Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja kupiłam oilatum po kilku poleceniach mamusiek, więc w sumie na inne nawet nie patrzyłam.
U mnie to tak średnio miejsca do chowania zapasów. Kupię kilka paczek, niech będą, ale nadmiar mi nie potrzebny. Tym bardziej, że nie wiem jakie duże dziecko się urodzi itp.
Fajnie wiedzieć kiedy poród, ale za pięknie by byłoa ja uważam, że jak nie wiem to mniej się denerwuję i o tym myślę
a co ma być to będzie, urodzić i tak będę musiała
-
kasika8303 super, że Cię wypuszczają. Ja najbardziej się boję, że trafię do szpitala w weekend lub jakieś święto - wszyscy na oddziałach chodzą jak wolne elektrody
nenette relaxuj się, bo stresik wzmaga skurcze.
Na mnie patrzyli jak na czubka, bo po obchodzie mojego gina chodziłam uśmiechnięta od ucha do ucha i się poprawiło.
A na weekendowych obchodach tylko straszyli i mi skurcze podskoczyły z 23 do 45, a nawet 75 ;( -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:35
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅/❌?
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Ciśnienie dziś faktycznie do kitu,musiałam się w końcu położyć bo słabo mi się zrobiło. No i tak godzinę przespałam,ale nie czuje się jakoś lepiej.
Do kąpieli kupiłam pielęgnacyjny płyn z Babydream i do tago jeszcze uniwersalny żel do mycia z tej samej seri. Zobaczymy jak się sprawdzi. Jak coś po prostu wywale i kupię coś innego,gdyby skóra synka nie zaakceptowała.
Och tak bardzo chciałabym znać też datę porodu,byłoby mi łatwiej przetrwać,a tak to tylko czekanie.
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Dziewczyny jak ja ze sobą walczyłam żeby wstać i iść do sklepu.
Zdrzemnę się , nie wstanę i pójdę do sklepu, nie, pózniej, nie chce mi się itd. W końcu poszłam. Naprawdę musi być coś dzisiaj nie halo z pogoda i ciśnieniem. Przyszła moja torba na pieluszki, fajna jest nawetmyślałam ze będzie mieć suwak ale tak w sumie łatwiej będzie sięgać po pampki
Ja z kosmetyków mam głownie babydream z rossmanna, ziajkę i coś hippa.
Znowu dwie cesarki w "porodach" wrrrSista, Scintilla, karolinka85, dorcia8919, Rozalia, maglic, nenette, Finezja lubią tę wiadomość
-
Witam się dziewczyny dzisiaj zostało nam równe 30dni
do terminu
Oto my i nasz przygotowany kącik dla Milenkina razie tak wstępnie bo jeszcze hologramy na ścianę zostały do przyczepienia:)
a jak tam u Was jak wasze kąciki? pochwalcie się
Muniek, karolinka85, Scintilla, Nieukowa, sss, dorcia8919, lilly78, Inesicia, Alorrene13, gosi_a, Rozalia, karolina0522, Aka81, Joasia:), Viola, maglic, nenette, Finezja lubią tę wiadomość
-
u mnie z kosmetyków do pielęgnacji jedynie Ziajka .. zobaczymy, niby ten płyn do kąpieli działa natłuszczająco czyli trochę podobnie jak Emolieny
Kurde... godzinę temu zacięłam się zmywając naczynia ... rana może nie jest mega obszerna ale przez te leki na rozrzedzanie krew mi trysła jak na kreskówkach- trochę mnie to przeraża jeśli chodzi o poród
-
Scintilla wrote:u mnie z kosmetyków do pielęgnacji jedynie Ziajka .. zobaczymy, niby ten płyn do kąpieli działa natłuszczająco czyli trochę podobnie jak Emolieny
Kurde... godzinę temu zacięłam się zmywając naczynia ... rana może nie jest mega obszerna ale przez te leki na rozrzedzanie krew mi trysła jak na kreskówkach- trochę mnie to przeraża jeśli chodzi o poród
i ze musi byc przerwa od zastrzyku do porodu chyba 12h..
I gdzie go teraz wstrzykujesz? Ja wczesniej bardziej w okolicach pepka a teraz bardziej po bokach od dolu tam gdzie troche tluszczyku jestdzis przy wkluciu troche krwi mi wylecialo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 15:33
-
karolinka85 wrote:No wlasnie Scintilla Ty bierzesz tylko clexane? Slyszalam ze przy nim mozna dostac krwotoku przy porodzie
i ze musi byc przerwa od zastrzyku do porodu chyba 12h..
Clexane 0,4 i nadal Acard - Acard obiecała mi odstawić na kolejnej wizycie czyli w 37tygodniu .... według niej Clexane nie działa zbyt długo w organizmie - ale ja lek biorę o 21 a zacięłam się po 14.00 i krwawienie było sporeJak będę na kolejnej wizycie muszę dopytać czy jeśli poczuję wieczorem jakiekolwiek skurcze wskazujące na możliwość porodu to czy mimo wszystko mam przyjąć ten lek
Wkłuwam sobie mniej więcej 10cm od pępka - ale mimo, że brzuch rośnie to coraz częściej zdarza się, że nie mogę się wbić bo coś "zaboli" i szukam miejsca dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 15:37
karolinka85 lubi tę wiadomość
-
Aha ja biore oprocz clexane aspiryn cardio ale w 34t0d mam go odstawic..a clexane biore tak jak podaja w szpitalu o 12.. Jak lezalam z taka dziewczyna co miala miec cc to wlasnie nie brala zastrzyku dzien wczesniej..
U mnie tez czasami ciezko sie wbic..a w szczegolnosci jak trafi sie na zrost..wtedy bol i krew gwatantowane.. -
A ja dopiero przed chwila zamówiłam wózek. No i dopiero przy mailu potwierdzającym zorientowałam sie, ze zamówiłam zły kolor (chciałam grafit, a zamówiłam szary). Teraz poczekam do końca dnia na potwierdzenie zamówienia, a jak nikt sie nie odezwie, to dzwonię tam jutro rano. Dzisiaj ewidentne nadaje sie tylko do leżenia
-
karolinka85 wrote:Aha ja biore oprocz clexane aspiryn cardio ale w 34t0d mam go odstawic..a clexane biore tak jak podaja w szpitalu o 12.. Jak lezalam z taka dziewczyna co miala miec cc to wlasnie nie brala zastrzyku dzien wczesniej..
U mnie tez czasami ciezko sie wbic..a w szczegolnosci jak trafi sie na zrost..wtedy bol i krew gwatantowane..
Podobno można i w udo .... ale dla mnie to już Hardcore - jakoś "bezpieczniej" wydaje mi się właśnie w brzuch ... głupio tylko jak jest on napięty
No i muszę się w piątek dopytać położnej o to ZZO ... czy faktycznie przy Clexane jest z tym jakiś kłopot jeśli odstawi się wcześniej.
A tak na P.S. - gratuluję uspokajającego KTGkarolinka85 lubi tę wiadomość
-
Ale znów się rozpisałyście
Jeśli chodzi o pieluszki to mam tylko 1 paczkę pampersów i 1 paczkę dady. Obydwie NewBorn. Być może dokupię jeszcze jedną, ale na pewno nie więcej bo nie zmierzam robić zapasów. Wolę kupować na bieżąco. Do kąpieli mam Hippa. Na emolienty przerzucę się jeśli okaże się, że Mała będzie mieć jakieś problemy skórne, a jeśli wszystko będzie ok to zostanę przy hippie.
Truskawczeka pięknie urządzony kącik dla córci. U nas póki co stoi tylko puste łóżeczko. Jutro może dotrze materacyk, mama już od dłuższego czasu zabiera się za uszycie organizera i falbanki, ale jakoś jej to nie idzie. Muszę ją zmobilizować.
U nas dziś spokojniej niż wczoraj. Byliśmy nawet z M na spacerze. W nocy obudziłam się po 4 i Zosia mocno szalała. Zasnęłam chyba dopiero po jakichś 2 godzinach. Ale i tak uwielbiam jak się ruszakarolinka85, Sista, Scintilla, lilly78, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
Scintilla wrote:Podobno można i w udo .... ale dla mnie to już Hardcore - jakoś "bezpieczniej" wydaje mi się właśnie w brzuch ... głupio tylko jak jest on napięty
No i muszę się w piątek dopytać położnej o to ZZO ... czy faktycznie przy Clexane jest z tym jakiś kłopot jeśli odstawi się wcześniej.
A tak na P.S. - gratuluję uspokajającego KTG
Co do zastrzykow w udo czy w ramie bo tez mozna to chyba nie chcialabym probowac..wole zdecydowanie brzuchchoc czasami boje sie ze cos uszkodze tam pod skora..
Scintilla lubi tę wiadomość
-
.
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
2) przyjmować suple
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
A na maturze min. Lalka ... echh - pamiętne czasy
(Viola kciuki zaciśnięte!)
... w sumie gdyby kazali mi dzisiaj zdawać maturę np. z matematyki to wolałabym już zdecydowanie rodzićInesicia, Sista, Viola lubią tę wiadomość
-
.
Scintilla, Inesicia lubią tę wiadomość
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
2) przyjmować suple