X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :) uspokoiło mnie to. Jestem taką kociarą, że na samą myśl, że może być coś nie tak, zaczynam się denerwować. Wiem wiem panikarą jestem :P

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Witam was po weekendzie :-)
    Dziewczyny trzymajcie się dzielnie w tych szpitalach,oby maluszki jeszcze trochę poczekały.
    Co do pieluch to mam też właśnie tylko dwie paczki tych jedynek,a potem mąż będzie wysyłany na zakupy. Nie robię zapasów. Dobrze że u nas w szpitalu nie muszę mieć nic dla dziecka oprócz ubranek na wyjście.
    Ej sorki ale muszę trochę się pożalić :-\ dziś źle spałam i czuje taką depresję że szok,mam już dość siedzenia w domu i tego oszczędzania się. Chce już gdzieś wyjść i żyć normalnie,bez stresu że muszę na siebie uważać. No i gruba jak maciora jestem :-( aż boje się stawać na wagę. Jutro u lekarki pewnie ósemke z przodu zobaczę :-\ no i powiem też trochę samotność mi doskwiera. Mąż ma ciągle tylko nocki,śpi długo a ja snuje się jak duch po domu. Mój brat czasem nas odwiedza,ale wiadomo że nie pogadam z nim o wszystkim jak z koleżanką na przykład. A tu w tych cholernych niemczech żadnej nie mam. Ehhh szkoda gadać.
    Raz jeszcze przepraszam za to użalanie się nad sobą.
    Miłego dnia kochane

Ja mam podobnie, tez juz mam dość ze muszę cały czas na siebie uważać i jestem zależna od innych... Co prawda leże dopiero od końca lutego ( niektóre z was dłuzej) , a wczesniej byłam bardzo aktywna i inaczej wyobrazalam sobie siebie na zwolnieniu. Ale ponieważ na razie nic się nie wydarzyło choć straszyli, a teraz gin pozwoliła na więcej aktywności to wykorzystalam weekend majowy. Piątek aktywny, sobota grill u znajomych, nawet mały spacer i zabalowalismy u nich do 12 w nocy :) potem az przyjemniej wraca się do łóżka i od razu zasypia :) i czas szybciej leci.

Mi tez się co jakiś czas brzuch napina, chociaż rezygnuje z nospy i juz staram się jej nie brać. Juz sama nie wiem czy to te skurcze, czy Mała się wypina i to powoduje, ale czasem to az ciężko oddychać bo wbije się pod żebra :)
    Z ruchami nie mam problemu, bo tańczy cały czas w brzuchu. Ja nie wiem co to za aktywne dziecko będzie , chociaż mama powiedziała ze ja w brzuchu byłam taka sama, a jak się urodziłam to rozrabiakiem nie byłam, także jest szansa ;)

A dziś mi się śniło ze urodziłam trojaczki... Ale tak na raty, bo jedno dziecko w domu naturalnie, potem drugie w szpitalu przez CC, a na decyzje co z trzecim czekalismy ;) dziwna sprawa .

Suzanna, mialas juz konsultacje u gin w sprawie zdjęcia szwu??

Sista lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloł:)

Widzę,że temat ruchów na tapecie...moja niunia też spokojna..jakoś dopiero niedawno dała znać o sobie i jeszcze tak delikatnie,tylko przez wypychanie,a wcześniej tylko czkawka,więc trochę się uspokoiłam...a już czarne myśli miałam..zapewne ma już mniej miejsca i ciasno jej...

A co do pampersów..ja chyba przesadziłam z ilością..no bo mam 150szt pampersa newborn 2-5kilo i chyba ich nie zużyję....jeszcze się zdziwię jak moja mała będzie miała ponad 3kilo..ale to przez brata..bo chciał jej kupić,a ja głupia mogłam wziąć drugą paczkę większych..no ale stwierdziłam,że pewnie w szpitalu nie będzie tak szybko przybierać na wadze..chociaż podobno na początku dużo się zużywa,bo dzieciątka często robią kupkę i nawe 8-10pampersów idzie na dzień,no więc stwierdziłam,że na miesiąc mi starczy,a zaraz tyle nie przytuje..??

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za kciuki, a raczej nie dziekuje abynie zapeszac.
    Dzis w koncu sie czegos dowiedzialam, siedzenie w szpitalu w weekend to jest starata czasu. Wiec mam podwyzszone crp i dzis powtorka badan. Poza tym cisnienie unormowali wiec super.
    Co do skurczy, one moga juz byc, tylko nieregularne, a widze ze u nenette mowia tak samo tzn ze mowia dobrze :-) mi podchodza pod 40 ale sa nieregularne.
    Szyjka trzyma, szacuja ze za 2- 3 tyg moze mala sie urodzic. Twardnienie i skurczena naszym etapie do 10 dziennie sa norma. Takze dziewczyny luzik, nasze organizmy poprostu szykuja sie do porodow pomalutku.
    zbija crp i wyjde do domku, tylko lezec mam, aby szyjka trzymala,bo Amelka niestety glowke wkladac do kanalu rodnego uwielbia.
    Jesli tylko cisnienie podskoczy od razu mam przyjezdzac, no i skurcze jak beda regularne. Jutro albo dzis po podaniu antybiotyku wyjde do domku.

Z., karolinka85, Sista, gosi_a, Rozalia, Nieukowa, zapah_ciszy, lilly78, Alorrene13, Scintilla, Inesicia, karolina0522, nenette lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po ktg..bylo nawet przyjemnie ;) lepiej niz na ktg na ip..bo tam to conajmniej 3godz.czekania na zapis potem na lekarza az zerknie..a tu lezalam sobie i rozmawialam z polozna..i widzialam monitorek zapisujacy tetno i skurcze.. Gdy synek kopal to tetno skakalo do 170 a jak nie ruszal sie to normalnie ;) natomiast skurcze tak do 20 raz bylo 28..a ogolnie 7,13,15...wiec nawet polozna mowila ze jest ok.. To kamien z serca.. Przynajmniej jestem spokojniejsza..
    Wczoraj na wieczor od niechcenia dostalam kopniaka..w nocy nic..potem rano sie rozkrecil,na ktg no i teraz znowu kopie ;)

Sista, Rozalia, Scintilla, Inesicia, karolina0522, nenette lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka moj M nie bedzie ale moze sie tak zdążyć ,ze nikogo nie bedzie ani Mojej mamy ani M rodziców i sie boje bo ja nie miałam doświadczenia z takim małym dzieciątkiem...
    Moja kuzynka ma byc przy porodzie ale teraz okazało sie ,ze jest w ciazy i boje sie jej zafundować taki stres..

Byłam dzis na pobraniu krwi i cały czas mi dziwnie słabo raz ciepło raz zimno uszy sie zatykają :/

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloreene - wiem, ze przeżyłaś chwile grozy, ale pocieszyłas mnie, ze nie tylko moja Olga taka spokojna była. Za to dzisiaj, chce wyjsć przez skore, wypycha pupę i nogi oraz gmera rekami w okolicach pęcherza i jelit. Brzuch wyglada jak z filmu Obcy, ale dla mnie to sama radość :):):)
    Co do pogody to cisnienie w sumie w normie, bo 1015, ale jakoś parno jest, niby chmury, a ciepło.

Alorrene13 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka czyli super :) mozna powiwdziec ze jestea bezskurczowa :D

Kurde mlody ma czkawke. Czuje sie jakby mi cala pochwa latala gora-dol i tak od 5 min... Plus rytmiczne podskakiwanie brzucha. Oszalec mozna :)

karolinka85, Sista lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 skurczow na dzien to norma? Ja mam z 30 jak nie wiecej...

preg.png[/url]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    10 skurczow na dzien to norma? Ja mam z 30 jak nie wiecej...

ilosc skurczów to chyba nie ale bardziej czestość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 skurczow w ciagu dnia bylo norma ale po dwudziestym ktoryms tygodniu.. ;) teraz nie liczy sie chyba ilosc a to czy sa bolesne czy bezbolesne..i regularne czy nieregularne.. Przynajmniej tak mysle bo 10 na caly dzien to bardzo malutko..

Nieukowa lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że mam cc bo ja żadnych skurczy nie czuje, nic a nic i tylko by mi wywoływania brakowało brrr ;)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:35

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅/❌?
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś również tak nijak. Pogoda w sumie dziwna, więc i ciśnienie daje popalić.

aś ja do kąpieli zakupiłam oilatum. Po nim nawet nie trzeba dodatkowo nawilżać dziecka.

a pampersów jeszcze w sumie nie mam. ale ja na koniec czerwca rodzę, więc na spokojnie wszystko będzie :) ale jakiś specjalnych zapasów robić nie zamierzam, bo sklepy w koło, więc zawsze można dokupić.

.aś. lubi tę wiadomość

• .aś. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:35

dorcia8919 lubi tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅/❌?
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:31

.aś., Sista, Finezja lubią tę wiadomość

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w podły dzień ;(
    Ciśnienie masakra 93/70

dziewczyny, ale macie zapasy pampów :) ja mam 1 paczkę jedynek do szpitala pampers.

olejek do kąpieli kupiłam Balneum i znalazłam na allegro taniego sprzedawcę tej marki, a i podobno jest lepsza oilatum.

http://allegro.pl/balneum-baby-basic-olejek-pielegnacyjny-500ml-24h-i5305744810.html

b4ipuen.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ziajke do kąpieli .

Też mi sie marzy wiedzieć kiedy będzie ten wielki dzień ale bedę musiała czekać :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam oilatum. Sporo znajomych używa i używało i są bardzo zadowolone.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na pierwsze tygodnie zakupiłam zwykłe mydełko bambino i tyle. Po 1 msc życia kupie chyba hippa, chyba, że będzie się coś działo no to wtedy pewnie jakieś emolienty.

Pampersów mam tylko jedną paczkę co biorę do szpitala. A później się kupi bo nie wiem jak pupka zareaguje więc nie robię zapasów.

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
‹‹ 1034 1035 1036 1037 1038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ