X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 18:25

Joasia:), Scintilla, Rozalia, sss, dorcia8919 lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅/❌?
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Joasia i Aneta trzymam za Was dziewczyny mocno kciuki i powodzenia. Jutro i pojutrze będziecie już tulić swoje skarby :)

Joasia:), Aneta87 lubią tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • Sista Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my Wlasnie wróciliśmy z kina. Mogę polecić, jeśli ktoś ma ochotę wyskoczyć przed porodem: Mad Max. Przez pol dnia bolał mnie kręgosłup, ale wzięłam sobie podusie pod lędźwie i dałam rade :) Olga była spokojna do czasu, az nie wracaliśmy do domu, myslalam, ze mi bokiem wyjdzie. Teraz, po kolacji znowu spokojna.
    Dobrej Nocki Dziewczyny, od jutra nasz miesiac, zaczynamy :):):):)

karolina0522, Marcia86, Scintilla, Z., Rozalia lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki.
    Kiedys sie juz witalam, podczytuje Was co jakis czas w wolnych chwilach.
    gratuluje juz swiezo upieczonym Mamusiom!
    3mam kciuki za wszystkie, które w tym tyg maja cc (no albo sn urodza niespodziewanie ;) ).
    Wena mnie dzis wziela, bo musze sie wygadac komus,kto ma podobnie - a my wszystkie w koncowce ciazy.
    do terminu zostalo mi 5 dni. Cala ciaze przeszlam super. Nie moge narzekac- praktycznie zadnych dolegliwosci, caly czas aktywnie.
    Za to od paru dni czuje,jak brakuje mi sil,nie moge sie schylic, nic zrobic, w kazdej pozycji nie wygodnie, ciezko spac... juz od 38 tyg probowalam "wygonic" Synusia, wszystkimi metodami - niestety z marnym skutkiem... dzis wybraliśmy sie na spacer po gorkach- prawie 5 km. Juz ledwo szlam, ale w glowie mialam, ze moze juz cos sie ruszy. I nic... pol dnia przeryczalam,jak glupia. To czekanie i nieswiadomosc kiedy to nastapi, mnie dobija... (Pewnie hormony tez buzuja?).
    Polozna na ostatniej wizycie powiedziala, ze Maly wysoko jeszcze (czym mnie dobila), czop nie odchodzi, doslownie pare skurczy mialam.
    Sorki Kochane, za taki marudny post, ale Wy na pewno mnie zrozumiecie :)
    musialam sie "wyplakac online"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 23:41

Scintilla lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika podziałało.
    Jak do piątku moje dziecię się nie rozkręci to ponownie czeka mnie oxy.

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za info o cisnieniu. Chyba poprostu zaczynam sie denerwowac cc i stad to cisnienie.
    A Wy dziewczyny idziecie tez dzien wczesniej do szpitala czy dopiero rano przed cc?

Oprocz Anety i Joasi to w tym tygodniu ktora jeszcze ma cc? Czy to lilly? Dobrze pamietam? Ja juz pisalam ze tez w tym tyg dopisuje sie do cesarek. W srode popoludniu ide do szpitala a w czwartek rano cc. Trzymam kciuki za was jak rowniez za spontaniczne porody w tym tygodniu :)

Sista, Joasia:), Z., lilly78, karolina0522 lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Scintilla, Z., karolina0522, Rozalia, Inesicia, gosi_a, dorcia8919 lubią tę wiadomość

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 i Lilly za Was też kciuki zaciskam !!! Ale będzie tydzień na pewno 4 maluszki się pojawią, a może i więcej :)))

Joasia:), lilly78, karolina0522 lubią tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oczywiscie nie spie do tego meczy mnie zgaga i wszystko swedzi bo musialam sie umyc specjalnym plynem antybakteryjnym i zero balsamu a on strasznie wysusza. Za 4 godz musze wstac a jeszcze nie spie. No i poklocilam sie z mezem :(
    A moja psiapsiola urodzila ok 23 takze mowilam ze bedzie ostatnia majowka
    xnw4pc0znf5j74rp.png

karolina0522 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dołączam do grona nie śpiących.
    Julka szaleje w brzuchu na maxa, biegam do wc co 10 minut.
    Bolą mnie plecy, pachwiny i ogolnie jest do dupy :( Nie mogę ułożyć sie by zasnąć wreszcie.

• .aś. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Aneta87, gosi_a lubią tę wiadomość

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez latam co godzine siku i tylko mysle juz o jednym...oj powoli nerwowo sie robi.
    Ja dzis M powiedzialam ze ma niezwracac uwagi na moje fochy i zachowanie jak bede nieznosna i zero klotni...zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.
    Aneta sprobuj moze sie troche zdrzemnac. Bedzie dobrze! Trzymaj sie!

karolina0522, Aneta87 lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nastał Nasz miesiąc … wiele z nas obawiało się czy do niego dotrwamy razem z naszymi lokatorami :)

B. żałuję, że celebrować to będę na Patologii Ciąży – ale jak widać nie na wszystko mamy wpływ.

Wszystkie czerwcowe mamusie – i te które mają dzieciaki w domku i te które skazane są na chwilową z nimi rozłąkę dzisiaj też mają wyjątkowy dzień – 1wszy dzień swojej pociechy :)

Oby ten tydzień był przepełniony dobrymi informacjami – o udanych CC, niespodziewanych a wyczekiwanych SN zakończonych sukcesem :]
    Musimy pamiętać, że pewnie powoli „podglądają” nas inne miesiące z Belly – więc dziewczyny jak to powiadał „wybitny” sportowiec ;) :P „ NIE MA LIPY!”

Mam nadzieję, że Internet mi nie nawali – a gdyby to moim źródełkiem informacji i łączniczką jest nasza CaneCorso :)
    Trzymam kciuki za każdą z WAS !
    http://wrzucaj.net/images/2015/05/31/large.png

siamyrka, Z., Ania1704, karolina0522, Katha81, Aka81, maglic, Nieukowa, Sista, Finezja, Rozalia, sss, gosi_a, CaneCorso, Viola, dorcia8919, Truskaweczka250, nenette, Aneta87 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Z. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w NASZYM miesiącu!
    Życzę wszystkim udanych, lekkich porodów :)
    I najlepszego dla wszystkich dzieciaczków, tych już na zewnątrz i tych w brzuszkach także! :)

Za wszystkie cesarkowe mamy kciuki, za wszystkie oczekujące na dniach porodu SN również aby wszystko poszło sprawnie, za wizyty i za szpitalne dziewuszki - Wy jesteście mega dzielne i stawiacie mnie do pionu gdy za bardzo narzekam bo mogę się tylko domyślać jak Wam trudno.

My dziś wizytujemy ale późno więc pewnie dam znać jutro. Ale proszę o kciuki bo bardzo się tej wizyty boję, że dowiem się, że szyjka nie skrócona, że dziecko już ma dużą wagę albo, że coś się zaczyna dziać z łożyskiem albo przepływami. Oby wszystko było dobrze.

Poza tym zapowiada się piękny dzień, a jako, że do tej pory wyganianie nie pomagało, to zamierzam ten dzień spędzić jako DZIEŃ LENIA - ot taki mój dzień dziecka - w końcu też nim jestem ;) Jestem dzieckiem w swoich rodziców a i w środku też staram się pielęgnować w sobie dziecko ;)

Miłego dnia!

Ania1704, Katha81, maglic, Sista, niusiaa5, Finezja, Rozalia, Inesicia, gosi_a, dorcia8919, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się czerwcowe mamusie. No to.teraz się będzie działo, czekamy. Wszystkiego co.najlepsze dla nas jak i dla naszych dzieciaczków. Mój większy wlaśnie od wczoraj ma gorączkę akurat na dzień dziecka a nie chorowała prawie od września, no taki psikus. Zostaje ze mną w domu. Ja dziś nocka słaba jak od 2 się obudziłam to chyba przed 4 zasnęłam. Jutro w planie fryzjer ale teraz co.ja zrobię jak ten mały chorobzdzil będzie ze mną w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 07:09

• agawera Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z łoża szpitalnego przykuta do ktg jeżeli profesor dziś na obchodzie będzie może to być dla mnie i Zosi sadny dzień trzymajcie kciuki aby wkoncu cos się zaczęło bo zwarluje od tego czekania

Z., Nieukowa, Ania1704, Sista, Finezja, Rozalia, sss, Inesicia, gosi_a, dorcia8919, .aś., Scintilla, Truskaweczka250, nenette lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez witam czerwiec i Was wszystkie, mile panie :)

Dzis ide oddac M&Msy, od 5 zaciskalam pecherz zeby miec co zbadac wiec fazy REM to ja dzis nie uswiadczylam we snie :) ale nie jest zle mimo to.

Jak to powiedzial ten sam 'sportowiec': nie ma opier@alania sie! Czas zaczac rodzic :)
    Ja dalej przepuszczam w kolejce w tym tyg, bo jutro na 3 rocznice slubu idziemy z.mezem do reatauracji, a jak sie nazre dobrego, to porod jest slabym pomyslem :)

No i chce zeby Radek dostawal 2x prezenty a nie tylko na dzien dziecka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 07:40

Rozalia, gosi_a, Viola, dorcia8919, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym szczególnym dniu wszystkim dzieciom, tym dużym i małym składam najlepsze życzenia z okazji tego wspaniałego :-D
    Moja noc super dawno nie spalam tak dobrze ;-) zapowiada się ładny dzień dlatego planujemy spędzić go poza domem, zaraz wychodzimy na śniadanie potem spacer :-P
    Za wszystkie wizyty i decyzje lekarzy trzymam kciuki oby były trafione i szczęśliwie :-D
    Całym sercem jestem z rodzacymi :-D

Rozalia, gosi_a, Z., dorcia8919, Scintilla lubią tę wiadomość

• Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki witam sie ze szpitala w ktorym jestem od 6 na razie pobrali mi krew i czekamy zeby ktos przyszedl i podlaczyl ktg i pewnie niedlugo bede w sexi pizamce. Ogolnie to nie jestem jakos zestresowana. A Julka chyba wyczula swoj dzien i od rana mam dosyc mocne skucze takie malo przyjemne. No i bielizne mialam mokra ze musze chodzic z podpaska. Jak kuz bedzie po to postaram sie napisac na forum albo do Gosi
    Pozdraiamy

Rozalia, BrumBrumek, sss, gosi_a, Z., Katha81 lubią tę wiadomość

• EP!C Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! trzymam kciuki za dziewczyny!! :)
    my już po ślubie i skromnym weselu, dałam radę, co prawda nogi mi spuchnęły jak balony, ale ogólne samopoczucie świetne :) miłego dnia! :)

Sista, Finezja, Rozalia, sss, Inesicia, CaneCorso, Z., dorcia8919, .aś., Scintilla, Nieukowa, nenette lubią tę wiadomość

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
‹‹ 1285 1286 1287 1288 1289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ