X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    Scintilla, Matura z matmy jest prosta (naprawdę). Ja tam bym wolała pisać :D Moim największym problemem na maturze były za ciasne buty xD I mam wrażenie, że lalka to co chwila jest.

Za ciasne buty :D :D ... to musiała być historia ;)

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • agawera Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. mam głupie pytanie zdajesz mature w tym roku ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As na ktg wychodza skurcze..czasami siegaja wysoko mimo iz ich nie czuc..niektore z dziewczyn tak mialy.. I widac tetno dzidziusia wiec mozna wylapac tachykardie gdyby tetno bylo wysokie caly czas.. Niby norma to 110-150 ale podczas ruchu jest duzo wyzsze i jest ok..wazne by nie bylo takie caly czas ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:35

Nieukowa lubi tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅/❌?
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawidłowe ktg to na tym etapie: brak regularnych skurczy o wysokiej amplitudzie a u maluszka prawidłowy rytm serca z co najmniej 2 akceleracjami, czyli przyspieszeniami. To korzystne jak maluszek się rusza i mu pikawa mocniej wtedy bije :)
    Nie powinno być długo trwających deceleracji, czyli zwolnień akcji serca (najlepiej żadnych).

Badanie na pewno nie szkodzi, jedynie jest niewygodne bo się leży 20-30min

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 16:41

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Panie :)

Co do pieluch- ja mam kupione dwie paczki białych pampersów 1 ( po 33 szt.) i dwie paczki pampersów 2 (po 76 szt.)- wszystko z promo. Jak na razie nie słyszałam wśród znajomych żeby ich maluchy były uczulone na któreś z pieluch, za to dużo jest uczulonych na te chusteczki do pupy (mam dwie paczki Hipp). Były promocje na pieluchy to kupiliśmy, a że mamy szafę dla małej to jest gdzie trzymać.

Co do kosmetyków do kąpieli- Mam Oilatum (na pierwszy miesiąc po urodzeniu) i Hipp żel do ciała i włosów.

Co do kącika sypialnego, to ja mam w sumie łóżeczko, które ponownie wyczyszczę w połowie czerwca. Materac mam zafoliowany więc zleciłam mężowi, że jak urodzę to pierwsze co ma zrobić po powrocie do domu to rozpakować materac, a pościel założę jak wrócę do domu żeby się nie kurzyło.

Ja skurcze czuję sporadycznie, najczęściej jednak czuję nóżkę lub dupkę, bo to po kilka razy dziennie :)
    Energii mam na razie całkiem sporo, może dlatego, że ciągle coś robię. Za godzinę SR, więc dzisiaj się nauczę kąpać niemowlaka :)

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 ktg miałaś w luxmedzie odpłatnie? Ja mam tam pakiet ale z tego co kojarzę to ktg robią dopiero po 37 tyg. Jak to się stało że od ręki Cię przyjęli?
    Co do clexane i zzo, to tak jak pisałam jedno drugie wyklucza- info ze SR i od lekarza. Też mi lekarz mówił że jest ryzyko krwotoku w czasie porodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. ja w leżenie wierzę. W 21 tygodniu okazało się że w ciągu 3 tyg szyjka skróciła się z 5 na 3cm. Oszczędzałam się i magicznej trójki nie przekroczyła do czasu świąt gdzie zaszalałam z pomocą w domu Mamie i rozpakowywaniem rzeczy po remoncie. Szyjka skróciła się w 2 tyg z 3 do 2cm. Po 3 tyg leżenia skracanie zatrzymało się.
    Nie namawiam nikogo do kładzenia się do łóżka, ja jednak wolę przystopować i wytrzymać w dwupaku jak najdłużej i nie serwować maluszkowi inkubatora na start. Jeszcze się w życiu namęczy.

Co do kosmetyków do kąpieli mam oliatum - polecali w SR, używa go moja kuzynka i przyjaciółka. Mam dwie paczki pieluch pampers 1 i 2 - opakowania po 72 sztuki. To ile będziemy potrzebować i jakich pieluch będzie zależeć od tego jaka będzie waga urodzeniowa maluszków i jak szybko będą rosły - a jak wiadomo każdy maluch rośnie swoim tempem. 2 dostałam od przyjaciółki bo nakupowała za dużo. Pieluchy kupuję w tesco - co chwilę mają tam promocje.

• Muniek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla widzę że też czytasz majówki :-) ja właśnie sobie z nudów czytam,i jak im zazdroszczę :-) szał tam mają z porodami. Wzruszam się od tej lektury jak głupia,też już chce mojego syneczka :-)

Scintilla lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • sss Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ma po dwie- paczki 1 i 2 pampers te biale. Co do kosmetykow to zakupilam ziaje. Jak cos to maz bedzie gonil za innymi.

Tez mam materac zafoliowany i dobrze bo tak sie kurzy ze szok. Najgorsze jest to ze pylki z drzew wlatuja ale jak tu nie wietrzyc...

Ja juz nie moge sie doczekac ktg w srode mam nadzieje ze dobrze wyjdzie. Bo dzisiaj sie cos brzusio spina.
    Cos bym zjadla ale kurcze nie wiem co bo ta zgaga mnie dobija.....
    W sobote sie rzucilam na marchewke mniam mniam niestety ze sklepu troche chemiczna ale smakowal mi

gosi_a lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek nas jest aktywnie udzialających się jakieś 40 sztuk, więc też będzie wesoło, jak się będziemy rozpakowywać po jednej dziennie :D

Sista, Muniek, Scintilla, Z., Viola lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zerkam na majowki... Dobrze im idzie, szybko...

Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Sista Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko - moim kącikiem sie nie pochwale, bo go jeszcze nie ma. Łóżeczko, jak juz pisałam kiedyś, bede miała przystawkę do lozka naszego. No a w kąciku Olgi bedzie przewijak i półki na ścianie - rzeczy zakupie dopiero po wypłacie 10-tego :)

Zadzwoniła Pani aby potwierdzić zamowienie wózka i zmieniłam kolor. Wózek dotrze do nas pod koniec maja. Wtedy juz bede mogła pochwalić sie i kącikiem i wózkiem i łóżeczkiem :)

Chyba zasłużyłam w końcu na lody :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 17:26

Nieukowa, Scintilla, Z., Rozalia, gosi_a, Viola, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gucio tak odplatnie bylam na ktg koszt 30zl zapisalam sie rano po 8 przez internet na 10 byla wolna jeszcze godz.12
    W normalnej ciazy pod koniec sie robi ktg ale w ciazy gdy cos sie dzieje robia wczesniej..np.jak sa twardnienia..ja wole sprawdzic i byc spokojniejsza..bo i tak stresow mam nie malo..
    Moglam pojsc na ip na ktg..ale tam to by trwalo wieki...ze 3godz.wsumie pewnie..a rano jakbym pojechala do jeszcze dluzej..wiec wolalam zaplacic i miec go od reki..a tetno i skurcze widzisz sama na monitorku..zreszta polozna mowi ze cos sie pisze albo ze nic..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzwoniła mama, że chce przyjechać umyć mi okna i pooglądać moją wyprawkę i pokoik :)

Wymyśliliśmy z mężem, że spoko, pomoc się po remoncie przyda, wracając z wyborów za tydzień zabieramy ją do nas na kolejne kilka dni. Się będzie działo :D
    Może biedna trochę zaspokoi swój instynkt babcierzyński, wymyśliłam że zrobimy przekładanie ciuszków i rzeczy małego do nowej komody i szafek :)
    O ile z pokoikiem zdążymy, bo tak naprawdę wciąż żadnych mebli nie mamy, a kupimy przy dobrych wiatrach w czwartek ;(

A tak mi się przypomniało a propos szalejącej rodzinki: Zyrcia, gdzie cię wcięło??? Daj znak życia kobito, jak tam Leoś?

Sista, Alorrene13, Viola, Finezja lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też się przed chwilą zastanawiałam gdzie ta Zyrcia,pewnie naciesza się swoim nowym mieszkankiem :-)
    No i Agata miałaś pochwalić się zdjęciami ze ślubu.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my byliśmy w auchan na zakupach, teraz zjedliśmy obiad, mąż poszedł w kimonko a ja wracam do czytania forumowej rodzinki :)

Przyszła dziś do mnie pościel małego, organizer na łóżeczko, prześcieradła, pieluchy flanelowe i koszula. Pościel i reszta śliczna, bardzo mi się wszystko podoba. Mam nadzieję że po praniu też będzie tak dobrze wyglądać :) Koszula jest trochę duża ale wolę luźniejszą po cc, no ale super jakość to nie jest.
    Taką synio będzie miał pościel (zdjęcie producenta), a pokojem pochwalę się jak już go skończę bo na razie to taki trochę składzik :)

5tuofd.jpg

Truskaweczko śliczny kącik i Ty jaka zgrabna :) Jak Wy to robicie że macie takie ładne stojące piersi, moje to normalne niedługo na plecy zarzucę :D

Ja na swojej maturze też miałam lalkę :)

dorcia8919, karolinka85, agawera, Sista, lilly78, Alorrene13, Scintilla, Z., Lilianka27, karolina0522, gosi_a, Viola, Truskaweczka250, Inesicia, Finezja, nenette lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    A my byliśmy w auchan na zakupach, teraz zjedliśmy obiad, mąż poszedł w kimonko a ja wracam do czytania forumowej rodzinki :)

Przyszła dziś do mnie pościel małego, organizer na łóżeczko, prześcieradła, pieluchy flanelowe i koszula. Pościel i reszta śliczna, bardzo mi się wszystko podoba. Mam nadzieję że po praniu też będzie tak dobrze wyglądać :) Koszula jest trochę duża ale wolę luźniejszą po cc, no ale super jakość to nie jest.
    Taką synio będzie miał pościel (zdjęcie producenta), a pokojem pochwalę się jak już go skończę bo na razie to taki trochę składzik :)

5tuofd.jpg

Truskaweczko śliczny kącik i Ty jaka zgrabna :) Jak Wy to robicie że macie takie ładne stojące piersi, moje to normalne niedługo na plecy zarzucę :D

Ja na swojej maturze też miałam lalkę :)

sliczna pościel :D
    swojej jeszcze nie założyłam

Rozalia lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla czy Ty masz poduszkę do karmienia Motherhood? Dobrze pamiętam ? Gdzie kupowałaś i w jakiej cenie? Czy któraś z Was kupowała taką poduszkę fasolkę na allegro ale tanszą niż motherhood? Zastanawiam się czy warto zapłacić za tą ich jakość choć różnice w cenie nie są duże. Czy któraś z was kupiła już herbatkę z liści malin, jesli tak to gdzie? Bede wdzieczna ża info. Rozalia bardzo ladna posciel. Truskaweczko ja juz jakis czas temu pokazywałam mój kącik, niebieski z kubusiem puchatkiem. Moze przed porodem zdążę zrobić fotke ostatecznego wyglądu jak już wszystko będzie na miejscu ;)

Rozalia lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski, to znowu ja po dniu pełnym emocji.
    Tym razem chciałam pokazac brzuszek, bo chyba jako jedyna jeszcze sie nie ujawniałam ;-)

9960cc013303757em.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 19:05

Marcia86, Nieukowa, BrumBrumek, Rozalia, Sista, Scintilla, agawera, lilly78, Muniek, Z., Lilianka27, karolinka85, dorcia8919, Aka81, Alorrene13, karolina0522, Joasia:), gosi_a, Truskaweczka250, Inesicia, Katha81, .aś., Finezja, nenette lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 1036 1037 1038 1039 1040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ