X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Wczoraj czytałam, że daje się oryginał, ktory jest do zwrotu.
    Mnie piersi nie bolą. Nawet nie są twarde. Tylko sutki są b.wrażliwe.

Jeśli chodzi o wskazania gabarytowe to mnie w pierwszej ciazy straszyli ze sama nie urodze bo dziecko za duze. Urodzilam bez problemow pannice 3600 przy moim wzroscie 155 i drobnej posturze 45kg przed ciążą.

Mam nadzieję, że i mnie uda się urodzić z podobnymi gabarytami.

M dotrzymał słowa i zabrał mnie na spacer i tak było 2,5h spacerowania. Gdyby nie to, że w pewnym momencie byłam już strasznie głodna to pewnie pochodzilibyśmy nawet dłużej. Dobrze, że wybraliśmy się przed południem bo u nas też się rozpadało. Jak wróciliśmy to myślałam, że zjem wszystko co na widoku. Mieliśmy iść jeszcze gdzieś wieczorem, ale jak będzie padać to nie będziemy się ruszać. Póki co idę moknąć, ale pod prysznic ;)

Zastanawiam się czy przypadkiem nie wyszedł ze mnie ten słynny czop śluzowy bo przed południem pojawiło się sporo gęstej, rozciągliwej wydzieliny, ale to było przejrzyste. A może to po wczorajszym serduchowaniu. Chyba już sama doszukuję się jakichkolwiek objawów tego, że godzina P co raz bliżej.

karolina0522, Suzanna22, gosi_a lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Julka caly czas kopie i sie rozpycha i to bolesnie szczegolnie na dole ta glowka tak kreci masakra
    Jesli chodzi o kolezanke Bozene to teraz raczej wyglada jak by ja stado os dogonilo boli ciagnie uwiera wszystko na raz Chyba juz wszystkie blizej mamy dosycxnw4pc0znf5j74rp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam do domu, na dworze było dziś pięknie szkoda tylko, że puchną mi nogi i ręce :( w ostatniej chwili zdąrzyłam przed deszczem ;)
    Moja mała dziś na wizycie u stomatologa przeszła samą siebie, najbardziej od jej kopniaków ucierpiały moje żebra, boli jak chole... :( Więc teraz leżę i odpoczywam a w kuchni okropny bałagan.
    Joasiu także ja bardzo chętnie poproszę od Ciebie troszkę energii :)

Ja nie mam do końca spakowanej torby, już raz przepakowałam rzeczy bo się nie mieściły i jeszcze brakuje mi kilku rzeczy ale ja mam jeszcze trochę czasu.

Sista zaciskam kciuki!

U mnie w pracy także mam okazać oryginał ale tylko do wglądu, zostanie mi zwrócony ale to pewnie zależy od polityki firmy.

Scintilla ja mam czasami wrażenie, obrzmienia ale nic mnie nie boli..

Scintilla, Sista, Rozalia, Joasia:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie nie do konca wzrost i waga to wytyczne czy sn czy cc. Przy przyjeciu mierzą takim specjalnym sprzętem miednice. Co ważne nie szerokość bioder tak jak to rozumieją kobiety tylko szerokość w drugą stronę (nie wiem jak to dobrze wyjaśnić).

Mi stopy i dłonie puchna bardzo. Do tego w nocy tak jak Nieukowa moge strzelac palcami i budze sie bo tak mi cierpną.

Stellka też dziś nieruchliwa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 16:51

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem że już był poruszany ten temat, ale jeśli kupujecie krem z filtrem dzieciom na lato, to jaki? Z tego co patrzę nie ma takich od pierwszych dni życia. Będę wdzięczna za info a teraz zmykam do gina :)

Joasia:) lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia - ja muszę kupić - Pharmaceris Baby - od chwil narodzin :) Gosia mi o Nim wspomniała. Dobrze, że mi przypomniałaś bo zapomniałam o nim kompletnide.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 17:08

gosi_a lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oryginal jest potrzebny w zus . ale najlepiej wziasc sobie z 2 odpisy aktu urodzenia niz lazic po sto razy. Wiadomo ze to platne.

Moj cos zleniuchował. Zjadlam pizze a potem lody i cos mnie muli...

Ja spakowalam do torby, podpaski, podklady,wkladki laktacvyjne i majtki poporodowe i wiecej nie wejdzie :(

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • aghata Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaczynam mieć baby bluesa ogólnie przygnebia mnie ta niemoc, te nieprzespanr noce, mały ciągle wisi na cycu dobrze ze M jest w domu ale ogólnie to kiepsko

preg.png[/url]
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Chyba zaczynam mieć baby bluesa ogólnie przygnebia mnie ta niemoc, te nieprzespanr noce, mały ciągle wisi na cycu dobrze ze M jest w domu ale ogólnie to kiepsko

oj ;/ daj spokoj,ciesz sie ze juz po wszystkim ...my wlasnie dzis trafilismy do szpitala,do 24 moge normalnie jesc,a rano ok 8 CC,wiec cala drze :P naszczescie swietny personel <3

Sista, Z., karolinka85, dorcia8919, Joasia:), Alorrene13, Inesicia, Scintilla, Aka81, nenette lubią tę wiadomość

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę sie ze już po wszystkim ale jestem mega zmęczona...muszę przeczekać ten okres oby szybko minęło...to już jutro masz to cc? Ja już nie czaje jaki to dzień ...trzymam kciuki aby wszystko poszło sprawnie

preg.png[/url]
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata - nie wiem jak to bedzie jak sie Olga urodzi, ale ja baby bluesa mam juz teraz. Płacze cały dzień, jak ja sobie poradzę z dziura w brzuchu i z Niemowlakiem w domu. No i dużym dzieckiem, czyli M. Jestem przerażona...

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak kupiłam krem dla dzieci z rossmana babydream 50 -tka od słońca :)

Dada lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • aghata Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M spisuje sie na medal nie znałam go nigdy z takiej strony pierze, gotuje, myje podłogi, przynosi mi Antka do karmienia...ale czuje w sobie taki lek jak to będzie dalej...może jakbym sie porządnie wyspala to bym tak nie myślała ale z tym snem to za jakieś może dwa lata hehe noo minimum rok.

karolinka85 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata głowa do góry. Dasz radę zobaczysz. Wspieramy Cię tutaj wszystkie!!!

Rozalia ja kupiłam krem nivea baby. Nie kupowałam w ciemno tylko z poleceń, więc zobaczymy czy na moim dziecku też będzie działało.

Sista nie nastawiaj się tak. Musisz wierzyć i mieć pozytywne myśli, że będzie wszystko w porządku. W końcu jak coś sobie dobrze wkręcimy to nie ma bata, że bedzie inaczej. Nie poddawaj się i miej nadzieję do końca. Tym bardziej, że każda kobieta ciążę, poród i połóg znosi inaczej.

• agawera Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie po 2 dniach biegania po miescie nawet nie miałam siły wejsc na forum :(
    kilka dni temu znalazłam grupę wzparcia w zwiazku z porodem ale nic specjalnego moglam sobie poplotkować o ciąży i pogadać po powrocie szybki obiad troche odpoczynku i poszłam na zebranie do weroniki najpier z psychologiem póżniej z wychowawczynia i przygotowanie do 1 klasy
    dziś ćwiczenia ogarnąć mieszkanko bo rodzice przyszli i dopiero może wejsc i jestem teraz tyklo zostało mi przeczytać zaległości :)

Alorrene13, Joasia:) lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera, co to za grupa wsparcia ??

Ja kupilam Linomag sun.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Przede wszystkim Karolinka ogromne gratulacje :)
    i szczesliwamama trzymam kciuki za jutrzejsze CC :)
    Sista, za Ciebie też trzymam kciuki aby dzisiejsza konsultacja poszła po Twojej myśli i nie skończyło się szpitalem :)

U nas póki co bez zmian, może oprócz brzucha który niedługo będzie mi zwisał po kolana :) już nie jest okrągłą piłką, tylko z profilu wygląda jak gruszka :) jutro ciąża donoszona, więc siadam na piłkę i się kręcę :D co prawda wiem, że mało to da, ale może akurat coś przyspieszy :)

Dziewczyny może orientujecie się jak to jest z becikowym. Podejrzewam, że się nie kwalifikuje, ale warto sprawdzić. Wiem, że limit którego nie można przekroczyć to 1922zł netto na osobę, ale mam tu liczyć samą siebie czy może już na pół z dzieckiem. Z M. nie jesteśmy małżeństwem, więc wydaje mi się, że jego w ogóle nie biorę pod uwagę. I kolejne pytanie - tylko dochody z umowy o pracę czy umowa o dzieło też się liczy? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 18:08

karolinka85 lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    jak kupiłam krem dla dzieci z rossmana babydream 50 -tka od słońca :)

ja też go kupiłam :-)

Jadę zaraz do gina, kciuki poproszę :-)

Alorrene13, Joasia:), sss, maglic, Z., Inesicia, karolinka85, Viola lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko podobno początki są mega trudne, najgorsze są pierwsze 2 tyg potem się stabilizuje. Będzie dobrze

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Dziewczyny wiem że już był poruszany ten temat, ale jeśli kupujecie krem z filtrem dzieciom na lato, to jaki? Z tego co patrzę nie ma takich od pierwszych dni życia. Będę wdzięczna za info a teraz zmykam do gina :)

Ja kupiłam Ła Roche-Posay Anthelios darmo - pedriatrics 50+SPF.

Na wizyte wyjeżdżam za 15 minut. Bardzo prosze o kciuki.

karolina0522, Joasia:), sss, maglic, Z., Inesicia, karolinka85, Viola, gosi_a lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 1175 1176 1177 1178 1179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ