Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
.aś. wrote:Scintilla, Matura z matmy jest prosta (naprawdę). Ja tam bym wolała pisać
Moim największym problemem na maturze były za ciasne buty xD I mam wrażenie, że lalka to co chwila jest.
Za ciasne buty... to musiała być historia
-
As na ktg wychodza skurcze..czasami siegaja wysoko mimo iz ich nie czuc..niektore z dziewczyn tak mialy.. I widac tetno dzidziusia wiec mozna wylapac tachykardie gdyby tetno bylo wysokie caly czas.. Niby norma to 110-150 ale podczas ruchu jest duzo wyzsze i jest ok..wazne by nie bylo takie caly czas
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:35
Nieukowa lubi tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅/❌?
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Prawidłowe ktg to na tym etapie: brak regularnych skurczy o wysokiej amplitudzie a u maluszka prawidłowy rytm serca z co najmniej 2 akceleracjami, czyli przyspieszeniami. To korzystne jak maluszek się rusza i mu pikawa mocniej wtedy bije
Nie powinno być długo trwających deceleracji, czyli zwolnień akcji serca (najlepiej żadnych).
Badanie na pewno nie szkodzi, jedynie jest niewygodne bo się leży 20-30minWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 16:41
-
Witam Panie
Co do pieluch- ja mam kupione dwie paczki białych pampersów 1 ( po 33 szt.) i dwie paczki pampersów 2 (po 76 szt.)- wszystko z promo. Jak na razie nie słyszałam wśród znajomych żeby ich maluchy były uczulone na któreś z pieluch, za to dużo jest uczulonych na te chusteczki do pupy (mam dwie paczki Hipp). Były promocje na pieluchy to kupiliśmy, a że mamy szafę dla małej to jest gdzie trzymać.
Co do kosmetyków do kąpieli- Mam Oilatum (na pierwszy miesiąc po urodzeniu) i Hipp żel do ciała i włosów.
Co do kącika sypialnego, to ja mam w sumie łóżeczko, które ponownie wyczyszczę w połowie czerwca. Materac mam zafoliowany więc zleciłam mężowi, że jak urodzę to pierwsze co ma zrobić po powrocie do domu to rozpakować materac, a pościel założę jak wrócę do domu żeby się nie kurzyło.
Ja skurcze czuję sporadycznie, najczęściej jednak czuję nóżkę lub dupkę, bo to po kilka razy dziennie
Energii mam na razie całkiem sporo, może dlatego, że ciągle coś robię. Za godzinę SR, więc dzisiaj się nauczę kąpać niemowlaka
-
nick nieaktualnykarolinka85 ktg miałaś w luxmedzie odpłatnie? Ja mam tam pakiet ale z tego co kojarzę to ktg robią dopiero po 37 tyg. Jak to się stało że od ręki Cię przyjęli?
Co do clexane i zzo, to tak jak pisałam jedno drugie wyklucza- info ze SR i od lekarza. Też mi lekarz mówił że jest ryzyko krwotoku w czasie porodu. -
nick nieaktualny.aś. ja w leżenie wierzę. W 21 tygodniu okazało się że w ciągu 3 tyg szyjka skróciła się z 5 na 3cm. Oszczędzałam się i magicznej trójki nie przekroczyła do czasu świąt gdzie zaszalałam z pomocą w domu Mamie i rozpakowywaniem rzeczy po remoncie. Szyjka skróciła się w 2 tyg z 3 do 2cm. Po 3 tyg leżenia skracanie zatrzymało się.
Nie namawiam nikogo do kładzenia się do łóżka, ja jednak wolę przystopować i wytrzymać w dwupaku jak najdłużej i nie serwować maluszkowi inkubatora na start. Jeszcze się w życiu namęczy.
Co do kosmetyków do kąpieli mam oliatum - polecali w SR, używa go moja kuzynka i przyjaciółka. Mam dwie paczki pieluch pampers 1 i 2 - opakowania po 72 sztuki. To ile będziemy potrzebować i jakich pieluch będzie zależeć od tego jaka będzie waga urodzeniowa maluszków i jak szybko będą rosły - a jak wiadomo każdy maluch rośnie swoim tempem. 2 dostałam od przyjaciółki bo nakupowała za dużo. Pieluchy kupuję w tesco - co chwilę mają tam promocje.
-
Ja ma po dwie- paczki 1 i 2 pampers te biale. Co do kosmetykow to zakupilam ziaje. Jak cos to maz bedzie gonil za innymi.
Tez mam materac zafoliowany i dobrze bo tak sie kurzy ze szok. Najgorsze jest to ze pylki z drzew wlatuja ale jak tu nie wietrzyc...
Ja juz nie moge sie doczekac ktg w srode mam nadzieje ze dobrze wyjdzie. Bo dzisiaj sie cos brzusio spina.
Cos bym zjadla ale kurcze nie wiem co bo ta zgaga mnie dobija.....
W sobote sie rzucilam na marchewke mniam mniam niestety ze sklepu troche chemiczna ale smakowal migosi_a lubi tę wiadomość
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Truskaweczko - moim kącikiem sie nie pochwale, bo go jeszcze nie ma. Łóżeczko, jak juz pisałam kiedyś, bede miała przystawkę do lozka naszego. No a w kąciku Olgi bedzie przewijak i półki na ścianie - rzeczy zakupie dopiero po wypłacie 10-tego
Zadzwoniła Pani aby potwierdzić zamowienie wózka i zmieniłam kolor. Wózek dotrze do nas pod koniec maja. Wtedy juz bede mogła pochwalić sie i kącikiem i wózkiem i łóżeczkiem
Chyba zasłużyłam w końcu na lodyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 17:26
Nieukowa, Scintilla, Z., Rozalia, gosi_a, Viola, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
Gucio tak odplatnie bylam na ktg koszt 30zl zapisalam sie rano po 8 przez internet na 10 byla wolna jeszcze godz.12
W normalnej ciazy pod koniec sie robi ktg ale w ciazy gdy cos sie dzieje robia wczesniej..np.jak sa twardnienia..ja wole sprawdzic i byc spokojniejsza..bo i tak stresow mam nie malo..
Moglam pojsc na ip na ktg..ale tam to by trwalo wieki...ze 3godz.wsumie pewnie..a rano jakbym pojechala do jeszcze dluzej..wiec wolalam zaplacic i miec go od reki..a tetno i skurcze widzisz sama na monitorku..zreszta polozna mowi ze cos sie pisze albo ze nic.. -
Właśnie dzwoniła mama, że chce przyjechać umyć mi okna i pooglądać moją wyprawkę i pokoik
Wymyśliliśmy z mężem, że spoko, pomoc się po remoncie przyda, wracając z wyborów za tydzień zabieramy ją do nas na kolejne kilka dni. Się będzie działo
Może biedna trochę zaspokoi swój instynkt babcierzyński, wymyśliłam że zrobimy przekładanie ciuszków i rzeczy małego do nowej komody i szafek
O ile z pokoikiem zdążymy, bo tak naprawdę wciąż żadnych mebli nie mamy, a kupimy przy dobrych wiatrach w czwartek ;(
A tak mi się przypomniało a propos szalejącej rodzinki: Zyrcia, gdzie cię wcięło??? Daj znak życia kobito, jak tam Leoś?Sista, Alorrene13, Viola, Finezja lubią tę wiadomość
-
A my byliśmy w auchan na zakupach, teraz zjedliśmy obiad, mąż poszedł w kimonko a ja wracam do czytania forumowej rodzinki
Przyszła dziś do mnie pościel małego, organizer na łóżeczko, prześcieradła, pieluchy flanelowe i koszula. Pościel i reszta śliczna, bardzo mi się wszystko podoba. Mam nadzieję że po praniu też będzie tak dobrze wyglądaćKoszula jest trochę duża ale wolę luźniejszą po cc, no ale super jakość to nie jest.
Taką synio będzie miał pościel (zdjęcie producenta), a pokojem pochwalę się jak już go skończę bo na razie to taki trochę składzik
Truskaweczko śliczny kącik i Ty jaka zgrabnaJak Wy to robicie że macie takie ładne stojące piersi, moje to normalne niedługo na plecy zarzucę
Ja na swojej maturze też miałam lalkę
dorcia8919, karolinka85, agawera, Sista, lilly78, Alorrene13, Scintilla, Z., Lilianka27, karolina0522, gosi_a, Viola, Truskaweczka250, Inesicia, Finezja, nenette lubią tę wiadomość
-
Rozalia wrote:A my byliśmy w auchan na zakupach, teraz zjedliśmy obiad, mąż poszedł w kimonko a ja wracam do czytania forumowej rodzinki
Przyszła dziś do mnie pościel małego, organizer na łóżeczko, prześcieradła, pieluchy flanelowe i koszula. Pościel i reszta śliczna, bardzo mi się wszystko podoba. Mam nadzieję że po praniu też będzie tak dobrze wyglądaćKoszula jest trochę duża ale wolę luźniejszą po cc, no ale super jakość to nie jest.
Taką synio będzie miał pościel (zdjęcie producenta), a pokojem pochwalę się jak już go skończę bo na razie to taki trochę składzik
Truskaweczko śliczny kącik i Ty jaka zgrabnaJak Wy to robicie że macie takie ładne stojące piersi, moje to normalne niedługo na plecy zarzucę
Ja na swojej maturze też miałam lalkę
sliczna pościel
swojej jeszcze nie założyłamRozalia lubi tę wiadomość
-
Scintilla czy Ty masz poduszkę do karmienia Motherhood? Dobrze pamiętam ? Gdzie kupowałaś i w jakiej cenie? Czy któraś z Was kupowała taką poduszkę fasolkę na allegro ale tanszą niż motherhood? Zastanawiam się czy warto zapłacić za tą ich jakość choć różnice w cenie nie są duże. Czy któraś z was kupiła już herbatkę z liści malin, jesli tak to gdzie? Bede wdzieczna ża info. Rozalia bardzo ladna posciel. Truskaweczko ja juz jakis czas temu pokazywałam mój kącik, niebieski z kubusiem puchatkiem. Moze przed porodem zdążę zrobić fotke ostatecznego wyglądu jak już wszystko będzie na miejscu
Rozalia lubi tę wiadomość
-
Hej Laski, to znowu ja po dniu pełnym emocji.
Tym razem chciałam pokazac brzuszek, bo chyba jako jedyna jeszcze sie nie ujawniałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 19:05
Marcia86, Nieukowa, BrumBrumek, Rozalia, Sista, Scintilla, agawera, lilly78, Muniek, Z., Lilianka27, karolinka85, dorcia8919, Aka81, Alorrene13, karolina0522, Joasia:), gosi_a, Truskaweczka250, Inesicia, Katha81, .aś., Finezja, nenette lubią tę wiadomość