Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aka81 wrote:Wczoraj czytałam, że daje się oryginał, ktory jest do zwrotu.
Mnie piersi nie bolą. Nawet nie są twarde. Tylko sutki są b.wrażliwe.
Jeśli chodzi o wskazania gabarytowe to mnie w pierwszej ciazy straszyli ze sama nie urodze bo dziecko za duze. Urodzilam bez problemow pannice 3600 przy moim wzroscie 155 i drobnej posturze 45kg przed ciążą.
Mam nadzieję, że i mnie uda się urodzić z podobnymi gabarytami.
M dotrzymał słowa i zabrał mnie na spacer i tak było 2,5h spacerowania. Gdyby nie to, że w pewnym momencie byłam już strasznie głodna to pewnie pochodzilibyśmy nawet dłużej. Dobrze, że wybraliśmy się przed południem bo u nas też się rozpadało. Jak wróciliśmy to myślałam, że zjem wszystko co na widoku. Mieliśmy iść jeszcze gdzieś wieczorem, ale jak będzie padać to nie będziemy się ruszać. Póki co idę moknąć, ale pod prysznic
Zastanawiam się czy przypadkiem nie wyszedł ze mnie ten słynny czop śluzowy bo przed południem pojawiło się sporo gęstej, rozciągliwej wydzieliny, ale to było przejrzyste. A może to po wczorajszym serduchowaniu. Chyba już sama doszukuję się jakichkolwiek objawów tego, że godzina P co raz bliżej.
karolina0522, Suzanna22, gosi_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa właśnie wróciłam do domu, na dworze było dziś pięknie szkoda tylko, że puchną mi nogi i ręce
w ostatniej chwili zdąrzyłam przed deszczem
Moja mała dziś na wizycie u stomatologa przeszła samą siebie, najbardziej od jej kopniaków ucierpiały moje żebra, boli jak chole...Więc teraz leżę i odpoczywam a w kuchni okropny bałagan.
Joasiu także ja bardzo chętnie poproszę od Ciebie troszkę energii
Ja nie mam do końca spakowanej torby, już raz przepakowałam rzeczy bo się nie mieściły i jeszcze brakuje mi kilku rzeczy ale ja mam jeszcze trochę czasu.
Sista zaciskam kciuki!
U mnie w pracy także mam okazać oryginał ale tylko do wglądu, zostanie mi zwrócony ale to pewnie zależy od polityki firmy.
Scintilla ja mam czasami wrażenie, obrzmienia ale nic mnie nie boli..
Scintilla, Sista, Rozalia, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPewnie nie do konca wzrost i waga to wytyczne czy sn czy cc. Przy przyjeciu mierzą takim specjalnym sprzętem miednice. Co ważne nie szerokość bioder tak jak to rozumieją kobiety tylko szerokość w drugą stronę (nie wiem jak to dobrze wyjaśnić).
Mi stopy i dłonie puchna bardzo. Do tego w nocy tak jak Nieukowa moge strzelac palcami i budze sie bo tak mi cierpną.
Stellka też dziś nieruchliwa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 16:51
-
Oryginal jest potrzebny w zus . ale najlepiej wziasc sobie z 2 odpisy aktu urodzenia niz lazic po sto razy. Wiadomo ze to platne.
Moj cos zleniuchował. Zjadlam pizze a potem lody i cos mnie muli...
Ja spakowalam do torby, podpaski, podklady,wkladki laktacvyjne i majtki poporodowe i wiecej nie wejdzieMarcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
aghata wrote:Chyba zaczynam mieć baby bluesa ogólnie przygnebia mnie ta niemoc, te nieprzespanr noce, mały ciągle wisi na cycu dobrze ze M jest w domu ale ogólnie to kiepsko
oj ;/ daj spokoj,ciesz sie ze juz po wszystkim ...my wlasnie dzis trafilismy do szpitala,do 24 moge normalnie jesc,a rano ok 8 CC,wiec cala drzenaszczescie swietny personel
Sista, Z., karolinka85, dorcia8919, Joasia:), Alorrene13, Inesicia, Scintilla, Aka81, nenette lubią tę wiadomość
[/url]
-
Mój M spisuje sie na medal nie znałam go nigdy z takiej strony pierze, gotuje, myje podłogi, przynosi mi Antka do karmienia...ale czuje w sobie taki lek jak to będzie dalej...może jakbym sie porządnie wyspala to bym tak nie myślała ale z tym snem to za jakieś może dwa lata hehe noo minimum rok.
karolinka85 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Aghata głowa do góry. Dasz radę zobaczysz. Wspieramy Cię tutaj wszystkie!!!
Rozalia ja kupiłam krem nivea baby. Nie kupowałam w ciemno tylko z poleceń, więc zobaczymy czy na moim dziecku też będzie działało.
Sista nie nastawiaj się tak. Musisz wierzyć i mieć pozytywne myśli, że będzie wszystko w porządku. W końcu jak coś sobie dobrze wkręcimy to nie ma bata, że bedzie inaczej. Nie poddawaj się i miej nadzieję do końca. Tym bardziej, że każda kobieta ciążę, poród i połóg znosi inaczej. -
witam sie po 2 dniach biegania po miescie nawet nie miałam siły wejsc na forum
kilka dni temu znalazłam grupę wzparcia w zwiazku z porodem ale nic specjalnego moglam sobie poplotkować o ciąży i pogadać po powrocie szybki obiad troche odpoczynku i poszłam na zebranie do weroniki najpier z psychologiem póżniej z wychowawczynia i przygotowanie do 1 klasy
dziś ćwiczenia ogarnąć mieszkanko bo rodzice przyszli i dopiero może wejsc i jestem teraz tyklo zostało mi przeczytać zaległościAlorrene13, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Przede wszystkim Karolinka ogromne gratulacje
i szczesliwamama trzymam kciuki za jutrzejsze CC
Sista, za Ciebie też trzymam kciuki aby dzisiejsza konsultacja poszła po Twojej myśli i nie skończyło się szpitalem
U nas póki co bez zmian, może oprócz brzucha który niedługo będzie mi zwisał po kolanajuż nie jest okrągłą piłką, tylko z profilu wygląda jak gruszka
jutro ciąża donoszona, więc siadam na piłkę i się kręcę
co prawda wiem, że mało to da, ale może akurat coś przyspieszy
Dziewczyny może orientujecie się jak to jest z becikowym. Podejrzewam, że się nie kwalifikuje, ale warto sprawdzić. Wiem, że limit którego nie można przekroczyć to 1922zł netto na osobę, ale mam tu liczyć samą siebie czy może już na pół z dzieckiem. Z M. nie jesteśmy małżeństwem, więc wydaje mi się, że jego w ogóle nie biorę pod uwagę. I kolejne pytanie - tylko dochody z umowy o pracę czy umowa o dzieło też się liczy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 18:08
karolinka85 lubi tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:jak kupiłam krem dla dzieci z rossmana babydream 50 -tka od słońca
ja też go kupiłam
Jadę zaraz do gina, kciuki poproszę
Alorrene13, Joasia:), sss, maglic, Z., Inesicia, karolinka85, Viola lubią tę wiadomość
-
Rozalia wrote:Dziewczyny wiem że już był poruszany ten temat, ale jeśli kupujecie krem z filtrem dzieciom na lato, to jaki? Z tego co patrzę nie ma takich od pierwszych dni życia. Będę wdzięczna za info a teraz zmykam do gina
Ja kupiłam Ła Roche-Posay Anthelios darmo - pedriatrics 50+SPF.
Na wizyte wyjeżdżam za 15 minut. Bardzo prosze o kciuki.karolina0522, Joasia:), sss, maglic, Z., Inesicia, karolinka85, Viola, gosi_a lubią tę wiadomość