kupowała nawilżacz powietrza do pokoju maluszka? jak tak to jaki?
korcą te pieluszki, ale na pewno dady chcę też wypróbować u młodego
mam w domu wilgoć wie napewno nie kupię
inkę pije na zmiane z mama cafe ale najlepiej mi smakuje bez mleka
monia do szpitala wystarczy ja na pewno kupie jeszcze w sumie 2 opakowania 1 bo zosia bedzie z tych mniejszych poniżej 3 kg -
heeeej
Jak zwykle sporo piszecie
Co do pieluch ja mam 2 paczki Pampers Premium Care 2-5 kg po 33 szt czyli w sumie 66 (jedna paczka do szpitala od razu idziePoza tym mam paczkę Pampers 2 - 94 szt. Myślę, że na początek ok, później się zobaczy, nie mam gdzie tego trzymać
Viola trzymam kciuki za maturę zatem ! Ale masz duże dzieciątko już
Sista też czułam niepokój od wczoraj. Wieczorem mój Mały nie chciał się poruszać mimo, że go zachęcaliśmy. Jakiś taki niemrawy, z rzadka gdzieś coś się wypiął i to nawet nie byłam pewna tych ruchów czy są czy sobie wkręcam. O 5 musiałam wstać do łazienki i miałam jasno różowy śluz - mówię sobie ok. tylko spokojnie, naczynko pękło. Na szczęście od rana już się trochę poruszał, ale mam wrażenie jakby się jakoś przekręcił, że mniej czuję te ruchy. W dzień noszę teraz obrączkę i pierścionek na lewej dłoni, ale wczoraj miałam obrączkę na prawej i oczywiście zapomniałam ją zdjąć na noc, później męczyłam się o 5 żeby ją w łazience zdjąć pod wodą. Generalnie zaczęłam już budzić się w nocy i później trudniej już zasnąć, a wcześniej spałam jak zabita. Czasami też coś kujnie w brzuchu czy w pachwinie, czuć, że coś się tam dzieje
Dziewczyny aby dzień był w miarę aktywny zapisałam się na dziś do Alergologa. Byłam dziś na 10:40. Ja też z tych alergicznych, ale oczywiście testy nie zrobione. Lekarka powiedziała że mogę brać w ciąży i podczas karmienia: Buderhin - aerozol do nosa, Custcrom krople do oczu, Claritine.(Te leki są na receptę). Natomiast we wrześniu, październiku muszę srobić testy.
Dziewczyny też czuję już piętno zbliżającego się porodu i czuję, że jeszcze nie wszystko mam zrobione. Dlatego w tym tyg zamierzam: uprać to co mam jeszcze nieuprane, napisać plan porodu, spakować torby do szpitala wstępnie, kupić herbatkę z liści malin, zacząć masować krocze. Ogarniać/Sprzątać aby po porodzie było w miarę okej ... nie wiem co jeszcze. Jakie macie plany?
Inkę piję mieszając z odrobiną zwykłej kawy, mlekiem i szczyptą miodu - wchodzi dobrze i dobrze się przyjmuje
Scintilla urocza Kaczusia Balbinka i Ty też pięknie wiosenna
Nieukowa fajny kolor pokoju, optymistyczny !
Kasika, Nenette jesteśmy z Wami myślami i kciukami wciąż !
Lilianko i za Ciebie również ... i za całą pozostałą Ferajnę
buziaki, Miłego Dnia !!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 12:25
Rozalia, Scintilla, maglic, Sista, karolinka85, karolina0522, Finezja, nenette lubią tę wiadomość
-
Witam.
Ja mam dzisiaj kiepski dzien, poryczalam sie z rana...
Maly cos slabo aktywny chyba ze w nocy nie czulam. Zawsze sie budzil a tu lipa nawet nie moglam 10 ruchow policzyc. I mam mega zgage po twarozku buu...
Podczytalam wczoraj maowki i mi sie udzielily porody.
Umylam okna i teraz lezakuje i wkoncu maly sie rozpycha. Zawalu dostane normalnie.
Trzymam kciuki za wizyty i za nasze lezace w szpitalu.Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Wiecie co? Stwierdzilam ze bedzie co ma byc, wiec wstalam, ogarnelam troche, powiesilam pranie, zrobilam szczawiową i czuje sie duzo lepiej...troche mam napiety brzuch ale juz nie boli.
maglic, Alorrene13, karolinka85, karolina0522 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Witam was po weekendzie
Dziewczyny trzymajcie się dzielnie w tych szpitalach,oby maluszki jeszcze trochę poczekały.
Co do pieluch to mam też właśnie tylko dwie paczki tych jedynek,a potem mąż będzie wysyłany na zakupy. Nie robię zapasów. Dobrze że u nas w szpitalu nie muszę mieć nic dla dziecka oprócz ubranek na wyjście.
Ej sorki ale muszę trochę się pożalićdziś źle spałam i czuje taką depresję że szok,mam już dość siedzenia w domu i tego oszczędzania się. Chce już gdzieś wyjść i żyć normalnie,bez stresu że muszę na siebie uważać. No i gruba jak maciora jestem
aż boje się stawać na wagę. Jutro u lekarki pewnie ósemke z przodu zobaczę
no i powiem też trochę samotność mi doskwiera. Mąż ma ciągle tylko nocki,śpi długo a ja snuje się jak duch po domu. Mój brat czasem nas odwiedza,ale wiadomo że nie pogadam z nim o wszystkim jak z koleżanką na przykład. A tu w tych cholernych niemczech żadnej nie mam. Ehhh szkoda gadać.
Raz jeszcze przepraszam za to użalanie się nad sobą.
Miłego dnia kochaneAlorrene13, karolinka85 lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
dorcia8919 wrote:dzień dobry po majówce!
nie było mnie kilka dni i nadrabianie. Naskrobałyście tyle tego
Szpitalne dziewczyny, kciukasy zaciśnięte i powodzenia!
U nas majówka zaliczona do udanych. Impreza rocznicowa wypaliła wręcz jak chcieliśmy. Najadłam się pyszności, wytańczyłam się nieco i po 23 już miałam dosyć. A nogi takie balerony, że kostek nie było widaćAle co najważniejsze, pogoda dopisała do samego końca majówki
A dziś błogie lenistwo. Odpoczywam po kilku dniach na wysokich obrotach. Kiedyś w końcu trzeba. Bo czasami aż sie zapominam, że jestem w ciąży i mam się nieco oszczędzać.
Mam pytanie do naszej Pani weterynarzKochana chodzi o mojego kota. tydzień temu byłam u weta usunąć kleszcza. Powiedziała, że wszystko zostało usuniete. Wczoraj odpadł strupek, a dziś wyczułam pod palcami w tym miejscu jakaś gulkę. Czy to normalne? Bo ja w tej kwestii panikara jestem. Będę ogromnie wdzięczna za jakaś odpowiedź. Czy mam być spokojna czy lecieć do weta znów.
Miłego dnia
To ze jest taka gulka to normalne. Kleszcz jak się wkreca to robi taki wapienny korytarzyk zeby dojść do naczynia i napić sie krwi także trzeba trochę czasu zęby to zniknęło. Jeśli usunęła całego kleszcza to niedługo wszystko powinno zniknąć, ale ma prawo to jeszcze trochę potrwaćbędzie dobrze
dorcia8919 lubi tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Alorrene13 wrote:heeeej
Dziewczyny aby dzień był w miarę aktywny zapisałam się na dziś do Alergologa. Byłam dziś na 10:40. Ja też z tych alergicznych, ale oczywiście testy nie zrobione. Lekarka powiedziała że mogę brać w ciąży i podczas karmienia: Buderhin - aerozol do nosa, Custcrom krople do oczu, Claritine.(Te leki są na receptę). Natomiast we wrześniu, październiku muszę srobić testy.
na katar sienny biorę zyrtec i fanipos -
A ja się właśnie obudziłam po 2.5h drzemce,chyba rzeczywiście jest coś z ciśnieniem bo ja chodzę jak cień po domu i nie mam na nic sily. Kurier dzwonił że zostawił paczkę u ochrony bo nawet do drzwi nie zdążyłam wstać. Ciekawe co tam przyniósł.
Ja mam tylko jedną paczkę new born papmersów którą biorę do szpitala. Pewnie kupię jedną 2 żeby była w domu, a potem już na bieżąco.
Alorenne ja będę się przygotowywać tak jak TyPosprzątam w miarę możliwości kąty w mieszkaniu, popiorę reszte rzeczy która mi została, przygotuję papiery do szpitala i myślę że pod koniec tygodnia spakuję torbę. Niech już stoi i czeka
Muniek też się tak czuję i mam dzień narzekania. Wagę zrzucimy a nagroda za te wszystkie miesiące stresu i złego samopoczucia jest bezcenna, damy radęAlorrene13 lubi tę wiadomość