Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
kasika8303 wrote:Maglic ja mam 150/110 to jest nadciśnienie, spokojnie, na razie masz w normie. A te skoki bo za często mierzysz. Trzymam kciuki aby o 21 było mniej niż 140/90, daj znać
nie lubię za ciśnienie, tylko za radę :* dam znać na pewnotrzymajcie kciuki.
kasika8303, Kobietka lubią tę wiadomość
-
maglic ja w zasadzie od początku ciąży aż do końca II trymestru miałam tak silne bóle głowy, że funkcjonowanie momentami było trudne. Ciśnienie samo w sobie miałam różne, fakt głównie za niskie. Każda zmiana pogody działała na mnie w podwójnym tempie i w coraz gorszych bólach. Czasami aż musiałam brać coś przeciwbólowego bo nie dało się żyć. I w sumie też przez to nie przestałam pić kawy, bo tylko ona jedyna pomogła mi choć na jakiś czas. pamiętaj już niedługo i wszystko wróci do normy
3mam kciuki
maglic lubi tę wiadomość
-
Agata jest jakas szansa ze karta dojdzie- bank wyslal mi karte do bankomatu 11lutego, doszla... 20 kwietnie
oczywiscie.zdazylam ja juz zastrzec i poprosic o nowa ktora szla kolejne 3tyg. Poczta wszechpolska.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 19:16
A1984, Sista lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa dziś nie mam siły na nic
Od rana załatwiłam kilka spraw na mieście, wracając do domu miałam nadzieję, że trochę posprzątam ale niestety myliłam się. Praktycznie resztę dnia leżałam pod kocem bez sił
Od wczoraj dokucza mi ząb który jest w trakcie leczenia kanałowego, coś czuję, że i tak będę musiała go usunąć..
Scintilla w dalszym ciągu trzymam kciuki i czekamy na nowe info..
Muniek jak samopoczucie Twoje oraz Samuelka?
Inesicia bardzo ciekawy album, po Twoim przepisie chce mi się pić
Zyrcia podziwiam Cię za szczegółową relację, emocje rosną.. Baw się dobrze -
Maglic, bo Ty się niepotrzebnie nakręcasz. Stresujesz się mierzeniem to i ciśnienie rośnie. Daj sobie spokój z mierzeniem co 10 minut, bo zaraz Ci wyskoczy jeszcze większe. Wyluzuj się, bo przecież Ty już jesteś na wylocie
Zresztą ostatnio sama syna namawiałaś, żeby jeszcze posiedział w brzuchu
Ja spełniłam właśnie swoją zachciankę i zjadłam na kolację płatki z mlekiem. O matko jakie dobreZnalazłam wersję bez dodatku cukru, zobaczymy wynik za godzinkę.
U mnie też łóżeczko będzie bynajmniej przez pierwsze 3 miesiące biedne. Materac, prześcieradło i kocyk, ewentualnie kołderka jak znajdę jakąś cieniutką. Mam jeszcze komplet ochraniaczy wraz z pościelą, ale założę dopiero we wrześniu jak będzie chłodniej. W weekend są u nas targi dla dzieciaczków to się wybierzemy i może coś tam ciekawego znajdę. Na pewno muszę kupić jeszcze wanienkę bo świetnie idzie mi odkładanie tego w czasieNo i czekam na przesyłkę od naszego sprzedawcy, bo kupiłam u niego pieluchy flanelowe
maglic lubi tę wiadomość
-
A co do cisnienia to macie dziewczyny przerabane... Ja mam w zasadzie ok, prawie cala ciaze 125/95...
Z tym ze ostatnio mnie polozne wkurzyly u giba, bo wziely mnue do pomiaru ledwo weszlam do pocsekalni i voila! 148/98... A bylam po 2km spacerku... Kazalam sobie zmierzyc jeszcze raz po dluzszej przerwie...maglic lubi tę wiadomość
-
Gosi_a, cóż to za płatki? Ja jak zjadłam rano musli z mlekiem to mój cukier pobił rekord
więc odstawiłam. Ale na wieczór cetnie bym przetestowała
daj znać jaki wynik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 19:29
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Brzuchatki, może to Was zainteresuje
http://forummam.pl/ Forum Przedsiębiorczych Mam - konferencja warsztaty, także w wersji on-line za darmo. Dla Mam które w związku z macierzyństwem myślą o zmianie sposobu pracy / własnym biznesie itp - czymś co pozwoli godzić pracę i życie domowe
Ja chyba się skuszę na wersje on line bo prawdę mówiąc cały czas myślę o tym by już nie wracać na etat tylko pomysłu na alternatywę brakSista, Alorrene13, nenette lubią tę wiadomość
-
Wróciłam nareszcie do domu i paaaadam... W końcu mąż podwiózł mnie na pobranie krwi i jeszcze się okazało że mój pakiet go nie obejmuje i musiałam zapłacić za hemoglobinę glikowaną 50 zł
Kurde tomografie mam w pakiecie, jakieś cuda na kiju a tego badania akurat nie.
No a cukier po obiedzie znów za duży, wynik 130. Coś czuję że skończy się na insulinie na sam koniec.
No ale żeby nie było tak źle to zus przesłał kolejne w tym miesiącu stóweczki i trochę poprawił mi humorZ synkiem też czujemy się dobrze, a ciśnienie mam od długiego czasu około 110/60, tętno 70.
Agata mój gin pobierał z obu dziurek i tak też czytałam o tym badaniu, może nie czułaś jak Ci delikatnie przejechał? Niektóre dziewczyny pisały że im nie pchał patyka do środka tak jak np. mi
Z. musli to bomba energetyczna więc nie dziwię się że Ci skoczyłoJa jadam nesquik albo cini minis i cukier mam zawsze git
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 19:38
Z., maglic, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Z. wrote:Gosi_a, cóż to za płatki? Ja jak zjadłam rano musli z mlekiem to mój cukier pobił rekord
więc odstawiłam. Ale na wieczór cetnie bym przetestowała
daj znać jaki wynik
Te płatki, tylko te zielone: http://www.fitella.pl/strona/9-fitella-diet
Mi dietetyczka mówiła, że na pierwsze śniadanie nigdy nabiału. A nabiał z owocami też zakazany, więc może dlatego wynik gigant. Oczywiście dam znać co u mnie po teścieZ., maglic lubią tę wiadomość
-
A1984 wrote:Rozalia ale dostałam tylko jeden patyczek z materiałem więc zakładam (dosadnie pisząc) że wsadził go tylko w jedną dziurkę
Hehe no to rzeczywiście mógł być tylko jeden otworek badanyJa nie dostałam patyczków, zostały u gina ale jak pobierał to mówił że najpierw większa dziurka, a potem mniejsza
-
A1984 wrote:Brzuchatki, może to Was zainteresuje
http://forummam.pl/ Forum Przedsiębiorczych Mam - konferencja warsztaty, także w wersji on-line za darmo. Dla Mam które w związku z macierzyństwem myślą o zmianie sposobu pracy / własnym biznesie itp - czymś co pozwoli godzić pracę i życie domowe
Ja chyba się skuszę na wersje on line bo prawdę mówiąc cały czas myślę o tym by już nie wracać na etat tylko pomysłu na alternatywę brak
Mnie sie marzy etat w instytucji państwowej jak wrócę z rodzicielskiegoChciałabym moc po 15.00 odbierać Olgę ze żłobka i spędzać z nią popołudnia
agawera, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasika8303 wrote:Dziewczyny trzymajcie się w tych szpitalach
Dziewczyny poszłam na spacer i wróciłam zapłakana, hormony szaleją a powodem płaczu był fakt, że z boku bloku zakłada spółdzielnia rusztowania. będą albo malować albo ocieplać blokjak ja w takich warunkach dam radę z noworodkiem? Okna mi zakleją, na 4 pietrze latem umrę jak okna nie otworzę, a poza tym będą wiercić itp. Widać pech nas nie omija. wrrrr Amelka dziś szaleje w brzuszku to chociaż ona mnie nie denerwuje, dziś to mi pępkiem wyjdzie
nie wiem czy to Cię pocieszy ale u nas zaczęli robić na nowo elewację i do od strony gdzie jest taras i ogródek. Wszystko poobklejane, wymazane jakimś klejem, rusztowanie i ogólny syf budowlany. Zaczęli ponad miesiąc temu. Od 3 tygodni zniknęli. Podobno deweloper nie dostarczył firmie podwykonawczej materiałów i nie zapłacił za część robót. Deweloper nie odbiera telefonów i nie odpisuje na maile. Już się zastanawiamy czy nie zrobić tego z własnych środków. (teraz idzie jako reklamacja)
-
A1984 wrote:Brzuchatki, może to Was zainteresuje
Ja chyba się skuszę na wersje on line bo prawdę mówiąc cały czas myślę o tym by już nie wracać na etat tylko pomysłu na alternatywę brak
nie wiedziałabym jaka branze wybrac zeby sie udało -
gosi_a wrote:Te płatki, tylko te zielone: http://www.fitella.pl/strona/9-fitella-diet
Mi dietetyczka mówiła, że na pierwsze śniadanie nigdy nabiału. A nabiał z owocami też zakazany, więc może dlatego wynik gigant. Oczywiście dam znać co u mnie po teście
Dzięki, poszukam ich u siebie
A z tym nabiałem to teraz juz wiem ale początki były trudne i tak sie wtedy wkopalam z tym musli z rana
Ale gdyby nie wy to nie wiedzialabym o lodach
Aa i potwierdzam kupne surówki... też zaliczyłam taka wtope z cukrem -.-
Trzymam kciuki aby insulina nie była potrzebna a to jednostkowy wypadek przy pracyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 19:52
gosi_a lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017