X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się ładnie dziewczyny zaktywizowały ;-)
    To może i ja się dziś spakuję

Alorrene13 lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata - tak, zostawiłam żelazko włączone na desce do prasowania. Poszłam do pracy, a tak koło 13/14 dzwoni sąsiad abym szybko przyjechała, bo mi strażacy chcą drzwi wyważać. No i byłam w dwie minuty, drzwi otwarli kluczem.

Z lozka cos wstać z lenistwa nie potrafię. Zaczęłam wiec majstrować z nudów przy sutkach, bo miałam cos jak jasny nalot i poleciała siara...chyba muszę wstać, bo tu sobie zaraz porod wywołam...

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie odkąd wstałam tak kłuje w szyjce ... :/

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko - gratulację. Urocze maleństwo :)

• A1984 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę Sista, myślałam że takie rzeczy to tylko w filmach, współczuję :-(

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Suna Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na kartonach... :) Trzeba zacząć wszystko składać i prać.

Agatha gratki!
    Ja też nie mogę uwierzyć, że w brzuchu noszę już takiego byczka. Ładnie musi być pozwijany :D

rfxggox1mufeahiq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko spokojnie nie bój sie pionizowania. Napewno położna bedzie Ci pomagać a Ty jednanie nie rob nic na siłe.
    Ja niestety byłam pionizowania przez wredną babę, która na moje jęki z bólu nie reagowała i kazała wstać, iść pod prysznic ( samej bez asekuracji kogo kolwiek ) i to przepłaciłam dłuższym pobytem w szpitalu.
    Także jeżeli będziesz czuła zbyt silny ból to poproś o pionizację np za godzinę. Powodzenia kochana :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista planuje (ha ha to za duze słowo;)) porod sn w wojewodzkim. Miala byc Lubinowa w Kato, ale moj maz uparl sie na Tychy, wiec juz mu nie smędzę. Nie wiem jak to bedzie, bo stuknelo mi 36 lat, ale ciaze znosze super chruper dobrze:) Przerazaja mnie te boksy do rodzenia dlatego musze "wepchac sie" do jednego z tych dwoch pokoi do porodow rodzinnych. Szczęcie, ze bede z mezem, ktory odebral juz dwa porody i uwaza akcje porodowa za cud natury, a juz 1 minutowe dziecko za najfajniejsze doznanie pod slońcem. Chyba bede musiala ustawic sie w kolejce do kangurowania:)))))
    Agatha, Muniek wielkie gratulqcje!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie odkąd wstałam kuje w pachwinach i w " Bożenie ". No oby Julka nie wymyśliła, że chce być pierwszą urodzoną dziewczynką i dołączyć do cudnych naszych forumowych chłopaków ;)
    Po 11" bedzie jasne o co chodzi.

Sista lubi tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika odprowadzona do szkoły zagladam na forum a tu takie wieści super gratulacje dla nowej mamusi :D co do wstawania na pewno dasz rade społrzysz na synka i odrazu wszystko przestaje boleć i nawet stras schodzi

takie kucie mam od 30 tygodnia wiec się nie przejmuje szyjla pozamykana

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, jejku super, teraz czas na księżniczkę, samo faceci wychodzą ;-)
    Ja to się denerwuje, że np. odejdą mi wody, jak będę np. jechała metrem....Ehhh B-)
    Wyobrażam sobie minę ludzi.....

karolinka85, Alorrene13, .aś. lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, wstaję rano i co widzę!
    Aghata wzięłaś nas wszystkie z zaskoczenia :) A raczej twój synuś :D
    Ogromne gratulacje, jest przepiękny! Dochodź sobie jak najszybciej do zdrowia po tym cc, oby rana przestała jak najszybciej doskwierać...

Ja mam dzisiaj nadzieję kategorycznie dokończyć temat wyprawkowo-pokoikowy. Teoretycznie za tydzień w sobotę mogę rodzić, tylko jeszcze muszę się rozciągnąć do 9,5cm a mam 8 :P Wcześniej mały ma nie wyłazić!
    A najlepiej poproszę o szybki i bezbolesny poród 2 czerwca!

Chociaż dalej jest to dla mnie jakaś wysokich lotów abstrakcja...

Sista, Z., dorcia8919, Alorrene13, nenette, maglic lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata doczytałam na naszej pierwszej forumowej stronie, że miał być u Was Antoś :) czy bedzie zmina decyzji co do imienia ?

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej :)
    No pięknie, znowu fajne wiadomości z rana :)
    Aghata serdeczne gratulacje !!! :) Śliczny, duży syncio ! Czekamy na waszą decyzję co do imienia :)
    Życzę Ci szybkiego powrotu do formy, aby ta rana już nie bolala tak strasznie i dużo zdrówka dla Maluszka!
    Zyrcia fajny Leżaczek, dobrze ze impreza sie udala bez porodu ;)
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace i te w szpitalach !
    Idę oddac krew i mocz. Pozniej wpadnę, papa :*

szczesliwamama, maglic lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata gratuluje, Zycze szybkiego powrotu do zdrowia i do domku,

Ja kurcze musze jeszcze kocyk zamowic jakis bodziak 62 bo mi sie wydaje ze mam malo. Mam nadzieje ze moj jeszcze posiedzi ale jak widze jak tu sie pchaja maluchy to hmmm...
    Jak sie nie przejmowalam tak od paru dni mam taki metlki w glowie ze to juz niedlugo i wogole to ogrania mnie lekki strach. Tez musze chyba torbe spakowac...

Trzymam kciuki za wizytujace......

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Sista Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina wrote:
    Sista planuje (ha ha to za duze słowo;)) porod sn w wojewodzkim. Miala byc Lubinowa w Kato, ale moj maz uparl sie na Tychy, wiec juz mu nie smędzę. Nie wiem jak to bedzie, bo stuknelo mi 36 lat, ale ciaze znosze super chruper dobrze:) Przerazaja mnie te boksy do rodzenia dlatego musze "wepchac sie" do jednego z tych dwoch pokoi do porodow rodzinnych. Szczęcie, ze bede z mezem, ktory odebral juz dwa porody i uwaza akcje porodowa za cud natury, a juz 1 minutowe dziecko za najfajniejsze doznanie pod slońcem. Chyba bede musiala ustawic sie w kolejce do kangurowania:)))))
    Agatha, Muniek wielkie gratulqcje!

Według mnie nasz Wojewódzki lepszy niż Łubinowa, ale to moje zdanie. Witaj w klubie, ja skończyłam lat 40-ści, pierwsza ciaza, któą przechodzę bardzo dobrze, nawet brzuch mam mały i nie przeszkadza :) Ja mam CC (ufam, ze sie lekarzowi nie zmieni koncepcja), wstępnie umówiona na 10 czerwca :) Dobrze, ze maz tak nastawiony, wiec jest szansa na porod w pokoju rodzinnym. Słyszałam, ze dziewczyny, które chciały ten pokój, pózniej i tak wybierały boksy, bo tam położna cały czas jest, a do pokoju tylko zagląda.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Kochane ciocie, dzisiaj po 1 przyszedł ba świat nasz synus...jeszcze nie mamy imienia bo nas zaskoczył. O 22 odeszły wody i trzeba było ciąć. Wyciągnęli klocka 3400 i 57 cm.

jeju jak cudownie !!! kurcze a jeszcze ostatnio z Toba pisalam i mialas miec cc zaraz po mnie ! :P

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata ogromne gratulacje :-) synuś jak marzenie i jaki duży :-))

Ja dziś uciekam na Ktg mam nadzieję że dziś nie bedzie cyrkow z tetnem dziecka.

A z zelazkiem też tak mam ze mimo że zanim wyjdę sprawdze 5 razy kuchenka czy wyłączona i żelazko to później zastanawiam się czy oby napewno wylaczylam.
    A że zdjęciem żelazka dobry pomysł ;-)

Miłego dnia dziewczyny

Sista lubi tę wiadomość

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Kochane ciocie, dzisiaj po 1 przyszedł ba świat nasz synus...jeszcze nie mamy imienia bo nas zaskoczył. O 22 odeszły wody i trzeba było ciąć. Wyciągnęli klocka 3400 i 57 cm.
    Gratulacje , dużo zdrówka dla Was i obyś szybko doszła do siebie !
    Też bym chciała tak z zaskoczenia :) a nawet dziś sie obudziłam z bólem głowy, ale myśle że to raczej na zmianę pogody :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do urlopow przysluguje
    2 dni okolicznosciowego z okazji narodzin wlasnego dziecka platne jak zwykly urlop
    2 dni na opieke na zdrowe dziecko ( wykorzystuje jeden rodzic lub drugi ale na oboje jest tylko te 2 dni na caly rok) platne jak zwykly urlop
    14 dni opieki platnej 80% czyli na L4 na malzonke lub dziecko powyzej 14 lat ( w sumie tylko 14 dni w roku, mozna wziasc ile trzeba ale pamietac ze jak wezmie sie opieke na zone cale 14 dni to na dziecko w wieku 15 lat juz nie dostanie sie zwolenienia)
    60dni opieki nad zdrowym dzieckiem do lat 8 a chorym do lat 14 platne 8o% zasilek ten przysluguje pod warunkiem ze nie ma innych czlonkow rodziny mogacych zapewnic opieke. Tylko nad chorym dzieckiem do lat 2 nie ma tego warunku.
    Urlop ojcowski 14 dni platne 100% czyli zasilek wyliczony srednia z 12 miesiecy bieze tatus w ciaglosci, przysluguje do 1 roku zycia dziecka potem przepada

Jeszcze sie doczytalam ze jezeli po urodzeniu matka przebywa w szpitalu i pobiera zasilek to ojcu dziecka przysluguje za ten okres jej pobycia w szpitalu dodatkowy zasilek z tytulu opieki nad dzieckiem max do 8 tygodni . z tym sie nie spotkalam u siebie w pracy wiec o szczegoly trzeba bedzie dopytac.

Z., Sista, dorcia8919, Alorrene13, nenette, maglic lubią tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
‹‹ 1125 1126 1127 1128 1129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ