Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ufff... udało mi się nadrobić
Przede wszystkim gratuluję rozpoczętych 37tygodni, ślicznych kącików dla maluchów i ostatnich pozytywnych wieści z wizyt.
Zyrcia - zazdroszczę mocno Gamety - widać, że mają odpowiedzialne podejście - a warunki to też miły dodatek( możliwość słuchania swojej muzyki - wow
ja liczę w madurowiczu co najwyżej na papier toaletowy i możliwość ulokowania mnie w sali z dala od "palarni" położnych
)
Widziałam, że pisałyście o wzmożonej senności - dołączam do tej grupy!
Tak samo jak dopisuję się do grupy ze wzmożoną aktywnością pieprzyków- u mnie na dodatek pojawiło się sporo "farflowców" na dekolcie - takich co się pojawiają po łańcuszkach - a to dziwne bo biżuterii noszę zdecydowanie mniej
Za torbę biorę się wieczorem - po dzisiejszych przygodach na Forum no i po spotkaniu z położną - kurs w domu mieliśmy w piątek : sporo śmiechu przy kąpaniu i przebieraniu lalki. Dowiedziałam się min. że moje warunki brodawkowe są średniei powinnam od kolejnego tygodnia drażnić sobie sutki
... chcieliśmy "wykupić" położną na czas po porodzie - ale odpuszczamy; mam to szczęście, że obecnie szpital przechodzi remont więc po porodzie mogę trafić z dzieckiem na 3różne oddziały. Z samych wiadomości porodowych zdziwiło mnie to, że położne nie pozwalają pić w trakcie naturalnego - a co najwyżej nawilżać usta bo gdyby wszystko miało się zakończyć CC maleje ryzyko odruchu wymiotnego
... ale jak tu wytrzymać ???
Co do daty - marzy mi się termin za 2 tygodnie, chociaż M. namawia usilnie córkę do wyjścia wcześniej - zabawia się w fanatyka znaków zodiaków i marzy o Byczku bo sam nim jest
Widzę, że kilka czerwcóweczek, które milczały od pewnego czasu pojawiło się przy gratulacjach dla Muńka - brzuchatki mam nadzieję, że wrócicie do dyskusji z nami bo im więcej doppingu tym lepiej
No to odliczamy godziny do naszej wizyty - i trzymamy kciuki za same dobre wieści u innych dzisiaj wizytujących
maglic, zyrcia, Inesicia, Z., Rozalia, karolinka85, nenette lubią tę wiadomość
-
.aś. wrote:agawera.... ja prawie przez to zawału dzisiaj nie dostałam. siedzę sobie rano na spokojnie, a tu nagle alarm modułowy... ciśnienie w górę, idę do męża, że się boję, ale patrzę przez okno... żadnych reakcji ludzi, w końcu się skończyło. Ulga. A za chwilę znowu... tylko ciągły... patrzę w necie... kurde, alarm powietrzny... i jakiś samolot akurat leciał, ja cała roztrzęsiona... potem na szczęście w telewizji na dole, na pasku było, że to testy tylko. Jaka ulga...
Osobiście jestem strasznie przewrażliwiona na to co się dzieje w głowie putina i uważam, że on jest nieobliczalny ;/
Ja bym mogła być z sss, bo mamy ten sam termin, ale od rana się nie pojawia...
Teraz po powrocie to już się przygotowuję tak na tip top. Pieluchy w pralce. Stwierdziłam, że maks godzina na nogach (i tak po 5 min brzuch jak skała ;/), a potem przerwa. Jakoś nie ufam, że tak wszystko jest cudownie i szyjka magicznie się zasklepiła i trzyma tak jak "normalna".
o widze że chyba znasz się na alarmachja jestem zielona ,no własnie tym w Rosji nie wiadomo co odbije licze że nasze pokolenie nie zazna wojny bo to nic dobrego
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:30
agawera lubi tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Co za wesoły dzień DZIŚ !!!!! Samuel witamy na świecie !!!
Gratulację dla dzielnej Mamy Munia i Taty !!!!!Cudownie
Śliczny Bobasek :)Bardzo się cieszę, że mamy drugiego forumowego Czerwczyka w MajuI to drugi chłop, czekamy teraz na kobitki
Magdalena pozdrowienia dla Was i DominiczkaPodczytuje pamiętnik!
Ja w międzyczasie odbyłam szybką wizytę u nowej dentystki, było bardzo ok, blisko domu, ceny normalne no cóż jak to za prywatną opiekę, nie ma nic za darmoPiękna pogoda, stwierdziłam przejdę się, poniosło mnie do Biedry, gdzie zrobiłam jak zwykle zbyt obfite zakupy i wracałam z dwiema pełnymi siatami. Pić mi się chciało, myślę sobie, świetnie wypije cały sok porzeczkowy jak zaczęłam pić tą zdrętwiałą po znieczuleniu wargą, to domyślacie się jaki kolor mają teraz moja biała bluzeczka i sweterek, mam nadzieję, że się dopiorą. I tak wracałam do domu uświniona jak świnka pigi
Dzwoniła do mnie teraz koleżanka, która w kwietniu urodziła drugie dziecko, ostrzegała przed babyblusem itp. Dobrze pogadać z kimś, kto rozumie Cię i Twoje obawy, a przy tym ma większe doświadczenie.
Teraz herbatka, drożdżóweczka z rabarbarem z piekarni już wciągnięta (czekolada mi się znudziła) no i pranie ... na drugi spacer juz chyba nie ma szans, nie będę szaleć. Jutro do mnie koleżanka przyjeżdża to połazimy
Scintilla fajnie, że wróciłaś !
Pozdrowienia DziewczynyZ., Scintilla, Sista, A1984, nenette lubią tę wiadomość
-
Właśnie zauważyłam, że brzuszek mi się trochę obniżył. A zastanawiałam się dlaczego co chwilę biegam na siku mimo, że pęcherz prawie pusty. No i jeszcze tunikę rano ubieram, a ona jakaś taka opięta na brzuchu mimo, że jeszcze z tydzień temu była znacznie luźniejsza. Ale póki co Zosia ma zakaz wychodzenia do 21.05. Więc siedź tam Maluchu i czekaj spokojnie te 10 dni
Scintilla, Alorrene13, Sista, Z., szczesliwamama, karolinka85 lubią tę wiadomość
-
.
Alorrene13, A1984 lubią tę wiadomość
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
zyrcia wrote:Scintilla a czemu Ty nie chcesz rodzić w Gamecie :>?
Mi nie tak łatwo dostać się do tego typu placówek ze względu na leki rozrzedzające krew + cukrzycę. Np do Medora mam 5minut drogi autem ale od razu informowali mnie, że kiepskie szanse na przyjęcie ze względu na leki jakie biorę bo u mnie zdecydowanie większa szansa na krwotok itp. Wolę więc pozostać w placówce gdzie znają moją lekarkę ... wiem czego mogę się spodziewać więc mam nadzieję, że jeśli szpital mnie zaskoczy to tylko na pozytyw
Poza tym sama wiesz jak się jeździ po naszym ukochanym mieście obecnie - wczoraj mój M. wracał 2 godziny z pracy po tym jak zamknęli Mickiewicza, sama zresztą ostatnio do matki Polki jechałam 1,5 godziny - znając moje szczęście wody odejdą mi o 15.55 - podejrzewam, że wtedy do Gamety dojechałabym najszybciej rowerem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 14:15
-
nick nieaktualnyScintilla wrote:Mi nie tak łatwo dostać się do tego typu placówek ze względu na leki rozrzedzające krew + cukrzycę. Np do Medora mam 5minut drogi autem ale od razu informowali mnie, że kiepskie szanse na przyjęcie ze względu na leki jakie biorę bo u mnie zdecydowanie większa szansa na krwotok itp. Wolę więc pozostać w placówce gdzie znają moją lekarkę ... wiem czego mogę się spodziewać więc mam nadzieję, że jeśli szpital mnie zaskoczy to tylko na pozytyw
Poza tym sama wiesz jak się jeździ po naszym ukochanym mieście obecnie - wczoraj mój M. wracał 2 godziny z pracy po tym jak zamknęli Mickiewicza, sama zresztą ostatnio do matki Polki jechałam 1,5 godziny - znając moje szczęście wody odejdą mi o 15.55 - podejrzewam, że wtedy do Gamety dojechałabym najszybciej rowerem
mam nadzieje ze bedziesz zadowolona z opieki w Madurowiczu
Scintilla lubi tę wiadomość
-
.
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?