X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Nieukowa śliczny pokoik :-)
    Zyrcia super impry, nie śpij się tam zbytnio ;-)
    Ja znowu mam opryszczke na ustach.. :O szlag mnie trafi muszę wypalić ją jodyna :-P
    Jakąś wk....na jestem....żelaza brak, nie mogę hemoglobina 10 i ciągle śpię....na nic siły nie mam :-(
    Co do czipa to w 1ciąży odszedł mi w szpitalu w 41tyg. Po badaniu ręcznym przy rozwarcie na 6
    Taki gestawy glut podbarwiony krwią..u mnie naraz cały odszedł nie p kawałku
    Suzana, urodziłaś, jak tak sytuacja..... =-O
    Pozdrawiam :-*

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam o tym pod czym będzie spał maluszek. Na pewno w jakimś pajacu. I teraz czym go przykryć. Ja śpię pod kołdrą więc pielucha tetrowa czy flanelowa to chyba mało. Ja na początek dam rożek a potem śpiworek, bo po miesiącu to już chyba będzie całkiem nieźle wierzgał nóżkami :) Będę obserwować czy się nie poci. Jak będzie mu za gorąco w śpiworku i pajacu, to wtedy sam bodziak i do śpiworka :)

• Sista Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My latem śpimy nago pod samym prześcieradłem, tylko zima pod kołdra. Wiec jak Olga bedzie w body i pajacyku, to juz tylko pieluszka muślinowa. No, ale jak Twój bedzie tylko w bodziaku, to chyba lepiej przykryć. Z reszta zobaczymy jakie lato bedzie :)

Z. lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Z. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gucio, zależy jaką masz temperaturę w domu. Ja w lato mam tak ciepło, że sama śpię jedynie pod poszewką bez kołdry bo się topię z gorąca ;) Więc u mnie taka pielucha myślę, że będzie w sam raz :)

Sista lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • karolinka85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 co tam u Ciebie? Wszystko wporzadku? Mam nadzieje ze nie rodzisz ;)

Zyrcia udanego baby shower :)

Suzanna jak sie przedstawia sytuacja u Was?

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Nieukowa śliczny pokoik :-)
    Zyrcia super impry, nie śpij się tam zbytnio ;-)
    Ja znowu mam opryszczke na ustach.. :O szlag mnie trafi muszę wypalić ją jodyna :-P
    Jakąś wk....na jestem....żelaza brak, nie mogę hemoglobina 10 i ciągle śpię....na nic siły nie mam :-(
    Co do czipa to w 1ciąży odszedł mi w szpitalu w 41tyg. Po badaniu ręcznym przy rozwarcie na 6
    Taki gestawy glut podbarwiony krwią..u mnie naraz cały odszedł nie p kawałku
    Suzana, urodziłaś, jak tak sytuacja..... =-O
    Pozdrawiam :-*
    U mnie na niską hemoglobinę pomogło codzienne (albo co 2-3 dzień jak zapomniałam) picie szklanki soku z buraków, jedzenie szpinaku i smoothie z zielonej pietruszki. No i do tego co jakiś czas wołowina. Gin kazał mi co prawda jeść Szelazo, ale pielęgniarka poleciła spróbować najpierw zawalczyć dietą. Na ostatniej morfologii hemoglobina wyszła bodajże 12,5 więc wynik zadowalający.

A tak w ogóle to czy mi się wydaje czy ostatnio jakoś Truskaweczka się nie odzywała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 17:49

Sista, karolina0522 lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze dużo zagadek przede mną do rozwiązania jeśli chodzi o opiekę nad maluszkiem :) taki los pierworódek :):):) czas pokaże jak to będzie :)

gosi_a lubi tę wiadomość

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, melduje się ze szpitala. Dostałam pierwszą dawkę antybiotyku, ktg ok, skurczy brak. Hania waży juz 2700g, wiec nie jest taka malutka, nadal położenie główkowe, przepływy ok :) przy badaniu ręczny okazuje sie ze szyjka skrócona i główka jest nisko, praktycznie w kanale. W sumie to o niczym nie świadczy, mogę chodzić jeszcze tak pare tyg. Ale doktorek mówił ze raczej nie przenoszę :) czyli to ze czułam takie napieranie i okropny bol w szyjce to ta napierająca główka.
    Zaraz was poczytam dziewczyny, dobrze ze mam Internet, przynajmniej sie nie nudze :)

Z., Sista, maglic, Nieukowa, Viola, Inesicia, karolinka85, sss, Ania1704, Joasia:), gosi_a, lilly78, Alorrene13, gucio, Lilianka27, nenette lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gucio wrote:
    jeszcze dużo zagadek przede mną do rozwiązania jeśli chodzi o opiekę nad maluszkiem :) taki los pierworódek :):):) czas pokaże jak to będzie :)
    Ja liczę na to, ze wizyty patronażowe mogą nam pomoc :) No i same Maluszki zweryfikują nasz obecne plany :) Mnie sie marzy karmienie piersią, spanie Olgi po cztery godziny, hustonoszenie i wakacje w październiku, ale wiem, ze Olga moze wszystko zweryfikować ;););)

Nieukowa, Inesicia, karolinka85, gosi_a, gucio, nenette lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia jak robisz smoothie z zielonej pietruszki

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Widze, ze szykujecie sie w blokach startowych do porodów. Jak wyskoczycie, to będziemy tu miały porodową wielką pardubicką :):):)

Nieukowa, Rozalia lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff. Druga wizyta w Ikei ze zwrotem pomylonych komod... Udalo sie calosc kasy z powrotem dostac, za to wydalismy 2x tyle w sumie na resztw brakujacych dodatkow...
    Bede bankrutem za kilka dni jak nie przyhamuje... :(

Ktoras urodzila jak mnie nie bylo?

Plan na dzis i jutro: zlozyc meble, wyprac rzeczy lozeczkowe, powkladac do szafek ciuszki mlodego 56-62 i spakowac torbe porzadnie.

Slyszalam ze z tym czopem to baaaardzo roznie jest. Ale jak juz odchodzi to fest oblesny glut jak miski haribo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 19:18

gosi_a, Alorrene13, maglic lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Dziewczyny,
    Widze, ze szykujecie sie w blokach startowych do porodów. Jak wyskoczycie, to będziemy tu miały porodową wielką pardubicką :):):)

ja nie czekam na koniec czerwca ;)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika-ekspertko Ty moja od ciśnienia powiedz ty mi bo dziś ciśnienie utrzymuje mi się na poziomie 130/88 :/ jechać na ip czy przeczekać? niby nie przekraczam 140/90...

Raz mierze jest 127/79... nie wiem czy to już stres nie wpływa na to ciśnienie...:/ bo ciągle je mierze, z 1000 razy dzisiaj mierzyłam.

/ ja też 2w1 ale za to dalej walczę z łbem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 18:14

ukdytv73la1h903i.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    A1984 co tam u Ciebie? Wszystko wporzadku? Mam nadzieje ze nie rodzisz ;)

Zyrcia udanego baby shower :)

Suzanna jak sie przedstawia sytuacja u Was?

Karolinka jestem jestem i nie rodzę ;-) Podczytuję Was dziś tylko z doskoku bo mam jakąś słabszą kondycję dziś, głównie śpię. Brzuch znowu jakiś nie bardzo, zaczęły się problemy z chodzeniem, chciałabym wytrzymać jeszcze 2 tygodnie chociaż... Mam nadzieję że to tylko gorszy dzień.

Wracam do Was jutro w lepszej kondycji i nastroju, buziaki!

Sista, karolinka85, dorcia8919, Alorrene13 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie się w tych szpitalach :-(

Dziewczyny poszłam na spacer i wróciłam zapłakana, hormony szaleją a powodem płaczu był fakt, że z boku bloku zakłada spółdzielnia rusztowania. będą albo malować albo ocieplać blok :-( jak ja w takich warunkach dam radę z noworodkiem? Okna mi zakleją, na 4 pietrze latem umrę jak okna nie otworzę, a poza tym będą wiercić itp. Widać pech nas nie omija. wrrrr Amelka dziś szaleje w brzuszku to chociaż ona mnie nie denerwuje, dziś to mi pępkiem wyjdzie

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Kasika-ekspertko Ty moja od ciśnienia powiedz ty mi bo dziś ciśnienie utrzymuje mi się na poziomie 130/88 :/ jechać na ip czy przeczekać? niby nie przekraczam 140/90...

Raz mierze jest 127/79... nie wiem czy to już stres nie wpływa na to ciśnienie...:/ bo ciągle je mierze, z 1000 razy dzisiaj mierzyłam.

/ ja też 2w1 ale za to dalej walczę z łbem :/

Nie mierz tak często, bo cyrki wychodzą, max 4 razy dziennie sie powinno mierzyć. Mi lekarz mówi że 140/90 jest graniczny. Ja bym teraz zmierzyła o 21 godzinie i zobaczysz jakie będzie. Ja jak mierzyłam co 2-3 godz to mi cuda wychodziły.
    A głowa od kiedy Cię boli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 18:21

maglic lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:

Dziewczyny poszłam na spacer i wróciłam zapłakana, hormony szaleją a powodem płaczu był fakt, że z boku bloku zakłada spółdzielnia rusztowania. będą albo malować albo ocieplać blok :-( jak ja w takich warunkach dam radę z noworodkiem? Okna mi zakleją, na 4 pietrze latem umrę jak okna nie otworzę, a poza tym będą wiercić itp. Widać pech nas nie omija. wrrrr Amelka dziś szaleje w brzuszku to chociaż ona mnie nie denerwuje, dziś to mi pępkiem wyjdzie

U nas też będą ocieplać blok od 20 maja, dlatego mój Dżon będzie w domu, a ja będę korzystała z pomocy babci. ]:->

/ Kasiu - ja mierze nawet co 10 minut :/ :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 18:20

ukdytv73la1h903i.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam gdzie sie wynieść :-( ehhh

Maglic to stąd te skoki :-) poczekaj do 21 teraz i zmierz na spokojnie. A głowa od kiedy boli?

c77352d493.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:

Kasika - jak u nas ocieplali i malowali to wszystko trwało 2 tygodnie. Zanim wyjdziesz ze szpitala ich juz nie bedzie.

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 1118 1119 1120 1121 1122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ