X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RobaG matko co za dzień daj spokój ,kurwa aż mi ciśnienie skacze jak sobie myśle o takich lekarzach i tych pieprzonych rejestracjach łache robią ogromną a sami są ludźmi . Co za debilizm ;/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra po prosu masakra dziewczyny...:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczynki, dołączam do przyszłych czerwcowych mamusiek :) :) moja pierwsza wizyta byla 13.10, w 5/6 tydzień, pęcherzyk miał 17 mm... teraz kolejną mam 29-tego i strasznie sie niecierpliwie czy wszystko ok i pragnę usłyszeć bijące serduszko...jesli chodzi o samopoczucie to jestem senna, mdli mnie i brzuch jak balon, piersi juz nie bolą jak na początku. A wy jak sie czujecie?

f2w3w1d3c12dnook.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Gonia witamy...wpisz jeszcze termin to Lauda Cie wpisze na liste. Ja czuje sie raz dobrze raz zle zalezy od dnia.

preg.png[/url]
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 23 października 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokój RobaG... Naprawdę czasem służba zdrowia zachowuje się jakby była po prostu kolejnym urzędem i trochę zapomina po co tak naprawdę jest...
    Ja historii ze szpitala też mam kilka, ale póki co szkoda pisać... Ogólnie Bareja ciągle żywy w służbie zdrowia. Ale szczerze mówiąc, mimo to nie narzekam, w innych krajach teoretycznie bardziej rozwiniętych jest gorzej. Słyszałyście, że np w krajach GB ciążę uznają dopiero od 12 tygodnia? Wcześniej wyznają zasadę "naturalnej selekcji" i lekarz nawet palcem nie kiwnie przy wczesnej ciąży.

8une43r8mbu2h8v4.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie, jest ok. Serduszko bije. Trzeba wierzyć że krwiak wyleci lub sie wchłonie. Jutro wizyta u gina gaduły, bo ten to taki niemowa.L4 mam na miesiąc mam dużo leżeć i odpoczywać.

Katarzyna87, Eowena, lauda, aga87, Katha81, Toxey, Nieukowa, Magda2013 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014

Wysłany: 23 października 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia123 wrote:
    Witam Dziewczynki, dołączam do przyszłych czerwcowych mamusiek :) :) moja pierwsza wizyta byla 13.10, w 5/6 tydzień, pęcherzyk miał 17 mm... teraz kolejną mam 29-tego i strasznie sie niecierpliwie czy wszystko ok i pragnę usłyszeć bijące serduszko...jesli chodzi o samopoczucie to jestem senna, mdli mnie i brzuch jak balon, piersi juz nie bolą jak na początku. A wy jak sie czujecie?

Witaj w naszym wątku:) No objawy są normalne też przez to przechodziłam:)

Gonia123 lubi tę wiadomość

25.png
    Mili <3
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia witaj;)
    kasika bardzo się cieszę, że wszystko z Maluszkiem w porządku i serduszko bije;)

kasika8303 lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 23 października 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Kasika, my tu lepiej wiemy niż jakiś gin, który cię wcześniej badał. Mówiłyśmy, że będzie dobrze :* Bardzo się cieszę :)

lauda, kasika8303 lubią tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kasika, a teraz na kolano i po dupie .....żegnać się chciała wczoraj! Na razie lanie odkładam ze względu na ciażę !

Eowena, lauda lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po. Jestem strasznie zawiedziona. Lekarz jest cudowny, ale niestety oni na NFZ robią dopiero ok 12 tygodnia, prywatnie tylko w środy o.O więc jak jutro znajdę gdzieś na szybko pójdę zrobie, ale powiedział, że wyniki jak zdrowy chlop, zbadal mnie i powiedzial ze na pewno jest wszystko okej. W sobote slub wiec jak jutro sie nie wyrobie to po weekendzie dopiero zrobie.ehh niedosyt czuję

lauda, Toxey lubią tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola poszłam do niego bo byłam umówiona, uznałam że to będzie formalność. Po 2 becie do niego zadzwonię (wyniki w poniedziałek) i niech się w dupę pocałuje! Chuj! Już przyjęłam złe wieści, jakoś doszło to do mnie, ale jak można przekazywac je w taki sposob!? Jak można nie okazać choć odrobinę współczucia! NIC!

Do mojej starej, teraz już stalej lekarki idę w pon lub środę. Zobaczę jak mi się uda umowić.

Tak sobie sprawdzałam i na parentingu pisze, że jak dziecko ma ok. 4-5mm (ja miałam w zeszłą środę 4,5mm) pęcherzyk powinien mieć z 15 - 16mm. Nie wiem czy gin to liczyła ostatnio, ale nie powiedziała, żeby coś było nie tak, więc:
    - albo od tygodnia nic nie rośnie, ani dziecko ani pęcherzyk
    - albo ten lekarz jest chujem do potęgi co najmniej setnej!

Na wczorajszym badaniu własnie wyliczył że pęcherzyk ma 16mm.

Patrząc na zdjęcie ktore mam z zeszłej środy gdzie jest dokładnie zmierzony zarodek wydaje mi się, że pęcherzyk ma z 9mm, ale nie wiadomo czy nie ułożyła głowicy tak, żeby dziecko było widać jak najlepiej.

Jezu, tlumaczę sobie to wszystko na milion sposobów inaczej bym padła ;/

Bedę walczyła o fasolę! Choćbym miała całą ciążę leżec plackiem z głową w dół!

Katha robię ją, żeby ukrucić temu ci*lasowi gatkę. Mam w planach przyjść do niego w 9mc, stanąć z brzuchem w drzwiach i powiedzieć na cały głos że TO DZIECKO chciał wyłyżeczkować!

Eowena Kochana dziękuję :*

Monia widzę, że na początku rósł mniej niż 1 mm/doba, potem się rozkręcił, mam nadzieję, ze u mnie też tak będzie, dzięki Słońce :*

Katha fantastycznie, 1cm dziecko! Takich nowin nam trzeba, takie podtrzymują na duchu!

Aka81 trzymamy kciuci za Emmę. Będzie dobrze!

Kasika - super wieści :)

Zyrcia, ale czego nie robią? USG? Wszystko super, zajmuj się weselichem teraz, a na usg skoczysz jako mężatka ;)

Truskaweczka250, Eowena, lauda lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Zyrcia, ale czego nie robią? USG? Wszystko super, zajmuj się weselichem teraz, a na usg skoczysz jako mężatka ;)
    tak usg na fundusz dopiero od 12 tygodnia. No jak mi się uda jutro gdzies po drodze to zrobie jak nie to dopiero po weekendzie. a Chcialam juz dzis zobaczyc dzieciaczka

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczysz :* Może już będzie machał do Ciebie ;)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png

Wysłany: 23 października 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    tak usg na fundusz dopiero od 12 tygodnia. No jak mi się uda jutro gdzies po drodze to zrobie jak nie to dopiero po weekendzie. a Chcialam juz dzis zobaczyc dzieciaczka
    Spokojnie teraz jest Twój czas wiec, wesele na pierwszym miejscu a w przyszłym tyg zobaczysz maluszka:)

25.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ee no ale bylabym spokojniejsza. Lekarz jest super, nie moge mu nic zarzucic, ale tak szczerze to czy po samym badaniu gin mozna stierdzic ze wszystko jest okej ??

Wysłany: 23 października 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej tak bo oni tam uciskają i macice sprawdzają czy jest miękka czy twarda jakoś tak wiedzą:) mnie to tylko na pierwszej wizycie tak badał.

25.png
    Mili <3
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Ja też już po. Jestem strasznie zawiedziona. Lekarz jest cudowny, ale niestety oni na NFZ robią dopiero ok 12 tygodnia, prywatnie tylko w środy o.O więc jak jutro znajdę gdzieś na szybko pójdę zrobie, ale powiedział, że wyniki jak zdrowy chlop, zbadal mnie i powiedzial ze na pewno jest wszystko okej. W sobote slub wiec jak jutro sie nie wyrobie to po weekendzie dopiero zrobie.ehh niedosyt czuję

Dziwne mój gin robi USG co tydzień.No ale każda przychodnia ma swój regulamin pewnie

c77352d493.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie Pani gin - ta fajna robila usg na kazdej wizycie, dostawałam focię
    Mr. Konował - robił usg, ale miał usg, z czasów gdy nie było jescze drukarek, więc zdjęcia ani jednego nie dostałam

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, jestem pewna że to wina gina! Patałacha i nic więcej. Będzie dobrze.
    Mi przy 1 poronieniu nie rósł pęcherzyk ani zarodek- strasznie plamiłam wtedy. Gin mi kiedyś powiedział że jak się ciąża nie rozwija to praktycznie w każda jest z plamieniami, praktycznie od początku. Plamiłam od 5tc wtedy i to codziennie, mimo brania leków.

c77352d493.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ