X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 jesteście mega dzielni. Trzymam kciuki byście jak najszybciej wyszli do domku.
    Muniek szaleństwo z tym Twoim porodem. Ja po wczorajszej wizycie byłam mega przygnębiona że jest ryzyko że na dniach urodzę, ale jak patrzę na Twojego Słodziaka, który jest taki piękny i zdrowy to się przestaję denerwować.
    Zyrcia jesteś szalona :):):) ja to bym się przywiązała do położnej i odmówiła powrotu do domu z 3cm rozwarciem :)

zapah_ciszy lubi tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zgupiałam słyszę dzwięk alarmu mniejwiecej taki jak jest przy nalocie ;) ale oco chodzi , wiec stwierdziłam do mojego moze szybciej pójdziemy po werę , a on jak ma coś pierdzielnoć to i tak pierdzielnie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Juz po Urzędzie, wiec na spokojnie mogę pisać, wszystko po kolei. W Urzędzie, poza dowodami osobistymi i zaświadczeniem od lekarza o wysokości ciazy, potrzebny jest Twój akt urodzenia, jeśli nie urodziłaś sie w Tychach. Ja nie miałam, ale Pani zadzwoniła do urzędu gdzie sie urodziła i jakoś to sobie zmigrowala czy załatwiła. Trwało to tak z 1,5h, przed nami była jedna para juz z dzieckiem. Najpierw sa protokoły, potem przychodzi Naczelniczka Urzędy Stanu Cywilnego i robi sie poważnie. No i czeka sie na akt uznania pózniej. wszystko w pokoju 315. Cieszę, sie ze to załatwiliśmy, bo siedzieć tam 1,5h z noworodkiem, to masakra, bo akurat po tej stronie słońce wręcz pali...
    Co do dzisiejszych warsztatów, mozemy Cię zabrać, bo jadę z moja mama :) Jak jesteś chętna, daj mi znać na priv, skąd można Cię zabrać. Wyjedziemy tak 16.00-16.15 z Tychów :)

Czyli spokojnie mogę jutro udać się do urzędu, bo dzisiaj załatwiłam sobie zaświadczenie :)
    Na pewno to nie byłby problem? Dałabym Ci do 14 w razie czego znać, bo czekam jeszcze na info od koleżanki, żeby już nie komplikować :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    właśnie zgupiałam słyszę dzwięk alarmu mniejwiecej taki jak jest przy nalocie ;) ale oco chodzi , wiec stwierdziłam do mojego moze szybciej pójdziemy po werę , a on jak ma coś pierdzielnoć to i tak pierdzielnie

Agawera, bez stresu :) u nas też mają te syreny wyć, to podobno jakies testy :)

agawera lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapah_ciszy witaj w klubie krótkich szyj. Mamy taki sam termin i szyjkę 1 cm :)
    Co do ciąży donoszonej to dla neonatologów to skończony 38 tydzień. Choć jak pokazuje dzisiejszy cud, wystarczy 35 by narodził się piękny zdrowy bobas :):):)

zapah_ciszy lubi tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Agawera, bez stresu :) u nas też mają te syreny wyć, to podobno jakies testy :)

ale co szykuja sie na cos , bo najpierw bym chcała miec przy sobie cała rodzinke no i zosie na zewnatrz

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    ale co szykuja sie na cos , bo najpierw bym chcała miec przy sobie cała rodzinke no i zosie na zewnatrz

A tego to nie wiem, w każdym bądź razie to podobno testy sprawności syren alarmowych. Pewnie też bym się wystraszyła o co chodzi :D ale wczoraj na Tyskim profilu fejsbukowym była informacja że w całej Polsce będą testować.

o coś tu znalazłam
    http://wiadomosci.onet.pl/kraj/cwiczenia-systemu-ostrzegania/j0rhty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 13:30

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja ! ja ! nie mam pary :D
    wole siedzieć w domu niż na oddziale. Rzeczywiście te skurcze nie są jakieś bolesne więc pewnie nie pomyle z niczym prawdzich, ale ten czop chyba dalej się sączy teraz jest takie żółto brązowe i gęste hmmm :D

• agawera Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    A tego to nie wiem, w każdym bądź razie to podobno testy sprawności syren alarmowych. Pewnie też bym się wystraszyła o co chodzi :D ale wczoraj na Tyskim profilu fejsbukowym była informacja że w całej Polsce będą testować.

o coś tu znalazłam
    http://wiadomosci.onet.pl/kraj/cwiczenia-systemu-ostrzegania/j0rhty

patrze na wp nic nie widze
    szczeże mówiąc nawet nie wiem ile takich sygnałów powinno być

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 13:32

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam pary

preg.png[/url]
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Czyli spokojnie mogę jutro udać się do urzędu, bo dzisiaj załatwiłam sobie zaświadczenie :)
    Na pewno to nie byłby problem? Dałabym Ci do 14 w razie czego znać, bo czekam jeszcze na info od koleżanki, żeby już nie komplikować :)

Nadine - spokojnie, samochod mamy 5-cio osobowy :) Czekam na info tak do 15.00. A urząd załatw koniecznie, patrząc na to co sie u nas dzieje...

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Nadine - spokojnie, samochod mamy 5-cio osobowy :) Czekam na info tak do 15.00. A urząd załatw koniecznie, patrząc na to co sie u nas dzieje...

Ale dobrze wiedzieć że to trochę trwa, bo na 13 mamy umówione spotkanie z położną, a plan był taki żeby z pół godziny wcześniej wyjść z domu i załatwić urząd :) ale w takim razie wezmę sobie z 2 godziny zapasu :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam o co chodzi z tymi parami :)

Więc jestem wolna. Choć widziałam, że łączycie się ze swoich okolic. Czyli u mnie będzie z tym ciężko. Ale jeśli nie chodzi o okolice, to jestem chętna z kimkolwiek. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata mogę być w parze z Tobą jak nie masz nic przeciwko. Ja co prawda będę klepać na forum z komórki ale kontakt smsów może się też przydać

• sss Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Munio gratuluje sliczny bobasek.
    Dziewczyny jak patrze na suwaczek to malo ktora ma ciaze donoszona. U nas w szpitalu dziewczynas lezy drugi tydzien bo czekaja do 38 tygodnia ale skonczonego wiec praktycznie 39. Maly jej wazy 3600 wiec w sumie mogli by ciac ale nie chca.
    Ja jakos nie bralam pod uwage tak wczesnego rozwiazania i nadal nie biore wrrr. Dopierro torbe piore...

Ja gadalam z moim ginem i mam sie nie stresowac i lykac zupelnie leki inne niz w szpitalu mi napisali. Wizyta wczesniejsza niekonieczna chyba ze cos sie bedzie dziac to odrazu do niego.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • aghata Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gucio nie ma sprawy...u mnie pewnie porod odbedzie sie cc i tez bede mialamprzy sobie ciagle tel ale jakby np sie rozladowal albo popsul

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyslalam juz zaproszenie :)

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia wysylam zaproszenie :D

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Dorcia wysylam zaproszenie :D

Przyjęte :)

• .aś. Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:30

sss, A1984 lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
‹‹ 1102 1103 1104 1105 1106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ