X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jade na zaspe. Tak, przyjmują na oddział, bo tam miałam zakładany szew i w 38 tyg miałam sie zjawić. Potem kładą i nie wiadomo czy tego samego dnia mi go zdejmą... Zobaczymy jakie będą dalsze decyzje i jak zareaguje mój organizm ;)
    Dada, dziękuje za wsparcie :)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Mam pytanie, czy jak mam hybrydę na paznokciach u nóg i rąk to do cc muszę ja zdjąć?

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu, kochana, jak się czujesz przed...?
    Dziewczyny trochę mi smutno że to ostatnie wspólne dni z brzuszkiem, tym bardziej, że na 99% to moja ostatnia ciąża....

Joasia:) lubi tę wiadomość

541113d5ef.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    To chyba nie czop, czop to taki gil?Glut? U mnie taki uplaw brazowy rozlazly na wkladce :/

U mnie od wczoraj właśnie upławy w kolorze latte ... wydawało mi się, że widziałam nawet nitkę krwi ale speszyłam się oglądając swoją wkładkę kiedy do wc niespodziewanie wszedł M. i był zdziwiony tym jak jej się bacznie przypatruję :)

U mnie nie ma szans dzisiaj na jakąkolwiek akcje - brzuch mi leciutko twardnieje i mała się wierci i nic poza tym ... wiem, że Wam ciężko już na tej końcówce ale zazdroszczę Wam tego, ze możecie jeszcze cierpliwie poczekać chociaż kilka dni w domu na rozwinięcie akcji - mnie świadomość gnicia w szpitalu od jutra przeraża :/

Cieszę się natomiast, że nasz miesiąc zaczynamy intensywnie porodami i kolejny tydzień obfity w CC - kciuki ściśnięte. ( jeśli Internet mi nie nawali to będziecie dla mnie idealną szpitalną lekturą )

Aby nie popaść w dół humorkowy zajęłam się sprzątaniem mieszkania ... no to teraz czas na łazienkę :)

ela, Joasia:), maglic, Rozalia, Z., nenette, dorcia8919 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Viola Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się ostatnio nie odzywałam bo strach mnie oblecial no i samopoczucie było pod psem. Mała strasznie mi się wwierca w kanał i czasami to aż nie mogę kroku zrobić. Myślę że gdybym nie miała pessara to juz bym urodzila a ja mam wrażenie ze Nela chce wyjść ale krążek ja trzyma. Ja również dopisuje się do cesarskich porodów w tym tygodniu, tylko jeszcze nie wiem czy powitam moje dziecię we wtorek czy w środę, w każdym bądź razie jutro rano melduje sie w szpitalu :-) nie moge sie juz doczekac mojej córeczki.

Aneta87, karolina0522, Nieukowa, Inesicia, Joasia:), Sista, Aka81, sss, Rozalia, Z., nenette, A1984, maglic, dorcia8919 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina napewno u rak musisz zdjac bo plytka paznokcia musi byc widoczna takze ewentualnie bezbarwny lakier nogi mozesz miec.
    A i przez hybryde i zele pulsometr moze nie dzialac.xnw4pc0znf5j74rp.png

karolina0522, .aś. lubią tę wiadomość

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta dzięki za info. :-)
    Długo mieszkacie w Belgii? Zamierzacie wrócić do pl.?

541113d5ef.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie byłam na 40 min zwiedzaniu okolicy i okazuje sie,ze mam park za blokiem ....zaczał mnie kłuć brzuch wiec byłam zmuszona wracać a taka piękna pogoda...

Macie jakis fajny film bo mam wrażenie,ze wszystko ju widziałam ...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:

Macie jakis fajny film bo mam wrażenie,ze wszystko ju widziałam ...

mam dokładnie to samo wrażenie :D myślę sobie - wieczór filmowy z popcornem ! i kisiel z truskawkami na dodatek...poczym hmm a co by tu obejrzeć... każdy film, który lubię oglądałam już po kilka razy :D

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko nie ma problemu ;)
    W Belgii mieszkamy jakies 3 lata oczywiscie przyjechalismy na rok ale teraz hak juz sie Julka urodzi to pewnie nie predko wrocimy. Moj synek chodzi juz do szkoly i uczy sie francuskiego jeszcze rok i zacznie pierwsza klase podstawowa wiec mysle ze jesli kiedys wrocimy to pewnie na starosc choc strasznie tesknimy za rodzina bo nie mamy tu nikogo Najblizsza rodzina jest 1200km w Pl a meza w Anglii. Dobrze ze moja mama chociaz nas odwiedzi ale tylko na tydzien a potem juz bede musiala sie ogarnac.
    Czasem sie zastanawiam jak to bedzie wstac o 6 moze wczesniej ogarnac mala obudzic malego zaprowadzic do szkoly Dobrze ze jak mama pojedzie zostanie bam tyljo 2 tyg szkoly i wakacje
    xnw4pc0znf5j74rp.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff... J
    Wrocilam z ploteczek i pizzy :) nie wiem czy to taki normalny stereotyp, kumpela nie byla jeszcze w ciazy i co 5min lecial tekst, "czy aby na pewno jestem pewna ze przez to nie zaczne rodzic" :) prowadze auto- "ale nue boisz sie ze urodzisz?", idziemy na spacer- to samo. Kawa- a tobie wolno? Zabawne i slodkie ale uswiadomilam ja ze akcja porodowa rozwija sie wolniej niz w filmach akcji :)

Wracajac kupilam truskawki, zjadlam z 0,5kg i teraz mam truskawkowa zgage. Bleeee!

Sista, sss, Aneta87, Alorrene13, Rozalia, Z., maglic, dorcia8919 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te leniuchowanie szpitalne nic mi się nie chce nawet wejść na forum. Dziś na się zmusiłam i wszystko przeczytałam :)
    Dziś na kto miałam małe skurcze mocy 40/60 i wszystko czułam w kregoslupie

Joasia:), sss lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekkaja to może Ty mi coś polecisz a ja Tobie ?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez litości widziałaś?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2015/05/31/DSC0718B6CAt.jpg

W trakcie dzisiejszego spaceru, dziewczynka na mój widok mówi do swojej mamy:

Mamo zobacz ta pani rodzi, a mama odpowiada Pani jest w ciąży, mama też tak wyglądała jak nosiła ciebie w brzuszku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 17:59

Joasia:), Nieukowa, Finezja, Sista, Dada, Scintilla, Aka81, sss, Alorrene13, Aneta87, maglic, Rozalia, gosi_a, Z., Inesicia, karolina0522, BrumBrumek, nenette, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Joasiu, kochana, jak się czujesz przed...?

Karolinko dzięki :) samopoczucie ok.
    Chyba z tego poddenerwowania że od jutra szpital wszystkie niedogodności minęły jak rękà odjął ;)
    Taki syndrom jak przed wizytą u dentysty;)

Obiadek od mamusi zjedzony, truskawki wcinam w kazdej postaci i leniuchuje. Mąż skoczył do pracy ale wróci koło 20" i wieczór jest nasz :) trochę tylko cicho bez tych naszych łobuzów.

Oto oni :) swawola u dziadków
    63xihl8qp4zl_t.jpg

wugrmioi8ixb_t.jpg

t7w31oi09046_t.jpg

Zuzia kończy 2 latka 5 czerwca
    Kuba kończy 13 lat 26 czerwca
    Do zestawu czerwcowego dojdzie Julka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 18:19

Dada, Ania1704, Scintilla, Sista, Aka81, lilly78, Alorrene13, Aneta87, Rozalia, Ekkaja, Z., BrumBrumek, karolina0522, maglic, Viola, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje gusta filmowe są nietypowe wg mojego M., np uwielbiam filmy katastroficzne - Wulkan (ten taki w los angeles), 2012, Dzień Niepodległości :D. Filmy z Brucem Willisem - czyli szklane płuapki :D ale także zabawne było RED i RED 2 (akcja z humorem). Władca Pierścieni, Hobbit, Bracia Grimm, Harry Potter, Star Trek 2009, Liga niezwykłych dżentelmenów :) itp.
    komedie - Noc w muzeum, Garfild, Sposób na teściową.

A może baje - Merida Waleczna? Zaplątani? Jak wytresować smoka, Ratatouille, Krudowie i klasyka Shrek, Epoka Lodowcowa:)

Ale mnie Malutka dziś kopie ^^` chyba upały jej nie służą, mamy w domu 25st a lata pełni jeszcze nie ma oO

sss lubi tę wiadomość

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu to bedziesz miala same czerwcowe dzieciaczki w domu. Ja mam 1-majowego Kubusia a teraz 1-czercowa Julke
    xnw4pc0znf5j74rp.png

Joasia:) lubi tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko na nogach nije mozesz miec pomalowanych paznokci

karolina0522 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Dada Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam o to położnej i u stóp mogą byc pomalowane u rąk przeźroczyste ewentualnie.

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 1283 1284 1285 1286 1287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ