X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia mąż robił surówkę :) Najdziwniejsze jest to że diabetolog mówi że na czczo cukier taki super, a na obiad kiedy przeważnie są dobre u mnie zaczął wariować... Badanie pokaże co tam się dzieje...

Dziewczyny gdzie Wy kupowałyście te woreczki na śmierdzące pieluchy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 19:54

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to na prawdę ciekawe czemu. Chociaż jeszcze jak rybka była smażona, w sensie tłusta to jeszcze to mogło podnieść. Ale przecież surówka obniża... Hmm, no wynik HBA1c pokaże o co chodzi.

Rozalia lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ale co będzie online? Będzie można słuchać wybranego warsztatu? Bo widze opisy ale nie wiem czy to bedzie dostepne online. Na cały dzień to faktycznie nie chce mi się iść no i 60 zł.

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woreczki na pieluszki to babyono na allegro przy okazji innych zakupow, ale wprowadzają też chyba teraz w rossmannie babydream, musisz sprawdzic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 20:31

syy26iyeeuly3wjb.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatki dały radę :) po godzince cukier 91 :)

maglic, Z., Rozalia lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu- dziękuje za kopa w tyłek! :) nie mierzę już co chwile, tylko martwi mnie moje samopoczucie - może to wina cukrów, może ciśnienia, ale mam wrażenie jakby walec po mnie przejechał i wgniótł mnie w ziemie :( chyba że to uroki przedporodowe, jeśli tak - to nie wiem skąd ja wezmę moc na wypchanie dziecka na świat. Zjem zaraz kolacje i kłade się spać, oby jutro był lepszy dzień. Proszę o kciuki bo też się dowiem jak moja hemoglobina itp. itd. - i mam nadzieję, że to już moja ostatnia wizyta u diabetologa.
    / ciężarna to zmienna jest, wczoraj chciałam żeby siedział - dzisiaj chce żeby max w przyszłym tygodniu już był z Nami - mam wrażenie, że więcej nie dam rady - dzisiaj cały dzień leżałam - po wstaniu z łóżka miałam helikoptery jakbym sama ze dwa litry obaliła :/

Śpijcie dobrze Brzuszki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 20:21

gosi_a, Rozalia lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gucio wrote:
    nie wiem czy to Cię pocieszy ale u nas zaczęli robić na nowo elewację i do od strony gdzie jest taras i ogródek. Wszystko poobklejane, wymazane jakimś klejem, rusztowanie i ogólny syf budowlany. Zaczęli ponad miesiąc temu. Od 3 tygodni zniknęli. Podobno deweloper nie dostarczył firmie podwykonawczej materiałów i nie zapłacił za część robót. Deweloper nie odbiera telefonów i nie odpisuje na maile. Już się zastanawiamy czy nie zrobić tego z własnych środków. (teraz idzie jako reklamacja)

Tego się boję, że to z 3 miesiące potrwa :-(

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic oby jutro było lepiej :) Dobrej Nocki ;)

maglic lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójść tylko na szkole rodzenia a tu juz 4 strony.

Co sądzicie o stymulacji elektrodami tens na bóle porodowe i nie tylko? Miałyście na szkole rodzenia doczynienia moze ?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic- zawsze do usług :) Pamiętaj, że każda z nas ma kryzys, kiedy wszystkiego ma serdecznie dość i najchętniej by już urodziła. Głowa do góry- jutro będzie lepiej :)

Dada- u nas położna mówiła, że to nie na każdą działa i czasami jest niewystarczające, szczególnie w II fazie porodu.

maglic lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:

Co sądzicie o stymulacji elektrodami tens na bóle porodowe i nie tylko? Miałyście na szkole rodzenia doczynienia moze ?

tak ale tylko opowieści wiem tyle ze trzeba je nakleić jak pojawią się skurcze

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada, moja koleżanka korzystała i namawiała. Tylko trzeba wcześniej podobno z nim ćwiczyć, trochę go poznać. Pod koniec porodu juz nie daje rady i koleżanka mówi ze musiała szybko go odkleic bo strasznie przeszkadzał. Ale na te początkowe skurcze ponoć super rzecz ;)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu- zmierzylam o 21 tak jak mowilas : 122/92 tetno 90, to drugie podwyzszone odrobine

Sista, kasika8303, Nieukowa lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:

Dada - ja z prądami tens miałam do czynienia jak miałam rehabilitacje na kręgosłup. Pierwsze kilka razy to takie kopnięcia prądu, przyjemne sie robi dopiero po 2-3 razach, jak sie człowiek przyzwyczai. Fajna sprawa, jak sie to zna, wiec jak cos, to radzę wczesniej spróbować. Fajnie jeśli masz to w szpitalu, u nas tego nie ma :/

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Kasiu- zmierzylam o 21 tak jak mowilas : 122/92 tetno 90, to drugie podwyzszone odrobine

Spokojnie, to jest dobre ciśnienie, 2 fakt troszkę wyższe, ale może pogoda je podwyższyła. Ciśnienie mierz 3 razy dziennie, częściej nie ma sensu bo wychodzą głupoty :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Gosia mąż robił surówkę :) Najdziwniejsze jest to że diabetolog mówi że na czczo cukier taki super, a na obiad kiedy przeważnie są dobre u mnie zaczął wariować... Badanie pokaże co tam się dzieje...

paklanki kupowałam w rossmanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:

paklanki kupowałam w rossmanie

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest czy mój mąż jeśli poprosi gina (chodzimy prywatnie) ma szanse dostać na nie opiekę ? jeśli powiem, że mi ciężko i sobie nie radzę ? nigdy jeszcze nie brał na mnie opieki

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupi, mąż został skutecznie pogoniony do roboty, meble złożone, już zdążyłam WSZYSTKO powkładać na nowe miejsce... Syndrom wicia gniazda jak nic ;/

Ale dzięki temu mam pół szafy wnękowej wolne i 2 szafki w łazience :D Teraz mogę zając się porządkowaniem naszych ubrań i szprargałów :) Nudzić się nie będę!

Monia nie wiem, pewnie jest taka opcja, chociaż nie wiem czy akurat ginekolog może wystawić takie L4 (mój wyprosił zwykłe L4 na tydzień właśnie teraz...). Też macie remont do dokończenia przed godziną zero? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 22:18

gosi_a, Sista, A1984 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nas dzis podłączyli i mi sie juz spodobało bo przyjemnie masowalo ,mówili ze kupować bez sensu ale wypożyczyć mozna na 4 tyg wiec nawet fajnie mieć jak poprostu bolą plecy,bo tu chodzi najbardziej o bóle krzyżowe .chyba sie skuszę :) pozytywnie to na mnie dzis zadziałało :)

Nieukowa, Sista lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 1121 1122 1123 1124 1125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ