X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Jej dziewczyny czy Was tez tak bolą piersi. ?
    Mnie tylko sutki chyba całą ciąże, ale do przeżycia ;)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene już się nastawiłam na SN, chcę szybko wrócić do formy. Nie chcę kolejnej operacji i przeżywać tego wszystkiego po. A Leon też ma dużą głową i w rodzinie dzieci raczej spore się rodzą dlatego wole zeby wczesniej wyszedl :( Strasznie boli mnie lewy bark ramie i cala reka, jakies prady mnie przechodza o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi nie bolą za to kręgosłup lubi dokuczac

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia może Leon jakiś nerw uciska

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi nie bolą.
    Co do wypisania wskazania to pewnie zależy i od lekarza i od wskazania i od szpitala. Tzn. Ułożenie jest wskazaniem oczywistym. Natomiast w szpitalu jeśli chodzi o gabaryty to sami mogą dokonać jeszcze raz pomiarów tuż przed porodem i decyzja chyba należy do szpitala. W każdym razie moja gina czegoś takiego nie wystawi bo u niej to są takie rutynowe wizyty z Medicover, nie mierzy nawet sama tego na USG. Także na pewno zadecyduje lekarz ze szpitala w którym rodzę. Tzn. może zaproponować, bo decyzję pewnie pozostawią mi ...
    Ja nie jestem jakaś malutka czy drobniutka, jestem normalna, no ale rekordzista by się pewnie nie zmieścił ;) Nie mogę się doczekać poniedziałku, jak dowiem się więcej ...

syy26iyeeuly3wjb.png
  • aghata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz w urzędzie dają jeden skrócony odpis aktu urodzenia a ja musze jeden dac do pracy a jeden też na becikowe? Czy do pracy może być ksero? Nie wiem może którąś wie co i jak?

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już widzę jak mi da popalić później :o
    Właśnie obczaiłam, że dziś jest dzień urodzin mojego ukochanego dziadka. Dziadek umarł nagle, ale może Leo chciałby w ten sam dzień się urodzić :o
    Dziwnie się dziś czuję. Już codziennie doszukuje się czegoś nadzwyczajnego i nic :(

Jestem non stop głodna i straciłam energie życia o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 14:51

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata ja wiem tylko tyle, żę kadrowa do pracy kazała dostarczyć oryginał, ale pewnie to jest do zwrotu. Zyrcia no nakręcasz się po prostu, a może dziś bo coś tam, a może dziś ... ale nie powiem, abyś przestała bo przecież domyślam się jakie to trudne ;) Odpisz mi dlaczego nie chcesz teraz CC? aaa bo pewnie na CC musiałabyś jeszcze długo czekać ? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 15:02

syy26iyeeuly3wjb.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Teraz w urzędzie dają jeden skrócony odpis aktu urodzenia a ja musze jeden dac do pracy a jeden też na becikowe? Czy do pracy może być ksero? Nie wiem może którąś wie co i jak?
    agatko, dla was jest oryginał nikomu nie dajecie! Do pracy itd. daję się zero :-)

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kadrowa mówiła o xero, nie daję się nikomu oryginału

541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Aghata ja wiem tylko tyle, żę kadrowa do pracy kazała dostarczyć oryginał, ale pewnie to jest do zwrotu. Zyrcia no nakręcasz się po prostu, a może dziś bo coś tam, a może dziś ... ale nie powiem, abyś przestała bo przecież domyślam się jakie to trudne ;) Odpisz mi dlaczego nie chcesz teraz CC? aaa bo pewnie na CC musiałabyś jeszcze długo czekać ? ;)
    i tak nikt by mi nie zrobił, bo nie ma wskazan, a najgorszy scenariusz to cc w ostatniej chwili :/ wiem, że sie nakrecam, ale czuje sie coraz gorzej. Wymioty, boli mnie wszystko doslownie, w nocy swedzi, zgaga, po prostu mam dosc :(

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie co firma to inna akcja, bo u mnie muszę okazać oryginał. Ale tak sobie to wyobrażam, że Mąż na przykład zawiezie, oni zobaczą, sobie skserują i oddadzą od razu.

Zyrciu no tak... na wskazanie gabarytowe nie ma co liczyć, bo to się może okazać za tydzien/dwa a może i nie, to chyba lepiej urodzić wcześniej ;) Współczuję Ci dolegliwości i wyobrażam sobie, że masz dość. Ja nie, czuję się okej. U mnie będzie jeszcze baby shower 23 lub 30 maja :)

karolina0522 lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia a na zdjęciach wyglądasz tak promiennie, że aż ciężko uwierzyć że coś Ci dolega ;)

Mnie piersi nie bolą, zero wycieków...mam nadzieję że laktacja się uruchomi.

Ale się u mnie ciemno zrobiło, zaraz pewnie deszcz lunie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 15:15

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy mówią, że w ciąży wyglądam super o.O ale w niedziele na urodzinach szybciej wyszli wszyscy bo podobno wyglądałam na zmęczoną. Szkoda, że mnie dziś nie widzicie o.O wyglądam jak bezdomny, nawet nie zdjęłam pidżamy, gnije na kanapie. głodna jestem, ale nie mam weny wstać i zrobić obiadu :/ czekam na Radka, niech mnie dziś obsługuje !

karolina0522, Rozalia, Alorrene13, Aneta87, Scintilla lubią tę wiadomość

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Mnie ciekawi, że mała powinna już coraz mniej się ruszać, a ona ciągle tak boleśnie szaleje, mam wrażenie, że mi wszystko w środku popeka :-( :-(
    Zyrciu mnie zgaga ciągle męczy, wypala mi,przełyk :-(
    Jutro mam wizytę w szpitalu z zatwierdzeniem cc i wyznaczaniem terminu, chyba że stwierdzą,że zwężenie miednicy zniknęło :O :-P
    Suzana, Lilianka, co u was?

541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj czytałam, że daje się oryginał, ktory jest do zwrotu.
    Mnie piersi nie bolą. Nawet nie są twarde. Tylko sutki są b.wrażliwe.

Jeśli chodzi o wskazania gabarytowe to mnie w pierwszej ciazy straszyli ze sama nie urodze bo dziecko za duze. Urodzilam bez problemow pannice 3600 przy moim wzroscie 155 i drobnej posturze 45kg przed ciążą.

Marcia86, Z., Alorrene13, Inesicia, Scintilla lubią tę wiadomość

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Wczoraj czytałam, że daje się oryginał, ktory jest do zwrotu.
    Mnie piersi nie bolą. Nawet nie są twarde. Tylko sutki są b.wrażliwe.

Jeśli chodzi o wskazania gabarytowe to mnie w pierwszej ciazy straszyli ze sama nie urodze bo dziecko za duze. Urodzilam bez problemow pannice 3600 przy moim wzroscie 155 i drobnej posturze 45kg przed ciążą.
    ooo. to jest szansa, ja mam tak dokładnie, ta sama waga przed ciążą i ten sam wzrost :) pocieszasz :)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina moj syn wrecz przeciwnie. Nigdy nie byl bardzo aktywny ale feraz muszę się zdrowo namęczyć żeby raczył się delikatnie ruszyc. Dzis zapytam gina o te ruchy.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja też dziś bardzo leniwa a zawsze mega aktywna prawie cały dzień :O

co do bólu warg Bożeny to mnie bolą, czuje sie tam obolała. spuchnięta i tak jakby ktoś mnie skopał :/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Rozalia ... lunęło. Powiesiłam zadowolona pranie na tarasie, było tak ciepło i słyszę, że teraz leje, sciągnęłam to szybko ale i tak mi sie zmoczyło :/

Aka no to ładnie urodziłaś ;) Tylko, że oprócz wagi wskazaniem może być ten wymiar główki i nie wiem - szerokość mojej miednicy? :O Zobaczymy ...

Mój też rusza się całą ciążę nie za często i delikatnie, nie czułam nigdy bólu od ruchów ...

Macie linka do jakichś fajnych siatek centylowych? Nieukowa dysponujesz takimi?

syy26iyeeuly3wjb.png
‹‹ 1174 1175 1176 1177 1178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ