X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 jesteście mega dzielni. Trzymam kciuki byście jak najszybciej wyszli do domku.
    Muniek szaleństwo z tym Twoim porodem. Ja po wczorajszej wizycie byłam mega przygnębiona że jest ryzyko że na dniach urodzę, ale jak patrzę na Twojego Słodziaka, który jest taki piękny i zdrowy to się przestaję denerwować.
    Zyrcia jesteś szalona :):):) ja to bym się przywiązała do położnej i odmówiła powrotu do domu z 3cm rozwarciem :)

zapah_ciszy lubi tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zgupiałam słyszę dzwięk alarmu mniejwiecej taki jak jest przy nalocie ;) ale oco chodzi , wiec stwierdziłam do mojego moze szybciej pójdziemy po werę , a on jak ma coś pierdzielnoć to i tak pierdzielnie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Juz po Urzędzie, wiec na spokojnie mogę pisać, wszystko po kolei. W Urzędzie, poza dowodami osobistymi i zaświadczeniem od lekarza o wysokości ciazy, potrzebny jest Twój akt urodzenia, jeśli nie urodziłaś sie w Tychach. Ja nie miałam, ale Pani zadzwoniła do urzędu gdzie sie urodziła i jakoś to sobie zmigrowala czy załatwiła. Trwało to tak z 1,5h, przed nami była jedna para juz z dzieckiem. Najpierw sa protokoły, potem przychodzi Naczelniczka Urzędy Stanu Cywilnego i robi sie poważnie. No i czeka sie na akt uznania pózniej. wszystko w pokoju 315. Cieszę, sie ze to załatwiliśmy, bo siedzieć tam 1,5h z noworodkiem, to masakra, bo akurat po tej stronie słońce wręcz pali...
    Co do dzisiejszych warsztatów, mozemy Cię zabrać, bo jadę z moja mama :) Jak jesteś chętna, daj mi znać na priv, skąd można Cię zabrać. Wyjedziemy tak 16.00-16.15 z Tychów :)

Czyli spokojnie mogę jutro udać się do urzędu, bo dzisiaj załatwiłam sobie zaświadczenie :)
    Na pewno to nie byłby problem? Dałabym Ci do 14 w razie czego znać, bo czekam jeszcze na info od koleżanki, żeby już nie komplikować :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    właśnie zgupiałam słyszę dzwięk alarmu mniejwiecej taki jak jest przy nalocie ;) ale oco chodzi , wiec stwierdziłam do mojego moze szybciej pójdziemy po werę , a on jak ma coś pierdzielnoć to i tak pierdzielnie

Agawera, bez stresu :) u nas też mają te syreny wyć, to podobno jakies testy :)

agawera lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapah_ciszy witaj w klubie krótkich szyj. Mamy taki sam termin i szyjkę 1 cm :)
    Co do ciąży donoszonej to dla neonatologów to skończony 38 tydzień. Choć jak pokazuje dzisiejszy cud, wystarczy 35 by narodził się piękny zdrowy bobas :):):)

zapah_ciszy lubi tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Agawera, bez stresu :) u nas też mają te syreny wyć, to podobno jakies testy :)

ale co szykuja sie na cos , bo najpierw bym chcała miec przy sobie cała rodzinke no i zosie na zewnatrz

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    ale co szykuja sie na cos , bo najpierw bym chcała miec przy sobie cała rodzinke no i zosie na zewnatrz

A tego to nie wiem, w każdym bądź razie to podobno testy sprawności syren alarmowych. Pewnie też bym się wystraszyła o co chodzi :D ale wczoraj na Tyskim profilu fejsbukowym była informacja że w całej Polsce będą testować.

o coś tu znalazłam
    http://wiadomosci.onet.pl/kraj/cwiczenia-systemu-ostrzegania/j0rhty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 13:30

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja ! ja ! nie mam pary :D
    wole siedzieć w domu niż na oddziale. Rzeczywiście te skurcze nie są jakieś bolesne więc pewnie nie pomyle z niczym prawdzich, ale ten czop chyba dalej się sączy teraz jest takie żółto brązowe i gęste hmmm :D

• agawera Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    A tego to nie wiem, w każdym bądź razie to podobno testy sprawności syren alarmowych. Pewnie też bym się wystraszyła o co chodzi :D ale wczoraj na Tyskim profilu fejsbukowym była informacja że w całej Polsce będą testować.

o coś tu znalazłam
    http://wiadomosci.onet.pl/kraj/cwiczenia-systemu-ostrzegania/j0rhty

patrze na wp nic nie widze
    szczeże mówiąc nawet nie wiem ile takich sygnałów powinno być

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 13:32

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam pary

preg.png[/url]
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Czyli spokojnie mogę jutro udać się do urzędu, bo dzisiaj załatwiłam sobie zaświadczenie :)
    Na pewno to nie byłby problem? Dałabym Ci do 14 w razie czego znać, bo czekam jeszcze na info od koleżanki, żeby już nie komplikować :)

Nadine - spokojnie, samochod mamy 5-cio osobowy :) Czekam na info tak do 15.00. A urząd załatw koniecznie, patrząc na to co sie u nas dzieje...

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Nadine - spokojnie, samochod mamy 5-cio osobowy :) Czekam na info tak do 15.00. A urząd załatw koniecznie, patrząc na to co sie u nas dzieje...

Ale dobrze wiedzieć że to trochę trwa, bo na 13 mamy umówione spotkanie z położną, a plan był taki żeby z pół godziny wcześniej wyjść z domu i załatwić urząd :) ale w takim razie wezmę sobie z 2 godziny zapasu :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam o co chodzi z tymi parami :)

Więc jestem wolna. Choć widziałam, że łączycie się ze swoich okolic. Czyli u mnie będzie z tym ciężko. Ale jeśli nie chodzi o okolice, to jestem chętna z kimkolwiek. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata mogę być w parze z Tobą jak nie masz nic przeciwko. Ja co prawda będę klepać na forum z komórki ale kontakt smsów może się też przydać

• sss Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Munio gratuluje sliczny bobasek.
    Dziewczyny jak patrze na suwaczek to malo ktora ma ciaze donoszona. U nas w szpitalu dziewczynas lezy drugi tydzien bo czekaja do 38 tygodnia ale skonczonego wiec praktycznie 39. Maly jej wazy 3600 wiec w sumie mogli by ciac ale nie chca.
    Ja jakos nie bralam pod uwage tak wczesnego rozwiazania i nadal nie biore wrrr. Dopierro torbe piore...

Ja gadalam z moim ginem i mam sie nie stresowac i lykac zupelnie leki inne niz w szpitalu mi napisali. Wizyta wczesniejsza niekonieczna chyba ze cos sie bedzie dziac to odrazu do niego.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • aghata Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gucio nie ma sprawy...u mnie pewnie porod odbedzie sie cc i tez bede mialamprzy sobie ciagle tel ale jakby np sie rozladowal albo popsul

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyslalam juz zaproszenie :)

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia wysylam zaproszenie :D

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Dorcia wysylam zaproszenie :D

Przyjęte :)

• .aś. Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:30

sss, A1984 lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
‹‹ 1102 1103 1104 1105 1106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ