X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 na poczatku mysleliśmy ze to jakaś rocznica i dlatego wyje i znalazłam 12 maja 1935r zmarł Józef Piłsudzki ale teraz wiemy ze to nie to ;)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff... udało mi się nadrobić :D

Przede wszystkim gratuluję rozpoczętych 37tygodni, ślicznych kącików dla maluchów i ostatnich pozytywnych wieści z wizyt.

Zyrcia - zazdroszczę mocno Gamety - widać, że mają odpowiedzialne podejście - a warunki to też miły dodatek ;) ( możliwość słuchania swojej muzyki - wow :) ja liczę w madurowiczu co najwyżej na papier toaletowy i możliwość ulokowania mnie w sali z dala od "palarni" położnych :D )

Widziałam, że pisałyście o wzmożonej senności - dołączam do tej grupy!
    Tak samo jak dopisuję się do grupy ze wzmożoną aktywnością pieprzyków ;) - u mnie na dodatek pojawiło się sporo "farflowców" na dekolcie - takich co się pojawiają po łańcuszkach - a to dziwne bo biżuterii noszę zdecydowanie mniej ;)

Za torbę biorę się wieczorem - po dzisiejszych przygodach na Forum no i po spotkaniu z położną - kurs w domu mieliśmy w piątek : sporo śmiechu przy kąpaniu i przebieraniu lalki. Dowiedziałam się min. że moje warunki brodawkowe są średnie o.O i powinnam od kolejnego tygodnia drażnić sobie sutki o.O ... chcieliśmy "wykupić" położną na czas po porodzie - ale odpuszczamy; mam to szczęście, że obecnie szpital przechodzi remont więc po porodzie mogę trafić z dzieckiem na 3różne oddziały. Z samych wiadomości porodowych zdziwiło mnie to, że położne nie pozwalają pić w trakcie naturalnego - a co najwyżej nawilżać usta bo gdyby wszystko miało się zakończyć CC maleje ryzyko odruchu wymiotnego o.O ... ale jak tu wytrzymać ???

Co do daty - marzy mi się termin za 2 tygodnie, chociaż M. namawia usilnie córkę do wyjścia wcześniej - zabawia się w fanatyka znaków zodiaków i marzy o Byczku bo sam nim jest :)

Widzę, że kilka czerwcóweczek, które milczały od pewnego czasu pojawiło się przy gratulacjach dla Muńka - brzuchatki mam nadzieję, że wrócicie do dyskusji z nami bo im więcej doppingu tym lepiej :D

No to odliczamy godziny do naszej wizyty - i trzymamy kciuki za same dobre wieści u innych dzisiaj wizytujących :)

maglic, zyrcia, Inesicia, Z., Rozalia, karolinka85, nenette lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    agawera.... ja prawie przez to zawału dzisiaj nie dostałam. siedzę sobie rano na spokojnie, a tu nagle alarm modułowy... ciśnienie w górę, idę do męża, że się boję, ale patrzę przez okno... żadnych reakcji ludzi, w końcu się skończyło. Ulga. A za chwilę znowu... tylko ciągły... patrzę w necie... kurde, alarm powietrzny... i jakiś samolot akurat leciał, ja cała roztrzęsiona... potem na szczęście w telewizji na dole, na pasku było, że to testy tylko. Jaka ulga...

Osobiście jestem strasznie przewrażliwiona na to co się dzieje w głowie putina i uważam, że on jest nieobliczalny ;/

Ja bym mogła być z sss, bo mamy ten sam termin, ale od rana się nie pojawia...

Teraz po powrocie to już się przygotowuję tak na tip top. Pieluchy w pralce. Stwierdziłam, że maks godzina na nogach (i tak po 5 min brzuch jak skała ;/), a potem przerwa. Jakoś nie ufam, że tak wszystko jest cudownie i szyjka magicznie się zasklepiła i trzyma tak jak "normalna".

o widze że chyba znasz się na alarmach :) ja jestem zielona ,no własnie tym w Rosji nie wiadomo co odbije licze że nasze pokolenie nie zazna wojny bo to nic dobrego

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • dorcia8919 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aś Ty też końcówka czerwca, więc zapraszam do siebie :) Razem będziemy czekać, gdy inne mamuśki już będą wystawiać posty z fotami :P

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla a czemu Ty nie chcesz rodzić w Gamecie :>?

• sss Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As jestem jestem. Ja tak z doskoku. Mozemy byc w parze.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile płacisz za poród w gamecie ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic, od 37 tc można rodzić na NFZ :) a jak widać na te pare dni przymykaja oko :P

Alorrene13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.lodz.gazeta.pl/lodz/1,106512,16928356,Nowa_porodowka_chce_rozpieszczac_pacjentki.html reklama :D

Scintilla lubi tę wiadomość

• .aś. Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:30

agawera lubi tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aś zaakceptowane, nr wysłany jak coś :)

.aś. lubi tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za wesoły dzień DZIŚ !!!!! Samuel witamy na świecie !!!
    Gratulację dla dzielnej Mamy Munia i Taty !!!!! :) Cudownie :)
    Śliczny Bobasek :)Bardzo się cieszę, że mamy drugiego forumowego Czerwczyka w Maju ;) I to drugi chłop, czekamy teraz na kobitki ;)
    Magdalena pozdrowienia dla Was i Dominiczka :D Podczytuje pamiętnik!

Ja w międzyczasie odbyłam szybką wizytę u nowej dentystki, było bardzo ok, blisko domu, ceny normalne no cóż jak to za prywatną opiekę, nie ma nic za darmo ;) Piękna pogoda, stwierdziłam przejdę się, poniosło mnie do Biedry, gdzie zrobiłam jak zwykle zbyt obfite zakupy i wracałam z dwiema pełnymi siatami. Pić mi się chciało, myślę sobie, świetnie wypije cały sok porzeczkowy jak zaczęłam pić tą zdrętwiałą po znieczuleniu wargą, to domyślacie się jaki kolor mają teraz moja biała bluzeczka i sweterek, mam nadzieję, że się dopiorą. I tak wracałam do domu uświniona jak świnka pigi :)
    Dzwoniła do mnie teraz koleżanka, która w kwietniu urodziła drugie dziecko, ostrzegała przed babyblusem itp. Dobrze pogadać z kimś, kto rozumie Cię i Twoje obawy, a przy tym ma większe doświadczenie.

Teraz herbatka, drożdżóweczka z rabarbarem z piekarni już wciągnięta (czekolada mi się znudziła) no i pranie ... na drugi spacer juz chyba nie ma szans, nie będę szaleć. Jutro do mnie koleżanka przyjeżdża to połazimy :)

Scintilla fajnie, że wróciłaś !

Pozdrowienia Dziewczyny :)

Z., Scintilla, Sista, A1984, nenette lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to szkoda ze gamety szpitala nie ma w trójmiescie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zauważyłam, że brzuszek mi się trochę obniżył. A zastanawiałam się dlaczego co chwilę biegam na siku mimo, że pęcherz prawie pusty. No i jeszcze tunikę rano ubieram, a ona jakaś taka opięta na brzuchu mimo, że jeszcze z tydzień temu była znacznie luźniejsza. Ale póki co Zosia ma zakaz wychodzenia do 21.05. Więc siedź tam Maluchu i czekaj spokojnie te 10 dni ;)

Scintilla, Alorrene13, Sista, Z., szczesliwamama, karolinka85 lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Alorrene13, A1984 lubią tę wiadomość

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Scintilla a czemu Ty nie chcesz rodzić w Gamecie :>?

Mi nie tak łatwo dostać się do tego typu placówek ze względu na leki rozrzedzające krew + cukrzycę. Np do Medora mam 5minut drogi autem ale od razu informowali mnie, że kiepskie szanse na przyjęcie ze względu na leki jakie biorę bo u mnie zdecydowanie większa szansa na krwotok itp. Wolę więc pozostać w placówce gdzie znają moją lekarkę ... wiem czego mogę się spodziewać więc mam nadzieję, że jeśli szpital mnie zaskoczy to tylko na pozytyw ;)
    Poza tym sama wiesz jak się jeździ po naszym ukochanym mieście obecnie - wczoraj mój M. wracał 2 godziny z pracy po tym jak zamknęli Mickiewicza o.O, sama zresztą ostatnio do matki Polki jechałam 1,5 godziny - znając moje szczęście wody odejdą mi o 15.55 - podejrzewam, że wtedy do Gamety dojechałabym najszybciej rowerem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 14:15

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój powiniem sie cieszyć bo dzięki innemu forum dla ciężarnych z trójmiasta Zosia ma łóżeczko ze 100 a nie za 400 zł ;)

.aś. lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Mi nie tak łatwo dostać się do tego typu placówek ze względu na leki rozrzedzające krew + cukrzycę. Np do Medora mam 5minut drogi autem ale od razu informowali mnie, że kiepskie szanse na przyjęcie ze względu na leki jakie biorę bo u mnie zdecydowanie większa szansa na krwotok itp. Wolę więc pozostać w placówce gdzie znają moją lekarkę ... wiem czego mogę się spodziewać więc mam nadzieję, że jeśli szpital mnie zaskoczy to tylko na pozytyw ;)
    Poza tym sama wiesz jak się jeździ po naszym ukochanym mieście obecnie - wczoraj mój M. wracał 2 godziny z pracy po tym jak zamknęli Mickiewicza o.O, sama zresztą ostatnio do matki Polki jechałam 1,5 godziny - znając moje szczęście wody odejdą mi o 15.55 - podejrzewam, że wtedy do Gamety dojechałabym najszybciej rowerem :D
    no tak, ja mieszkam na przeciwko matki polki i tez sie stresowalam ze jak nie wytrzymam do tego tygodnia to bym musiala na szterlinga sie dostac a to nie takie proste :P mam nadzieje ze bedziesz zadowolona z opieki w Madurowiczu :)

• .aś. Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:33

‹‹ 1103 1104 1105 1106 1107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ